Posljednji čovjek koji se sjeća
- Pastir
- Has thanked: 992 times
- Been thanked: 482 times
Zamislite da ste posljednja osoba koja se sjeća nekog događaja, mjesta ili običaja. U trenutku kad vi odete, to nestaje iz ljudskog iskustva. Koliko je onda svaka osoba zapravo arhiv jedinstvenih fragmenata povijesti? I znamo li uopće što sve nosimo, a što će s nama nestati?
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 228 times
Ne znam za ovo nestajanje. Koliko svijet nestane za mene toliko i ću ja nestati za svijet, a čuo sam i da koga nema bez njega se može. 
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Tema me podsjeća na besmrtni monolog "Tears in the Rain" iz filma Blade Runner (Istrebljivač).
Napisao ga je Rutger Hauer, a iako je ispočetka bio skeptičan, redatelj Ridley Scott odlučio je prihvatiti tu improvizaciju. Savršeno ocrtava doživljaje replikanata, koji su ljudima služili za ratove, opasne poslove i zabavu. Njihove oči vidjele su čudesa i stravu koja je većini bila nedostupna i neizreciva. A sve to njihovom je smrću bilo zauvijek izgubljeno u vremenu, poput suza na kiši.
Napisao ga je Rutger Hauer, a iako je ispočetka bio skeptičan, redatelj Ridley Scott odlučio je prihvatiti tu improvizaciju. Savršeno ocrtava doživljaje replikanata, koji su ljudima služili za ratove, opasne poslove i zabavu. Njihove oči vidjele su čudesa i stravu koja je većini bila nedostupna i neizreciva. A sve to njihovom je smrću bilo zauvijek izgubljeno u vremenu, poput suza na kiši.
Potpisi su za budale.
- Pastir
- Has thanked: 992 times
- Been thanked: 482 times
Ali nestat će i sve ono što si naučio, na primjer o montaži zvuka. Ako nisi napisao knjigu, to će biti izgubljeno.Šabović Adis wrote: ↑26 Aug 2025, 04:22Ne znam za ovo nestajanje. Koliko svijet nestane za mene toliko i ću ja nestati za svijet, a čuo sam i da koga nema bez njega se može.
Ne smatraš svoje znanje važnim?
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 228 times
Važnim za šta? To što znam znam otkako sam saznao za to, naučio sam. Može da nauči ko hoće/može.
E sad, nije valjda da je znanje spalo na to da ga baš ja predajem i da će nestati kad nestane mene?! Užasava me pomisao da budem neki od The Bookmen Reja Bredberija.
Uostalom, tješim se time što ne vjerujem u nepostojanje pa mi je odmah lakše u vezi svega ovoga.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Kutak za egzistencijalistički trenutak: ako ne sletite prvi na Pluton ili ako ne izmislite lijek za rak, vaše će postojanje nakon tri-četiri generacije biti potpuno izbrisano iz sjećanja. To je prirodno stanje stvari, ne treba se zbog toga uzrujavati. 
Potpisi su za budale.
-
- Information
-