Pff... Na tome smo bili prije pet dana, "innodb_buffer_pool_size" sada iznosi 256 MB. Uzalud. Povećan je I/O kapacitet servera, na 3 MB/s. S istim rezultatom. IOPS smo također podebljali. Džaba. Što sam god predložio - nije funkcioniralo.
Prijava neobičnih kvarova - hitno i bitno!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 228 times
Stiče, jesu li ti certifikati ažurirani? Ne mogu ući na Trkelj preko moba:

This server could not prove that it is trkeljanje.com; its security certificate is not trusted by your device's operating system. This may be caused by a misconfiguration or an attacker intercepting your connection.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- Stitch
- Head Honcho
Većinu sam funkcionalnosti prekontrolirao - predloške, prijevode, editor, izbornike... Nema kvarova, sve radi. Ako se što pojavi, znate proceduru. Najprije očistite cache, a ako to ne upali, podrobnije opišite smetnju (preglednik, uređaj, operativni sustav). Popravit ću čim stignem.
Potpisi su za budale.
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 32 times
Ono što je jučer vrijedilo za phpBB 3.2.10 vrijedi i danas za phpBB 3.2.11 - prijavite eventualne nepravilnosti kako bih mogao provjeriti o čemu je riječ. Pregledat ću sve čega se sjetim, ali tek dulja upotreba pokazat će da je sustav u savršenom redu. Tako to ide, nažalost.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Ne znam što se danas događalo, ali izgleda da nam je pao server, što je dovelo do toga da su se neke tablice u bazi podataka pobrkale.
Vjerojatno vam se prikazivala ovakva ili neka slična pogreška.
To sam, nadam se, popravio, ali bude li problema s objavljivanjem postova, pišite.
Vjerojatno vam se prikazivala ovakva ili neka slična pogreška.
Code: Select all
General Error
SQL ERROR [ mysqli ]
Table 'phpbb_sessions' is marked as crashed and should be repaired [145]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Bazu sam sinoć testirao i optimizirao, u tablicama nema pogrešaka i sve bi trebalo raditi kao i dosad. No padove servera ne mogu predvidjeti.
Nitko se na Facebooku nije žalio, a nema ni mejlova u adminskom sandučiću. Vikend je srećom bio pa šteta nije velika.
Nitko se na Facebooku nije žalio, a nema ni mejlova u adminskom sandučiću. Vikend je srećom bio pa šteta nije velika.
Potpisi su za budale.
- admin
E moj Šaboviću, pa ti si pravi kriminalac postao. Vidi što sustav kaže.
Sakrivaš IP adresu, ha? Jel' to i kod kuće radiš?Disapproved post “Anketa o instaliranim jezicima” written by “Šabović Adis” for the following reason
» Post detected as spam by Akismet
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Valjda je zato Akismet pošizio. Zapamtio te, a ti se kriješ pod novim imenom.Šabović Adis wrote: ↑31 Mar 2021, 05:33Joj, šuti......zajebavo me Fejs donedavno, a jučer mi se na ruteru pojavi neka divlja šifra, nisam se mogo na vajfaj konektovat...morao operatera zvat da sve vrati na fabričke postavke.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 217 times
- Been thanked: 228 times
- Stitch
- Head Honcho
Nemoj tako, koristan je to alat. Provjerava hrpu stvari. Kad mi tkogod pokuša podvaliti problematičnu e-mail adresu, uvijek prijavi. Kontrolira i forumaše, bili oni redoviti ili ne. Provuče li se spambot, blokirat će ga. Kao sinoć tebe. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Igrao sam se jutros s nova dva (!) Tapatalka, zakrpom i zakrpom zakrpe, ali taj eksperiment neslavno je prošao. Zato je maloprije bilo kratkotrajnih problema s Trkeljanjem. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Aha, izdali su i betu inačice 2.2.1. Kakva smijurija od plugina, nije ni čudo što ga triput prepravljaju i popravljaju. 
