Lijepo i ružno

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Lord Byron

Post 03 Nov 2011, 23:18

Almost Rosey » wrote: Jest zanimljivo, ali također otvara put u predrasude i pretpostavke i njihovu djecu :D
Nisu to nikakve predrasude : vještica:

Ljudi se na forumima razotkrivaju do svoje srži, a da toga uopće nisu svjesni. Naravno da imam teoriju o odabiru onog avatara. Naravno da je ne smatram nikakvom predrasudom, nego elementarnim uočavanjem.

Naravno da je neću napisati :zubo:.

Almost Rosey

Post 03 Nov 2011, 23:19

Lord Byron » wrote:Naravno da je neću napisati :zubo:.
Ne moraš javno *nudge-nudge*
aisling » wrote:Može biti, i ne mora. Onaj je to radio.
OK.
Whereabout

Post 04 Nov 2011, 02:06

Ovo sam prije dosta godina vidjela u Image Haddadu, tad mi je bilo lijepo i drugačije. To su privjesci by Svilan Svalina, supruge (bivše valjda) od Siniše Svilana.

Image

Slatke su, ali i tužne. Većina tih lutkica je odraz tuge.
.
Tyden

Post 04 Nov 2011, 08:40

Almost Rosey » wrote:Stvarno? Pitam, bez podjebavanja. Jer, jedna je od opcija bila da stavim rotvajlera ili morskog psa. Koje također volim, i koji su mi "fora", if you will. To bi bilo neprihvatljivo? A gdje je granica prihvatljivosti? Jel to subjektivno? Ili je nešto određeno većinom, jer se radi o prikazu "na van", a "vani" je većina?
Malo offtopic :), a koja je bila motivacija za stavljanje Sandmana i njegove sestrice, Death, u avatar? :)
blue
Asgard

Post 04 Nov 2011, 09:31

:zubo:
Ni jedna od ovih lutkica mi se ne sviđa, u smislu da bi ih ikad kupila, da koju dobijem poklon bacila bi ili dala nekome tko želi :o Ali moram priznati da su zanimljive :top: recimo, željela bi ih vidjeti na nekoj izložbi.

Almost Rosey ti, sudeći prema forumskim postovima, ostavljaš dojam vrlo drage i tople osobe :) Istina da onaj avatar s glavom vrišti bizarnost i sjebanost, što je u sukobu stvojim postovima, ali ako se tebi sviđa, što te briga što forumaši misle :mirko:
Almost Rosey

Post 04 Nov 2011, 16:22

Tyden » wrote:Malo offtopic :), a koja je bila motivacija za stavljanje Sandmana i njegove sestrice, Death, u avatar? :)
Volim ih, dragi su mi.

@blue: bijah zamoljena maknuti avatar, a ja sam milo dijete, pa... :)

Ne znam, meni ima nešto privlačno u spajanju dviju krajnosti, s jedne strane imaš lutku koja nosi sobom neke konotacije (dijete, djetinjstvo, igra, nevinost, utjeha...), a s druge sve te neke "ružne" elemente (unakaženost, opasnost, tugu, jad, bolest, zlo...). Neočekivano je. Meni se to sviđa. Action figure koji krvari mi ne bi bio ni najmanje zanimljiv :ne zna:
ali

Post 04 Nov 2011, 16:29

Ako nije problem, može li se vidjeti taj famozni avatar?
blue » wrote: Istina da onaj avatar s glavom vrišti bizarnost i sjebanost, što je u sukobu stvojim postovima, ali ako se tebi sviđa, što te briga što forumaši misle :mirko:

A ja ću parafrazirati malo Blue i reći:
ako si ti sjebana, šta te briga što forumaši misle da nisi :s :zubo:
Almost Rosey

Post 04 Nov 2011, 16:35

m.za » wrote:ako si ti sjebana, šta te briga što forumaši misle da nisi :s :zubo:
:lol:

Evo avatara. Guglala sam "macabre doll", to je bio jedan od prvih rezultata :ne zna:
aisling

