Ima li, dakle, išta estetski vrijedno u nečem objektivno ružnom?
Lijepo i ružno
-
Almost Rosey
I tako, povela se rasprava na Nesvrstanima o prihvatljivo ružnome, o lijepome, o sick, o sjebanome i potrebitome terapije
pa me zanima, na primjer (nadam se da neću dobiti po prstima što linkam stranicu na kojoj se nešto prodaje), jel vam ovo lijepo? Ono, pronalazite li makar zrnce estetike u tome? A u ovome? Biste li ikad kupili takvo što? Da vam to netko pokloni za rogjendan ili Pošić
, biste li prihvatili ili s gnušanjem odbili (ili prihvatili i sakrili poklon u najdublju ladicu podrumskog ormara)?
Ako pričamo o lijepome i onome kako ja doživljavam lijepo, onda ne, na tim linkovima nakon par klikova na svakom nisam našla ništa lijepo niti bi to kupovala. Da dobijem na poklon ne znam što bi s tim, al ja ne znam ni što bi 97% plišanih životinja i nekih redovitijih poklona.
Kažem, par klikova tek, nisam prošla cijele stranice jer prvih par klikova nije bilo obećavajuće. Da staviš neki best of možda?
Kažem, par klikova tek, nisam prošla cijele stranice jer prvih par klikova nije bilo obećavajuće. Da staviš neki best of možda?
Happy Easter!
ne bih ništa sam uzela sa stranica koje si stavila, da ih dobijem, ovisi što točno
meni to nije napeto, nije mi ni lijepo. to što meni nije lijepo ne poklapa se nužno s definicijom ljepote.
samo j au tome ne vidim ljepotu
nelijepo ne znači loše
meni to nije napeto, nije mi ni lijepo. to što meni nije lijepo ne poklapa se nužno s definicijom ljepote.
samo j au tome ne vidim ljepotu
nelijepo ne znači loše
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Nikolajevna
Almost Rosey, kakve osjećaje izazivaju kod tebe te vesele lutkice? :aisling:
- Lord Byron
Naravno da u nečemu objektivno užnom može biti "estetske vrijednosti" - o tome se dosta pričalo i na topicu o umjetnosti.Almost Rosey » wrote:JIma li, dakle, išta estetski vrijedno u nečem objektivno ružnom?
Ali, dva detalja: prvo, koliko god to možda bilo estetski vrijedno, ja se ne želim okruživati ružnoćom ni u jednom pojavnom obliku. Drugo, bilo je riječi o neprihvatljivo ružnom avataru koji - htjeli mi to ili ne - ipak odražava onog tko je taj avatar odabrao.
Onaj "neprihvatljivo ružni" avatar nisi bila ti.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Lutkice s prvog linka su mi fora, ne bih imala ništa protiv njih na poklon, dapače.
Al ovaj križ s drugog linka, men to žešći kičeraj. Čemu to služi, jel to ukras? Liči mi na lustere iz 80-ih. Pretopla bi ga u lopatu, da ga dobijem, nek bar bude korisan. A kupila ga ne bih ni najgorem neprijatelju.
Al ovaj križ s drugog linka, men to žešći kičeraj. Čemu to služi, jel to ukras? Liči mi na lustere iz 80-ih. Pretopla bi ga u lopatu, da ga dobijem, nek bar bude korisan. A kupila ga ne bih ni najgorem neprijatelju.
-
Almost Rosey
No dobro, ne bih rekla da su veseleNikolajevna » wrote:Almost Rosey, kakve osjećaje izazivaju kod tebe te vesele lutkice? :aisling:
Ali, recimo, fora su mi. Ono, divim se umu koji ih je osmislio i rukama koje su ih sprovele u djelo. Mislim da treba biti talentiran i za izazvati spektar negativnih reakcija. To je kao kad nečija maska za halloween "ne uspije" jer je "prelijepa", tj. nema onaj zastrašujući, gore moment
edit: nina, na drugom linku je galerija slika.
