Reklamirati Trkeljanje?

Stare teme i začeci foruma
JPK

Post 10 Nov 2011, 01:50

Hekatonhir » wrote:Aha, na PM. Za plaćanje Googleu otvorit ću novi, s internetskim dodacima. Ili pitati u banci mogu li postojećim računima dodati nove mogućnosti. Javim se kad vidim.
Ovisno o banci, Visom electron deviznog računa se može svugdje plaćati kao Visa kreditnom. Ona iz PBZ-a radi tako, devizni košta oko 8 kn mjesečno.

Biti i mniti svemiropolisno
Pješčana

Post 10 Nov 2011, 09:53

icuce, ja ovu temu nisam ni skužila :cerek:

moram pročitati zaostatke(dakle, sve).

vi bi reklamirali naš vorum?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Lord Byron

Post 10 Nov 2011, 10:03

Pješčana » wrote: vi bi reklamirali naš vorum?
Pa, hm, prvo bi red bio pitati Anderlona šta smo dužni. :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 10 Nov 2011, 20:44

Mislim da smo našli sponzora - stigla je eura kesa.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
faca

Post 10 Nov 2011, 21:06

schmokljan » wrote: Kako može čovjek imati dva tekuća? Mislim - znam da može, ali da sad ide otvarati novi tekući trebao bi prenijeti prihode od redovnog zaposlenja. Zar ne? Da ne govorim da održavanje tekućeg računa košta.
Morticia » wrote:Osoba ne može imati dva tekuća računa.
Morticia » wrote: Zato što znam da osoba ne može imati dva tekuća računa. :facepalm:
jevgenija » wrote:Čovjek zakonski može imati dva tekuća računa, ali na osnovnom (dakle, onom na koji prima plaću ili već koji kurac) samo može imati one štokakve "pogodnosti" poput minusa i dodatnih kartica :cerek: :zubo:
Od banke do banke se razlikuju paketi koje možeš otvoriti uz tekući, ali osim pre-paid opcije (u koju spadaju oni avista računi), mislim da u hrvatskoj nema banke koja dozvoljava otvaranje dopunske kreditne kartice uz tekući koji nije "osnovni".
Bluin prijedlog je najbolji. u svemiru i šire! :o
Isuse, gdje ste ovo ograničenje iskopali? :s

Imam tekuće račune u 3 banke.
Devizne u 2 banke.
Plaću primam u jednoj a neke druge prihode u drugoj.
3 kartice tekućih računa
2 kartice deviznih računa
1 kreditna kartica
1 prepaid debitna kartica

Jedina istina je ovo što je Jevgenija napisala da bi moglo biti problema kod traženja kreditne kartice (i minusa što je slično kreditnoj kartici samo banka još bolje zarađuje na tome) od banke u kojoj nemate redovite prihode.
Ali ako na drugi račun uredno stižu redoviti prihodi koji nisu okarakterizirani kao "plaća", banka bi mogla izdati kreditnu karticu i za taj račun.

Ali ono prvo gore napisano ne stoji. Možete imati tekuće račune u svakoj banci u HR ako to poželite.
Tako da smijete otvoriti i 10 tekućih računa ako vam se sprdne. :D

Što se tiče recepture za plaćanje u inozemstvo i primanja novca iz inozemstva, ovo je varijanta koja pali:
OTP Banka -> otvoriti tekući račun -> uzeti dodatnu OTP Visa Web prepaid karticu
https://www.otpbanka.hr/html/g_visawebprepaid.htm

To mi se čini kao sigurnija varijanta nego recimo PBZ Visa Electron, da ne bih slučajno ostao bez neke love na tekućem. (Zaba Visa Electron ne funkcionira za sad sa Paypalom, ne znam za druge vidove web plaćanja)
Mislim da i Hypo ima sličnu prepaid karticu kao i OTP koja funkcionira sa Paypalom i web plaćanjem.

Sa OTP Web karticom možete bez problema plaćati u inozemstvo, a i primati novce sa Paypala. Naravno plaćati možete samo na mjestima na internetu gdje primaju Visa karticu. :D
Osim primanja novca sa Paypala nisam provjerio da li prolaze i drugačije uplate.

Adwords prima Visu, tako da bi vam ova OTP Web Prepaid tu funkcionirala. Nije povezana sa tekućim računom tako da nema straha da će vam netko skinuti previše. Teoretski može skinuti samo do stanja 0kn na kartici.

