Je li vam se danas pokvario auto? Izgorjelo računalo? Platili ste kaznu? Ako nije, to se stigne dogoditi. Da ne ulazim previše u praznovjerja vezana uz petak trinaesti, mnogi ljudi smatraju taj dan nesretnim pa otkazuju sastanke ili putovanja, izbjegavaju oštre predmete i slijede određena pravila kako se ne bi ozlijedili iako prema statističkim podacima broj nesreća tijekom petka 13. nije ni veći ni manji nego ostalih dana u godini.
Što o tome mislite? Imate li vi neke rituale koji sprečavaju nezgode?
Petak trinaesti
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 232 times
Taman sam htio napisat da ne valja pisat postove po pecima trinajstima al sam se sjetio da nisam praznovjeran i odma sam crko osmjeha. 
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 618 times
- Been thanked: 958 times
Vidiš, vidiš - Mataković bi rekao: vüdiš, vüdiš - nisam o tom razmišljao. 
Ali 2021. i 2022. imat ćemo samo jedan petak trinaesti, to je dobra vijest. Godine 2015. bila su tri, a od 2017. do 2020. po dva. Pročitao na Wikipediji.
Ali 2021. i 2022. imat ćemo samo jedan petak trinaesti, to je dobra vijest. Godine 2015. bila su tri, a od 2017. do 2020. po dva. Pročitao na Wikipediji.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Has thanked: 1000 times
- Been thanked: 484 times
Nitko nije komentirao. Znači li to da ovdje nema praznovjernih?
Nitko nije komentirao. Znači li to da ovdje nema praznovjernih?
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Pastir
- Has thanked: 1000 times
- Been thanked: 484 times
Ja jesam praznovjeran. Ne puno, tek tu i tamo. Nedovoljno da mi utječe na život.
Npr. nikad neću stati na kućni prag, prekoračit ću ga. Kinezi smatraju da to donosi nesreću — a ja sam, tko zna zašto, usvojio to praznovjerje.
Npr. nikad neću stati na kućni prag, prekoračit ću ga. Kinezi smatraju da to donosi nesreću — a ja sam, tko zna zašto, usvojio to praznovjerje.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
-
- Information
-