Krivica i odgovornost, u prometu i šire
Ne znam s čime se Lastan bori, ali ću se usuditi biti pretenciozna i procijeniti da bi ga, koliko se meni čini, itekako pekla savjest da ubije troje ljudi zbog neprimjerene vožnje.
Čak i ako su bili nevezani.
U teoriji smo svi vrlo ovakvi ili onakvi. Dok čovjeka ne strese praksa.
Za što se iskreno nadam da mu se nikad, nikad neće dogoditi.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- schmokljan
Kako ti to znaš? Vještak si za automobilske nesreće, ili opet racionaliziraš?Lastan » wrote: Imao bih za nesreću. Ne i za smrtne posljedice.
Ovi bi bili stradali i pri puno lakšoj nesreći jednostavno zato što nisu bili vezani.
- schmokljan
Sve idiot do idiota. Treba ih pobit! :hitler:dimnjak » wrote: nije isto jer je voznja auta opasna radnja.
opasnom radnjom se upravlja tako da se poduzmu sve mjere opreza. u suprotnom ti si u opasnosti.
svako sjedanje za volan bez da si se vezao, ili jos gore, nepropisna voznja djeteta u autu, je igranje ruskog ruleta.
nevezanjem ti ne izazivas nesrecu, samo nisi za nju "spreman".
za mene su osobe koje se ne vezu idioti. da, jedan period bila sam i ja idiot- kad mi se strgo pojas. period dok ga nisam zamjenila. prije jedno 15 godina. friski vozac.
osobe koje ne vezu djecu idioti kojima treba oduzeti djecu.
ja sam podvojena misljenja koliko djela iz osobnog zivota trebaju imati utjecaj na politicku karijeru, odnosno na struku.
isto tako mislim da se ponekad kopa previse. kao i da bi se svakoj osobi moglo barem nesto iskopati.
isto tako mislim da se ponekad kopa previse. kao i da bi se svakoj osobi moglo barem nesto iskopati.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
- schmokljan
Ne, samo gledam koliko je na ovoj temi ljudi nazvano idiotima i uopće mi nije jasno odakle vam pravo na taj način govoriti o drugim ljudima i koji vam je klinac. Uvijek se vežem, nikad ne sjedam u auto pijan. :distibio91.?:
jer svaki dan na ulici vidim dijete u autu kako skakuce na zadnjem sicu.schmokljan » wrote:Ne, samo gledam koliko je na ovoj temi ljudi nazvano idiotima i uopće mi nije jasno odakle vam pravo na taj način govoriti o drugim ljudima i koji vam je klinac. Uvijek se vežem, nikad ne sjedam u auto pijan. :distibio91.?:
znam kako mi lete vrecice sa sica kada zakocim na crveno ili kolaps.
znam kako izgledaju kreš testovi.
znam kakav je nas promet.
ti roditelji su idioti.
ili pak vozac slepera koji u krilu drzi dvogodisnje dijete dok vozi (vidjela na svoje oci). ako to nije primjer idiotizma, ne znam sta je.
nekidan je poginulo 6.mj. dijete koje je bilo majci u narucju na prednjem sicu.
al totalno off i spin...sori.
Ja se vežem. Uvijek. Kad idem na 2 metra od kuće.
I kad sjedim na stražnjem sjedalu, također.
Znači li to da bih mirno spavala da ubijem troje ljudi jer sam vozila k'o manijak po autoputu dok pada kiša?
Naravno da ne.
Ljudi, što je vama????
Kako to razmišljate?
Da, naravno da je pametno vezati se. I naravno da samo glupani to ne čine.
Ali to ne znači da imaš pravo divljati po cesti, ubiti troje (nevezanih) osoba i nakon toga mirno spavati.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- schmokljan
Treba ih pobit. :hitler:dimnjak » wrote: jer svaki dan na ulici vidim dijete u autu kako skakuce na zadnjem sicu.
znam kako mi lete vrecice sa sica kada zakocim na crveno ili kolaps.
znam kako izgledaju kreš testovi.
znam kakav je nas promet.
ti roditelji su idioti.
ili pak vozac slepera koji u krilu drzi dvogodisnje dijete dok vozi (vidjela na svoje oci). ako to nije primjer idiotizma, ne znam sta je.