Da bi se uplatile kune na tu OTP Web karticu, bojim se da ne može direktno nego prvo treba uplatiti na OTP tekući pa sa njega prebaciti na Web karticu. Ali to je čas posla.

Onaj tko misli primati veće količine novca iz inozemstva, možda mu je praktičnije imati zasebni devizni račun pa da mu na to stiže.
Lord Byron

Post 10 Nov 2011, 23:06

U svjetlu brojki koje su se počele vrtjeti ovih dana, mislim da ovo s reklamiranjem treba odgoditi na neko vrijeme. Pitanje je kako će se uspjeti hendlati i ovaj priljev koji se trenutmno događa - što brojkom, što strukturom.

Ostali?
schmokljan

Post 10 Nov 2011, 23:21

Već sam predložio 48-satnu zabranu registriranja, a potom pristupne testove. Dakle, slažem se.

faco, hvala na detaljnom pojašnjenju.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 855 times
Been thanked: 1642 times
Post 11 Nov 2011, 10:52

Kažu stručnjaci da se kasno reklamirati kada dođe kriza - reklamira se kad je dobro. Ali nema veze, i meni je tako jednostavnije.

Okej, javite mi kada da počnemo.
Potpisi su za budale.
jevgenija

Post 11 Nov 2011, 10:55

ja se ne slažem sa stopiranjem. Dok se to zarola, taman ćemo se naviknut na svih devet novih :o
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 11 Nov 2011, 11:01

jevgenija » wrote:ja se ne slažem sa stopiranjem. Dok se to zarola, taman ćemo se naviknut na svih devet novih :o
Istina. Hajmo odraditi i taj eksperiment i vidjeti što će se dogoditi.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Post 11 Nov 2011, 11:04

jevgenija » wrote:ja se ne slažem sa stopiranjem. Dok se to zarola, taman ćemo se naviknut na svih devet novih :o
I ja mislim. Bit će vjerojatno još novih članova s Forumhaera, ali to ne znači da smo dobili poželjnu populaciju. :zubo:

Idealno bi bilo iskoristiti i AdWords i AdSense - prvi servis služi za reklamiranje, a drugi za zarađivanje od reklamiranja. Od trenutačnog prometa nećemo zaraditi mnogo, ali na dulje staze jedno može financirati drugo. Prikazujemo Googleove oglase, dobivamo lovu i ulažemo je u reklamu. Ha?
Potpisi su za budale.
jevgenija

Post 11 Nov 2011, 11:08

u taj dio se ne bi štela mešat. ja sam ovo pročitala, i vi se meni činite jako pametni i kao da znate o čemu je riječ, pa samo radite šta oćete. ja ću vam dat nekoliko novaca i boli me kurac. to ti je ko kad daš lemozinu u crkvi - šta ja znam šta će oni točno s tim, al živim u nadi da će potrošit na siromašne ili takneš, a tebi savjest čista :nezna:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Stitch
Head Honcho
Post 11 Nov 2011, 11:09

jevgenija » wrote:ja ću vam dat nekoliko novaca i boli me kurac. to ti je ko kad daš lemozinu u crkvi - šta ja znam šta će oni točno s tim, al živim u nadi da će potrošit na siromašne ili takneš, a tebi savjest čista :nezna:
Joj. :rofl:

Super mi je ovo. :cerek:
Potpisi su za budale.
aisling

Post 11 Nov 2011, 11:11

Ja ne znam koji su uopće troškovi ovog foruma. Ako troškovi postoje onda zarađivanje da bi se ti troškovi pokrili mi je ok. Zarađivanje za reklamiranje u ovom trenutku mi se još ne čini ok.

I ja sam isto da provedemo tu reklamu pa da vidimo što će biti, ako išta. Ne zato jer nismo dobili željenu populaciju, s tim se ne slažem jer mislim da nam je željena populacija šarolika, isto onako kako smo i mi šaroliki.
Happy Easter!
Lord Byron

Post 11 Nov 2011, 11:14

OK, ako se Heku dâ i ako su drugi za, povlačim svoj prijedlog.

Prijedlog je bio prvenstveno iz pozicije nekoga tko se kurvanjski izmiče svakoj moderaturi, a jasno mu je da će postojeći moderatori sada imati i više i drugačijeg posla. Ako su ljudi spremni i voljni za tako nešto, ajmoooooooooo!!! : mamić:
aisling

Post 11 Nov 2011, 11:16

Molim broj računa na pm.

