Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Serenità

Post 07 Nov 2011, 10:19

dimnjak » wrote:moram izraziti ljubomoru Emericzyu za boston. to je jedini grad gojeg zelim posjetiti u americi. onako, potajno sam zaljubljena u njega.

robin wiliams...bio je fantastican u dramama: good morning vietnam, dead society poets, filmovi vrijedni tisucu hajlova.
a onda je poceo glumiti u nekim djecjim komedijama i ode sve vrit :(
Vidim da imamo više zajedničkih točaka. :five:

Slažem se. Zato ne gledam ta sranja i sjećam ga se sa smješkom.

Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Emericzy

Post 07 Nov 2011, 11:53

Meni je većina Amerike OK. Naročito onaj njezin nehomogenizirani dio. A ima ga dosta po rubovima. New England je sav takav, neobičan, ljudski, tradicionalan, konzervativan u najboljem smislu te riječi. Tamo ima krajeva gdje ribari još uvijek ribare na jedra, na primjer. Grade drvene brodove u malim provincijalnim brodogradilištima, kakva su u nas davno krepala.

Za razliku od toga, Kalifornija je (po meni) jezivo prerazvikana. Pomnoži Dalmaciju s 500 i povisi životni standard oko 50 puta i to ti je otprilike to. Tamošnji kič je malo ukusniji od dalmatinskog. Dalmatinsko je more divno, a kalifornijsko drek vrijedi. Los Angeles je ono što bi Kerum postigao sa sto milijardi dolara i sto godina vremena.

Tko misli da moderna metal-beton-staklo-100-katova arhitektura ružna, treba otići u Chicago. JEBOTE!!! :s :s :s Arhitektura s velikim A. Fenomenalno.

Golema je to zemlja, nepregledna. I krajevi se strašno razlikuju jedan od drugoga. U 'normalnim' sredinama Amerike -- tamo gdje nisu izloženi pretjeranom stresu -- ljudi su puno pitomiji, srdačniji, otvoreniji, humaniji nego u nas. (Bar po mojem iskustvu.) Da se tamo živjeti. Ne baš svagdje, ali na puno mjesta da.
Morticia

Post 07 Nov 2011, 13:14

Auti 2- odličan, iako ne kao jedinica. :cerek:
Volim crtiće. :cerek:

Elitni ubojice- sranje.
Početak još ajde, al' vrlo brzo postaje vrlo, vrlo loš.

Apollo 18- nepogledano do kraja zbog naleta zijevanja koje taj užas od filma izaziva.
Katastrofa. :s
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ze.

Post 07 Nov 2011, 13:19

Ovaj Apollo je dosadnija verzija Paranormal Activity-a u svemiru. A nisam mislio da išta može bit dosadnije od Paranormal Activity-a.

PS. Pun mi je kufer "dokumentarističkog" pristupa i shaky-cama.
schmokljan

Post 07 Nov 2011, 14:16

Je li netko gledao sinoć Posebne dodatke? Tema Spielberg, gosti Živorad Tomić i Nikica Gilić (valjda), filmolog. Tomić me je oduševio svojim gotovo dječjim oduševljenjem za film. Sama rasprava je bila toliko pristojna da se mogao osjećati miris ranih osamdesetih.
blaze

Post 07 Nov 2011, 19:19

schmokljan » wrote:Je li netko gledao sinoć Posebne dodatke? Tema Spielberg, gosti Živorad Tomić i Nikica Gilić (valjda), filmolog. Tomić me je oduševio svojim gotovo dječjim oduševljenjem za film. Sama rasprava je bila toliko pristojna da se mogao osjećati miris ranih osamdesetih.
a joj, baš mi je žao što sam propustila tomića. fale mi njegove kritike po novinama. ustvari, teško je to nazvati kritikama, to su bili eseji (najčešće bolji od samih filmova)
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Serenità

Post 08 Nov 2011, 10:11

Mulholland Drive
Bit će da sam se uklela sa zadnjim postovima.
Ovo mi je žešće sranje. Da, pogledala sam do kraja. :rolleyes:
Sad panično tražim šifru od imdb-ija da lupim jednicu.
8.0 my ass :durica:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
dimnjak

