Tema za praćenje predizborne kampanje

Stare teme i začeci foruma
Lord Byron

Post 30 Oct 2011, 21:19

ex_anais » wrote:Osim HSS-a koji je vrhunski zajebao SDP prošli put.
SDP se zajebao sâm.

Način na koji je izgubio prošle izbore, Milanović je mogao okajati samo povlačenjem u kolibu negdje u zabitima Tibeta i mantrajući sljedećih 128 godina.

Eks

Post 30 Oct 2011, 21:23

Lord Byron » wrote: SDP se zajebao sâm.

Način na koji je izgubio prošle izbore, Milanović je mogao okajati samo povlačenjem u kolibu negdje u zabitima Tibeta i mantrajući sljedećih 128 godina.
Pa je, imali su grešaka. Amaterskih. Ali nisam baš sigurna koliko bi tad situacija bila drukčija i da nisu. Narod je popušio demagogiju koju je trebao u tom trenu, HSS pečatirao i gotovo. Za razliku od sad, slušala sam tad obje kampanje. SDP uvijek ima program iza kojeg stoji, bez obzira na kikseve. HDZ je i tad imao samo demagogiju i podmetanja. Narodu je to trebalo, očito.
Lord Byron

Post 30 Oct 2011, 21:25

ex_anais » wrote:
Pa je, imali su grešaka. Amaterskih. Ali nisam baš sigurna koliko bi tad situacija bila drukčija i da nisu.
Predizborna koalicija i eto pobjede.
Eks

Post 30 Oct 2011, 21:26

Lord Byron » wrote: Predizborna koalicija i eto pobjede.
Misliš da će sad pobjediti? :D
Lord Byron

Post 30 Oct 2011, 21:54

ex_anais » wrote:
Misliš da će sad pobjediti? :D
Ako sad ne uspije pobijediti, koliba u Tibetu više nije opcija. Preostaje mu jedino samospaljivanje.
Lord Byron

Post 31 Oct 2011, 08:19

Nakon dugo, dugo vremena, pročitao sam novine :D.

Mislim, pročitao sam prave novine - ono, papir, ruke zaflekane sivom bojom i tako to. Nekad mi je dan započinjao ritualnim čitanjem "Jutarnjeg" uz kavu, a subotom se imalo što pročitati i uz puno više od jedne kave. Taj se ritual izgubio dijelom stjecajem okolnosti (život, online vijesti, forumi), dijelom zbog sve gorkije (gorče?) jutarnje kave uz nepromijenjene sastojke.

Cijeli ovaj plahtasti uvod vodi do jedne jedine rečenice: EPH je već proglasio SDP kao pobjednike sljedećih izbora.

Lijepi dio subotnjeg izdanja zavrtio se (sadržajem i opremom) oko Butkovićevog članka "20 godina države bez zakona" u kojem se obrušava na HDZ kao što (i tu vidim osnovni problem) nikad nije, uz tek dva milosrdna odlomka na samom kraju dvostranične plahte.

Ne znam ima li smisla otvoriti zasebnu temu o medijima; to mi i jest bila prvobitna namjera, ali ograničit ću se na kontekst komentiranja (pred)izbora: ovakvo "uskakanje u pobjednički vlak" (ne sjećam se članaka o 5, 10 ili 15 godina države bez zakona - trebalo mu je jako puno godina da bi "progledao") odavno nisam vidio. Naravno da je toga itekako bilo, ali nekako suptilnije :D.
blue
Asgard

Post 04 Nov 2011, 09:56

Evo baš sam naišla na stranku koja je meni novost: Savez za građansku Hrvatsku, vodi Don Ivan Grubišić.

Zna li tko išta o tome?

:kokice:
Lord Byron

Post 04 Nov 2011, 10:58

blue » wrote:Zna li tko išta o tome?
Zna.

Šef kampanje Drago Pilsel :facepalm:.
Trip

Post 04 Nov 2011, 12:17

Lord Byron » wrote: Zna.

Šef kampanje Drago Pilsel :facepalm:.
:facepalm: potpisujem i dižem 2 za tbf
No ID, no person.
Lord Byron

Post 04 Nov 2011, 13:42

trip » wrote:
:facepalm: potpisujem i dižem 2 za tbf
TBF su dobar odabir. Njihova publika je po "vibri" na tragu onog što don Ivan i ljudi oko njega zagovaraju. Ali, Pilsel je, jednostavno, konfliktna osoba - ne možeš očekivati od takvog profila osobe da ti vodi kampanju.
blue
Asgard

Post 04 Nov 2011, 15:17

A bacila sam pogleda na čitavih 9 iscrpnih točaka, tj. obećanja :facepalm:
Zanimljive do pohvalne natuknice, doduše fali im sadržaj, nadam se da to fakat nije plan i program stranke. Link Izdanja na stranici vodi na knjige čiji je autor don Ivan Grubišić, nevezano skroz uz stranku :rofl:
Da budem vrlo blaga, stranica i program su vrlo nepotpuni :o
Lord Byron

Post 04 Nov 2011, 15:34

blue » wrote: Da budem vrlo blaga, stranica i program su vrlo nepotpuni :o
Kombinacija dobne strukture vodećih ljudi i financijskih (ne)mogućnosti.

