Chat
Potres bio u İzmiru i grčkom otoku Samosu (tu je negdje i epicentar bio). Užas jedan.
7 stupnjeva po Richteru ako se ne varam.
Inače, ja sam u Ateni i osjetio se i ovdje ali kako koji dio grada. Da mi kolegica nije jauknula u telefonsku slušalicu, ne bi ni skužila. Samo sam vidjela kako se luster lagano njiše.
Od ovog snimka me jeza uhvatila.
Inače, ja sam u Ateni i osjetio se i ovdje ali kako koji dio grada. Da mi kolegica nije jauknula u telefonsku slušalicu, ne bi ni skužila. Samo sam vidjela kako se luster lagano njiše.
Od ovog snimka me jeza uhvatila.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 619 times
- Been thanked: 958 times
Promaknulo mi je to, hvala. Vidio sam da se treslo i u Dalmaciji, možda je povezano. Trusna područja na jugu Hrvatske najopasnija su, vele da tamo potres od sedam stupnjeva po Richteru nikog ne bi iznenadio.
Potpisi su za budale.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
I tako. Malo prije mi je otkazan i zadnji let ove godine.
Malo prije sam uspio izbrojiti. Ove godine mi je otkazano 26 letova.

Ako jos racunam error kartu za Brazil onda je to 32.
Malo prije sam uspio izbrojiti. Ove godine mi je otkazano 26 letova.

Ako jos racunam error kartu za Brazil onda je to 32.
- Nukac
- Davorich
Izgleda da ce uskoro biti dostupno cijepivo protiv Covid-19.
Sto mislite, hoce li drzave pocet kao uvijet za turisticki ulazak trazit obavezno cijepljenje?
Kao sto neke drzave traze cijepljenje protiv zute groznice.
Sto mislite, hoce li drzave pocet kao uvijet za turisticki ulazak trazit obavezno cijepljenje?
Kao sto neke drzave traze cijepljenje protiv zute groznice.
Nadam se da nece.
Da ne kazem da je jako upitna (trenutna) učinkovitost cjepiva (smijesno je ovo sto pfizer govori o 90%, kad za gripu dan-danas ucinkovitost nije preko 70%).
Ali nece nas se puno pitati.
Fala Bogu, imat cemo izbor....ako se moras(m) cjepiti za odlazak negdje -sam ces (cu)odluciti.
Svatko ce onda za sebe odluciti hoce li ili nece, isplati mu se ili ne.
Ako npr. Italija, Slovenija i Austrija to uvedu, mislim da nam je izbor prilicno suzen
Ako Uk to uvede (samo tko ce znati hoce li to biti privremeno ili stalno) vjerojatno hocu...ali ne u prvoj godini...
Puno je jos nepoznanica i o virusu kamoli o cjepivu....
Da ne kazem da je jako upitna (trenutna) učinkovitost cjepiva (smijesno je ovo sto pfizer govori o 90%, kad za gripu dan-danas ucinkovitost nije preko 70%).
Ali nece nas se puno pitati.
Fala Bogu, imat cemo izbor....ako se moras(m) cjepiti za odlazak negdje -sam ces (cu)odluciti.
Svatko ce onda za sebe odluciti hoce li ili nece, isplati mu se ili ne.
Ako npr. Italija, Slovenija i Austrija to uvedu, mislim da nam je izbor prilicno suzen
Ako Uk to uvede (samo tko ce znati hoce li to biti privremeno ili stalno) vjerojatno hocu...ali ne u prvoj godini...
Puno je jos nepoznanica i o virusu kamoli o cjepivu....
