Trenutno su ljudi koji su preboljeli covid najbolje drustvo za docek nove godine.

Koja je poanta takvog kružnog leta? Da se uz lošu uslugu i dalje možeš zaraziti a nigdje nisi stigao? Onda bolje kupiti kartu za pravi let.Nukac wrote: ↑24 Nov 2020, 14:56Gledam na airlinersu trip reporte, i sve više aviokompanija ima letove za Nigdjezemsku.
Vjerojatno radi pilota i kabinskog osoblja, ali i radi putnika, organiziraju se kružni letovi, s tim da ovisno o aviokompaniji, nekad su te kratki letovi od 2 sata, a nekad čak i letovi od 5-6-7 sati.
Recimo Qantas:
Qantas launched a 'flight to nowhere' for up to $2,765 and it sold out in 10 minutes
There were 134 seats up for grabs on the Boeing 787 aircraft, priced between $575 and $2,765 depending on the class of ticket.
Departing and returning on October 10, the flight won't stop anywhere, but gives passengers the change to enjoy views over Uluru, the Great Barrier Reef, and other landmarks.
Recimo zanima me jel bi bilo zanimanja za takav let Croatiaairlinesa. Možda ne za A320, ali siguran sam da bi se jedan q400 mogao napunit, pogotovo ako bi po lijepom danu bio scenic flight po obali, od Pule do Dubrovnika.
Jel bi kupili kartu za takav let? Koliko para bi bili spremni dati za to?
Ok neka je vjerovatnost zaraze niska (iako ne radi se samo o avionu nego i busu, aerodromu...) ali i dalje moraš nositi maske i poštivati ostale mjere da bi stigao nigdje. Meni nema smisla u ovo doba raditi takve letove kao zamjenu za prave.
Pa usluga bi trebala.biti na razini businessa u normalna vremena, predeparture drink, neko jelo ala bussiness klasa (izbor 2-3 jela), 2-3 pica, mozda neka.memorabilija...
U doba pandemije i nošenja maski a sve skupa bez nekog cilja putovanja
Je rizik je, povecan u odnosu na trenutnu uslugu, ali isti ili veci takav rizik su restorani, kafici, svi ostali nacini prijevoza (bus, vlak) koji imaju losiju ventilaciju zraka u prostoru...
scarletlemur wrote: ↑24 Nov 2020, 20:40Meni je ideja primamljiva, originalna, pomalo suluda - i kao takva...željno izvršljiva
Neka kratka tura od Zagreba do Pule pa Dubrovnika ne bi mi bila napeta, ali na kružno putovanje Europom ne bih se bunila. Svakako bi trebali letjeti na najmanjoj dopuštenoj apsolutnoj visini, a kabinsko osoblje trebalo bi se pobrinuti da let bude i edukativnog karaktera - poštovani putnici, govori vam kapetan...upravo prelijećemo najveći norveški ledenjak - prvobitno 'selo' Djeda Mraza prije preseljenja na trenutnu finsku adresu :rof:
Sa vaše desne strane, kako vidite, nalazio se ured Djedice u kojem je primao pisma djece iz cijelog svijeta, a preostala golema zdanja stare su vilenjačke radionice za izradu igračaka - unaprjeđenjem proizvodnog procesa, a uz sufinanciranje sredstvima iz EU fondova, pokretnom je montažnom trakom olakšan rad vilenjacima na području čitavog Laplanda.
Poštovani putnici, upravo smo primili informaciju od Sindikata zaposlenih kod Djedice da ćete svoje poklone za božićno-novogodišnje praznike moći podići, umjesto prtljage, po slijetanju u zračnu luku Zagreb....