S jedne strane, takve inicijative su upravo onio za čim ljudi nerijetko vape, jer razbijaju dvostranačje. S druge strane, svaka od tih inicijativa koja ne prijeđe prag, opet je vjetar u leđa tom dvostranačju.

Pa ti budi pametan :confused:.
Lastan

Post 05 Nov 2011, 11:54

blue » wrote:Evo baš sam naišla na stranku koja je meni novost: Savez za građansku Hrvatsku, vodi Don Ivan Grubišić.

Zna li tko išta o tome?
Zna.

Dobre ideje, barem u osnovi, i smatrao bih to sasvim zgodnom pojavom na političkoj sceni da Ivan Grubišić nije don.
Jest da on nije tipičan predstavnik Crkve u Hrvata, ali je predstavnik Crkve. Ajd, sad je umirovljen, ali ipak.
Lord Byron

Post 05 Nov 2011, 12:23

Lastan » wrote:Jest da on nije tipičan predstavnik Crkve u Hrvata, ali je predstavnik Crkve.
Ne bi li kao opći princip "političkog (ne)sviđanja" trebala biti osobnost čovjeka, njegova djela, njegove riječi (misli i propusti :D)?

Uostalom, mislim da ona Crkva koju je don Ivan predstavljao, teško može biti odbojna. Upravo je zbog toga on bio jako odbojan mnogima u Crkvi o kojoj ti govoriš.
Lastan

Post 05 Nov 2011, 12:59

Lord Byron » wrote: Ne bi li kao opći princip "političkog (ne)sviđanja" trebala biti osobnost čovjeka, njegova djela, njegove riječi (misli i propusti :D)?

Uostalom, mislim da ona Crkva koju je don Ivan predstavljao, teško može biti odbojna. Upravo je zbog toga on bio jako odbojan mnogima u Crkvi o kojoj ti govoriš.
U Hrvatskoj već imamo problem međudržavnih ugovora koji poništavaju naš ustav, prema kojemu smo sekularna država.
Ako si u crkvenoj hijerarhiji, ja ti ne mogu dati svoj glas za mjesto u državnoj. Hoćeš li da ti iz Biblije izvlačim citate o služenju dvama gospodarima? :mig:

Jednostavno, politika mora biti sekularna. I dok je don Grubišić don, ja ne mogu podržati njegovu političku opciju. Jer ma koliko mi on bio simpatičniji od don Kaćunka ili don Bakovića, razlog zbog kojeg se oni nipošto ne bi smjeli baviti politikom nije u njihovim stavovima, već u predmetku pred imenom.
Da nije, dakle, don, došli bismo mi do njegove osobnosti, do njegovih riječi i djela, a i do opće pojavnosti, smisla i ostalog. No ne mogu ne osjećati da bih podržavanjem don Grubišića pogazio svoja sekularistička uvjerenja, a bogme i principe.
klonka

Post 05 Nov 2011, 20:31

Gledam danas malo te predizborne plakate po gradu, uglavnom HDZ-ove, i mislim se jesu li oni normalni. Sumnjam da su baš toliko glupi da ne mogu zaposliti nekoliko dobrih PR-ovaca i copywritera pa pretpostavljam da je državna kasa toliko stravično prazna da su odlučili učiniti sve što je u njihovoj moći da izgube izbore. Vjerojatno računaju na to da će koalicija morati ponijeti teško izvlačenje iz krize, da će ih narod zamrziti zbog rezova i da će posljedica toga biti HDZ-ovo ponovno osvajanje izbora za 4 godine. Žalim unaprijed što koalicija (opet) neće biti dovoljno inteligentna/hrabra da ih pomete iz državne uprave. I da ih zabrani zbog kriminalnog djelovanja. Pa nek' vrište o komunistima u Remetincu.
gonj špadi
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 05 Nov 2011, 21:21

Možda nije stvar u odnosima s javnošću. Možda oni, protiv svog znanja, daju klijentu ono što je tražio i onda bi plakati i cijela kampanja bili odraz kapaciteta onog tko plaća račune, a ne marketingaša.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Pješčana

Post 05 Nov 2011, 21:28

Lastan » wrote: Zna.

