Podizači, obasjivači, uljepšavači

Blago onom tko rano poludi
sabaa

Post 12 Nov 2011, 00:10

Zaredalo mi se par tmurnih dana pa koristim sve legalne i dostupne predmete, ljude i životinje da mi podignu raspoloženje, obasjaju tmuran dan i uljepšaju sudbu kletu. :mama:

Jedan od njih su i trkeljanja. :D

Zanima me koji su vaši trikovi kojima si popravljate raspoloženje u danima kad se čini da se Murphy klonirao i naselio baš na vašu adresu?

Meni pomažu dugi razgovori o svemu osim o problemu, da razbistrim misli.
Čokolada i neki fini kolači su uvijek dobar brzinski fix.
Sređivanje stana, pranje kupaone i preslagivanje svega mi pomaže da mislim.
Duge šetnje, a u zadnje vrijeme i trčanje se pokazalo kao super pročiščivać negativnih misli.
Volim pogledati i neki optimističan film ili seriju (ne obavezno komediju).
Gledanje fotki gradova na netu i maštanje gdje ću sve putovati.
Da mi je more bliže i plivanje u njemu bi bilo pri vrhu liste, ali nažalost za to imam rijetku priliku ljeti.
Dobra knjiga u krevetu uz šalicu vručeg crnog čaja.

Edit: moji mačori, koji su uvijek tako strpljivi slušači, dok im to paše. :D
Ne mogu vjerovati da ih nisam odmah napisala, ubit će me. :facepalm:

I tako, da čujem koji je vaš as u rukavu? :kokice:

The planet is fine. The people are fucked.
A.P.
Cactus

Post 12 Nov 2011, 00:16

Gledanje dragih filmova i serija.
Uvijek razgovor s prijateljima, jer mi problem učine manjim, makar mi se sprdali :D
Šetnja gradom i slušanje glazbe pritom (ovo je i znanstveno dokazano odlično i djeluje vrlo terapeutski! :D)
JPK

Post 12 Nov 2011, 00:27

Alkohol, droga, silovanje, ubijanje? :cerek:
Biti i mniti svemiropolisno
A.P.
Cactus

Post 12 Nov 2011, 00:32

Očekivala sam miješenje dojaka i križarenje po veganima.
JPK

Post 12 Nov 2011, 00:41

A.P. » wrote:Očekivala sam miješenje dojaka i križarenje po veganima.
Nabijem te na kurac. :cerek:
Biti i mniti svemiropolisno
A.P.
Cactus

Post 12 Nov 2011, 00:49

JPK » wrote: Nabijem te na kurac. :cerek:
:cerek:
Lastan

Post 12 Nov 2011, 01:46

Ze, ajd im otvori podforum za sajberseks KTHX.
Tea Tree

Post 12 Nov 2011, 02:03

Lastan » wrote:Ze, ajd im otvori podforum za sajberseks KTHX.
Safety first.

Image
jevgenija

Post 12 Nov 2011, 08:42

božić, i moja krpica za histerični puni vez.

da, vezem kad sam živčana ko pas :brukica:
šivanje isto. lakiranje notkiju. knjiga orlovi rano lete i knjiga čiča tomina koliba, koliba zbog opisa hrane :cerek:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
sabaa

Post 12 Nov 2011, 10:44

JPK » wrote:Alkohol, droga, silovanje, ubijanje? :cerek:
Napijem se, neko me siluje, ja ga ubijem, onda jedem droge da to zaboravim?

H, to bi mi definitivno odvratilo misli od trnutnih problema. :zubo:

@jevgenija Orlovi rano lete :cerek:
The planet is fine. The people are fucked.
Tea Tree

Post 12 Nov 2011, 11:00

sabaa » wrote: Napijem se, neko me siluje, ja ga ubijem, onda jedem droge da to zaboravim?
:rofl: :rofl:
I, sve je rečeno!
Bilo šta nakon ovoga postaje suvišno. :rofl:
Lord Byron

Post 12 Nov 2011, 12:17

Lijepa tema. :D

Nažalost, instant-podizači ne djeluju (ajmo, tko će prvi puknut' nešto o godinama kao razlogu :zubo: ?). To mi je nekako kao kad ekipa nekome tko je u depri kaže "ma pokreni se, živni malo" - ili, k'o u onom vicu koji sam ispričao milijun puta, ali još nikad na Trkeljanju: "Doktore, frigidna sam! Draga gospođo, sve će biti u redu, samo se Vi ne uzbuđujte!".