Post 04 Nov 2011, 16:47

Rosey, molim te vrati avatar, tj. stavi onaj koji si maknula :)
Happy Easter!
Lord Byron

Post 04 Nov 2011, 16:49

aisling » wrote:Rosey, molim te vrati avatar, tj. stavi onaj koji si maknula :)
Onaj tužni ili onaj ružni?
aisling

Post 04 Nov 2011, 16:53

Koji god joj je draži.
Happy Easter!
Almost Rosey

Post 04 Nov 2011, 17:03

O jebo vas, da prostite, avatar :o
Oću čitat trkeljanje o lijepome i ružnome :tuzni:

Lorde, teoriju u inbox, pls :)
aisling

Post 04 Nov 2011, 17:06

A ti si u svemu onom čitala trkeljanje o avataru? :confused:
Happy Easter!
ali

Post 04 Nov 2011, 17:30

Almost Rosey wrote:O jebo vas, da prostite, avatar :o
Oću čitat trkeljanje o lijepome i ružnome :tuzni:

Lorde, teoriju u inbox, pls :)
Da, tebe od svega zanima baš eto rasprava o estetici.

A kad pričamo o tebi i analiziramo te, onda ti to smeta u 3pm :s
:rofl: :rofl:
Šta je to majketi :confused:

Saborska vješalica? :zubo:
Almost Rosey

Post 04 Nov 2011, 17:44

m.za » wrote: Da, tebe od svega zanima baš eto rasprava o estetici.

Ja sad recimo nemam pojma što odgovoriti na ovo :ne zna: da imam mrvicu lošiji dan, preporučila bih analnu inserciju roflova. Ali ja sam pristojno dijete pa ću odgovoriti nešto strpljivije i uljudnije.

Da sam htjela razglabati o avataru si, onda bih ostala na Nesvrstanima, gdje se rasprava i povela. Također, sve i da svaka šuša ima stav i mišlenije o meni, ne vidim kako to ne bih mogla, kad bi me zanimalo, doznati na suptilnije načine. Mislim, samo vi dajte, analizirajte me i raspravljajte o meni, ali imade za to i drugijeh tema, sad, nema li?

Da, raspravlja mi se o estetici, o lijepome i ružnome, o tome što ljudi misle o lutkicama iz prvog posta.
ali

Post 04 Nov 2011, 21:17

Almost Rosey » wrote:Ja sad recimo nemam pojma što odgovoriti na ovo :ne zna: da imam mrvicu lošiji dan, preporučila bih analnu inserciju roflova.
:kokice:

Ok, oprosti.
Ne želim ti upropastiti temu.

:Prijavljuje se:
Silajn

Post 04 Nov 2011, 21:20

m.za » wrote:
Da, tebe od svega zanima baš eto rasprava o estetici.

Šta je to majketi :confused:

Saborska vješalica? :zubo:
To je Zamjenska majka :ne zna:
Ashtaroth

Post 05 Nov 2011, 11:46

Ljudi koji taknu neku subkulturu mogu pomaknuti osobne granice tolerancije na 'lijepo' i 'ružno'.

Doticaj sa subkulturom može biti iz raznih razloga - od netko tko ti je ok pa ti nešto pokaže, pa do toga da je kolegica na radnom mjestu nešto pokazala.

Stvari na koje se ljudi zgražaju, ja se nekad moram duboko zamisliti 'gdje je problem'. Jer, moja tolerancija je visoka, tj. svodi se na 'live and let live'.

Ne vjerujem u objektivnost dojmova.
Dojam je nešto osobno.

Osobno, rijetko kad ću za nešto reći 'odvratno je'. Uistinu. Nekako se isprofiliralo da kažem 'nema šanse da to stavim na sebe' i to je više manje to što se tiče odbojnosti. Ok, bude i 'ne unosi mi TO u sobu'.
Da, ljude ću u privatno krstiti raznim epitetima (kreten pa nadalje), no, ne mogu reći da ne mogu objasniti svaku etiketu i etikete se temelje na djelima.
No, ono što nije dojam O OSOBI, već je samo vizualno, audilno - gledam kao 'ja bi' i 'ja ne bi'.
Nemam mišljenje o tome što bi netko drugi trebao s tim.
Isto tako ne mogu gledati ljude kao lijepe ili ružne. Nemam taj impuls. Imam one koji su mi simpa, i sve ostale.

