ex_anais » wrote:
O tome, djelomice, ja pričam. Daleko od toga da se ovdje itko iživljava, ali neki upisi jučer su stvorili nelagodnu atmosferu za pisanje. Na fhru sam vidjela par cipelarenja, u nekima od njih mi je bilo degutantno ih i čitati bez obzira koliko se ja osobno ne slagala s osobom koju se cipelari i u jednom sam to i rekla (primjer Gizele na US-u prošle zime). Otad imam metlu u guzici i JPK ne propušta priliku da mi to kaže jer sam mu uvrijedila omiljenog pisca i tako to. Tu je negdje nastao čvor u mojoj glavi i možda se negdje to jučer primjetilo, kad je Šmokljan rekao da se obračunavam s projekcijama. Nisu projekcije nego stvari koje sam vidjela. Vidjela sam kako se masa može ponijeti sa svojim tobože pametnijim i kulerskijim stavom i cipelariti nekoga koga smatraju budalom, do iznemoglosti. A što se osoba više opire, to im je zabavnije. I da sam ja bila tad moderator i da moderatori nisu cipelarili dotičnu, ja bi im dala kartone. Možda se zato ne razumijemo. Neki od vas manje štete vide u kolektivnom ismijavanju nego u kartoniranju. Karton će netko preboljeti, a grupno virtualno silovanje baš i neće. Ja forum doživljavam ozbiljno, zaista. I cijeli VL. I ne mislim da samo zato što je netko pametan i duhovit ima pravo srati po ljudima nekažnjeno.
da, masa se može ponijeti - ali ovdje nitko nikoga nije iscipelario. Bilo je ekipe kojoj je taj postupak bio ok, ekipe kojoj nije, bio je šmokljan koji trola, i ekipe koju je bolio kurac za temu, pa nit su je čitali nit su je komentirali. Ismijavanje postupka nije isto što i ismijavanje osobe, po dvjestoti put. Pogledaj riječi koje koristiš - silovanje? Ej.... Nitko, ali nitko ovdje nije ni dotaknuo Tupelin osobni život, njezine osobne karakteristike ili nešto treće što bi spadalo u ad hominem. Nitko. Nijednom.
A budući da nitko nije dovoljno voljan da osudi budalu sankcijom ignoriranja ili verbalne pljuske, onda se svodi na iživljavače i promatrače. Srećom, pa su svi ti "glupaci" o kojima se priča dovoljno žilavi i tvrdoglavi da ih se baš ne ubije u pojam. Mislim, to nema veze s mojim mišljenjem o nekome. Ja se s tom istom osobom sutra mogu posvađati na mrtvo ime, ali ako je skupina cipelari, reagirat ću. Ili ako vidim da ide u tom smjeru. Da, možda jesam preventivno reagirala jer me već neko vrijeme muči pitanje- što će biti kad prva budala kroči ovdje? Ja ne bih voljela sudjelovati u nečemu što opisuješ. I draže mi je vidjeti karton od 100 bodova nego da skupina nekoga cipelari.
To što kažeš, ti si počela. Lijepo je što vidiš da si pogriješila. Ali po jučerašnjoj intonaciji kojom je šmokljan otvorio igralište, nisam primjetila da je to ovdje baš nepoželjno. Nepoželjan je svaki spomen kartona, ali se na stvaranje nelagodnih uvjeta nekome da uopće ovdje piše, odmahuje rukom u ime viših ciljeva.
Znači, ti predlažeš autocenzuru svakog tko pomisli reći nešto zbog čega bi nekom moglo biti neugodno? I o kojem višem cilju je riječ? O tom da ne postoje svete krave? Alal ti vera, stvarno...
Ne vidim rješenje. Mislim da ovdje ima jako puno pametnih ljudi, i kvalitetnih ljudi, ali ne bi bilo prvi put da vidim da su se i takvi poveli za nekakvim otvaranjima igrališta.
Ne govorim ovo da ikoga optužujem, nedajbože napadam, samo komentiram naglas i razjašnjavam i sebi neke svoje reakcije.
Rješenje je jednostavno - neka svak rješava svoje vlastite probleme, upravo zato što ovdje ima puno pametnih ljudi. Nitko još nije siromak nezaštićen, i bogufala, svi imamo jezičine.