Ja tražim "čvrste točke". U tamnim danima, tražim neke prošle sunčane dane, listam neke "mentalne foto-albume". Ne treba, valjda, naglašavati da ideja nije u coelhovskom vjerovanju da će poslije kiše svanuti sunce i da su novi prilozi za te foto-albume čista neminovost i pitanje vremena: čak i ako preostali prostor u njima nikada neće biti popunjen, pogled na one lijepe postojeće stranice i zgrije i obasja. Onako, vrijedilo je.

Tako nekako. :cerek:
Ruralna

Post 12 Nov 2011, 12:19

Podizanje raspoloženja u vidu sazivanja kriznog stožera na pivi u nekoj birtiji. Nema da ti ne bude bolje :zubo:
Tea Tree

Post 12 Nov 2011, 12:30

Ruralna » wrote:Podizanje raspoloženja u vidu sazivanja kriznog stožera na pivi u nekoj birtiji. Nema da ti ne bude bolje :zubo:
Ovo je sasvim u redu. :zubo:

Ako ne može to, onda rekreacija. Ali neka koju stvarno volite, ne da se morate prisiljavati npr. otići u teretanu ili trčati.
Lord Byron

Post 12 Nov 2011, 12:34

Tea Tree » wrote: rekreacija. Ali neka koju stvarno volite, ne da se morate prisiljavati npr. otići u teretanu ili trčati.
Rekreacija je divna stvar jer tjera krv iz glave; upravo je trčanje/hodanje/nešto superduper stvar za to: slušalice u uši, bi-bim bu-bum ba-bam ritam na MP3 i ajmoooooooo!!! :mamić:

Ali, ja sam mislio da govorimo o podizačima, a ne uništavačima. :D
Tea Tree

Post 12 Nov 2011, 12:37

Lord Byron » wrote: Rekreacija je divna stvar jer tjera krv iz glave; upravo je trčanje/hodanje/nešto superduper stvar za to: slušalice u uši, bi-bim bu-bum ba-bam ritam na MP3 i ajmoooooooo!!! :mamić:

Ali, ja sam mislio da govorimo o podizačima, a ne uništavačima. :D
Meni je rekreacija odličan podizač!
Trčanje je super, da, ali ako netko to ne voli, onako baš da mu je super, ako se mora prisiljavati, onda teško da će išta biti od dizanja ičega.
Bolje naći nešto u čemu se baš uživa.

P.S. glasala sam za tebe za ozbiljni. :D
Ruralna

Post 12 Nov 2011, 12:43

Tea Tree » wrote: Ovo je sasvim u redu. :zubo:

Ako ne može to, onda rekreacija. Ali neka koju stvarno volite, ne da se morate prisiljavati npr. otići u teretanu ili trčati.
Da. Piva u društvu i trčanje ima jednako dobar učinak.
Samo mi je nakon sjebanog dana nekkao lakši ovaj prvi način :zubo:

Fizička aktivnost rasutra. Kao da iznojiš sve probleme :mirko:
Lord Byron

Post 12 Nov 2011, 12:50

Tea Tree » wrote: Trčanje je super, da, ali ako netko to ne voli, onako baš da mu je super, ako se mora prisiljavati, onda teško da će išta biti od dizanja ičega.
Uvijek se moraš prisiljavati u početku - fuckin' kondicija se tako lako izgubi, a tako teško vrati. :tuzni:

Ali, kad prijeđeš onu nevidljivu točku, skužiš da je dan bez trčanja - loš dan. Doduše, to onda više nije "podizanje" nego onako, dnevna rutina.
ali

Post 12 Nov 2011, 13:00

Lord Byron » wrote: Uvijek se moraš prisiljavati u početku - fuckin' kondicija se tako lako izgubi, a tako teško vrati. :tuzni:

Ali, kad prijeđeš onu nevidljivu točku, skužiš da je dan bez trčanja - loš dan. Doduše, to onda više nije "podizanje" nego onako, dnevna rutina.
Daaaj kamon Lorde, zvuči kao da govoriš iz vlastitog iskustva :rolleyes:

:rofl:

Meni je u teškim trenucima utočište upravo forum.
Jednostavno izvodljiv bijeg relativno bez posljedica, ako ne računamo nastalu ovisnost.

