Umjetnost - što je to?

O duhovnim i materijalnim dobrima
Lord Byron

Post 02 Nov 2011, 18:52

dimnjak » wrote:samo pokusavam, skup s vama, pronaci granicu, povuci je
Nema granice koja se može (jasno) povući.

Mislim da umjetnost mora nekog vraga i reći. Da mora postojati razlog "proizvodnje nepotrebnog" koji se ne može svesti na puko "gle, fora!".

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Nov 2011, 18:52

dimnjak » wrote:da se razumijemo, ja ne tvrdim za to da je umjetnost, samo pokusavam, skup s vama, pronaci granicu, povuci je, shvatiti zasto nesto je, a zasto nesto nije. objektivno. i subjektivno. zasto nesto undi nije, a meni je.

pricamo :D
aj ti meni pici slike, a ja cu ti govorit sta je umjetnost, a sta nije, a sta je izmedju i zasto. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 18:58

dimnjak » wrote:ne kuzis AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :gaah: :mama:

da li ti je ovo umjetnost

Image

ili

Image

ili

Image
..to je jednokratna umjetnost koji sluzi kao reklama da se vidi da je umjetnost nesto veselo i ujedno da se malo oboja sivi, ozbiljni prostor.
mislim da je usmjerena na neku djecu..djecu u nama i van nas. nakon toga vjerojatno su slikali nesto na podovima. :zubo: :D
ali

Post 02 Nov 2011, 18:59

dimnjak » wrote:ne kuzis AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :gaah: :mama:

da li ti je ovo umjetnost
:ne zna:

Ne znam pozadinu :D
Tko, gdje, zašto.....

Ovako osobno - not my cup of tea :kava:
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 19:01

Lord Byron » wrote: Nema granice koja se može (jasno) povući.

Mislim da umjetnost mora nekog vraga i reći. Da mora postojati razlog "proizvodnje nepotrebnog" koji se ne može svesti na puko "gle, fora!".
ne znam jel mora, ali ja mislim da bi trebala. i to ne reci, nego pitati..bilo sto. npr..jel ti se opci sa mnom, kretenu? :kokice: :D
Nikolajevna

Post 02 Nov 2011, 19:02

Slažem se da bi nas umjetnost trebala natjerati da postavljamo pitanja. I da nije lako navesti ljude da postavljaju pitanja (lakše im je dati odgovore na pitanja koja nisu niti postavili).
Da umjetnost, dakle, uopće nije zabavna.:D I da ne treba ni biti.

Odoh sad pročitati cijeli topik, natrkeljali ste skoro tucet stranica.
blaze

Post 02 Nov 2011, 19:06

m.za » wrote:

Jeste vi bili u vezi pa je netko dobio nogu, pa je ovaj drugi promijenio broj telefona i sad ga ovaj prvi ganja po forumu jer još nešto želi razjasniti :misli:

Unda, daj joj broj samo da prestane :moli:
:zubo:
ja sam tu na strani aisling i super mi je kako se ne da smesti. undu uhvatio ex cathedra đir i misionarski eruditizam :cerek: uf

iako, zgodno je vidjeti undu i u konzervativnom izdanju :rofl:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
dimnjak

Post 02 Nov 2011, 19:08

..a unda » wrote: ..to je jednokratna umjetnost koji sluzi kao reklama da se vidi da je umjetnost nesto veselo i ujedno da se malo oboja sivi, ozbiljni prostor.
mislim da je usmjerena na neku djecu..djecu u nama i van nas. nakon toga vjerojatno su slikali nesto na podovima. :zubo: :D
hm...malo je vulgarna, tako da ne znam koliko je namjenjena djeci. ili djeci u nama :D

ili ti pricas o fotkama :rofl:
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 19:11

dimnjak » wrote: hm...malo je vulgarna, tako da ne znam koliko je namjenjena djeci. ili djeci u nama :D

ili ti pricas o fotkama :rofl:
sta je vulgarno? ja vidim slonica tonica, morsku sirenu i nekog arlekina.

ne znam, mozda je tu postavu financirala neka pedofilska stranka. :D
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 19:13

blaze » wrote: ja sam tu na strani aisling i super mi je kako se ne da smesti. undu uhvatio ex cathedra đir i misionarski eruditizam :cerek: uf

..konzervativnom? :facepalm:

a sto je avangardno sto ti i aisling podrzavate, aj mi molim te reci. :facepalm: :kokice: :D

ne mijesati avangardizam i angaziranost, molim lijepo. :D
dimnjak

Post 02 Nov 2011, 19:14

..a unda » wrote: sta je vulgarno? ja vidim slonica tonica, morsku sirenu i nekog arlekina.

