Pastir wrote: ↑27 Nov 2025, 14:11
Mislim na to da dolazi zima — kada nitko pametan ne ratuje. A Rusi nisu oružjem obavili to što su planirali, nego pregovorima nastoje maksimirati vojni učinak.
Da sam Putin, ne bih skakao od veselja. Rusija je zapravo osramoćena — čak i da dobije sve što želi.
Rusi nisu oružjem obavili to što su planirali?
Govoriš kao da je SMO završen. A nije. I nema datum do kad se mora sprovesti.
Ne odbijaju Rusi pregovore koji vode u u smjeru ispunjavanja njihovih zahtjeva, no to im niko na suprotnoj strani i ne nudi. Rus kaže, parafraziram:
sklanjaj tu NATO skalameriju iz Ukrajine or else. S druge strane se čuje
or else what?
Er else sam ću je skloniti.
I tako, more Turci ne gazte oranja, more Marko ne drži besjede, ne ori dumova...
Rusija bi se smatrala osramoćenom da mora trpjeti da joj tamo neki fićfirić iz Brisela, parfimisane guzice, kojeg prezire iz dna duše drži predavanja iz morala, ljudskih prava, demokratije i kojemu je vrhunac civliziranosti gej parada i čipkane gaće.
To je bruka za Rusa.
Stitch wrote: ↑27 Nov 2025, 13:39
To bi definitivno pomoglo. No važnija je, čini mi se, politička volja. Niti su sankcije dokraja provedene niti se Zapad proslavio kada je posrijedi vojna akcija i pomoć. Štošta se tu može promijeniti. Neće, uostalom, ni Putin dovijeka trajati. A neće ni Trump stalno dežurna budala biti.
Kakve su šanse da dođe do toga da Rusi promijene svoju ćud?
Da se ugledaju na Poljake ili neku drugu bivšu članicu Varšavskog pakta? Da odustanu od nacionalnih interesa i podrede se nekom nadnacinalanom koji smatraju fantomskim, epi-demijskim?
Imali su to u S. Savezu.
Kolike su šanse da Amerikanac prestane sebe smatrati opštim spasiteljem i Supermenom, da se izliječi od mesijanskog kompleksa?
I jedno i drugo podrazumijeva vojni slom kojeg neće biti bez da nuklearke polete. Sve ostalo je udaranje nogom ispod stola.
Stitch wrote: ↑27 Nov 2025, 14:43
Ma nemoj se uopće natezati s njim, gori je od pokvarene ploče. Stalno vergla jednu te istu priču o tobožnjoj "denacifikaciji Ukrajine", kao da je prije toga ikakve "nacifikacije" bilo. Ne čine to ni najgori (pro)ruski
botovi, a kamoli ovdašnji forumaši.

Kladim se da bi drugu pjesmu pjevao da se Zagorci proglase nacijom, Zagorstvo nacionalnošću, Zagorski jezikom, Zagorje državom koja pripada Zagorcima a ne Hrvatskoj, da zabrane Hrvatski i hrvatske običaje itd. itd. Bila bi ti jasna nacifikacija, u pivu se kladim.
Stitch wrote: ↑27 Nov 2025, 14:49
I što je onda, napokon, pozdrav "Za dom spremni!", koji je zajedno sa slovom
U i kukastim križevima dio stalne navijačko-stadionske ikonografije? Je li Hrvatska "nacificirana" ili je jednostavno riječ o budaletinama i kretenima koji ni u kom slučaju ne čine većinu hrvatskoga življa?

Promašeno u ovom kontekstu.
No reći ću da dizati naciju na pijedestal, naciju smatrati izvorištem prava, suvereniteta, integriteta i čega sve ne je isto promašena investicija. Čovjek nadasve, nacija na marginama!
Pastir wrote: ↑27 Nov 2025, 15:54
To smo čuli devedesetih godina, uoči i za vrijeme Domovinskog rata. Propaganda. Hrvati su bili „ustaše“ od kojih su se „nejaki“, „goloruki“ Srbi branili.
„SAO Krajina“ u Hrvatskoj isto je što i Krim u Ukrajini. Prosto k'o pasulj.
Zar ti nije začudno što istočne kolege aboliraju Dražu al će drvljem i kamenjem na Banderu? Meni je to znakovito.