Facebookova provjera

Važna i manje važna priopćenja
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 32 times
Post 17 Sep 2021, 14:52

Nastavlja se saga s rasprave o pravilima. Stigla su nam dva nova Facebookova developera, izvjesni savil.baowitz i richard.mallozzistein, za koje se iz aviona vidi da nisu pravi trkeljaši. Na redu je - nećete vjerovati! - standardna provjera aplikacije pa se dopisujem s Amerima jer žele testni račun i još neke pogodnosti, što im neću dati zato što na forumu ionako imaju svoje ljude. Točnije, šestero njih, kojima sam skinuo okove i pustio ih da čitaju određene teme. Radije ću odbanirati permabanirane nego svako malo činiti ustupke.

Stitch
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 618 times
Been thanked: 958 times
Post 19 Sep 2021, 12:47

Facebook čine idioti. To je jedini zaključak koji mogu donijeti nakon tri dana dopisivanja. Njihovi developeri sada imaju osam korisničkih računa, od kojih sam jedan ja napravio, jer ne razumiju činjenicu da iz sigurnosnih razloga ovdje nema automatske registracije nego sve mora odobriti admin, pa ih otvaraju kao na pokretnoj traci očekujući valjda da će ih sustav božanskom intervencijom pustiti unutra ako prije nije. Genijalni su, što da drugo velim. :o

Na posljetku sam napravio ono što sam otpočetka trebao. Umjesto da njima prepustim snalaženje u phpBB-u, dao sam im gotovo rješenje. Uđite, provjerite, hvala, doviđenja!
Potpisi su za budale.
drug mile
Has thanked: 126 times
Been thanked: 178 times

Post 19 Sep 2021, 14:50

Jednom sam isprobavao plugin za wordpress koji bi automatski objavio post na pripadajućoj facebook stranici kada se objavi na webu. Prošao proceduru kod facebooka i dobio poruku da se na odobravanje tog postupka čeka mjesecima. Tako je i bilo, oko 8 mjeseci kasnije sam dobio odgovor od facebooka da na mojem webu ne nalaze traženi kod koji bi odobrili. Jasno, kad brišem sve što ne koristi ničemu. Dali su mi dva dana da to ispravim i javim im se, i to od petka do ponedjeljka, a ja vikende provodim u planinama bez laptopa. Budale.
Stitch
Head Honcho
Post 19 Sep 2021, 17:00

Ovdje je riječ o ekstenziji za registraciju putem raznih društvenih mreža, od kojih nijedna ne postavlja dodatna pitanja niti traži posebne uvjete. Osim Facebooka, koji šalje svoje emisare i nakon što smo se dogovorili da takvo što nije potrebno jer sam im osigurao testni korisnički račun. Za probu je dakle dovoljno logirati se, imaju korisničko ime i lozinku, a oni umjesto toga u praskozorje, kada nikoga nema, šalju nove developere. :facepalm:

Ili ne čitaju mejlove ili svakih sat vremena mijenjaju osobu zaduženu za naš slučaj. Drugog objašnjenja nema. :D
Potpisi su za budale.
admin
Post 21 Sep 2021, 03:15

Još mi ništa nisu poslali. Očekivao sam potvrdu da smo zadovoljili uvjete, eventualno pohvalu zbog truda i susretljivosti... Kad ono - ni pisma ni razglednice. :tuzni:

Možda su temu ubacili u Google Translate pa se sad ljute na Milu i mene. :rofl:
Stitch
drug mile

Post 21 Sep 2021, 13:00

Uopće ne kužim zašto misliš da imaš posla sa ljudima a ne botovima. Prošle godine sam se ja dopisivao sa jednim botom uvjeren da je čovjek. Razuvjerio sam se tek kad mi je par mjeseci kasnije poslao potpuno isti inicijalni mail.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Sep 2021, 13:51

Ljudi su to, nisu botovi. Prije nego što su išta napravili, poslali su mi mejl sa specifikacijama, tj. zahtjevima i potrebama, a onda smo se dogovarali oko pojedinosti s obzirom na to da je Trkeljanje forum, a ne stranica u WordPressu ili Joomli. Ugodni su, na taj dio nemam primjedbi, sve će opširno objasniti, ali rade po špranci - misle da internetske instalacije jednako funkcioniraju, što je u našem slučaju problem. I da, žele neograničen pristup svemu, što im nisam bio spreman dati pa smo se malo cjenkali. Kao i kod tebe, odredili su rok do kojega bi provjera trebala biti omogućena, a u slučaju da ih ne poslušam - slijede konzekvencije.

Kontrole su zapravo dvije, a ne jedna. Za razliku od prethodnih godina, provjeravaju i koje podatke uzimamo od korisnika te što s njima činimo, a ne samo slijedimo li opća Facebookova pravila. Potonje smo odmah riješili, o tome su me obavijestili na stranici Facebook for Developers, gdje izrađujem odgovarajuće aplikacije. No trebam i tu drugu kvačicu.
Potpisi su za budale.
admin
Post 06 Oct 2021, 13:03

Stitch wrote:
21 Sep 2021, 13:51
Kontrole su zapravo dvije, a ne jedna. Za razliku od prethodnih godina, provjeravaju i koje podatke uzimamo od korisnika te što s njima činimo, a ne samo slijedimo li opća Facebookova pravila.
Ili prethodna provjera nije završena ili je na redu još jedna. Novi krug dopisivanja, nova korisnička imena. Ali nemojte previše očekivati od ljudi koji se zovu witta.paynes, gwen.davis, tom.medeirossen, bill.qinsky, savil.baowitz, richard.mallozzistein, social.user, john.iyer, elizabeth.okelolasen i alexander.smithescu - to jesu forumaši(ce), ali neće pisati. Njihovo je da uđu, pogledaju što ih zanima i izađu. Šteta, bilo bi zgodno imati međunarodnu ekipu na Trkeljanju. :cerek:
Stitch
Stitch
Head Honcho
Post 11 Oct 2021, 11:44

