Pogodi gdje sam bio/bila
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Prema Žumberku?
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
To je malo predrasuda da se trazi samo fiš. Itekako se trazi i cobanac, a o mesu da i ne pricamo.Stitch wrote:Ima tamo svega, ne boj se. No čim se Osijeku približiš, na području si gdje za gablec traže fiš, takvi su.
Inace, vecina Slavonaca ce ti reci: "Riba nije meso."
-
nasmijanonebo
Bas je licka atmosfera na fotki. Dobro da nisi i GPS koordinate upisao. 
Plaski?
Plaski?
-
nasmijanonebo
Brinje nije. Jezerane?
Nije Brinje, nisu ni Jezerane...ali da ne cjepidlačim dovoljno smo blizu.
Radi se o Stajnici, zgradi stare škole....a za one koji žele znati više:
https://www.stajnica.com/node/868
Moja fotka je slikana neposredno prije radova, tako da ne znam kako sada izgleda i što je u toj zgradi (škola nažalost nije). Nevjerojatno zvuči da je tada u školi bio 241 učenik. Gledam zadnji popis iz 2001., tada je ukupno bilo 300 stanovnika u Stajnici, danas sigurno i manje...
Radi se o Stajnici, zgradi stare škole....a za one koji žele znati više:
https://www.stajnica.com/node/868
Moja fotka je slikana neposredno prije radova, tako da ne znam kako sada izgleda i što je u toj zgradi (škola nažalost nije). Nevjerojatno zvuči da je tada u školi bio 241 učenik. Gledam zadnji popis iz 2001., tada je ukupno bilo 300 stanovnika u Stajnici, danas sigurno i manje...
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 781 times
- Been thanked: 1489 times
Ne čitaš što pišem, govorim o Osijeku, Baranji, općenito područjima uz velike rijeke. Radio sam s tim ljudima, jedu ribu dva-tri puta tjedno, što je daleko više od prosjeka. Čak sam je od njih nabavljao. Pastrva i smuđ i meni su poslastica.nasmijanonebo wrote: ↑01 Dec 2020, 09:30To je malo predrasuda da se trazi samo fiš. Itekako se trazi i cobanac, a o mesu da i ne pricamo.
Inace, vecina Slavonaca ce ti reci: "Riba nije meso."
Uostalom, Slavoncu objašnjavaš što Slavonci jedu. Predrasuda je zapravo da živimo na kobasicama, kulenu i čvarcima. Uopće nije tako. Čvarke riješimo odmah, taman da ih šleper napravimo, a ostalo se po prilici nareže. Nezdrava je to hrana, a i ne radi se toliko da ti dnevno treba milijun kalorija. Ne sjećam se kad sam zadnji put mast na kruh namazao. Pa gore stavio soli, luka i paprike. Nedostaje mi katkad, na tome sam odrastao.
Vremena su se promijenila, zajedno s navikama. A i proizvodi su drukčiji; pravoga kulena, slanine i čvaraka nema bez crne slavonske svinje, koju praktički nitko više ne uzgaja. Namučim se dok nađem to što hoću, doista.
Potpisi su za budale.
-
nasmijanonebo
Hr je imala najvisi natalitet krajem 19.st. i poc.20 st. Tada najvisi u Europi. Ironicno, prije tog rasta je imala skoro najnizi natalotet u Europi.marko_31 wrote:Moja fotka je slikana neposredno prije radova, tako da ne znam kako sada izgleda i što je u toj zgradi (škola nažalost nije). Nevjerojatno zvuči da je tada u školi bio 241 učenik. Gledam zadnji popis iz 2001., tada je ukupno bilo 300 stanovnika u Stajnici, danas sigurno i manje...
A i sada.
Moje naselje u Zg je krajem 80-tih imala 18.000 stanovnika - tada jedno od najvecih u Yu..ako sad ima 10.000 i puno sam rekla. A Zagreb, nije predgradje Zg!
To sve govori.
-
nasmijanonebo
Nestala mi slika koju sam stavila ovdje popodne?
- Stitch
- Head Honcho
Jesi li sigurna da si objavila post? Klik na Submit možda nije prihvaćen, iz ovog ili onog razloga. Provjerit ću sustav, čisto da utvrdim je li kriv server ili browser.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Ne, ničega nema u logovima. PHP, forum - sve je prazno. Provjera opterećenosti servera kaže: Your site had no issues in the past 24 hours.
Zanimljiv fenomen. Ispada da post nije objavljen. Je li ti pucala internetska veza?
Ako nije to, preostaje samo jedna mogućnost, da su dečki iz Totohosta ažurirali pa restartirali PHP ili SQL server. Riječ je o nekoliko sekundi zrakopraznog prostora, da tako kažem. Uglavnom se ne primjećuje, vidjeti se može samo ako se taj trenutak štogod unosi u bazu. Tj. objavljuje.
Zanimljiv fenomen. Ispada da post nije objavljen. Je li ti pucala internetska veza?
Ako nije to, preostaje samo jedna mogućnost, da su dečki iz Totohosta ažurirali pa restartirali PHP ili SQL server. Riječ je o nekoliko sekundi zrakopraznog prostora, da tako kažem. Uglavnom se ne primjećuje, vidjeti se može samo ako se taj trenutak štogod unosi u bazu. Tj. objavljuje.
Potpisi su za budale.
-
nasmijanonebo
Stitch, sorry, bila sam uvjerena da je prosao post..
Ponavljam:
Malo ljetne atmosfere - usred snježnog nam današnjeg dana
(bar u ZG):

Ponavljam:
Malo ljetne atmosfere - usred snježnog nam današnjeg dana

- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
-
- Information