Primijetio sam — pogotovo na plaži — da ručni sat nose samo stariji ljudi. Poput, recimo, mene. Mlađi nose mobitele.
Je li to i vaš dojam? Što se iz toga može zaključiti?
Ručni satovi izašli iz mode?
- Pastir
- Has thanked: 1118 times
- Been thanked: 519 times
Tehnologija je stablo bez korijena. Plod je gorak.
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 46 times
Ne znam što se može zaključiti osim da im mobitel služi za sve živo i neživo.
Ako netko mlađi nosi sat, obično je to pametan sat. Ja preferiram ovaj glupi.
Ako netko mlađi nosi sat, obično je to pametan sat. Ja preferiram ovaj glupi.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Pastir
Oprosti, nisam bio najjasniji — mislio sam reći da sat nije samo funkcija, on je i modni, estetski detalj koji govori o čovjeku. Dodaje auru ozbiljnosti, poslovnosti, vrijednosti. Osoba koja nosi sat, može se pretpostaviti, želi biti točna. I želi imati stila.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 654 times
- Been thanked: 1074 times
Nosio sam sat dok mi nisu operirali (lijevu) ruku. Koja sada trne ako ga stavim. A na desnoj mi smeta.
Poželim li doznati koliko je sati, izvadit ću iz džepa mobitel. Tako mi je najpraktičnije.
Poželim li doznati koliko je sati, izvadit ću iz džepa mobitel. Tako mi je najpraktičnije.
Potpisi su za budale.
- Pastir
Kakav sat preferirate? Klasični ili digitalni? Onaj koji se navija ili onaj na baterije?
- Stitch
- Head Honcho
Uvijek s kazaljkama. Ostalo može varirati. Imao sam npr. Seiko (automatik; navijao se sam, pokretom ruke), Citizen (baterija), Orient (baterija) itd. - uglavnom japanske brendove. Bili su pouzdani i razmjerno jeftini.
Potpisi su za budale.
- Pastir
Kad sam bio mlad, u modi su bili ruski satovi. Marke „Poljot“, „Raketa“, „Pobeda“, „Vostok“.
- Stitch
- Head Honcho
Poljot sam imao i ja! Preciznije, naslijedio sam ga od djeda. 
Imao je dvije opruge za navijanje, a ta druga bila je za alarm. Nije bio glasan, proizvodio je zvuk poput bumbara, ali mogao me probuditi. Dvije kazaljke, velika i mala, pokazivale su vrijeme, a treća, najmanja, služila je da namjestiš buđenje.
Izgledao je ovako, mislim da sam pogodio model.

Sve u svemu, neobičan i iznenađujuće kvalitetan sat. Još ga negdje imam, sve funkcionira osim alarma - koji se značajno utišao, praktički se ne čuje. Slaba opruga, pretpostavljam.
Imao je dvije opruge za navijanje, a ta druga bila je za alarm. Nije bio glasan, proizvodio je zvuk poput bumbara, ali mogao me probuditi. Dvije kazaljke, velika i mala, pokazivale su vrijeme, a treća, najmanja, služila je da namjestiš buđenje.
Izgledao je ovako, mislim da sam pogodio model.

Sve u svemu, neobičan i iznenađujuće kvalitetan sat. Još ga negdje imam, sve funkcionira osim alarma - koji se značajno utišao, praktički se ne čuje. Slaba opruga, pretpostavljam.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-