Neke stvar će mi biti triggeri, nabacit će neke pretpostavke, neki avatar će mi upasti u oko jer ću ga povezati s nečim ranije viđenim, i možda ću nabaciti search post da vidim jel mi osoba zanimljiva kao što mi je avatar zanimljiv, npr.
Obično nije :rofl: Ali kad je onda sam :klopa:

No, ovo je rečenica koja mi je davno zatitrala i cimnula me da razmišljam drugačije.

"Čim nakaze vide nekoga ko je drugačiji od njih odmah viču - evo nakaze." by Romain Gary

Iskreno, da, itekako ću uočiti drugačije, po bilo kojem svojstvu. To će me zaintrigirati. Jer znam da se drugačijost obično osuđuje, a ja nekako, koja često nosim etikete frika/drugačije, itekako razumijem što znači biti drugačiji. Iako je meni moje 'drugačije' nešto sasvim normalno i odustala sam od toga da shvatim gdje je big deal.

Mene društveno dodijeljena etiketa 'drugačije' itekako zaintrigira i volim prokopati. Iznenadi se čovjek koliko lijepih stvari i ljudi otkrije, među drugačijima. Među onima koji imaju potrebu dati neki svoj statement avatarom, sigom, nickom...

Nekad ljudi stvari rade jer su im kul. I ok. Ne mislim da je netko plitak jer je stavio tetovažu na sebe jer mu je baš kul. Samo znam da kad čujem takvu izjavu moj interes u pravilu zamre. Kad čujem neku priču iza nečeg 'drugačijeg', onda sam :klopa:

No, mislim da se sve temelji na tome da ne vjerujem u univerzalno lijepo.
Da ne vjerujem u IN.
Jer, pokazuje se, outcast sam, i jednostavno, ono što je mnogima kul i super i lijepo - meni nije. So, why bother.
Uočila sam da u onima koji su drugačiji mogu naći puno toga zanimljivog, pa volim prokopati. Veseli me to.

A običaj mi je, ako mi netko kaže da mu se nešto kod mene ne sviđa - da lijepo kažem da ne mora gledati/čitati/razgovarati. Ne razumijem potrebu u ljudima da moraju doći i nekome reći 'ne sviđaš mi se'. Ono, što bih ja imala od toga, s bilo koje strane izjave? :ne zna:
Nemam potrebu to reći nekome, ne razumijem potrebu drugh da se artikuliraju.
Kad se artikuliraju prema meni, jedino što mi pada na pamet je da a) oni žele da se ja mijenjam da njima više odgovaram b) morali su to istresti negdje bez stvarne svrhe i razloga.

I moram priznati da nisam imala poriv mijenjati nešto jer se nekome NE sviđa :misli:
Radim ono što se MENI sviđa. Nekad mi motiv/cim dođe iz toga što je netko rekao da mu se nešto sviđa, pa mi zapne izjava za oko.

Možda samo imam i profesional-personal grudge na 'ne valja'. Više volim ekipu koja daje prijedloge i alternative, nego onu koja kaže kako im se nešto ne sviđa. :rofl:

Ovo je sad, tok asocijacija na temu - na toliko mjesta u životu sam čula to nesviđanje, te silne konstruktivne kritike, da me zabavlja uočavati ih.

Moja prva reakcija na to kad mi netko kaže da mu nešto ne odgovara njegovom ukusu, a to nije osoba čiji ukus sam htjela zadovoljiti, je da ignoriram ili skomentiram da ne mora gledati ili da i tako nije rađeno zbog nje. Ako inzistira, onda prelazim na teranje u rodno mjesto i križanje osobe iz života.

Jer, ili me prihvaćaš, ili ne. Nema 'ti si super, ali daj mijenjaj ovo i ono'.