Dobre ideje, barem u osnovi, i smatrao bih to sasvim zgodnom pojavom na političkoj sceni da Ivan Grubišić nije don.
Jest da on nije tipičan predstavnik Crkve u Hrvata, ali je predstavnik Crkve. Ajd, sad je umirovljen, ali ipak.
da, meni je on ok. kroz godine čitam i slušam što govori, on mi je bio glas razuma u situacijama kad sam na ostatak RKC imala dabl :facepalm:

ja sam danas naišla na članak kako će HDZ ići od vrata do vrata, agitirat za Jadranku na izborima koja je nositeljica svih lista.
ozbiljno? mislim, zaista ozbiljno? netko će mi pozvoniti na vrata i pokušati me nagovoriti da glasam?
:rofl: :rofl:
članak je dao komentare čitatelja ispod o sličnosti s Jehovinim svjedocima, ali oni, koliko ja imam iskustva s njima, samo stoje u pothodnicima, stari ljudi s novinama
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Lord Byron

Post 05 Nov 2011, 23:01

Pješčana » wrote: članak je dao komentare čitatelja ispod o sličnosti s Jehovinim svjedocima, ali oni, koliko ja imam iskustva s njima, samo stoje u pothodnicima, stari ljudi s novinama
Ima ih i koji ti pozvone da bi te prosvjećivali.

Ja ću Jadrankinom izaslaniku namah obećati glas. To mi se čini najbezbolniji način za skidanje s grbače. Meni besplatno, a usrećit ću čovjeka.
Lastan

Post 05 Nov 2011, 23:01

Pješčana » wrote:da, meni je on ok. kroz godine čitam i slušam što govori, on mi je bio glas razuma u situacijama kad sam na ostatak RKC imala dabl :facepalm:
Upravo tako. Ali je on dio RKC-a. I tu za mene priča staje.
Svećenik nosi uniformu jednako kao što to čine vojnik ili policajac. S time da njegova uniforma po definiciji iskazuje lojalnost stranoj državi – a ne bih glas dao ni vojniku ni policajcu, čija uniforma barem iskazuje lojalnost ovoj državi. Sorry, ali moj glas može ići samo i isključivo civilu.
ja sam danas naišla na članak kako će HDZ ići od vrata do vrata, agitirat za Jadranku na izborima koja je nositeljica svih lista.
ozbiljno? mislim, zaista ozbiljno? netko će mi pozvoniti na vrata i pokušati me nagovoriti da glasam?
:rofl: :rofl:
članak je dao komentare čitatelja ispod o sličnosti s Jehovinim svjedocima, ali oni, koliko ja imam iskustva s njima, samo stoje u pothodnicima, stari ljudi s novinama
Pa pisao sam nekidan o njihovoj MLM strategiji. Ovo je očito način na koji će je izvoditi.

Ja moram reći da jedva čekam.
Budući da mi se jehići ne pojavljuju na vratima (a rade oni i to), svoje ću beskrajno strpljenje primijeniti na hadezeovce. Neka mi objasne zašto da glasam za HDZ. Imat ću puno pitanja i naivan izraz lica.
Pitam se hoće li odustati od mene, raspizditi se, ili pak sami promijeniti mišljenje za koga bi trebali glasati.
Kladim se na pižđenje. :raspa:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Nov 2011, 12:51

..evo kako se gdje glasalo na proslim izborima. interaktivna karta. takorekuc moze se saznat do susjeda kako je glasao. :zubo:

http://odluka2011.dnevnik.hr/stranica/i ... ivna_karta
Gazda

Post 06 Nov 2011, 12:58

klonka » wrote:Gledam danas malo te predizborne plakate po gradu, uglavnom HDZ-ove, i mislim se jesu li oni normalni. Sumnjam da su baš toliko glupi da ne mogu zaposliti nekoliko dobrih PR-ovaca i copywritera pa pretpostavljam da je državna kasa toliko stravično prazna da su odlučili učiniti sve što je u njihovoj moći da izgube izbore.
Oprosti, ali na plakatima piše da neće biti novih poreza i da neće biti otkaza u državnoj upravi i da će se čuvati dignitet branitelja. To su govorili zadnji put i dobili izbore. Čemu mijenjati konja koji pobjeđuje? :D
klonka

Post 06 Nov 2011, 16:45

Dakle, stvarno računaju na to da su ljudi idioti? :tuzni:

Ali prošli put nisu igrali na kartu "ako nas ne izaberete, vratit ćete se u Mrak" nego na "maknuli smo primitivce i nacionaliste i sad smo europska stranka desnog centra", mislim da im je to donijelo glasove. A ovo o braniteljima, porodiljnim naknadama i nerasprodaji nacionalnog bogatstva je stvarno licemjerna pljuska (čak ni pretjerano) zdravom razumu.

Ovo za politička otpuštanja im vjerujem, nisu ludi otpuštati nakon što su se toliko potrudili da posvuda uvale svoj kadar. :serek:
gonj špadi
Lord Byron

Post 06 Nov 2011, 17:00

klonka » wrote:Dakle, stvarno računaju na to da su ljudi idioti? :tuzni:
A, kao, nisu?
Nikolajevna

Post 06 Nov 2011, 17:08

Ljudi mogu biti neobrazovani, preemotivni, nerealni, neinformirani, okolinom uvjetovani, zaplašeni itd., da bi glasali za HDZ. Ne moraju biti idioti. :D
  • Information