Post 08 Nov 2011, 10:16

pogledaj ga opet :)

to je jedan od filmova kojeg sam pogledala vise od 4 puta :D
svaki put bi skuzila nesto novo :)

no za lyncha treba imat...ono nesto. nije za svakog. meni cak nije ni svaki njegov film "za mene" :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Serenità

Post 08 Nov 2011, 10:19

Ma da ne bi. :durica:

Skoro 2 i po sata sna sam si oduzela prvim gledanjem.
Evo, odmah se slažem s konstatacijom da Lynch nije za mene.
Samo da mu ne moram dati još jednu priliku.
Dany

Post 08 Nov 2011, 11:44

THE READER

Dobar, sa isprepletenim pričama, jedne o ljubavi mladića sa znatno starijom ženom i druge o holokaustu, tj. krivici za ignorisanje genocida. Ono što kroz proces suđenja postane jasno je naprije da jednostavnih odgovora nema, da se treba zapitati koliko bi nas u toj situaciji učinilo isto. Drugo bitno pitanje , možda i važnije za film, je kako je moguće istovremeno voljeti i osuđivati nekog i dopustiti da ti osoba koju gotovo prezireš u toj mjeri utiče na život.
Pomalo je nejasna motivacija (valjda treba pročitati knjigu da bi se sve pohvatalo), dok je gluma odlična, posebno Kate Winslet .
Emericzy

Post 09 Nov 2011, 00:18

dimnjak » wrote:no za lyncha treba imat...ono nesto
Poremećenost?
Whereabout

Post 09 Nov 2011, 02:21

DanyBD wrote:THE READER

Dobar, sa isprepletenim pričama, jedne o ljubavi mladića sa znatno starijom ženom i druge o holokaustu, tj. krivici za ignorisanje genocida. Ono što kroz proces suđenja postane jasno je naprije da jednostavnih odgovora nema, da se treba zapitati koliko bi nas u toj situaciji učinilo isto. Drugo bitno pitanje , možda i važnije za film, je kako je moguće istovremeno voljeti i osuđivati nekog i dopustiti da ti osoba koju gotovo prezireš u toj mjeri utiče na život.
Pomalo je nejasna motivacija (valjda treba pročitati knjigu da bi se sve pohvatalo), dok je gluma odlična, posebno Kate Winslet .
Mene to zanima baš kao jedna priča, kako prihvatiti da smo bili ljubavnici onog tko je sudjelovao u i direktno utjecao na tako strašan zločin. Najzanimljivija poruka mi je ona o neznanju glavnog ženskog lika koji se, dakle, iz neznanja, neobrazovanosti, praktične nepismenosti upušta u vezu s dječakom, i radi to kao nešto gotovo djetinje (jer je to sve jedna nevina igra putenosti, ljepote njegovog mladog tijela o kojemu ona vodi brigu pa ga i pere i umata u ručnike nakon ili prije seksa, a on joj čita, što se dešava po prvi put u njezinom životu, da joj netko čita, ili da uopće doživi književnost iliti fikciju); na podjednako djetinjoj razini naknadno upravlja dijelom koncentracijskog logora i "brine" o svojim zatočenicama, slijepo slijedeći "pravila", kamuflirajući svoju nepismenost tako da održava red i bori se protiv kaosa, čak i u situaciji kad osobe za koje je "odgovorna" izgore na smrt. Iako je zadnji dio filma lagano ispolitiziran, uvjetno rečeno, poruka o nepismenosti je vješto iskorištena kao faktor srama u filmu (pa je tako sve, i likove i gledatelje, sram kad ona daje iskaz o svojem viđenju logora) i društvena poruka. Meni su oboje glavnih muških glumaca jako dobri, a Winslet mi je standardno dobra.
schmokljan » wrote:Je li netko gledao sinoć Posebne dodatke? Tema Spielberg, gosti Živorad Tomić i Nikica Gilić (valjda), filmolog. Tomić me je oduševio svojim gotovo dječjim oduševljenjem za film. Sama rasprava je bila toliko pristojna da se mogao osjećati miris ranih osamdesetih.
Gledala. Dopala mi se Tomićeva opaska da Spielberg snima iz perspektive djeteta (kadrovi) i općenito njegovo suptilno uvažavanje, čisto kao način izlaganja u jednoj takvoj emisiji.