Upravo to. I u tome leži dio odgovornosti.dimnjak » wrote: nije isto jer je voznja auta opasna radnja.
opasnom radnjom se upravlja tako da se poduzmu sve mjere opreza. u suprotnom ti si u opasnosti.
svako sjedanje za volan bez da si se vezao, ili jos gore, nepropisna voznja djeteta u autu, je igranje ruskog ruleta.
nevezanjem ti ne izazivas nesrecu, samo nisi za nju "spreman".
za mene su osobe koje se ne vezu idioti. da, jedan period bila sam i ja idiot- kad mi se strgo pojas. period dok ga nisam zamjenila. prije jedno 15 godina. friski vozac.
osobe koje ne vezu djecu idioti kojima treba oduzeti djecu.
Ako se na ulici netko zabije u mene (pješak u pješaka, jel), možda će biti kriv jer nije gledao kud juri.
Ali ako sam ja u tom trenutku, ne znam, žonglirao jajima iako je riječ o prometnom dijelu pločnika – pa, za to mi nije on kriv.
Ja se vežem samo prilikom daljih putovanja, posebno na autocestama. Inače ne 
Sudim prema onome što sam pročitao o nalazu vještaka.schmokljan » wrote:
Kako ti to znaš? Vještak si za automobilske nesreće, ili opet racionaliziraš?
morticia, jesi procitala moj post?Morticia » wrote:
Ja se vežem. Uvijek. Kad idem na 2 metra od kuće.
I kad sjedim na stražnjem sjedalu, također.
Znači li to da bih mirno spavala da ubijem troje ljudi jer sam vozila k'o manijak po autoputu dok pada kiša?
Naravno da ne.
Ljudi, što je vama????
Kako to razmišljate?
Da, naravno da je pametno vezati se. I naravno da samo glupani to ne čine.
Ali to ne znači da imaš pravo divljati po cesti, ubiti troje (nevezanih) osoba i nakon toga mirno spavati.
ovo sto si napisala nema veze s napisanim.
procitaj ponovo:
dimnjak wrote:ja bi uz svu bol, sram, etc osjetila i uuuzasan bijes prema tim ljudim koji se nisu vezali i koji, da jesu, bili bi zivi.
kao niti schmokljanov upis nakon.
schmokljan, izokreces napisano i provociras. ne nasjedam
- schmokljan
- schmokljan
Nego, predlažem da se ova tema preimenuje u Idiote koje treba pobiti, jer evo već od Pol Pota nije nitko došao s tako ingenioznom idejom.
Nisam rekao da sam čitao nalaz, već o nalazu. Iako znam i nešto malo mađarskog.schmokljan » wrote:
Znaš mađarski?
jedini si ti tu za pobijanjeschmokljan » wrote:Nego, predlažem da se ova tema preimenuje u Idiote koje treba pobiti, jer evo već od Pol Pota nije nitko došao s tako ingenioznom idejom.
- schmokljan
Lastan wrote: Nisam rekao da sam čitao nalaz, već o nalazu. Iako znam i nešto malo mađarskog.
Dakle, čitao si o nalazu. Tko ga je interpretirao? Novinar sklon ili nesklon Čačiću?Lastan » wrote: Sudim prema onome što sam pročitao o nalazu vještaka.
- schmokljan
Ne trolam, samo ne dozvoljavam da otvarate šampanjce kad netko pogine, a sve zbog vaše pomaknute ideje o tome što evolucija jest.
I meni se čini.Morticia » wrote:Ne znam s čime se Lastan bori, ali ću se usuditi biti pretenciozna i procijeniti da bi ga, koliko se meni čini, itekako pekla savjest da ubije troje ljudi zbog neprimjerene vožnje.
ok, koje lude gljive si ti danas jeo?schmokljan » wrote:Ne trolam, samo ne dozvoljavam da otvarate šampanjce kad netko pogine, a sve zbog vaše pomaknute ideje o tome što evolucija jest.
tko je otvarao sampanjac, likovao, slavio ili zelio nekom smrt? ili jos rekao da ju zasluzuje?
i jos u mnozini?
schmokljane, bad trip, bad
- schmokljan
Malo engleskog, kako bi se prikrio manjak sadržaja.
-
- Information
-