Stitch wrote: ↑07 Aug 2020, 08:37
Kužim. Ali tamo hosteli vjerojatno nisu kao naši hosteli nego nešto mnogo udobnije.
Niti blizu. Radio sam u 5 hostela do sada,Novi Zeland, Tenerife, San Diego, Island i Kijev.... ne znaci ako hostel je u drzavi koja je ekonomski bolja od Hrvatske da su automatski i hosteli bolji... na kraju krajeva bit hostela ni nije izgled nego atmosfera. U Kini i Berlinu sam bil u hostelu koji po uredenju vise vuku na hotel. Sve vrhunsko, novo, super cisto al za mene mrtvo. Bez duse, bez zabave, bez druzenja, osoblje neaktivno. Na Baliju sam bil vjerojatno u najgorem ikad, ako vam se ovo cini mali razmak onda u onom hostelu ga ni nema. Kreveti su na 4 kata bili, metalni super skripavi a dok sam se penjal po ljestvama do zadnjeg kreveta nije mi bilo svejedno.
Najdrazi mi je onaj u Kijevu, tamo sam i najduze bio, tamo se vracam svako malo i kad prode korona Kijev i neka juzna destinacija su mi prve dvije destinacije na koje idem. Hostel u Kijevu ima tolko dobru atmosferu da imam osjecaj da sam kod frenda doma ili da zivim sa cimerima.
Hosteli su radeni za solo putnike, za druzenja, moraju biti jeftini i ne ocekuje se od njih visok standard ako te kosta par eura nocenje. I tak bi trebalo i ostati. Na kraju krajeva ko voli nek izvoli. Ko se misli odmarat taj nece u hostel. Za te postoje apartmani i hoteli.