Izludit će me ti Amerikanci. Lakše mi je ukinuti registraciju putem Facebooka i obrisati njihovu aplikaciju nego udovoljiti silnim zahtjevima. Sad traže da praktički preradim plugin koji uopće nisam izradio i omogućim korisnicima dodatne opcije privatnosti, a to je zadiranje u tuđa autorska prava. Programski kôd zaštićeno je djelo, baš poput knjiga, glazbe ili filmova. Ako nije proglašen općim dobrom, a nije, ne smijem ga ni pipnuti.

Ništa, vidjet ću je li tvrtka koja ga je razvila predvidjela maksimalno usklađivanje sa GDPR-om. Dali su mi rok da sredim stvar, u suprotnom slijede sankcije. :rolleyes:
Potpisi su za budale.
drug mile

Post 11 Oct 2021, 12:31

Forum je bolji od facebooka, ne kužim zašto pristaješ na sve ovo.
Stitch
Head Honcho
Post 11 Oct 2021, 13:02

Da nemamo plugin za registraciju putem društvenih mreža, na Trkeljanju bi bilo sedamdesetak korisnika manje, a gotovo svi stigli su ovamo tako što su umjesto klasičnoga registriranja odabrali brži i jednostavniji put - Facebook. Lakše im je kliknuti na tipku za direktno spajanje nego proći captchu pa popunjavati tražena polja.

Do kraja godine bit će vjerojatno stotinu takvih, a to je nama mnogo. Glupo bi se bilo odreći nečega što popularizira forum. Da imamo deset puta više forumaša, bila bi to druga priča, onda bih društvene mreže poslao u poštu mariborsku. Ovako moram poštovati njihove standarde.
Potpisi su za budale.
drug mile

Post 12 Oct 2021, 12:25

Stitch wrote:
11 Oct 2021, 13:02
Da nemamo plugin za registraciju putem društvenih mreža, na Trkeljanju bi bilo sedamdesetak korisnika manje, a gotovo svi stigli su ovamo tako što su umjesto klasičnoga registriranja odabrali brži i jednostavniji put - Facebook.
I dalje ne kužim. Sudjelovanje na forumu nije isto što i izraditi profil. Ajde, olakšao si ljudima da izrade profil. Još lakše bi im bilo da mogu anonimno gledati, a to ne dozvoljavaš. U biti, samo skupljaš osobne podatke o gostima?

Jedna od prednosti foruma u odnosu na facebook je anonimnost. Ako se registriraš putem facebooka, anonimnosti više nema, pa je teže i sudjelovati u raspravama. Već sam o tome pisao, ali da ponovim. Ja ne želim da netko od mojih poznanika progugla moje ime i prezime i nađe neki komentar na forumu otprije 10 godina gdje sam možda rekao više nego što sam trebao. Da sam se ovdje registrirao sa svojim pravim facebook profilom, vjerojatno bih samo čitao.

I ja sam na svom forumu koristio facebook plugin za registraciju, nisam nikad ništa korisno od toga dobio. Više sam korisnika dobio dok nije bilo tog plugina. Mnoge sam dobio ovako: Postoje knjige u pdf formatu koje je teško naći na internetu. Te knjige se često spominju u komentarima na forumu, nekad netko od forumaša ima digitalni primjerak. Slučajni prolaznici se registriraju na forum samo zato da mogu vlasniku poslati privatnu poruku, možda zatražiti kopiju, tko zna. Ovaj model je radio odlično i bez facebooka.

Ono što želim reći je da ako forum nudi nešto što ljudi cijene, onda malu razliku čini način registracije.
Stitch
Head Honcho
Post 13 Oct 2021, 08:06

Imali smo već raspravu o tome, teza je također bila da će psihološki faktor biti prepreka, pa i da se nitko pod tim uvjetima neće ni željeti registrirati. No korisnicima sam omogućio promjenu imena na zahtjev, što su neki iskoristili. Ne mogu utjecati na to hoće li pisati ili ne, to je njihova odluka, ali mogu riješiti svaki problem koji se u vezi s tim pojavi - što neprestano i činim. :)
Potpisi su za budale.
drug mile

Post 13 Oct 2021, 12:34

Stitch wrote:
13 Oct 2021, 08:06
mogu riješiti svaki problem koji se u vezi s tim pojavi - što neprestano i činim. :)
Hvala ti na tome, nadam se da će to ovi sramežljivci znati cijeniti i tu i tamo se javiti :)
Stitch
Head Honcho
Post 15 Oct 2021, 09:53

Izgleda da je plahta teksta o ljudskim i korisničkim pravima bila dovoljna, ne javljaju se više nakon što sam stavio informacije o kolačićima i obradi relevantnih podataka. :cerek:
Potpisi su za budale.
admin
Post 06 Jan 2025, 17:46

Facebookovi developeri više nas neće gnjaviti pa zaključavam temu. Njihovu sam aplikaciju deaktivirao, što vjerojatno znači da registriranje putem Facebooka neće biti moguće. Nisam siguran, to ću još provjeriti. No nema veze, ima drugih načina. :kava:
Stitch
  • Information