- Lord Byron
To je jedno. Želja/potreba da ih staviš kao avatar je nešto drugo.Almost Rosey » wrote: Ali, recimo, fora su mi.
meni su fora ove koje Vodena postalaAlmost Rosey » wrote: No dobro, ne bih rekla da su vesele
Ali, recimo, fora su mi. Ono, divim se umu koji ih je osmislio i rukama koje su ih sprovele u djelo. Mislim da treba biti talentiran i za izazvati spektar negativnih reakcija. To je kao kad nečija maska za halloween "ne uspije" jer je "prelijepa", tj. nema onaj zastrašujući, gore moment
edit: nina, na drugom linku je galerija slika.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
Almost Rosey
Stvarno? Pitam, bez podjebavanja. Jer, jedna je od opcija bila da stavim rotvajlera ili morskog psa. Koje također volim, i koji su mi "fora", if you will. To bi bilo neprihvatljivo? A gdje je granica prihvatljivosti? Jel to subjektivno? Ili je nešto određeno većinom, jer se radi o prikazu "na van", a "vani" je većina?Lord Byron » wrote: To je jedno. Želja/potreba da ih staviš kao avatar je nešto drugo.
-
Almost Rosey
Sjebana - kako? Taj dio mi nije jasan. Jel onda autorica tih lutaka isto sjebana?
Mislim, evo, koliko me forumaši znaju (a bome ne fejkam totalno), ako moji postovi ne govore da sam sjebana, ali avatar da, tko je "u pravu"?
Mrmlj, ne htjedoh ovo pretvorit u thread o sebi.
edit: Vodena, zadnja
Mislim, evo, koliko me forumaši znaju (a bome ne fejkam totalno), ako moji postovi ne govore da sam sjebana, ali avatar da, tko je "u pravu"?
Sjebana jako. A ti ne djeluješ (meni) sjebana jako. Stavljanjem slike koja je sjebana jako ko da se daje pečat toj sjebanosti. Almost Rosey prestaje biti almost rosey i postaje all black.Almost Rosey » wrote:Sjebana - kako? Taj dio mi nije jasan. Jel onda autorica tih lutaka isto sjebana?
To je moje viđenje. Autorica tih lutaka uopće ne mora biti sjebana, ni jako ni malo. Može imati sjeban moment i emociju koju izrazi van preko te lutke, ali to nije jedina lutka i jedino što ona ima što je opisuje. S onim avatarom u neku ruku daješ samo takvu sliku tebe koja ne prolazi. Veseli post iza te slike nije vesel. Onaj sjeban je sjeban na entu. Skoro kao tetovaža posred čela. Ne znam. Možda pretjerujem
Happy Easter!
- Lord Byron
(ne)prihvatljivost je, kao i svaka druga estetska odrednica, individualna.Almost Rosey » wrote: To bi bilo neprihvatljivo? A gdje je granica prihvatljivosti? Jel to subjektivno? Ili je nešto određeno većinom, jer se radi o prikazu "na van", a "vani" je većina?
Osobno, da sam prvi put došao na forum i vidio onaj avatar, klonio bih te se k'o kuge jer bih vjerovao da si u teškim dijagnozama. Budući da nisam došao prvi put i da, vjerujem, imam jasnu sliku tko si i što si, mislim da te taj avatar ne opisuje. E sad, što nam govori tvoja želja/potreba da ga ipak staviš, to je zanimljivo pitanje - ali, ono bi nužno odvelo u psiho-profiliranje tebe, a to je nešto čega se klonim (barem javno
-
Almost Rosey
E, tu se slažemo.Lord Byron » wrote:(ne)prihvatljivost je, kao i svaka druga estetska odrednica, individualna.
Ok, ovo mogu skužit. Ja isto imam predrasude prema štiklama u avataruOsobno, da sam prvi put došao na forum i vidio onaj avatar, klonio bih te se k'o kuge jer bih vjerovao da si u teškim dijagnozama.
Forumski. Na forumu. Preko foruma. Ali jasno.Budući da nisam došao prvi put i da, vjerujem, imam jasnu sliku tko si i što si, mislim da te taj avatar ne opisuje.
Jest zanimljivo, ali također otvara put u predrasude i pretpostavke i njihovu djecuE sad, što nam govori tvoja želja/potreba da ga ipak staviš, to je zanimljivo pitanje - ali, ono bi nužno odvelo u psiho-profiliranje tebe, a to je nešto čega se klonim
(barem javno)
Nekako sam i očekivala ovakvo objašnjenje. Ali sad mi se čini da se onda ipak veći ponder stavlja na avatar nego na postoveaisling » wrote:Almost Rosey prestaje biti almost rosey i postaje all black.
[...]
Veseli post iza te slike nije vesel. Onaj sjeban je sjeban na entu. Skoro kao tetovaža posred čela. Ne znam. Možda pretjerujem
edit: Vodena
-
- Information
-