ne znam, mozda je tu postavu financirala neka pedofilska stranka. :D
nisam nasla one sise di iz bradavice prsti mlaz vode.
ako se dobro sjecam, ima i medjunozja. zenskog.
poznati trg u parizu, modern art, fontana, skulpture dvije francuske umjetnice. vec sam ih spomenula.
ali

Post 02 Nov 2011, 19:16

Samo da prije povlačenja (umorilo me ovo poslijepodne Image ) dam disklejmerčić:
nisam ni umjetnik, ni galerist, ni povjesničar umjetnosti, ni likovni kritičar, ni gitarist.
Moje angažiranje na ovoj temi nije motivirano profesionalnim razlozima.
Dapače, i mene je iznenadilo :confused: Ja zapravo ne kužim (likovnu) umjetnost, tj. njen priličan dio :s
Ozbiljno. Tako da mi je teško objašnjavati nekome ono što ni sama ne razumijem :rofl:

No, to nije razlog da ne posjetite moju stranicu i ostavite komentar ili dva :D
Eks

Post 02 Nov 2011, 19:17

Ja isto ništa ne znam kao i Marica Krstarica. Ali ova tema mi je zanimljiva. Čak sam neke stvari proguglala, prisjetila se. I tako. Iako više nisam sigurna tko drži koju stranu i koliko ste se razgranali.

Ova ruska mirza mepodsjetila na...
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 19:19

dimnjak » wrote: nisam nasla one sise di iz bradavice prsti mlaz vode.
ako se dobro sjecam, ima i medjunozja. zenskog.
poznati trg u parizu, modern art, fontana, skulpture dvije francuske umjetnice. vec sam ih spomenula.
ah, mon pari, marseljeza, pigal, monmartr..seksualite, promiskuite, pervetite ..avek stil. :cerek: :D
dimnjak

Post 02 Nov 2011, 19:19

m.za » wrote:Samo da prije povlačenja (umorilo me ovo poslijepodne Image ) dam disklejmerčić:
nisam ni umjetnik, ni galerist, ni povjesničar umjetnosti, ni likovni kritičar, ni gitarist.
Dapače, i mene je iznenadilo :confused: Ja zapravo ne kužim (likovnu) umjetnost, tj. njen priličan dio :s
Ozbiljno. Tako da mi je teško objašnjavati nekome ono što ni sama ne razumijem :rofl:

:rofl: :rofl:
ima nas jos takvih.
zapravo mi je sama tema bila, kao ideja, dosadna. meni. jer nisam imala sta na nju reci.
a onda je krenuo napad na napredak i tehnologiju i child in time ili lost in space :misli:

u svakom slucaju, zanimljivo popodne.
sad vidim da niti drugi nemaju nesto vise pojma od mene same :D
dimnjak

Post 02 Nov 2011, 19:21

..a unda » wrote: ah, mon pari, marseljeza, pigal, monmartr..seksualite, promiskuite, pervetite ..avek stil. :cerek: :D
ui, ui Image :cerek: :zubo:
ali

Post 02 Nov 2011, 19:28

ex_anais » wrote:Ja isto ništa ne znam kao i Marica Krstarica. Ali ova tema mi je zanimljiva. Čak sam neke stvari proguglala, prisjetila se. I tako. Iako više nisam sigurna tko drži koju stranu i koliko ste se razgranali.
Ako boga znaš, molim te nemoj me tako zvati :moli: Nemaš pojma kako mi to grozno zvuči. Vulgarno čak :o
Jako sam osjetljiva na formu :cerek:

Dimljak, za razliku od Unde ja jesam ljubitelj torti.
Rado bih sad fetu-dvije te tvoje sa slike (pardon, fotografije Image ).

Umjetnički pokrov bih ti ostavila :hek:
Eks

Post 02 Nov 2011, 19:29

Dobro. :rofl:
a dimLJak? :misli: :D
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 19:35

m.za » wrote:Samo da prije povlačenja (umorilo me ovo poslijepodne Image ) dam disklejmerčić:

..ali, zasto te sve ovo umara? umjetnost je lijepa, ne treba se zbog nje gristi. :D

ako nista drugo, neko je nesto pokusao napraviti, ulozio neku energiju, znanje, osjecaj i to je zelio podijeliti (i) s tobom, doznati tvoju reakciju, testirati sebe, svoje razmisljanje, odnos..mozda i sto zaraditi koji dinar, pa sta..narocito ako zivi od toga. :ne zna:

mislim da je za bilo kakav dozivljaj, onaj koji ce nas na neki nacin obogatiti, za kojeg cemo mi shvatiti da nas je obogatio, pa tako i u susretu s tom nekom umjetnoscu ili nekim skladom, prirodom..mislim da je vaznije opustiti se, nego na silu traziti sto je umjetnik ili neumjetnik htio reci, pa onda zasto, pa onda kako, pa ovo, pa ono..tako se moze bolje naci sebe u svemu tome.

