Zagrebački gradonačelnik Tomašević kaže da je u oluji oštećeno 39 vrtića i 43 škole, od čega tri značajnije. Vjetar već dva dana ruši stabla i nosi krovove po glavnom gradu; nekoliko ljudi je ozlijeđeno, od čega jedna osoba teže.
Velika šteta nastala je na groblju Mirogoj i na Draženovom domu na Trešnjevci. Oko tisuću domaćinstava u Lici još je bez struje, neka sela su odsječena. Snažan vjetar izaziva probleme u prometu diljem Hrvatske, a šef zagrebačkih vatrogasaca tvrdi: „Sutra je Dan D, bit će još puno posla!“
Kako se vi s tim nosite? Jeste li ozlijeđeni, imate li štete?
Orkanski vjetrovi opustošili Hrvatsku
- Pastir
- Has thanked: 1118 times
- Been thanked: 519 times
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Pastir
'U toj kiši i vjetru od 120 km/h postoje ljudi koji jure i pokušavaju nekome pomoći'
https://www.vecernji.hr/zagreb/u-toj-ki ... ci-1946422
Drago mi je da u tom kaosu nešto radi kako valja.
'U toj kiši i vjetru od 120 km/h postoje ljudi koji jure i pokušavaju nekome pomoći'
https://www.vecernji.hr/zagreb/u-toj-ki ... ci-1946422
Drago mi je da u tom kaosu nešto radi kako valja.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 654 times
- Been thanked: 1074 times
Jučer mi je žena ispričala da je neku djevojku vjetar pomeo s pločnika, pala je i udarila glavom o tračnice. Srećom, nije bilo tramvaja. Pomogli su joj da ustane i otpratili je u zaklon.
Ja nisam izlazio iz kuće. Kroz prozor gledao sam kako se savijaju krošnje. Nagađam da je bilo mnogo slomljenih grana.
Ja nisam izlazio iz kuće. Kroz prozor gledao sam kako se savijaju krošnje. Nagađam da je bilo mnogo slomljenih grana.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Stitch
- Head Honcho
https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/ ... a-15693508(...) Velik dio štete zabilježen je na obrazovnim ustanovama. Prema najnovijim podacima, oštećen je 131 objekt: od njih 68 vrtića, 46 osnovnih škola te 16 srednjih škola, ali i jedan učenički dom. Tu su zabilježena manja prokišnjavanja do ozbiljnijih strukturnih problema. Najteže su stradale osnovne škole Markuševec, „Tituš Brezovački” i Remete, u kojoj je vjetar odnio krov sportske dvorane.
Gradskim je vlastima prioritet sanacija vrtića, koja mora započeti odmah, kako bi se što veći broj vrtića sljedećeg tjedna mogao otvoriti vrata najmlađima. Budući da su školski praznici, srednje i osnovne škole imat će vremena sanirati svoje zgrade u nadolazećim danima. (...)
To nije sve, a najavljuje se i novo pogoršanje.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 46 times
Ja sam u četvrtak prosjedila nekoliko sati u autu na povratku s posla jer su popadala stabla na cestu, pa je nastala neopisiva gužva u prometu.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- Pastir
Nevrijeme u Zagrebu srušilo rekorde. DHMZ ih je pobrojao
https://www.index.hr/vijesti/clanak/dhm ... 76081.aspx
Idućih dana očekuje se promjenjivo vrijeme s povremenom kišom diljem zemlje, a lokalna nevremena moguća su u istočnim dijelovima Hrvatske. U splitskoj regiji očekuje se više od 30 mm oborina, a vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/dhm ... 76081.aspx
Idućih dana očekuje se promjenjivo vrijeme s povremenom kišom diljem zemlje, a lokalna nevremena moguća su u istočnim dijelovima Hrvatske. U splitskoj regiji očekuje se više od 30 mm oborina, a vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto.
- Pastir
Bilo je toga još, ali propustio sam dopisati. U Požegi i Bjelovaru zabilježeni su padovi stabala i kvarovi na elektroenergetskoj mreži. Tri osobe su smrtno stradale (sve u Zagrebu, čini mi se).
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 46 times
Ne, na “zelenom valu”. Dvaput, popodne i navečer. Oba puta palo stablo na cestu, gotovo na istom mjestu.Stitch wrote:Gdje si to bila, u Ulici grada Vukovara?
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Pastir
Vjetar danas nije bio tako snažan kao u četvrtak i petak, ali osjetio sam hladnoću u kostima — i nije bilo ugodno.
-
- Information
-