mudro zboriš, o, jevgenija. čak je iz vremena shakespearea uvriježeno: gutati ili ne... često se i sama nađem u sličnoj dilemi, now that I think of it (posežezaspravicom)jevgenija » wrote:ali ako popušiš nevjerniku, onda se nečist poništava nečistim, pa nevjernicima smiješ gutat![]()
na satu mi 14:04 04/11/11
Gutam s guštom, jebeš ananas!
No ID, no person.
to se dešava s vama pametnima. ja ti uopće nemam tih problema s dvojbama. ili promišljanjem uopćetrip » wrote:
mudro zboriš, o, jevgenija. čak je iz vremena shakespearea uvriježeno: gutati ili ne... često se i sama nađem u sličnoj dilemi, now that I think of it :posežezaspravicom:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
- Lord Byron
Ne kužim ni ja: ako ju ne veseli oralac, nije li lakše to jednostavno reći partneru nego prelaziti na islam zbog toga?
o, nono, mon ami. spopadam šiit-frenda sa kako-što-i-zašto-tako-i-di-to-piše-i-što-onda-bude. i svašta spoznah, pa se evo kurčim, o ja nevjernica klase a1, koja se iskreno, majkemi, slaže s naslovom.Lord Byron » wrote:Ne kužim ni ja: ako ju ne veseli oralac, nije li lakše to jednostavno reći partneru nego prelaziti na islam zbog toga?
No ID, no person.
Eg. sig. Purgio, .........Ze. » wrote:Reci, što te muči?
Ma zanima me zapravo kako ti je u braku. I kućanstvu.
Jer, ako mene pitaš (a pitaš
Prvo joj uzmi kartice i spremi ih na sigurno mjesto.
Onda probaj nekako da ni plaća ne dolazi na njen račun nego na tvoj. Ti joj možeš davati strogo koliko je potrebno (i to ako baš baš treba uopće imati posla s novcem. Najbolje bi bilo kad bi kupovine obavljao ti ili neka druga osoba od povjerenja).
Sve kućne poslove koje imate za ugovoriti - obavljaj opet ti.
Znači vodoinstalateri, cable guyevi, pituri, osiguranja za auto, prezentacije amwaya, klaun za dječji rođendan, rezervacija ljetovanja, životno osiguranje, ortodont......... -
Do sad si vjerojatno skužio da iza crtice treba stajati ti.
Ne znam da li vozi auto, ali ako vozi........
Ima vlastiti ključ od stana...........
Ima mobitel s nelimitiranom pretplatom...........
Koristi vlastito računalo bez nadzora.........
Ti.
Ti
Ti
Ti
Koliko je ono Buba stara
Za sad je možda premala, ali već na proljeće možeš par obaveza s ove prebaciti na nju.
Mislim da je potencijalna šteta manja
:gleda na sat:Morticia » wrote:I ovakav post ona meni napiše 20 minuta prije kraja radnog vremena!
Pa jesi li ti normalna?!![]()
![]()
Kojih 20 minuta
Meni je to opće znanje, jer sam blisko toj kulturi rođena, ali ima dosta dobrih izvora.
O Aliji ti mnogo na internetu piše, uguglaj Ali abu Bakr shia i dobit ćeš rezultate.
Engleska vikipedija je praktički pojednostavila Oksfordsku povijest islama (kad je u pitanju poglavlje o Aliji), koja je ovdje kod mene izišla pod naslovom "Oksfordska historija islama", autora Johna Esposita, i ima prilično dobar i detaljan prikaz raskola između šita i sunita, koliko me pamćenje služi. Također, kompletan opus Thomasa Arnolda. Imaš i dosta popularni Hamidullahov Uvod u islam koji se mislim može naći besplatno na internetu.
Sve relevantne povijesti islama (pisane radije od strane povjesničara nego teologa, ako mene pitaš) obrađuju taj problem. No, slobodna si potražiti i savjet od nekog ko se bavi islamskom teologijom.
Od lokalnih autora, Mustafa Spahić je napisao Povijest islama, i mislim da je ta knjiga dostupna i u Hrvatskoj.
Uvijek možeš i skoknuti do džamije za preporučenu literaturu
- Lord Byron
-
- Information
-