a ako ti se bas nesto ne svidi, uvijek mozes pitat autora..sto to znaci? oni ti to obozavaju, kad ih pitas da objasne ono sto oni misle da su objasnili. :zubo:
ja to redovno radim i nemilosrdno. reakcije znaju bit svakakve i cesto su mi zanimljivije od onog sto su u tom trenutku ponudili od svojih djelaca. cak ih je bilo da su se toliko naljutili da su isli..stvarat. poslije bi me trazili po gradu da ih jos malo posaljem ukurac, da ih to inspirira..:zubo: :D :D
ali

Post 02 Nov 2011, 19:35

blaze » wrote: undu uhvatio ex cathedra đir i misionarski eruditizam :cerek: uf

Evo još jedne iz ergele bivših :s

Znači....Undici (dodici, tredici... :rofl: ) inače nije konzervativan :kava:

You can fool with your brother, but don't mess with a missionary
man
ali

Post 02 Nov 2011, 19:38

ex_anais » wrote:Dobro. :rofl:
a dimLJak? :misli: :D
Dimljak, Undići i Šchm je simpatično :ne zna:

Meni.
Nego kome :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 19:39

m.za » wrote:

You can fool with your brother, but don't mess with a missionary
man
:rofl:
blaze

Post 02 Nov 2011, 20:03

..a unda » wrote: ne mijesati avangardizam i angaziranost, molim lijepo. :D
jer si ti pun primjera neangažirane avangarde :kokice:

konzerva si (u umjetnosti) zato što se hvataš definicija, dočim se na ostalim planovima (npr. društveno-političkom :D ) vidi poigravanje, sigurnost :cerek: i stav

ne duri se, to je usputna i nevažna primjedba. možda i netočna :D
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
ali

Post 02 Nov 2011, 20:14

..a unda » wrote: :rofl:
E neka si se i ti jednom nasmijao :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 Nov 2011, 20:35

blaze » wrote: jer si ti pun primjera neangažirane avangarde :kokice:

konzerva si (u umjetnosti) zato što se hvataš definicija, dočim se na ostalim planovima (npr. društveno-političkom :D ) vidi poigravanje, sigurnost : cerek: i stav

ne duri se, to je usputna i nevažna primjedba. možda i netočna :D
:durica:

vise volim misliti da sam klasicno nastrojen. :D

jedino iz toga, putem toga, preko toga se moze nesto izvuci, oteti, suprotstaviti, negirati, razviti, oskladiti. inace otkrivamo toplu vodu svaki put nanovo i uvjereni smo da je to kopernikanski obrat.

dopustam sebi, naravno, cak mislim da je to na neki nacin stalno ili ponekad potrebno, ne bit opterecen drugima, zaboravit na sve prije tebe kad se nesto radi i ostat samo na na svojoj ideji i gurat je, ali do toga treba doci.
ali, malo je onih, ako ih je uopce, koji su koji su odmah tako poceli i nstavili, na neki nacin kao da se radi o cistoj esenciji, talentu, kreativnosti.
danas na ovom nasem globalnom prostoru, jednostavno je tesko izolirati se od tolike buke i nabrze i najlakse je drzati se klasike. najgore je preskakati i reci..to nije bitno, danas su nove ideje, nove tehnologije, novo vrijeme. to je najlaksi put prema kicu. :D

sve treba primijeniti, sve treba istraziti, sa svime se poigrati dok se ne nadje neki svoj..recimo stil, izrazaj (koji cesto postane i manira, ne ide se dalje), ali trcati za novotarijama da se bude prvi prije svih, toje nikakva prednost i nikakva originalnost, to je stos, fora, baza..cak ne ni eksperiment koji uvijek ali uvijek je eksperiment prema klasici koji ce ostati eksperimentom ili ce se potvrditi kao dio klasicnog kontinuiteta.
a da bismo znali da smo na dobrom tragu, moramo znati s cim eksperimentiramo, sto razvijamo i u odnosu na sto.
inace..bezvrijedno. moguce je samo slucajno nesto nabost i eventualno se drzat toga ko pijan plota, permutirati to, jer dalje od toga se ni moze, niti zna.. :D

angaziranost u umjetnosti je danas (?) tesko izbjeci. prava je umjetnost to izbjeci, a i tesko je da to ne ostane pozom samoj sebi dovoljnoj. to je tek onda nista. bolje je onda nekakav talent i tu energiju usmjeriti u nesto korisnije..dizajn, npr. :zubo: :raspa: :D
  • Information