No što ćemo u međuvremenu? Za početak, imate li posebnih želja, neki softverski ili društveni vatromet koji bih mogao prirediti? Nema mnogo malih foruma koji su ovoliko doživjeli, red bi bio da to proslavimo.
Petnaesta godina!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 703 times
- Been thanked: 1209 times
Trkeljanje će 17. rujna 2025. u 21.26 sati zakoračiti u petnaestu godinu postojanja. Možemo reći da tada započinju neformalne pripreme za značajnije datume. Prava obljetnica bit će dakako 17. rujna 2026., koju ćemo, nadam se, dočekati u boljem raspoloženju, s više članova, tema i postova.
No što ćemo u međuvremenu? Za početak, imate li posebnih želja, neki softverski ili društveni vatromet koji bih mogao prirediti? Nema mnogo malih foruma koji su ovoliko doživjeli, red bi bio da to proslavimo.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Has thanked: 1252 times
- Been thanked: 567 times
Društveni vatromet: okupljanje „preživjelih“ u kafiću. Softverski vatromet: galerija slika, bez ikakvih objašnjenja — samo atmosfera. Ili galerije slika — ako ih ima — s prijašnjih susreta, onih koje si spominjao, opet bez puno riječi.
Društveni vatromet: okupljanje „preživjelih“ u kafiću. Softverski vatromet: galerija slika, bez ikakvih objašnjenja — samo atmosfera. Ili galerije slika — ako ih ima — s prijašnjih susreta, onih koje si spominjao, opet bez puno riječi.
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Stitch
- Head Honcho
Hvala na prijedlozima. Srećom, izvedivi su. Da je Šabo tu, tražio bi da snimim videoklipove, to je njegov fah. Ili da pripremim podcast. 
Vidjet ćemo što će drugi reći. No ovo jest jednostavno i nepretenciozno, baš kako treba.
Vidjet ćemo što će drugi reći. No ovo jest jednostavno i nepretenciozno, baš kako treba.
Potpisi su za budale.
- Pastir
S druge strane, mogli bismo organizirati i virtualno „prisjećanje“: svi koji su ikad nešto napisali na forumu — da izaberu jednu svoju staru poruku na koju su i danas ponosni (ili ih je još uvijek sram
), pa da je linkaju uz kratki komentar. Malo arhivskog kopanja, malo samorefleksije. Tko zna, možda se i netko davno izgubljen vrati u „život“ kad vidi koliko je vremena prošlo.
S druge strane, mogli bismo organizirati i virtualno „prisjećanje“: svi koji su ikad nešto napisali na forumu — da izaberu jednu svoju staru poruku na koju su i danas ponosni (ili ih je još uvijek sram
- Stitch
- Head Honcho
Najviše ideja, logično, imam za okrugliju godišnjicu odnosno za 2026., npr. svečarski header i smajliće, drukčiji logotip, malo CSS-a za ukrašavanje naslovnice... Mogu i chat dodati, svojevrsnu sobu za brbljanje bez logiranja. Mogućnost je napretek. Nadam se međutim da će Trkeljanje dotad postati aktivnije, posjećenije, popularnije... Ne da mi se truditi tek tako, forme radi.
Odoh leći, umoran sam. Ugodna ti noć. Sjetiš li se još čega, napiši.
Odoh leći, umoran sam. Ugodna ti noć. Sjetiš li se još čega, napiši.
Potpisi su za budale.
- Pastir
Samo se ti odmori. Meni je četiri-pet sati sna dovoljno, a zaspao sam poslije večere.
Bilo bi lijepo i da se netko od starih članova ponovno javi, makar jednom porukom. Ne mora biti ništa patetično — dovoljno je „evo me, tu sam“, kao nekakav radio-signal iz udaljene galaksije. Tko zna, možda se to lapidarno javljanje pretvori u pravi razgovor.
Bilo bi lijepo i da se netko od starih članova ponovno javi, makar jednom porukom. Ne mora biti ništa patetično — dovoljno je „evo me, tu sam“, kao nekakav radio-signal iz udaljene galaksije. Tko zna, možda se to lapidarno javljanje pretvori u pravi razgovor.
- Stitch
- Head Honcho
Bilo bi lijepo, da - ali ne vjerujem u to.
Potpisi su za budale.
