Ne zna se tko pije, tko placa.Nukac wrote:Bas sam neki dan vidio sokantnu cinjenicu.
Iz Hrvatske mozes u UK, ali ako si iz Slovenije - karantena.
A Slo ima daleko bolju korona situaciju a UK je u Slo na zelenoj listi.
Chat
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Upravo sam jučer na grani u ime frenda koji bi prek Slovenije u Austriju pitao jednostavno pitanje glede cestovnog tranzita. Tri SLO murjaka su tri minute vijećala prije nego što sam dobio odgovor.
Izglede da je cijela stvar toliko ljudima utjerala strah u kosti da mi nisu mogli odgovoriti iz iskustva, jer ga nisu imali, tj. jako malo ljudi tako uopće putuje. Također, nove mjere, odluke i propisi sustižu jedna drugu iz dana u dan, tako da niti granični policajci ne znaju što od svega toga je baš danas na snazi, a što je možda bilo na snazi prije mjesec dana, pa je onda prošli tjedan ukinuto, da bi prije 5 minuta ponovno stupilo na snagu.
Tako da se cijeli problem prolaska granice u nešto "kompliciranijim" slučajevima svodi na ono na što smo mi koji smo živjeli u "dobroj" staroj Jugi navikli - dobru volju samog murjaka koji "u hodu" sam sebi pravila izmišlja i provodi.
Izglede da je cijela stvar toliko ljudima utjerala strah u kosti da mi nisu mogli odgovoriti iz iskustva, jer ga nisu imali, tj. jako malo ljudi tako uopće putuje. Također, nove mjere, odluke i propisi sustižu jedna drugu iz dana u dan, tako da niti granični policajci ne znaju što od svega toga je baš danas na snazi, a što je možda bilo na snazi prije mjesec dana, pa je onda prošli tjedan ukinuto, da bi prije 5 minuta ponovno stupilo na snagu.
Tako da se cijeli problem prolaska granice u nešto "kompliciranijim" slučajevima svodi na ono na što smo mi koji smo živjeli u "dobroj" staroj Jugi navikli - dobru volju samog murjaka koji "u hodu" sam sebi pravila izmišlja i provodi.
UK je te odluke donijela temeljem najobičnijeg reciprociteta. Jer UK građani mogu u CRO bez ikakvih uvjeta, a SLO ih je skinula sa zelene liste.
Neki ovdje kod mene na poslu to komentiraju u stilu "to je kao Eurovizija - hebo to čija je pjesma bolja, ja dam bodove tebi, ti daš bodove meni."
- chillout23
- Been thanked: 2 times
I dalje u ponudichillout23 wrote: ↑16 Jul 2020, 16:49Poštovanje svima
imam jednu molbu, pa da se javi netko ako treba ili želi...
naime, zbog promjene satnice katamarana i trajekta i svega skupa, morao sam stornirati kartu za Flixbus i dobio sam vaučer od 93,00kn.
Kako neću biti u mogućnosti putovati nakon ovog ljeta (odnosi se i na 2021. godinu) vaučer ću izgubiti.
Da li ima netko da mu proslijedim vaučer i da mi uplati 90,00kn na račun?
Vaučer vrijedi do 15.07.2021.
Ako ima netko, molim na PP...odgovaram čim prije budem mogao.
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Dobro pitanje.
Jedino koje je meni naUd palo bijaše - zašto ne pokloniš nekom, jebeš 90 ćuna
Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
Jedino koje je meni naUd palo bijaše - zašto ne pokloniš nekom, jebeš 90 ćuna
- chillout23
Je. Piše da nije vezna uz osobu.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Je li vezana za odredjenu liniju?chillout23 wrote:
I dalje u ponudi
- chillout23
Nije. Oprosti, tek sam sada vidio...
Ali, neka stoji....odlučio sam je zadržati ipak...počeo sam nekaj kombinirat i možda će dobro doći...
Hvala i sorry na cimanju
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Od kad je za Sloveniju potrebna karantena?
Mislim da trebas rezervaciju i negativni covid test.
Eto cijeli list onih koji mogu u Slo a imaju negativni test.
Za druge osebe je ob vstopu obvezna 14-dnevna karantena (razen če sodi med katerokoli izmed 18 izjem v 1. odstavku 10. členu odloka).
Pri tem izjeme v točkah 2, 3, 8-14, 16 in 17, potrebujejo tudi negativni izvid testa na COVID-19, ki ni starejši od 36 ur in je bil opravljen v državi članici EU ali schengenskega območja ali v organizaciji oziroma pri posamezniku, ki ju je pooblastil NIJZ. Te izjeme so na primer čezmejni tedenski delovni migranti, osebe v gospodarskem prometu, osebe, ki zagotavljajo storitve s potrdilom pristojnega ministrstva, osebe z načrtovanim zdravstvenim pregledom, osebe, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v vzgojo in izobraževanje, osebe, ki prehajajo mejo zaradi pogreba, osebe, ki vzdržujejo stike z ožjimi družinskimi člani, osebe z neodložljivimi osebnimi opravki, osebe z rezervacijo nočitve v Sloveniji.
