Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
DONJI SLOJ:
kutija McVitties Digestive keksa + 200 g maslaca + 2 žlice šećera
- kekse samljeti i sve rukama dobro promiješati, staviti u kalup i peći 5 min na 200
SREDNJI SLOJ:
4 cijela jaja
sok od 1 limuna
500 g sira (može abc sir ili Philadelphia ili dio svježeg sira, a dio nekog drugog...)
3 žlice šećera
- sve se smiješa, prelije preko donjeg sloja i peče 20 min na 170
GORNJI SLOJ:
2 kisela vrhnja
2 žlice šećera
1 vanili šećer
- to se prelije preko pečenog drugog sloja i ostavi još oko 3 min u toploj pećnici
Torta mora preko noći stajati u frižideru.
Evo i par tipova:
Možete staviti i manje šećera i manje maslaca u donji sloj, isprobajte kako vam paše. Ja obično stavim onaj mali od 75 g. Svakako stavite papir za pečenje u kalup za tortu jer maslac može iscuriti. Drugi sloj stavite na podlogu kad se ova malo ohladi.
sastojci su pristupačni, nije neki kunst, a u 'torta i to' šnitica dođe 20 kuna (kad sam zadnji put bila)
kutija McVitties Digestive keksa + 200 g maslaca + 2 žlice šećera
- kekse samljeti i sve rukama dobro promiješati, staviti u kalup i peći 5 min na 200
SREDNJI SLOJ:
4 cijela jaja
sok od 1 limuna
500 g sira (može abc sir ili Philadelphia ili dio svježeg sira, a dio nekog drugog...)
3 žlice šećera
- sve se smiješa, prelije preko donjeg sloja i peče 20 min na 170
GORNJI SLOJ:
2 kisela vrhnja
2 žlice šećera
1 vanili šećer
- to se prelije preko pečenog drugog sloja i ostavi još oko 3 min u toploj pećnici
Torta mora preko noći stajati u frižideru.
Evo i par tipova:
Možete staviti i manje šećera i manje maslaca u donji sloj, isprobajte kako vam paše. Ja obično stavim onaj mali od 75 g. Svakako stavite papir za pečenje u kalup za tortu jer maslac može iscuriti. Drugi sloj stavite na podlogu kad se ova malo ohladi.
sastojci su pristupačni, nije neki kunst, a u 'torta i to' šnitica dođe 20 kuna (kad sam zadnji put bila)
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
ja isto ovo radim, samo stvaljam petit keske i zdenka svježi sir, ili Natura ili Veronika
i ponekad ubacim višnje
sad bih mogla cijelu tortu pojest koliko sam gladna
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ma ja stavim sir s placa (onaj jače ocijeđeni); nije mi se dalo prepravljati recept, mogu se shvatiti varijacije i iz njega
torta je toliko fina, da je zovu sveti gral
(ne bi čovjek rekao prema sastojcima kad ovako vidi)
torta je toliko fina, da je zovu sveti gral
(ne bi čovjek rekao prema sastojcima kad ovako vidi)
Evo, napravila sam tortu po blazinom receptu. Skoro. Donji dio su čajni kolutići i maslac od kikirikija. Sredina je od onog sira zamotanog u gazu u obliku kifle i sa sokom od mandarine. Zadnji sloj je od milerama. Hladi se na balkonu. Dok je netko proba javit ću vam kakva je jer ja ne jedem hranu sa slatkim sirom.blaze » wrote:Torta od sira
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
to je zbog kemijeHerp » wrote:Dragi mi skuvao pasulj, onaj pravi, umjetniiz konzerve i s Fantom
![]()
Stoput mi je bolji od običnog.
naime, mi smo izbacili vegetu kad se mala rodila. ok, ja sam
i od onda mi domaca mesna juha nije kao mamina.
naprosto mi je preslaba, ma koliko mesa i povrca stavila, slaba mi je.
tako da sad doma imam vegete, ali samo za domace juhe
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Nema dobre juhe bez natrijevog glutaminata.dimnjak » wrote: to je zbog kemije
naime, mi smo izbacili vegetu kad se mala rodila. ok, ja sam
i od onda mi domaca mesna juha nije kao mamina.
naprosto mi je preslaba, ma koliko mesa i povrca stavila, slaba mi je.
tako da sad doma imam vegete, ali samo za domace juhe
Biti i mniti svemiropolisno
Pogačice smo umlatili časkom. Torta mi je malo dugo stajala u pećnici s drugim slojem i čekala da odem po vanil šećer (otišla sam s frendicom klafrajući do Metroa) i čini mi se da bi mogla biti sočnija. Bila je čvrsta i kad je izašla iz rola, nije se ni morala hladiti. Muž i svekrva su jeli i nisu zvocali, klinci su polizali gornji vrhnjasti sloj. Niko nije osjetio kikiriki osim mene, ja sam probala komadić podloge i baš mi je kikirikast. Možda ne bih skužila da sam jela i ostale dijelove torte istovremeno.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Mliječni namaz i kruh
Mandarina
Kava

Mandarina
Kava
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
ooo, tek sad vidim. pa kako ti se dalo raditi kad ne jedeš hranu sa slatkim sirom?Margarita » wrote: Evo, napravila sam tortu po blazinom receptu. Skoro. Donji dio su čajni kolutići i maslac od kikirikija. Sredina je od onog sira zamotanog u gazu u obliku kifle i sa sokom od mandarine. Zadnji sloj je od milerama. Hladi se na balkonu. Dok je netko proba javit ću vam kakva je jer ja ne jedem hranu sa slatkim sirom.
-
- Information
-