No ja sam s instaliranjem Tapatalka (pa hitrim uklanjanjem fajlova i čudnih viškova u tablicama!) završio. Ne pada mi na pamet gubiti noći i živce ni za što. Kad zaključam forum, obrisat ću ga - i mirna virtualna Bosna.
No ja sam s instaliranjem Tapatalka (pa hitrim uklanjanjem fajlova i čudnih viškova u tablicama!) završio. Ne pada mi na pamet gubiti noći i živce ni za što. Kad zaključam forum, obrisat ću ga - i mirna virtualna Bosna.
Potpisi su za budale.
- admin
Nešto se događa s predlošcima, kao da su odjednom svi prestali funkcionirati pa sustav traži onaj koji je kompatibilan. Ne znam što je posrijedi, ništa nisam dirao, zato mi dajte malo vremena da utvrdim u čemu je kvaka. Hvala na strpljenju.
Stitch
- admin
Resetirao sam postavke, svima bi zadani predložak trebao biti Absolution. Molim da to promijenite onako kako vam odgovara. Uzrok kvara nisam utvrdio; pretpostavljam da je Totohost ažurirao cPanel, što je dozvole instalacijskih direktorija automatski promijenilo na 750, a to su malo strože sigurnosne postavke od uobičajenih 755, kako kod nas uglavnom stoji. Zato pojedini fajlovi i skripte ne funkcioniraju kako bi trebali. Vidjet ću još hoću li to popravljati - ne bude li novih problema, ništa neću mijenjati. Nije to jedini hosting koji inzistira da dozvole budu 750, zbog takvih sitnica stalno se moram natezati i svađati jer poznajem softver koji instaliram i ne dodjeljujem generičke dozvole, ma što administratori govorili.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Svrbe me prsti, od svih stvari na serveru, ne samo na ovom malom forumu, jedino Tapatalk nisam uštimao. Možda ću večeras, nakon neuspjeha s inačicama 2.1.9 i 2.2.0, dati šansu toj posljednjoj zakrpi, Tapatalku 2.2.1, na koji se nitko previše ne žali. Valjda je to tô, konačni izgled plugina. Nadam se da će raditi dovoljno dobro. Neću reći besprijekorno, takvo što dosad nisam vidio, a nema što nisam iskušao. Svaki prijedlog koji sam na internetu našao imao je na Trkeljanju praizvedbu i premijeru. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Prijavljujem da nisam našao ništa.Stitch wrote: ↑11 Jan 2025, 06:17Još malo o reparsiranju postova započetom prije otprilike mjesec dana...
Ni alat koji sam skinuo s GitHuba nije riješio problem iako su ga programirali nekadašnji phpBB-ovi developeri. Nakon dva sata oranja po bazi i pretvaranja postova, privatnih poruka i ostalih zapisa u XML datoteke, što je novost uvedena inačicom 3.2, BB kodovi nisu popravljeni. Posao dakle nije obavljen pa se moram domisliti drugom načinu.
U nekom trenutku nestala mi je internetska veza, minutu-dvije nisam pratio što programčić radi, pa ću dan potrošiti na surfanje forumom i provjeravanje je li se što sprčkalo. No ostavio mi je u ACP-u 4003 stranice (!) logova, sve u stilu "administrator editirao ovaj post", "administrator editirao onaj post" - a ništa nisam dirao. Osim što sam ga pokrenuo, jasno. Lud softver, nikad takvo što nisam vidio. I sad imam dodatni zadatak, manijak u meni prekontrolirao bi sve što imam u admin-panelu, a četiri tisuće stranica puta pedeset ili više logova, ne sjećam se točno, znači da imam što raditi ohoho vremena.
Kako god, primijetite li ikakve pogreške, prijavite to. Ne bih se čudio da se štogod u tom dugom, beskrajnom procesu i poremetilo. A onda mi nema druge nego vratiti bekap.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-