Zadnje sam gledala film Sklonište s Julianne Moore. Jako zamorna stvar, o psihologinji i pacijentu s poremećajem višestruke ličnosti koji se šifta iz ličnosti u ličnost tako da praktički izmjesti vratnu kralježnicu.

+ gledala sam ponovo Little Miss Sunshine i cijelo vrijeme me zabavljalo to kako bi bilo zgodno da je takav film, s takvom radnjom i likovima, snimljen u Hrvatskoj, zvao bi se Mala miss Hrvatske, a glavna protagonistica bi putovala na natjecanje iz Zagorja u Karlovac, dio s mrtvim dedom u bolnici bi se odvijao u Zagrebu
.
lucca

Post 10 Nov 2011, 10:06

margin call http://www.imdb.com/title/tt1615147/

dopao mi se, iako bi ja to jos malo surovije

oldtajmeri spacey i irons izovnali cijeli cast :s
Dany

Post 10 Nov 2011, 10:57

Whereabout » wrote: Zadnje sam gledala film Sklonište s Julianne Moore. Jako zamorna stvar, o psihologinji i pacijentu s poremećajem višestruke ličnosti koji se šifta iz ličnosti u ličnost tako da praktički izmjesti vratnu kralježnicu.
Da nisi gledala Frankie & Alice? Tu ti je šiftanje tako lagano (samo pucneš prstima i hop, eto druge ličnosti) da postaje neuvjerljivo. Da jedna od ličnosti ne govori bebećim glasom a druga sa jakim južnjačkim naglaskom, ne bi ni znali da se prešaltala.

The Back-up Plan

Realno, imajući u vidu ko glumi, nisam ni očekivala mnogo, ali zaista, što je mnogo - mnogo je. Jako plitko i predvidivo, a humora ni za lijek.
Whereabout

Post 10 Nov 2011, 13:54

DanyBD » wrote:
Da nisi gledala Frankie & Alice? Tu ti je šiftanje tako lagano (samo pucneš prstima i hop, eto druge ličnosti) da postaje neuvjerljivo. Da jedna od ličnosti ne govori bebećim glasom a druga sa jakim južnjačkim naglaskom, ne bi ni znali da se prešaltala.
Mislim da je Shelter (2010). Ovdje bi lik mijenjao ličnost nakon telefonskog poziva. :D Koji bi mu upućivao otac psihologinje iz druge prostorije. Onda bi on radio neke čudne kretnje glavom i grimase, sve bi krckalo, kao da se kralješci premještaju, i potom bi progovorio kroz novu ličnost. :rofl: Nije čak ni spojler koliko je glupo. :o Zaspala sam na pola filma i drugi dan se uopće nisam sjetila da ga još imam u videoteci (virtualnoj), sjetila sam se kad je već istekao rok posudbe.
.
JPK

Post 10 Nov 2011, 14:43

Rise of the Planet of the Apes. Nije dosadno, a nije ni posebno dobro. :ne zna:
Biti i mniti svemiropolisno
rose madder

Post 10 Nov 2011, 15:05

the beaver sa gibsonom i fostericom.
zgodno i simpaticno za ubit' sat i po', al' nista vise od toga

Da strava u novinama nije oveća, život bi bio skroz zgodna pojava.
dejzi

Post 10 Nov 2011, 16:43

DanyBD » wrote: The Back-up Plan

Realno, imajući u vidu ko glumi, nisam ni očekivala mnogo, ali zaista, što je mnogo - mnogo je. Jako plitko i predvidivo, a humora ni za lijek.
A joj, pa nemoj tako. :tuzni:
Frajer je ok, ono. I super joj je ono s haljinom što nije skinula markicu i izdala se da je haljina nova.
I kad su starci popadali i počeli redom vikat da se nisu oni upišali. :tuzni: :zubo:

Za tu kategoriju filma, dobar je. :D
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
blue
Asgard

Post 10 Nov 2011, 17:00

dejzi » wrote:
A joj, pa nemoj tako. :tuzni:
Frajer je ok, ono. I super joj je ono s haljinom što nije skinula markicu i izdala se da je haljina nova.
I kad su starci popadali i počeli redom vikat da se nisu oni upišali. :tuzni: :zubo:

Zbog tog frajera gledam Hawaii Five - 0 :cerek: Serija je bezveze, on je dobar :D Mislim da bi mi se ovaj film mogao svidjeti :klopa:
dejzi

Post 10 Nov 2011, 22:18

Kad smo već na takvom tipu filma, pogledala sam neki dan Going the Distance.