Sad za ozbiljno, let balonom u trajanju od sveukupno 4 sata, uz dakako savršene vremenske uvjete jer drugačije i ne može, za mene i moju bolju polovicu stajao je 2800 kn. Za 'panoramski' let avionom, u jednakom trajanju, dakle s pun kurac priprema, bila bi spremna izdvojiti do 5k kn. Sad kad razmišljam, možda je bolja opcija helić
Pa u restoranu ne sjediš tako blizu sa nepoznatim ljudima i konzumiraš hranu i piće kao što je netko predlagao. U doba pandemije ja stvarno ne vidim ni jedan dobar razlog da ideš žderati i piti u avion dok nam na zemlji zatvaraju kafiće i restorane_A_ wrote: ↑25 Nov 2020, 09:28Je rizik je, povecan u odnosu na trenutnu uslugu, ali isti ili veci takav rizik su restorani, kafici, svi ostali nacini prijevoza (bus, vlak) koji imaju losiju ventilaciju zraka u prostoru...
Mislim da se moramo vise strpiti od "malo" za normalizaciju svega ako cemo se drzati istih standarda. Skora normalizacija se moze dogoditi samo ako se covid pocne igorirati, a ne jer postoji cjepivo.
Ja ne razumijem kako ce se to cijepljenje brzo dogoditi, sustav je prenapregnut vec sad, kako se misli odraditi cijepljenje npr 3 milijuna ljudi? Mi testiramo 10 000 ljudi dnevno, to cemo nastaviti i dalje raditi a ako i cijepimo jos 10 000 dnevno trebamo jos toliko ljudi? gdje su ti ljudi sada, zasto ne testiramo 20 000 ljudi dok ne dodje cjepivo?
Dodatno takav posao zahtjeva jos dodatnog posla, od tih 3 milijuna ljudi neki mali % ce se razboljeti nakon primanja cjepiva, pa tada se treba uloziti dodatnog rada da se vidi je li to od cjepiva ili ne (ne zelim ovime podupirati teorije o stetnosti cjepiva vec samo istaknuti se ljudi razboljevaju i inace) a tada ce se to trebati jos pomnije pratiti jer su ljudi dobili novo cjepivo
Ukratko mislim da nista od normalizacije u 2021. osim ako ne promijenimo standard djelovanja po pitanju covida (ne bi bilo prvi put, 1. val je islo zatvaranje na brojkama koje su red velicine manje od ovog 2. vala). Da se vratim na temu, mozda bi moglo ovo funkcionirati, npr. svi se pred gateom testiraju brzim testom (time smanjujemo rizik, iako ga ne eliminiramo). Ostaje samo jedino pitanje postoji li kriticna masa za tako nesto, npr 100 ljudi koji bi to platili...
Zato jer nema kapaciteta za testiranje 20000 ljudi._A_ wrote: ↑25 Nov 2020, 09:28
Ja ne razumijem kako ce se to cijepljenje brzo dogoditi, sustav je prenapregnut vec sad, kako se misli odraditi cijepljenje npr 3 milijuna ljudi? Mi testiramo 10 000 ljudi dnevno, to cemo nastaviti i dalje raditi a ako i cijepimo jos 10 000 dnevno trebamo jos toliko ljudi? gdje su ti ljudi sada, zasto ne testiramo 20 000 ljudi dok ne dodje cjepivo?
Malo si pobrkao lončiće.
Kad će epidemiološka situacija biti bolja valjda će biti i vše redovnih letova i neće biti vremena za toNukac wrote: ↑25 Nov 2020, 10:54Malo si pobrkao lončiće.
Nisam niti prdlagao da se ti letovi organiziraju sutra.
Naravno, da za par mjeseci kad će epidemiološka situacija biti bolja.
Osim toga takvi letovi nisu zamišljeni da avion bude pun do zadnjeg mjesta, još da staviš i djecu u krilo, već za cca 50% popunjenosti aviona, jer ako je let panoramski, onda svi moraju imati pogled kroz prozor.
Aj nije avion jedino sredstvo putovanja. Slow travel ce ponovno biti u modiNiko wrote:Hvala, idem se obesiti
Users browsing this forum: ClaudeBot and 18 guests