O starcima i starenju

Blago onom tko rano poludi
ombia

Post 16 Feb 2012, 19:33

karambol » wrote:Ja sam se pitao zašto sam svjedok takvim stvarima. Lakše je zaboraviti kad samo pročitaš. Puno teže kad vidiš svojim očima....
A ne znam, da vidim svojim ocima ne bih se mogla suzdrzati od pljuvanja ljigi u facu.

Stitch
Head Honcho
Has thanked: 429 times
Been thanked: 532 times
Post 16 Feb 2012, 20:08

Ja sam zlostavljao baku. Nisam joj htio čitati Psalme, to mi je bilo dosadno, nego Suce.
Potpisi su za budale.
blue
Asgard

Post 16 Feb 2012, 22:39

Morticia » wrote:Čitala jučer neki članak o sinu (45) koji je po ovoj zimi (negdje dolje u pripizdini Dalmatinske zagore) držao svoju mater (75) u nekoj potleušici (u dvorištu), bez struje i grijanja, samo sa dvije deke.
Kad su ih našli HGSS i pokušali vratiti sirotu ženu u kuću on i njegova žena nisu htjeli ni čut, a ona (majka) nije htjela reći ni riječi protiv sina, navodno izgleda strašno zastrašena.

Pa kakvi su to ljudi, u pičku materinu??? :crying:

Kužim, stara ti ide na živce, možda je i neka aždaja, al' rodila te i odgojila, a ti je pustiš da se doslovno živa smrzne. :crying:

Jab' njega u zatvor.
Odvratno, i Karambolova priča isto :rigo:

I treba ga u zatvor - zbog zlostavljanja i zanemarivanja.
karambol

Post 16 Feb 2012, 22:43

ombia » wrote:A ne znam, da vidim svojim ocima ne bih se mogla suzdrzati od pljuvanja ljigi u facu.
A k'o da sam se ja suzdrzao. Zbog mog nesuzdrzavanja sam i vidio sve sto sam vidio. Jedino, nisam ga pljunuo vec ispljuskao.
drug mile
Has thanked: 82 times
Been thanked: 119 times

Post 26 Oct 2025, 12:16

Otkako radim kao kućni majstor, upoznajem dosta starijih ljudi. Treba im napraviti neke sitnice, npr. očistiti filter od klime i sl. Primjetio sam neke specifičnosti u tom starenju, recimo da su skloni misliti da je nešto iznenada drugačije.

1. Jednoj starici sam zamijenio prekidač za svjetlo (ono na zidu, šalter). Kad sam završio, ona u čudu pita "a, sad mi se tu pali svjetlo?". Sad ja pomalo zbunjen, mislim, moguće da joj se svjetlo pali i sa više mjesta, ili ima neko drugo svjetlo na koje ona misli... Pa pitam, a gdje vam se ranije palilo? Tu se ona zamisli, kaže da se ne može sjetiti, ali joj se čini da nije bilo ovdje (pored vrata). Ljubazno objasnim da je bilo upravo ovdje, da je samo novi prekidač malo drugačijeg oblika nego stari.

2. Ljudima koji imaju i dvoje staraca u stanu sam čistio klime. Kad sam završio, starija žena uzme daljinski, upali, ugasi, i pita zašto joj se sada ne zatvaraju krilca na klimi. Ja pogledam, krilca skroz zatvorena. Probam i ja upaliti, ugasiti, krilca se svaki put skroz zatvore. Kaže ona, prije su se više zatvarala. Onda skužim, ona misli na onu malu rupu koja ostane kada se krilca zatvore. Malo prostora uvijek ostaje, takav je dizajn vjerojatno svih vrata i poklopaca na svijetu. Tu dođu mlađi ukućani pa uzmu "mami" daljinski iz ruke, kažu "mama, prestani se igrati sa daljnskim, pokvariti ćeš". Ali mama ne odustaje, par minuta kasnije ona opet klimu pali-gasi. I totalno zbunjena, uvjerava familiju i mene da prije nije tako bilo.

Pa mi sad to djeluje već kao neki uzorak, promijeni se jedan detalj (novi prekidač, očišćen filter na klimi), a ljudi uvjereni da se promijenio neki drugi. Kao da su si potpuno izmijenili sjećanje u tom trenu. I još k tome nešto totalno nerealno.

Slično, ali malo drugačije, dođem nekim starcima u kuću, parkiram u dvorištu. Jedini auto u cijelom dvorištu. I nakon par minuta me pita jedan kako sam stigao. Ja rekoh, autom, zar ga niste vidjeli u dvorištu? Čudi se, "a, to je vaš auto?". Kažem, pa jest, nego čiji bi bio? On misli, od njihove kćeri. Pitam, jel i vaša kći vozi takav auto? Kaže, ne, ona ima plavu Astru. Ali ovo je bijeli Renault. Sad on tumači, pa mogla je doći sa nekim drugim autom. Ja pitam gdje im je kći, oni kažu u Francuskoj. I ja ih gledam totalno zbunjeno. Znači, kći je u Francuskoj, vozi plavu Astru, dođe majstor u kuću, pred kućom bijeli Renault, i oni misle kako je najvjerojatnije da je upravo kći ostavila auto pred njihovom kućom i nije im se javila. A majstor je valjda stigao autobusom.
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 166 times
Been thanked: 143 times

Post 26 Oct 2025, 17:03

Small talk.
U pokušaju.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
drug mile
Has thanked: 82 times
Been thanked: 119 times

Post 26 Oct 2025, 17:12

Misliš, trolaju me starčići? Pizde jedne iskusne :djecoljub:
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 166 times
Been thanked: 143 times

Post 26 Oct 2025, 18:26

drug mile wrote:
26 Oct 2025, 17:12
Misliš, trolaju me starčići? Pizde jedne iskusne :djecoljub:
Ima i ona na guzicu bi progovorili, samo da nešto reknu. :rofl:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 429 times
Been thanked: 532 times
Post 26 Oct 2025, 20:17

drug mile wrote:
26 Oct 2025, 12:16
Slično, ali malo drugačije, dođem nekim starcima u kuću, parkiram u dvorištu. Jedini auto u cijelom dvorištu. I nakon par minuta me pita jedan kako sam stigao. Ja rekoh, autom, zar ga niste vidjeli u dvorištu? Čudi se, "a, to je vaš auto?". Kažem, pa jest, nego čiji bi bio? On misli, od njihove kćeri. Pitam, jel i vaša kći vozi takav auto? Kaže, ne, ona ima plavu Astru. Ali ovo je bijeli Renault. Sad on tumači, pa mogla je doći sa nekim drugim autom. Ja pitam gdje im je kći, oni kažu u Francuskoj. I ja ih gledam totalno zbunjeno. Znači, kći je u Francuskoj, vozi plavu Astru, dođe majstor u kuću, pred kućom bijeli Renault, i oni misle kako je najvjerojatnije da je upravo kći ostavila auto pred njihovom kućom i nije im se javila. A majstor je valjda stigao autobusom.
:rofl:

Mislio si da je skrivena kamera, je li? :D
Potpisi su za budale.
Pastir
Has thanked: 514 times
Been thanked: 303 times
Post 26 Oct 2025, 23:44

Mile, to su simpatične i, rekao bih, dobrodušne anegdote. Ne rugaš se starim ljudima — razumiješ ih.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
  • Information