- Pastir
Ili da napravimo „Trkeljanje Awards“: najotvoreniji post, najduži offtopic (naučio sam da i to postoji!), najsmješniji lapsus, najbolji korisnički potpis... Sve u revijalnom tonu. Možda se čak netko sjeti kako se postavljaju ankete (ja prvi ne znam!).
- Pastir
- Stitch
- Head Honcho
Za mjesec dana od hostinga dobit ću poveći račun - čestitaju mi tako svaku godišnjicu - ali ovaj put platit ću ga s nešto više zadovoljstva nego prije. Sve je kudikamo aktivnije, instalacije su zatrpane (makar botovima), a doživio sam i da mi jednu napola hakiraju - što je uspjeh nakon toliko godina. 
Što ćemo dalje? Jeste li za neformalno druženje na kojem bismo, među inim, mogli razraditi oživljavanje Trkeljanja?
Što ćemo dalje? Jeste li za neformalno druženje na kojem bismo, među inim, mogli razraditi oživljavanje Trkeljanja?
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Podržavam inicijativu proslave obljetnice, prezentaciju očuvane baštine i nove resurrection ideje 
- Stitch
- Head Honcho
Gdje si, čime se baviš? Što ima novoga kod tebe?
Gdje si, čime se baviš? Što ima novoga kod tebe?
Potpisi su za budale.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Kod mene, zapravo, sve po starom. Voljela bih se pohvaliti nekim bitnim događajem ili karijernim zaokretom...ali moji su ciljevi, vještine i resursi očito zapeli na, nerado priznajem, bazičnim prioritetima poso-kuća- putovanje
Nemam vremena za forum, ali održavam prisno-prijateljske odnose s nekolicinom forumaša.
Ti?
Što bješe sa onim klubom? Zdravlje, vidim, naklonjeno ti je
Nemam vremena za forum, ali održavam prisno-prijateljske odnose s nekolicinom forumaša.
Ti?
Što bješe sa onim klubom? Zdravlje, vidim, naklonjeno ti je
- Stitch
- Head Honcho
Klub radi, ali u bitno smanjenom opsegu, preko udruge. Sad je na Glavnom kolodvoru, poslovanje je orijentirano na članove. Nazovi to prijelaznim razdobljem, dok ne stanemo na noge.
Što se zdravlja tiče, dobro je. Moglo bi biti i bolje, ali tako je uvijek. Radim na tome da ga poboljšam.
Što se zdravlja tiče, dobro je. Moglo bi biti i bolje, ali tako je uvijek. Radim na tome da ga poboljšam.
Potpisi su za budale.
- Pastir
Zaboravio si — ili namjerno ništa nisi napisao?
Zaboravio si — ili namjerno ništa nisi napisao?
- Stitch
- Head Honcho
Komu da pišem? Samo Šabo i ja bili smo tu. 
Potpisi su za budale.
- Pastir
Razumijem. Često nema ni mene — pojavljujem se svakih nekoliko dana jer imam majstore. Stavljaju toplinsku izolaciju, popravljaju krovište, mijenjaju električne instalacije...
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 50 times
Pratim i ja, i kad se ne javljam. Za vikend sam bila 3 dana u Budimpešti. Pristup internetu sam imala samo u hotelu.Stitch wrote:Komu da pišem? Samo Šabo i ja bili smo tu.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Stitch
- Head Honcho
Dobro da si se vratio, falile su mi kilometarske plahte. 
Potpisi su za budale.
Hvala na dobrodošlici. 
Jedino te plahte.. imam dojam da sam se promijenio, nekako pojednostavnio u negativnom značenju te riječi, reducirao mentalno
Ali, vidjet ćemo..
A i moram se malo naviknuti opet na Trkeljanje, sve mi je novo, od grafike na dalje..
Jedino te plahte.. imam dojam da sam se promijenio, nekako pojednostavnio u negativnom značenju te riječi, reducirao mentalno
Ali, vidjet ćemo..
A i moram se malo naviknuti opet na Trkeljanje, sve mi je novo, od grafike na dalje..
- Stitch
- Head Honcho
Mrvu smo se modernizirali, nismo mi Forum.hr.
Ovdje ništa ne šteka, jedino što nema mnogo aktivnih. Čak sam u studenom 2021. zaključao forum misleći da je gotovo. Otvorih ga ove godine jer su me pojedinci gnjavili.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-