Vrijedi. Neovisno o glumi(ci).
Tražim dobru seriju!
Na polovici sam 4. sezone i nije mi baš nešto. Sezona, naravno. Serija mi je super od prve do treće.
Inače, nisam baš ljubitelj američkog pogleda na globalnu političku scenu, i nisam baš ljubitelj država općenito. Nisam za to da se ubijaju ljudi da se spase države, pa samim time i nije me privukao element domoljublja. Nego misterija, neizvjesnost što će se desiti, je li terorist ovaj ili onaj, koje su mu namjere, je li iskren u ovom ili onom trenutku... To mi je bilo fora. Zanimljivi likovi i njihovi odnosi u prve tri sezone. Sad čekam i priželjkujem da se slična misterija formira i u narednim sezonama.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 640 times
Da, i meni je četvrta antiklimaks nakon komplicirane priče o Brodyju.
Dalje je sve daleko manje povezano, svaka sezona tiče se isključivo Carrie. No nisu dosadne, dovoljno je napetosti i peripetija da nastaviš gledati. K tomu, Carrie je zbog bipolarnog poremećaja ono što se u teoriji književnosti naziva nepouzdanim pripovjedačem - zbog maničnih epizoda i PTSP-a ne možeš joj vjerovati pa i to pridonosi uzbuđenju i iznenađenjima.
Sve u svemu, Carrie je iznimno dobro napisan lik. Svi su, zapravo. Ako mi je i zbog čega žao, onda mi je žao zbog toga što čarobna Morena Baccarin nije dobila više od tri sezone. Homeland sam zbog nje počeo gledati, ne zbog terorista, CIA-e i SVR-a, što je samo po sebi ilustrativno kad sam ja posrijedi.
Potpisi su za budale.
Uznemirujuća serija. Osjećam koliko je Carol usamljena. I frustrirana.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 640 times
Jest usamljena i frustrirana - ali i hrabra, odlučna, pa i duboko empatična. Bez obzira na to što je bijesna, što se ljuti jer drugi ne poduzimaju ništa, razumije ih. Može se staviti u njihovu poziciju, čak se ispričava što im nanosi bol.
Carol je čovjek kakvog svijećom treba tražiti.
Carol je čovjek kakvog svijećom treba tražiti.
Potpisi su za budale.
Svidjela mi se
Baš završavam mini seriju Sharp Objects. Prilično je zanimljiva, ali je pomalo nelagodno gledati ju, bar meni. Glavna se junakinja ne nalazi baš u idealnoj situaciji, i s njom se ne nosi baš najbolje. Tako da cijelo vrijeme imam neki poriv "dajte ljudi, ostavite ju na miru". I mislim da upravo to daje neki poseban šarm.
-
- Information
-