Dođem tu, čitam (ako mi je jako loše i pišem :zubo: ), nasmijem se, lakše se prebrodi dan :s
Ruralna

Post 12 Nov 2011, 13:09

m.za » wrote: Daaaj kamon Lorde, zvuči kao da govoriš iz vlastitog iskustva :rolleyes:

m.za » wrote: Meni je u teškim trenucima utočište upravo forum.
Jednostavno izvodljiv bijeg relativno bez posljedica, ako ne računamo nastalu ovisnost.

Dođem tu, čitam (ako mi je jako loše i pišem :zubo: ), nasmijem se, lakše se prebrodi dan :s
E da i to :D
Samo kad sam jako sjebana, ne rijetko pišem.
Almost Rosey

Post 12 Nov 2011, 13:12

Meni je forum sve rjeđe podizač u zadnje vrijeme. Možda mi treba odmor.

Zapravo, teško mi se sjetiti ičega što me bezuvjetno, u svakom trenutku, podigne. Stvari koje u jednoj situaciji rade u drugoj imaju suprotan učinak :ne zna: mislim da bih mogla hibernirati tamo negdje do ožujka.
Éowyn

Post 12 Nov 2011, 13:17

Meni je trčanje najveća noćna mora, ali definitivno je pomoglo u nekim vrlo ružnim trenucima u životu. Iako sam imala osjećaj da će mi pluća eksplodirati i noge odumrijeti i iako sam već nakon nekog vremena počela posrtati, osjećala sam se puno bolje. Kao da sam uspjela bar na kratko pobjeći od problema.
Pomažu i neki drugi oblici fizičke aktivnosti, bootcamp naprimjer.

Kad sam depresivana, obično se zatvorim u sobu, spustim rolete, pustim muziku i dobro se isplačem. To mi na kraju uvijek pomogne.
Društvo mi je kad sam u depresiji potpuno beskorisno. Kad se osjećam jadno, svi me živciraju i nemam potrebu vidjeti nikoga.

Prije sam u depresivnim fazama pisala dnevnik (kasnije blog) ili bih svirala. I od jednog i od drugog sam odustala.
Desire makes slaves out of kings.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Nov 2011, 13:26

Almost Rosey » wrote:Meni je forum sve rjeđe podizač u zadnje vrijeme. Možda mi treba odmor.

Zapravo, teško mi se sjetiti ičega što me bezuvjetno, u svakom trenutku, podigne. Stvari koje u jednoj situaciji rade u drugoj imaju suprotan učinak :ne zna: mislim da bih mogla hibernirati tamo negdje do ožujka.
Mene je iznenadila relativno nova spoznaja da mi je jedan od jačih podizača ljutnja. Možda zato što si je previše ne dopuštam i onda kad se naljutim, pokrenem se, učinim nešto što sam odgađala ili mi se ne da, ispucam tu energiju i bolje mi je.

Zaboravim na tugu, imam nešto napravljeno, a kad se tuge i sjetim na nju izvore joj objektivnije gledam.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
aisling

Post 12 Nov 2011, 13:28

ElliQuinn » wrote: Mene je iznenadila relativno nova spoznaja da mi je jedan od jačih podizača ljutnja. Možda zato što si je previše ne dopuštam i onda kad se naljutim, pokrenem se, učinim nešto što sam odgađala ili mi se ne da, ispucam tu energiju i bolje mi je.

Zaboravim na tugu, imam nešto napravljeno, a kad se tuge i sjetim na nju izvore joj objektivnije gledam.
Meni to ne ide. To s ljutnjom. Toliko bi nekad htjela bit ljuta i bijesna i psovat, al ne ide. Kako da se naljutim? :brukica:
Happy Easter!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 12 Nov 2011, 13:31

aisling » wrote: Meni to ne ide. To s ljutnjom. Toliko bi nekad htjela bit ljuta i bijesna i psovat, al ne ide. Kako da se naljutim? :brukica:
Ne znam točno. Tu mi obično pomogne dečko ili roditelji, koji put posao. Onako, pođe im za rukom nevjerojatno nešto.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
  • Information