Za druge osebe je ob vstopu obvezna 14-dnevna karantena (razen če sodi med katerokoli izmed 18 izjem v 1. odstavku 10. členu odloka).
Pri tem izjeme v točkah 2, 3, 8-14, 16 in 17, potrebujejo tudi negativni izvid testa na COVID-19, ki ni starejši od 36 ur in je bil opravljen v državi članici EU ali schengenskega območja ali v organizaciji oziroma pri posamezniku, ki ju je pooblastil NIJZ. Te izjeme so na primer čezmejni tedenski delovni migranti, osebe v gospodarskem prometu, osebe, ki zagotavljajo storitve s potrdilom pristojnega ministrstva, osebe z načrtovanim zdravstvenim pregledom, osebe, ki prehajajo mejo zaradi vključenosti v vzgojo in izobraževanje, osebe, ki prehajajo mejo zaradi pogreba, osebe, ki vzdržujejo stike z ožjimi družinskimi člani, osebe z neodložljivimi osebnimi opravki, osebe z rezervacijo nočitve v Sloveniji.
- Prolaznica
Dugo sam tražila neku stranicu sa ažuriranim covid informacijama za sve zemlje na jednom mjestu. Zadnje na što sam nabasala i čini mi se ok je [URL][/https://tripsguard.com URL]
collect moments, not things
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
A na ovom linku je svakodnevno azurirana EU statistika po drzavama ali i po regijama.
https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
Zanimljivo da Nizozemska koja nas je stavila na crvenu listu ima isti broj covid slucajeva po glavi stanovnika kao i Hrvatska.
https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
Zanimljivo da Nizozemska koja nas je stavila na crvenu listu ima isti broj covid slucajeva po glavi stanovnika kao i Hrvatska.
Mislim da to znači da je pri ulasku u SLO po općem pravilu potrebna karantena od 14 dana.Nukac wrote: ↑04 Aug 2020, 17:36Od kad je za Sloveniju potrebna karantena?
Osim za iznimke 1-18.
A pri tome iznimke 2, 3, 8-14, 16 i 17 ne trebaju u karantenu, ali trebaju negativan test ne stariji od 36 sati.
Dakle, oni koji ne spadaju među te iznimke - idu u karantenu.
- chillout23
hm...ovo više nema veze s pameću hahaha
imam plan polovicom 9og meseca prvo za Bih na 5-6 dana i onda iz Sarajeva za Bg na 4 dana. I povratno iz Bg za Zg.
Nekak si mislim čim prije uzet katre za buseve, ali kak se sve ovo mijenja to je show hahaha
Jel ne znam ako kupim karte, da li prevoznici rade refund zbog korone i odgoda...
Ne pratim nikakve vijesti niti ih čitam, pa sve kaj vidim, vidim po forumima...
btw...jel trebaju i ti neki testovi za ulazak u Bih i(li) Srbiju i povratak nazad?
imam plan polovicom 9og meseca prvo za Bih na 5-6 dana i onda iz Sarajeva za Bg na 4 dana. I povratno iz Bg za Zg.
Nekak si mislim čim prije uzet katre za buseve, ali kak se sve ovo mijenja to je show hahaha
Jel ne znam ako kupim karte, da li prevoznici rade refund zbog korone i odgoda...
Ne pratim nikakve vijesti niti ih čitam, pa sve kaj vidim, vidim po forumima...
btw...jel trebaju i ti neki testovi za ulazak u Bih i(li) Srbiju i povratak nazad?
Imaš sve dileme i pitanja koja imamo svi mi ostali. 
Ja svoje "rješavam" tako što ne planiram ništa dalje od Dubrovnika, a i glede njega "štrikam", tj. odgađam što je dulje moguće sve kupovine (tipa aviokarata i sličnog), pokušavajući ne ući u rezdoblje povečanja cijena karata, a da pri tome imam kakvu - takvu sigurnost da me neće shebat neke nove epidemiološke njere ili slične prepreke.
Uglavnom, na pitanja koja si postavio ne usuđujem se pokušavat odgovorit ni samom sebi, a kamo li tebi.
Ja svoje "rješavam" tako što ne planiram ništa dalje od Dubrovnika, a i glede njega "štrikam", tj. odgađam što je dulje moguće sve kupovine (tipa aviokarata i sličnog), pokušavajući ne ući u rezdoblje povečanja cijena karata, a da pri tome imam kakvu - takvu sigurnost da me neće shebat neke nove epidemiološke njere ili slične prepreke.
Uglavnom, na pitanja koja si postavio ne usuđujem se pokušavat odgovorit ni samom sebi, a kamo li tebi.
