Kad nema Mile, nema nikoga
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 429 times
- Been thanked: 532 times
Dolazili bi, ali ne u tolikom broju. Istina je da botove privlače aktivna mjesta - novi postovi i članovi, sadržaj koji se dijeli itd. - ali skeniranje interneta teče automatski. Jednostavno krstare digitalnim prostorom i bilježe promjene. Ako su zloćudni, pregledavaju portove na serveru, analiziraju softver, prate promet... Traže način da uđu. Zato aktivnost podrazumijeva i opasnost.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Rizik je administratorska svakodnevica, postoji čim odlučiš biti onlajn, održavati servere i instalacije. Lijek je biti profesionalan - svaki admin treba redovito ažurirati softver, paziti na lozinke, pratiti vijesti... Ako voliš taj posao, nije teško. A meni je Trkeljanje drago. 
Potpisi su za budale.
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 35 times
Okladila bih se u veliku svotu da ti puno više pažnje i vremena posvećuješ održavanju servera nego oni tamo na debel-forumu iako je razlika u broju korisnika drastična.Stitch wrote:Rizik je administratorska svakodnevica, postoji čim odlučiš biti onlajn, održavati servere i instalacije. Lijek je biti profesionalan - svaki admin treba redovito ažurirati softver, paziti na lozinke, pratiti vijesti... Ako voliš taj posao, nije teško. A meni je Trkeljanje drago.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Stitch
- Head Honcho
No admin održava sustav koji dobije. Može ga npr. ubrzati optimiziranjem baze podataka i instaliranjem modernog softvera, ali to ne ide u beskraj. Važan je model servera, važni su procesor i RAM. Važan je, napokon, i promet.
Admin nije svemoćan. Štošta može poboljšati, od sigurnosti do učinkovitosti, ali ne može od govna napraviti pitu. Ni od fiće svemirski brod.
Admin nije svemoćan. Štošta može poboljšati, od sigurnosti do učinkovitosti, ali ne može od govna napraviti pitu. Ni od fiće svemirski brod.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Nadam se da ste svi obavili što ste trebali. Ja nisam, ostao sam u Zagrebu, ali obići ću svoje, i mrtve i žive, prvom prilikom.
Sutra je novi radni tjedan, valjda će ovdje biti više aktivnosti.
Sutra je novi radni tjedan, valjda će ovdje biti više aktivnosti.
Potpisi su za budale.
Pečem rakiju. Baš sam zavolio taj naš "balkanski sport". Imam malo grožđa oko kuće, više za hladovinu nego radi plodova. Djeca zobaju oni što mogu dohvatiti, u količini koja im paše. I na kraju uvijek ostane nešto viška koji pojedu ptice, ili ja uspijem pobrati ako je bolja godina. Sada sam nabrao nekih 150 kila, i upravo ga destiliram u rakiju.
Ne bude tu puno rakije, mislim da će doći oko 15 litara. Za kućne potrebe, taman. Domaće je domaće
Ne bude tu puno rakije, mislim da će doći oko 15 litara. Za kućne potrebe, taman. Domaće je domaće
Nisam još radio te mješavine, bude čista rakija lozovača. Najradije popijem tako čistu, iz male rakijske čašice.
Razmišljam uvijek da napravim i neke mješavine, recimo volim razne travarice, gin, jegermajster i te fore, bitno da nije slatko. Ali nisam to još stigao, uvijek se popije ova čista
Nekako mi je žao kvariti ju drugim okusima.
Postoji razlika kada ljudi rade vino, pa rakiju od otpada, ili samo rakiju od čistog grožđa. Ili rakiju od vina (vinjak, konjak). Kada rade od otpada i dodaju dosta šećera, dobiju pomalo bezukusnu rakiju koja nije baš na cijeni, pa je idealna baza za razne likere. Ali kada se od mnogo čistog grožđa dobije malo rakije (kao kod mene) onda bude okus baš dobar, prilično je ukusna i pitka. Pa kad bih od nje radio neke likere sa medom, travarice itd. vjerojatno bih dobio isti rezultat kao i da je rakija mnogo lošije kvalitete. Ali probati ću kad dođe na red.
Razmišljam uvijek da napravim i neke mješavine, recimo volim razne travarice, gin, jegermajster i te fore, bitno da nije slatko. Ali nisam to još stigao, uvijek se popije ova čista
Postoji razlika kada ljudi rade vino, pa rakiju od otpada, ili samo rakiju od čistog grožđa. Ili rakiju od vina (vinjak, konjak). Kada rade od otpada i dodaju dosta šećera, dobiju pomalo bezukusnu rakiju koja nije baš na cijeni, pa je idealna baza za razne likere. Ali kada se od mnogo čistog grožđa dobije malo rakije (kao kod mene) onda bude okus baš dobar, prilično je ukusna i pitka. Pa kad bih od nje radio neke likere sa medom, travarice itd. vjerojatno bih dobio isti rezultat kao i da je rakija mnogo lošije kvalitete. Ali probati ću kad dođe na red.
Da, ovdje u gorju se peku šljiva, kruška, jabuka. Najviše cijene krušku, doduše. Ja volim degustirati pa uspoređivati.
Moj punac je nekad pekao većinom šljivu, ali šljive su oboljele pa ih je posjekao, ostala mu samo loza. Peče on tu lozu na neki amaterski način, zna biti svakakva. Kisela, gorka, oštrog mirisa... Meni je nekad to sve bilo isto. Bitno da udari u glavu. Sad malo opreznije promatram i vidim velike razlike ovisno kako se radi.
Moj punac je nekad pekao većinom šljivu, ali šljive su oboljele pa ih je posjekao, ostala mu samo loza. Peče on tu lozu na neki amaterski način, zna biti svakakva. Kisela, gorka, oštrog mirisa... Meni je nekad to sve bilo isto. Bitno da udari u glavu. Sad malo opreznije promatram i vidim velike razlike ovisno kako se radi.
-
- Information
-