Lastan » wrote:
Točnije, jest tako ako prihvatiš penjanje po korporativnoj ljestvici kao ideju napretka. Što ja, iako muškarac, ne prihvaćam. 
Napokon da se složimo oko nečeg.
Jer caka nije u tome da postoje različita pravila. Postoje različite strategije, a jedino je pravilo da se izabrane strategije držiš koliko god možeš. (Ako se prestaneš držati strategije, to više nije strategija.)
Ali ima strategija i ima strategija, samo se niti jednoj drugoj ne daje šansa niti se ijedna stavila na prijestolje napretka kao ta. Maloprije mi je rečeno da je svaki razgovor za posao kompetitivnost. Nisam dospjela nigdje s takvom strategijom, u kojoj se ja natječem s drugim ljudima bez posla, u dobivanju posla, a gazda nas nadgleda kao u ringu.
Bila, prošla, vidjela, pobjeđivala i gubila.
Posao danas, kakav-takav, imam zato što sam ga sama sebi, praktički, napravila. Je li to isto sposobnost, i ako jeste, je li manje vrijedna zato što nema notu kompetitivnosti?
Recimo, to je moja ideja napredovanja. Samo što sam ja krenula od nule i što nemam sredstava razvijati se dalje, ali nije isključeno da će se i to desiti.
Ja samo pokušavam reći, kao neko kome ideal napretka nije uspinjanje na korporativnoj ljestvici, da je ta "muška" strategija koju opisuješ zastarjela, bezrazložno privilegirana, i da mislim kako bi se mogla zamijeniti nekom drugom. Nekom u kojoj sebe ne smatramo rivalima na tržišti rada kojom manipulira neko od koga nam zavisi kvalitet života, nego radimo jedni s drugima, i za sebe. Naravno da neće nikad, biti zamijenjena jer je upravo takva vrsta napredovanja ono što drži cijeli sistem na okupu.
Ne bih rekla, Lastane, da ovdje vas neko poprijeko gleda jer se držite biologije, kako si rekao. Fora je u tome što, više JPK nego ti, diskvalificirate ostale znanosti kao znanosti. A to je dosad samo religija radila sa svim drugim oblastima života
Zapravo, ovdje postoje ljudi kojima biologija, jednostavno, ne daje odgovore na sva pitanja.