schmokljan » wrote:
Ne, vidi, bježiš iz analogije u analogiju, a na kraju se pozivaš na svoju profesiju. Moji postovi su moja odgovornost i eventualna sramota, a tvoji - tvoja. I dalje stojim kod toga da si Čačića usporedila s liječnikom, a sudar s penicilinom.
Inače, ukoliko imaš osjećaj da te bullingiram onda to jasno reci, a ne da licemjerno aludiraš na moj navodni bulling prilikom odgovaranja drugima. Dakle - imaš li osjećaj da trpiš bulling od mene? Ako da - samo reci i više ti se neću uopće obraćati. OK?
da imam. jos od jutros od kad si mi stavio u usta da ljudi koji se ne vezu zavrjedjuju smrt.
da ja sam cacica (ili bilo kojeg vozaca) usporedila sa lijecnikom koji ili je upotrijebio paznju u obavljanju svoje struke i bio savjestan i uz svoje savjesno obavljanje posla izgubio pacijenta te samim time za njegovu smrt nije kriv, ili nije upotrijebio pa je time prekrsio i pravila struke i zakon pa je za skrivljenu smrt kriv. kao i pacijenta koji je rekao da ce radnja koja slijedi za njega biti po zivot opasna, bas kao sto se i osoba koja se vezala pobrinula da posuzme sve sto je u njegovoj moci da osigura svoje zdravlje i zivot i osoba koja je namjerno i svjesno lagala te time ugrozila svoje zdravlje i zivot iliti osobu koja se nije vezala.
govorim o odgovornosti i krivnji, bas kao sto ovaj topic kaze. odgovornost i krivnju za svoje postupke, kako one koje se ticu drugih tako i onih koji se ticu nas samih.
da si pazljivo citao uvidio bi davno, u prvoj recenici koju sam napisala ovdje, da bi uz sve osjecaje koje imas i ti imala i osjecaj ljutnje prema osobi koja se nije vezala, a dokazano je da bi vezivanjem prezivjela.
da si pazljivo citao uvidio bi davno da uopce ne oduzmam odgovornost niti krivnju osobi koja je skrivila nesrecu svojom krivnjom samo zato sto osoba koja je stradala nije bila vezana.
da si pazljivo citao uvidio bi da sam napisala da uz osobu koja je skrivila nesrecu nepostujuci propise kriva je za svoju ozljedu i osoba koja takodjer nije postovala propise i vezala sebe ili svoje dijete. no da time ne umanjuje krivnju onog tko je nesrecu prouzrokovao.
da si pazljivo citao uvidio bi da se ni jednom nisam osvrnula na cacica jer ne znam njegov slucaj dovoljno da bi mogla kritizirati ga.
isto tako cijelo vrijeme se obracas s visine. ujutro si trolao, kasniej si lagano vrijedjao. samo zato sto je ovo mali forum i znam da je to tvoj osebujan stil nisam te sterala u tri pm kao sto bi na bilo kojem drugom mjestu sterala nekog drugog. moja dobra volja i visoki prag tolerancije.
ako i nakon ovog posta ne vidis koliko si zabrijao, kako s pogresnim zakljuccima tako i s ponasanjem uvjetovanim pogresnim zakljuccima, totalno odustajem.