Hvala.
Happy Easter!
Stitch
Head Honcho
Post 11 Nov 2011, 11:24

aisling » wrote:Ja ne znam koji su uopće troškovi ovog foruma. Ako troškovi postoje onda zarađivanje da bi se ti troškovi pokrili mi je ok. Zarađivanje za reklamiranje u ovom trenutku mi se još ne čini ok.
Zašto? Budući da forum ništa konkretno ne može prodati jer ne proizvodi lopate ili miješalice, jedini se izbor svodi na oglasni prostor. Reklamiranje košta. Treba biti realan - nikome nije cilj bacati pare, o kojem god iznosu bila riječ, pa vjerojatno nikad nećemo imati za "pristojnu" kampanju. A da bi dobila, moraš i dati - jedno bez drugoga ne ide. :zubo:
aisling wrote:Molim broj računa na pm.

Hvala.
Dobit ćeš ga čim uskladimo stavove - kako ne bi ispalo da se žurim(o). Neka se i drugi izjasne. :)
Potpisi su za budale.
aisling

Post 11 Nov 2011, 11:26

Za prvi val reklamiranja smo rekli da to želimo pokloniti trkeljanju : patetika mi je novo ime:
Bojim se ako se istovremeno krene sa nekom zaradom, makar i minimalnom da će to biti shvaćeno krivo.
Happy Easter!
Stitch
Head Honcho
Post 11 Nov 2011, 11:33

aisling » wrote:Za prvi val reklamiranja smo rekli da to želimo pokloniti trkeljanju : patetika mi je novo ime:
Bojim se ako se istovremeno krene sa nekom zaradom, makar i minimalnom da će to biti shvaćeno krivo.
Mah, treba ti solidan promet da od AdSensea zaradiš nešto. Daleko smo mi od toga. A i da zaradiš, što ja znam, sto eura - za reklamu trebaš potrošiti dvostruko više. Mjesečno. Toliko, velim, nemamo. Eventualno ćemo skupiti trećinu, ako i toliko. Dobit ćemo neke rezultate - ali koliko para, toliko muzike. Kužiš u čemu je stvar?
Potpisi su za budale.
aisling

Post 11 Nov 2011, 11:36

Tehnički kužim. Ti ne kužiš onaj drugi moment o kojem ja pričam, a to je dojam :D
Happy Easter!
Lord Byron

Post 11 Nov 2011, 11:38

aisling » wrote:Tehnički kužim. Ti ne kužiš onaj drugi moment o kojem ja pričam, a to je dojam :D
Zaboravi, ja sam krivo pokopčao, preskočio sam Hekov post o Adsenseu. Sad ovdje inače dođe škarnicl.
aisling

Post 11 Nov 2011, 11:40

Lord Byron » wrote: Zaboravi, ja sam krivo pokopčao, preskočio sam Hekov post o Adsenseu. Sad ovdje inače dođe škarnicl.
Što da zaboravim kad nisi ništa napisao? :confused:

Ovo je divan dan, nitko nikog ništa ne kuži. :cerek:
Happy Easter!
Stitch
Head Honcho
Post 11 Nov 2011, 11:43

aisling wrote:Tehnički kužim. Ti ne kužiš onaj drugi moment o kojem ja pričam, a to je dojam :D
Možda, ali pokušavam objasniti da moramo improvizirati. Kada tkogod poželi AdWords, kažem mu: "Možeš li izdvojiti 1500 kuna mjesečno, to je minimum da stalno budeš na webu?" Ako može - super. Ako ne može, opet ću napraviti nešto, ali moram kemijati - igrati se kako bih razvukao proračun.

Tako je i s "naših" 500 kuna. Može se, ali realno - daleko je to od pravog reklamiranja. Morat ću se pretvoriti u čarobnjaka. :zubo:
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 11 Nov 2011, 11:47

Hekatonhir » wrote: Tako je i s "naših" 500 kuna. Može se, ali realno - daleko je to od pravog reklamiranja. Morat ću se pretvoriti u čarobnjaka. :zubo:
Bit će više od 500 kn, sigurno.

Aisling, bio sam napisao post pa pobrisao, mislio sam da njega replyaš. Dakle, zaboravi post u kojem kažem "zaboravi". :facepalm: :brukica:
JPK

Post 11 Nov 2011, 11:49

Lord Byron » wrote: Bit će više od 500 kn, sigurno.
Razumije se, ovdje pišu ljudi dubljeg džepa.
Biti i mniti svemiropolisno
  • Information