Tip, cura, veza na daljinu, popriličnu. Stara priča, simpatičan, jednostavan film, dvije duhovite scene. Justin mi paše u takve uloge, iako mi nije napet.
Sve u svemu, zadovoljna sam.
Iznenadilo me kako Drew izgleda staro, pogotovo u odnosu na Justina.
lucca

Post 11 Nov 2011, 09:19

lucca » wrote:margin call http://www.imdb.com/title/tt1615147/

dopao mi se, iako bi ja to jos malo surovije

oldtajmeri spacey i irons izovnali cijeli cast :s
zelje mi uslisene :s

http://www.imdb.com/title/tt1742683/ too big to fail :s

pogledajte svu raskos kretenoidnog i lakomog wall streeta i nemajte osjecaj krivnje ak vam se nakon nekih spoznaja zazivaju krvolocni odredi smrti :s

william hurt je iz nekog svog svijeta i ponovno je dokazao kako je jednostavno the chosen one
cak i kaj jebenog casta, i woodsa i giamattija pace
yeap, istina..niko mu nije ni blizu :o

topla preporuka
Emericzy

Post 11 Nov 2011, 11:45

lucca » wrote:
zelje mi uslisene :s

http://www.imdb.com/title/tt1742683/ too big to fail :s

pogledajte svu raskos kretenoidnog i lakomog wall streeta i nemajte osjecaj krivnje ak vam se nakon nekih spoznaja zazivaju krvolocni odredi smrti :s

william hurt je iz nekog svog svijeta i ponovno je dokazao kako je jednostavno the chosen one
cak i kaj jebenog casta, i woodsa i giamattija pace
yeap, istina..niko mu nije ni blizu :o

topla preporuka
William Hurt je bog. Shvatio sam to još 1990. kad sam gledao Accidental Tourist.
lucca

Post 11 Nov 2011, 15:46

Emericzy » wrote: William Hurt je bog. Shvatio sam to još 1990. kad sam gledao Accidental Tourist.
je, isusPok je..nema se tu kaj

pogec ga onda i tu kad uzmognes i ak ti je slucajno promaklo: the doctor

lepo filmČe, mnogo lepo :crying:
Dany

Post 11 Nov 2011, 16:00

dejzi » wrote: A joj, pa nemoj tako. :tuzni:

Eno de! Dobar ti? Nikad ne bih pomislila da ti se ono može dopasti.
Meni je bio dosadan, ne sjećam se da sam se uopšte smijala, mada, moguće da je do mog šiti raspoloženja.

No, to me nije spriječilo da se na Bridesmaids iscerekam ko blesava. Slobodno pljuckaj po njemu, meni ne smeta. :o
Tu i tamo je glupav, i gegovi su prostački, ali nasmijao me.
dejzi

Post 11 Nov 2011, 16:11

DanyBD » wrote:
Eno de! Dobar ti? Nikad ne bih pomislila da ti se ono može dopasti.
Meni je bio dosadan, ne sjećam se da sam se uopšte smijala, mada, moguće da je do mog šiti raspoloženja.

No, to me nije spriječilo da se na Bridesmaids iscerekam ko blesava. Slobodno pljuckaj po njemu, meni ne smeta. :o
Tu i tamo je glupav, i gegovi su prostački, ali nasmijao me.
Ma ja ti od takvih baš ne tražim da me nasmiju, nemam neke pretjerano zahtjevne kriterije po tom pitanju. I bila sam malo sarkastična s navođenjem duhovitih scena. :zubo:

Bridesmaids mi je puno lošije sjeo, većina likova me nervirala. I glavna glumica mi se nikako ne sviđa.
Tu mi je super ona scena kad pokušava natjerat policajca da obrati pažnju. Piš. :rofl:
Iako, priznajem da mi je na drugom gledanju bio puno bolji nego prvi put. :o
  • Information