Zašto ljudi ne čitaju forumska pravila?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 33 times
Sedma točka naših regula lijepo kaže: "Zabranjeno je bilo kakvo reklamiranje bez prethodnoga dogovora s vlasnikom foruma, a posebno će se strogo sankcionirati registracija isključivo radi reklamiranja." I opet sam banirao korisnicu koja se registrirala tvrtkinim mejlom da bi ovdje prodavala stvari. Zašto ljudi ne čitaju forumska pravila? Reklame apsolutno nisu problem - podržavamo i podržavat ćemo svoje forumaše, koji su i poseban podforum dobili - no red bi bio da se prvo javite. Pa i da neki post napišete, čisto da se upoznamo. Budemo li mogli, pomoći ćemo.
Linkali smo i tri foruma, samo u novije vrijeme: Symposion, Croportal prvi i Croportal drugi. Sve bez naknade. Mjesta dakle ima, ali ne za padobrance.
Sad kad smo to riješili, jeste li pročitali pravila? I ako niste - zašto niste?
Linkali smo i tri foruma, samo u novije vrijeme: Symposion, Croportal prvi i Croportal drugi. Sve bez naknade. Mjesta dakle ima, ali ne za padobrance.
Sad kad smo to riješili, jeste li pročitali pravila? I ako niste - zašto niste?
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Zaboravih na čitavu temu posvećenu svojedobno malim forumima, gdje smo ih neštedimice hvalili i nesebično reklamirali.
Potpisi su za budale.
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 4 times
Banirao sam još jednoga korisnika zbog zlonamjernoga postupanja. Jasno mi je da forumaši misle kako će ih Trkeljanje zatrpati spamom, ali to se nikada ne događa. Upravo suprotno, naš je server zasut obavijestima o neisporučenim mejlovima zbog toga što potencijalni i sadašnji trkeljaši ostavljaju nepostojeće, nevrijedeće elektroničke adrese, što je zabranjeno.
Ako ne želite poruke u inboxu, onemogućite notifikacije, vrlo jednostavno. Ne pada mi na pamet brisati desetke, pa i stotine serverskih mejlova o neisporučenoj pošti zato što se pojedincima ne da očistiti sandučić ili pri registraciji ostaviti adresu kojom se povremeno služe. Lakše mi takve zavijek ukloniti.admin wrote: ↑02 May 2017, 18:54Također, korisnici s izmišljenim e-mailom bit će odmah trajno udaljeni. Dostave li potom valjanu adresu, što mogu učiniti putem forme za kontakt, odluka će možda biti promijenjena.
Stitch
- Quark
- Informatičar starog kova
- Has thanked: 2 times
ja se držin općih pravila... recimo prodajen knjige (svoje) ali nikad to ne kačin ne forum. ako neko drugi stavi ok (kao npr. na jednom forumu domaćeg info časopisa).
a zašto ne čitaju pravila.... a jeb ga. biće ljudi računaju da su anonimni pa ih nije ni brige... ili računaju da se forumska domena, promet i ostalo plaćaju na pravdi boga...
a zašto ne čitaju pravila.... a jeb ga. biće ljudi računaju da su anonimni pa ih nije ni brige... ili računaju da se forumska domena, promet i ostalo plaćaju na pravdi boga...
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.
- Stitch
- Head Honcho
Nije stvar u lovi. Čim sam preuzeo brigu o Trkeljanju, zakupio sam server na tri godine. Posrijedi je bolji i veći hosting-paket, a dodao sam tomu profi-teme i plugine koje sam sâm platio. Niti sam računao da će mi se to vratiti tuđim ulaganjima niti sam stvari tako postavio; očekivao sam da će se pojaviti klijenti koji će trebati druge moje usluge - što se dijelom i dogodilo. U međuvremenu pokrenuo sam još jedan posao, vidjet ćemo što će od toga biti.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Pa dobro, pristojni ljudi beziznimno su i pristojni forumaši - kućni odgoj i vrijednosti usađene u obitelji uvijek se prenose u virtualne svjetove. Onda nije problem ako se ne čitaju pravila ponašanja. No kad navale oni drugi...
Potpisi su za budale.
- admin
Trenutačno nam samo Kaliarni zatrpava sandučić neisporučenim mejlovima, ostale sam uspješno onemogućio. Nju ne mogu banirati, stara je forumašica, dobit će tek upozorenje.
Sustav mi javlja da njena adresa ne postoji, ali prije će biti da joj je inbox prepun. Pretplatila se na astrološke teme, sirota, pa je Trkeljanje zalud obavještava da na podforumu ima novih postova. Kada dođe, imat će što čitati.
Sustav mi javlja da njena adresa ne postoji, ali prije će biti da joj je inbox prepun. Pretplatila se na astrološke teme, sirota, pa je Trkeljanje zalud obavještava da na podforumu ima novih postova. Kada dođe, imat će što čitati.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Evo još jednoga s elektroničkom adresom izvučenom iz guzice. Ljudi misle da su jako pametni kad utipkaju jednokratni mejl.
User yoya: Spammy registration detected by Akismet
Šteta vremena utrošenog na baniranje.
User yoya: Spammy registration detected by Akismet
Šteta vremena utrošenog na baniranje.
Potpisi su za budale.
- admin
Da ne otvaram novu temu, povezana je s ovom - izgleda da sam zbog sumnjive elektroničke adrese permabanirao Facebookove auditore. Nazvao sam ih tako jer provjeravaju izvornost domene s koje stižu zahtjevi za povezivanje s mrežom. API se stalno mijenja - što se mene tiče, bez ikakve potrebe! - pa malo-malo dobivam svakakve mejlove. Koje, jebiga, odmah bacam.
I tako, imam korisnika kojemu je domena e-pošte tfbnw.net, a ime eutneuxhlz_1618207463. Pa tko ga ne bi banirao?! Isto vrijedi za ovu forumašicu, također anonimnu. Čija je? Što hoće?
Uglavnom, možda će štekati logiranje putem društvenih mreža. Barem dok to ne riješim. A možda i neće.
I tako, imam korisnika kojemu je domena e-pošte tfbnw.net, a ime eutneuxhlz_1618207463. Pa tko ga ne bi banirao?! Isto vrijedi za ovu forumašicu, također anonimnu. Čija je? Što hoće?
Uglavnom, možda će štekati logiranje putem društvenih mreža. Barem dok to ne riješim. A možda i neće.
Stitch
- admin
Korisnici koji, poput cijenjenih fejsbukovaca, ne čekaju da im odobrim (prvu) registraciju nego brže-bolje otvaraju drugi, pa i treći korisnički račun nadajući se valjda da ću ih tako brže pustiti unutra smiju mi se javiti žele li brisanje suvišnih imena ili promjenu podataka vezanih uz nickove kojima se žele služiti (npr. elektroničke adrese vezane uz pojedini account, što mogu i sami učiniti, ali sustav će ih onda automatski deaktivirati pa će čitavu proceduru još jednom proći).
Ne bojte se, dakle - ljudi smo, dogovorit ćemo se.
Ne bojte se, dakle - ljudi smo, dogovorit ćemo se.
Stitch
-
- Information
-