Treba znati i prihvatiti osobu kakva jest, a ne prihvaćati projekciju u našoj glavi i pokušavati priginal navesti da više izgleda kao ta projekcija u nama.

Postoji moj ukus i postoji tuđi ukus. Ako ne možemo ispoštivati to dvoje bez ikakvih kompromisa i posebnih dogovora, već čistim od srca prihvaćanjem osobe, onda nemamo što raditi skupa, ma što god 'skupa' značilo.

Meni je avatar recimo, važna stvar. Ima mi značenje. Sig mi ima značenje. Tetovaža kad ju jednog dana smjestim na kožu će imati značenje itekakvo. Mnoge stvari koje radim mi znače.
No, uočavam da ako nekome nešto ne znači, onda će vrlo olako izjaviti razne komentare.

Ako nekoga pitam za mišljenje, spremna sam čuti i kritiku i 'odvratno mi je' i slično. Pitala sam, dakle, treba biti spreman i na odgovor koji ti se ne sviđa. A dobila sam ih, uh, bilo je uistinu brutalnih stvari. Emotivno brutalnih. Zato jako pažljivo biram što pitam :zubo:

No, kad se netko osjeti pozvan sam od sebe reći da mu se nešto ne sviđa, u pravilu nešto ne štima. U pravilu se radi o tome da nedostaje karika 'prihvaćam te kao to što jesi i kako te ja vidim', rekla bih da tu ima puno onoga 'si si meni super, ali'.

Nema 'ali', ja ne tražim 'ali' i ne želim biti nikome 'ali' :mig:
Almost Rosey

Post 05 Nov 2011, 14:48

Ashtaroth » wrote:Ako nekoga pitam za mišljenje, spremna sam čuti i kritiku i 'odvratno mi je' i slično. Pitala sam, dakle, treba biti spreman i na odgovor koji ti se ne sviđa. A dobila sam ih, uh, bilo je uistinu brutalnih stvari. Emotivno brutalnih. Zato jako pažljivo biram što pitam :zubo:

No, kad se netko osjeti pozvan sam od sebe reći da mu se nešto ne sviđa, u pravilu nešto ne štima. U pravilu se radi o tome da nedostaje karika 'prihvaćam te kao to što jesi i kako te ja vidim', rekla bih da tu ima puno onoga 'si si meni super, ali'.

Nema 'ali', ja ne tražim 'ali' i ne želim biti nikome 'ali' :mig:
Ja bih rekla da se nekom dijelu ljudi čini da je samo stavljanje avatara, kao i bilo kojeg, npr., posta na forumu, poziv na komentar i kritiku, manje ili više konstruktivnu. Možda to na neki način odvajaju od RL-a (jer, kao što uvreda IRL nije ista kao na forumu, možda nije ni nečija pojava a bome ni komentar), pa tako IRL ne bi nikome doista prišli i rekli "čuj, koka, fakat su ti grozne te Uggsice, daj skini to", dok se na forumu osjećaju prozvanima komentirati nešto samim činom stavljanja toga nečeg pred njih :ne zna:
Nikad neću zaboravit kako mi je jedna cura iz srednje, s kojom nikad nisam bila posebno dobra, došla jedan dan prije nastave, unijela mi se u facu i pitala "Jel ti to stavljaš maskaru I NA DONJE TREPAVICE?!" :rofl:
Doduše, sad se postavlja pitanje zašto sam na forumu promijenila avatar, dok se IR nisam prestala šminkat :misli:

Osobno, cijenim drugačijost, volim je, volim kad m natjera da se preipsitam. Naravno, tu ne govorim o "oh vidi me kako sam različit" pozi, koja je sama sebi svrhom. Tu nemam što tražiti, to se vidi u dvije rečenice. Volim kad nešto izazove reakciju, emociju. makar ona bila i gađenje. Cijela pop kultura se bazira valjda na izazivanju reakcije i nerijetko je ista upravo gađenje. Ali, volim i kad nešto stoji iza toga, zgražanje samo po sebi mi je nekako malograđanski (nemam tu prikladniji izraz). Mene one lutkice tjeraju da promislim, iako je bome bilo i onih na koje mi reakcija kreće iz želuca. Što je ružno? Što je potrebno da se nešto poružni? Koliko je to univerzalno? Ako izaziva emociju i reakciju, moraju li one biti nužno samo negativne? Meni su te lutkice umjetnička djela. Izazivaju reakciju, tjeraju na razmišljanje, zahtijevaju od umjetnika (a bome i od kritičara, rekla bih) neku vrst vještine, i to mnogo šire od, štajaznam, spretnosti prstiju. Neke su upravo genijalno "plasirane", poput ove. Jedno je zaključiti "fuj, bljak" i okrenuti glavu, drugo je zapitati se.
Eks

Post 05 Nov 2011, 15:00

Meni je lutkica na avataru bila ružna, vizualno neugodna, ali ne bih ti rekla da je makneš. Iz nekog si je razloga stavila i mislim da je preuzetno predmnijevati zašto i tvrditi da ti ne odgovara. Vjerojatno je ljude uznemirila. Ne bih u pretpostavke zašto iako imam neke pretpostavke.

Mene je cijeli taj sporazum-nesporazum podsjetio na neka stara poznanstva i zgode kad bih ja uradila nešto što se nikako ne uklapa u njihovu viziju o meni i onda bi krenule reakcije iznenađenosti, bile pozitivne ili negativne. Jer sam, eto, narušila njihov kalup o sebi. Iskočila iz ladice sa svojim imenom. To nikako nisam "ja". Hm. Valjda ja najbolje znam tko sam i što sam ja. :D

Ne znam samo zašto si ga promijenila. :ne zna:
aisling

Post 05 Nov 2011, 15:16

Osjećam se prozvano, nekako pa ću si dozvoliti još jedan offtopic.

Onaj avatar meni nije ružan i moj komentar se uopće nije odnosio na to da je meni njega ružno gledati. No, manje sad bitno na što se i zašto moj komentar uopće odnosio, ono što me zbunjuje, ako je već taj komentar shvaćen kao neko zadiranje u privatnost koja je prešla granicu ukusa, zašto se pobogu uopće išlo mijenjati avatar i zašto se sada makar ne vrati na onaj koji je bio odabran?

Zar netko zaista misli da mene smeta pogled na nečiji avatar i da sam zbog toga išta komentirala? Pa baš i da smeta, radi toga ići ga mijenjati, a onda se kasnije čuditi kog vraga ja uopće komentiram nečiji avatar je presmiješno.

Zaboli mene đon za avatare, ako ćemo najiskrenije.
Happy Easter!
Eks

Post 05 Nov 2011, 15:19

Moja paušalna psihološka procjena (frizeraj, kako se to kaže :D ) je da ste se prepali da je Rosey zaista toliko sjebana. Ili da misli da je toliko sjebana pa je to stavila.

I to mene zbunjuje. Što i da jest? Zar je to nešto strašno? Na ovom svijetu bi svi imali barem jedan f da odu kod psihića. Big deal. :ne zna:
aisling

Post 05 Nov 2011, 15:23

Procjena ti je kriva. To kao prvo.
Kao drugo, čak i da se jesam prepala i da sam zbog toga reagirala, ponovit ću to svaki idući put. Kad prestanem reagirati onda ću biti offline.
Happy Easter!
Eks

Post 05 Nov 2011, 15:26

Pa tko ti brani reagirati? Doduše, nisi ti rekla nego Lord, rečenicu "to nisi ti".
Zapravo vas uopće ne kužim. Svo troje. Takvi su mi dani. Nekuženja. :o
Rosey je tu ispala prenesigurna u svoj izbor i to je sve. A vaši razlozi će mi ostati misterij. :D
aisling

Post 05 Nov 2011, 15:36

ex_anais » wrote:Pa tko ti brani reagirati?
Nitko. Jednako kao što nikome ja ne branim imati avatar koji god poželi.
Po čemu je moj komentar na avatar drugačiji od bilo čijeg komentara na moj komentar?
Happy Easter!
  • Information