- chillout23
Hahaha baš odgovor po mjerinvnk wrote: ↑06 Aug 2020, 10:32Imaš sve dileme i pitanja koja imamo svi mi ostali.
Uglavnom, na pitanja koja si postavio ne usuđujem se pokušavat odgovorit ni samom sebi, a kamo li tebi.![]()
Ma tak sam nekaj i mislil, ali reko da pitam...
fala
ma...baš kak je nvnk napisal...ali ne treba palnirat ni dalje od kvarta više kak izgleda hahaha
A za 11ti mjesec imam Indiju...karte kupljene u 01./2020. To bude veselje
- scarletlemur
- atomski zdesna!
- Been thanked: 23 times
Svaka čast na hrabrosti...ludosti, pardon.
Ja sam sve planove stopirala - na neodređeno, a i priroda posla mi je takva da ne mogu 10 mjeseci unaprijed rezervacije smještaja pravit, povoljnije karte kupovati itd...pa me zanima - koji te vrag, sad baš, igdje nosi? I zašto?
Jesi li zabrinut zbog svega što može poći po zlu i kad već sraćka ti je najmanji problem. Znaš li kakve su njihove bolnice, što ti pokriva putno zdravstveno? Imaš li neki rezervni plan, kako ćeš natrag ako - ne znam- qatar il s kim već letiš obustavi letove?
Postoji li mogućnost otkaza putovanja i konačno - želiš li ga uopće otkazati. Ako ne, zašto ne?
Bila bi jako zahvalna čuti razmišljanja drugačija od moijeh
Ja sam sve planove stopirala - na neodređeno, a i priroda posla mi je takva da ne mogu 10 mjeseci unaprijed rezervacije smještaja pravit, povoljnije karte kupovati itd...pa me zanima - koji te vrag, sad baš, igdje nosi? I zašto?
Jesi li zabrinut zbog svega što može poći po zlu i kad već sraćka ti je najmanji problem. Znaš li kakve su njihove bolnice, što ti pokriva putno zdravstveno? Imaš li neki rezervni plan, kako ćeš natrag ako - ne znam- qatar il s kim već letiš obustavi letove?
Postoji li mogućnost otkaza putovanja i konačno - želiš li ga uopće otkazati. Ako ne, zašto ne?
Bila bi jako zahvalna čuti razmišljanja drugačija od moijeh
Hej ekipa, long time no see. 
Nadam se da ste svi ok. Ja malo pretrpana poslom bila tako da ništa nisam stizala pa ni jesti skoro.
Sada se malo lakše diše napokon.
Enihu, imam jedno pitanjce.
Dakle, mila Lufthansa mi je otkazala let za doma iz Amsterdama. Nudili su sve i svašta ali mi ništa nije odgovaralo pa sam tražila refund kojeg sam i dobila u relativno kratkom roku (viel danke) ali mi nisu vratili cijeli iznos. Karta je u originalu koštala 174 eura ali sam imala nadoplatu za prtljagu što je na kraju bilo oko 190 i kusur eura.
Kako nisam često imala otkazane letove (kuc kuc) pa nisam skoro nikad ni tražila refund, jel zna netko da li inače vraćaju cjelokupno plaćeni iznos ili ipak nekakav fee zadržavaju za sebe? Jer meni se sada ovako čini da mi nisu vratili iznos koji sam platila za prtljagu pa da znam da li da ih tlačim na customer service ili ne.
Inače sam ih prilično lako dobila na telefon, hrvatski broj službe za korisnike. Ako nekome bude trebalo da eto zna.
Veliki pozdrav iz vrele Atene.
Nadam se da ste svi ok. Ja malo pretrpana poslom bila tako da ništa nisam stizala pa ni jesti skoro.
Sada se malo lakše diše napokon.
Enihu, imam jedno pitanjce.
Dakle, mila Lufthansa mi je otkazala let za doma iz Amsterdama. Nudili su sve i svašta ali mi ništa nije odgovaralo pa sam tražila refund kojeg sam i dobila u relativno kratkom roku (viel danke) ali mi nisu vratili cijeli iznos. Karta je u originalu koštala 174 eura ali sam imala nadoplatu za prtljagu što je na kraju bilo oko 190 i kusur eura.
Kako nisam često imala otkazane letove (kuc kuc) pa nisam skoro nikad ni tražila refund, jel zna netko da li inače vraćaju cjelokupno plaćeni iznos ili ipak nekakav fee zadržavaju za sebe? Jer meni se sada ovako čini da mi nisu vratili iznos koji sam platila za prtljagu pa da znam da li da ih tlačim na customer service ili ne.
Inače sam ih prilično lako dobila na telefon, hrvatski broj službe za korisnike. Ako nekome bude trebalo da eto zna.
Veliki pozdrav iz vrele Atene.
-
- Information
-