Tak i tak cjepivo nece biti za nas u pocetku. Prvo zdrastveni djelatnici i ugrozena skupina. Uglavnom bas sam sa Gileom pricao jucer i ne ocekujem da cu putovat ni u sljedecoj godini. Nadam se da odem doma kratko vidjet svoje na proljece/ljeto, za Euro je previse nepoznanica a ja bi trebao u sijecnju organizirat godisnji ako hocu na Euro. Tak da velika vjerojatnost da mi i to propadne. Island je izoliran sto se tice prijevoza tak da ni nebrem nikam. Uglavnom nisam optimistican za 2021 
Da sam sebe ispravim
Ako to bude uvjet za odlazak na Euro, a valjda ce se do lipnja vidjeti efikasnost cjepiva, onda bi se ipak cjepio
Teško kad postoji toliko različitih cjepiva koja nisu međusobno odobrena. Hoće za ulazak u Rusiju tražiti cijepljenje sa ruskim cjepivom a u Kinu kineskim? Hoće li ruski turist smjeti doći u eu ako je cijepljen ruskim cjepivom koje nije odobreno u eu?
A kad se za par godina pokaže cjepivo koje će imati najbolje rezultate i bude međunarodno odobreno vjerovatno DA.
A kad se za par godina pokaže cjepivo koje će imati najbolje rezultate i bude međunarodno odobreno vjerovatno DA.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- Nukac
- Davorich
Za svaku bolest ima više različitih vrsta cijepiva. Također i za gripu, ali i za žutu groznicu ili hepatitise.
Kad je cijepljenje navedeno kao uvijet za turistički posjet državi, uvijet je samo cijepivo, nikad nije naveden proizvođač.
Tako da sumnjam da će se kao restrikcija uvesti cijepivo samo jednog proizvođača.
Kad je cijepljenje navedeno kao uvijet za turistički posjet državi, uvijet je samo cijepivo, nikad nije naveden proizvođač.
Tako da sumnjam da će se kao restrikcija uvesti cijepivo samo jednog proizvođača.
Jako je mala vjerojatnost da potvrda o cjepljenju u nekom "još novijem normalnom" (a koje će nastupiti kad cjepljenje krene) neće biti uvjet za većinu međunarodnih putovanja, prisustvovanju događajima poput Eura i sl. Gotovo zanemariva i s tim netreba računati.
Kad bih imao izbora, čekao bih s cjepljenjem do cca 2022. ili 2023. Ali, izbora vjerojatno neću imati. Ne samo zbog Eura, nego (kronološki) prije zbog svog radnog mjesta. Vjerojatno ću biti među prvim akoji će biti cjepljeni i to pod mus.
Kad bih imao izbora, čekao bih s cjepljenjem do cca 2022. ili 2023. Ali, izbora vjerojatno neću imati. Ne samo zbog Eura, nego (kronološki) prije zbog svog radnog mjesta. Vjerojatno ću biti među prvim akoji će biti cjepljeni i to pod mus.
Daj bože da ta potvrda bude što prije potrebna ali da onda i zemlja koja to traži bude sređena. Ne da stranci moraju imati potvrdu a i dalje da trebaju masku jer domaćini nisu cjepljeni.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Hebeš onda cijepljenje ako moraš masku kao i do sada...
Sa takvim mjerama još će biti manje onih koji će se htjeti cijepiti.
https://strettynews.com/2020/11/10/manc ... gn=gac0025
No specific dates have been given but this means all fans who plan to attend games in the future will need to seek the vaccine.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Za ljubitelje Berlina:
interaktivne slike Berlina prije i polsije rusenja berlinskog zida i karta:
https://interaktiv.morgenpost.de/berlin ... als-heute/
Fascinantno.nasmijanonebo wrote: ↑10 Nov 2020, 20:37Za ljubitelje Berlina:
Nekoliko entuzijasta se danas okupilo oko 2 popodne na aerodromu u Vancouveru po hladnom i kisnom vremenu cekajuci odlazak Antonova. I mi smo bili tamo ali pomaknuli za navecer pa odgodili sad. Navodno ce opet sletjeti u nedjelju pa odlazak u ponedjeljak. Bit cemo tamo pa ako bude srece ulovit ga. YVR je inace relativno mali aerodrom i nis se posebno ne dogada, pogotovo sad. Ali i inace se nis ne dogada sad pa sjedenje u autu pred pistom s nekakvom hranom i toplim cajem u rukama zvuci cist fajn. 
-
- Information
-