Izgleda da je u toku migracija podataka na nove servere kod hostera. Poslao sam im upit. To bi objasnilo ovo ponašanje od jučer.
Da pojasnim - kada selite sajt dvije su stvari kritične - baza podataka i DNS zapis. Propagacija informacije da trkeljanje.com živi na novom IP-u zna potrajati. Neki DNS serveri ne osvježavaju zapise dovoljno brzo, bez obzira na Time To Live na zoni, a i vaš lokalni cache se ne update-a svake sekunde.
Vezano uz to, kada rade live migraciju postoji novi i stari sajt, svaki sa svojom bazom. Moguće je dakle - da ste sinoć pisali po staroj instanci, pa vam se u jednom trenutku refreshao DNS zapis i prebacilo vas na novi (kojem fale vaši postovi jer je netom prebačena baza mrvu starija). Dakle, to eventualno objašnjava situaciju od jučer. Nažalost, nemam podatke o tome na koji način je rađena migracija, samo vidim da se promijenio IP.
Poslao sam gore ticket, vidjet ćemo što će odgovoriti.
To, nažalost, i dalje ne objašnjava nestajanje postova ranije ni Undine greške. Ovakve fantomske, povremene greške teško je troubleshootat, a ja imam pristup sajtu do određene razine, dalje je njihova podrška.
Molim vas za strpljenje i javljajte mi anomalije što detaljnije da uspijem dobiti neki pattern zbog čega se dešava što se već dešava. Bazu sam provjerio i nema greške. Nemam pristup error logovima PHP-a i Apaša (dakle, web servera) da vidim da li su pucali upiti. S ove moje, korisničke razine (prema hosteru) sve izgleda lijepo i krasno.