Prijava neobičnih kvarova - hitno i bitno!
- MmeTipfeler
Nema samo Tapatalk probleme. Mene stalno izlogirava.
P. S. Ovo 'stalno' treba shvatiti uvjetno: ostajem logirana jer je komp moj i samo moj, ali kad se pojavim na Trkeljanju, traži da se logiram.
P. S. Ovo 'stalno' treba shvatiti uvjetno: ostajem logirana jer je komp moj i samo moj, ali kad se pojavim na Trkeljanju, traži da se logiram.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Problem i dalje postoji.
Za nove postove radi u redu, ali za neke starije teme i dalje javlja istu grešku kao i prije. Recimo: Što spada u SF?
Ili Čitam i preporučujem - ili ne?.
Meni to izgleda kao da postovi koji su napisani u nekom određenom vremenskom razdoblju imaju neki bug koji onda tapatalk ne može prožvakati.
Za nove postove radi u redu, ali za neke starije teme i dalje javlja istu grešku kao i prije. Recimo: Što spada u SF?
Ili Čitam i preporučujem - ili ne?.
Meni to izgleda kao da postovi koji su napisani u nekom određenom vremenskom razdoblju imaju neki bug koji onda tapatalk ne može prožvakati.
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 32 times
Ili su problem stariji i noviji "plugini", međusobno nedovoljno kompatibilni.
Baš sam se zato trudio redovito ažurirati Tapatalk. Što je veći "razmak" između pojedinih verzija, to ih je teže upogoniti. No trenutačno ne mogu ništa, sve sam adute ispucao. Imamo Tapatalk 2.1.3, najmoderniju inačicu.
Strpljen - spašen, znaš kako se veli. Bit će još tih zakrpa.
Stitch
- admin
Zabrljali su programeri phpBB-a, a ne ljudi koji su pisali Tapatalk. Kako vidim, pripremaju inačicu 3.2.5, sa svim ispravcima.
No meni se ne da čekati pa sam popravio kôd u dva fajla, bbcode.php i functions_content.php - to bi trebalo ukloniti "fatal error" u parsiranju (prevođenju) PHP-a.
No meni se ne da čekati pa sam popravio kôd u dva fajla, bbcode.php i functions_content.php - to bi trebalo ukloniti "fatal error" u parsiranju (prevođenju) PHP-a.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 614 times
- Been thanked: 954 times
Na obavijest se ovdje nadovežite, lijepo molim. Prijavite eventualne teškoće ili pohvalite admina, nije svejedno.admin wrote: ↑02 May 2019, 21:18Iako sam većinu toga popravio, moguće je da ćete imati manjih problema npr. pri logiranju na forum - tada će se pojaviti natpis The submitted form was invalid. Try submitting again. - ali dovoljno je pokušati ponovo, drugi će vam put uspjeti.
To ovisi i o predlošku koji ste odabrali; veći broj promjena znači i više teškoća. Kako phpBB-ovi programeri ne mogu predvidjeti i obuhvatiti sve prilagodbe koje su autori načinili u kodu, usredotočili su se na Prosilver, zadani predložak. Ako ne možete objavljivati postove, prebacite se na njega, trebalo bi funkcionirati. On je, vele, kompatibilan s inačicom 3.2.6.
Totohost se nije očitovao o jučerašnjem padu servera pa nemam pojma što mu je uzrok; dečki su mi zahvalili na upozorenju i poslanom "ticketu" - i to je tô, znam koliko i vi. No budu li se takve stvari ponavljale, preselit ću Trkeljanje na pouzdaniju adresu.
Obavijest će stajati dok ne sredim sve nedostatke - ili do idućeg ažuriranja, koje će to riješiti umjesto mene.
Potpisi su za budale.
- admin
Logirao sam se putem Facebooka - meni "plugin" za društvene mreže radi, no treba provjeriti funkcionira li svima.
Tko ima prikladan skriveni, anonimni "account" za testiranje?
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Nastavit ću ovdje, da tamo ne kvarim temu. Kad se to počelo događati? Već neko vrijeme korisnici prijavljuju probleme sa smajlićima, našao sam mnogo takvih postova, ali mislio sam da je to popravljeno.
Naše dakle uopće ne vidiš?
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Pitam se bih li mogao riješiti problem s generiranjem smajlića druge vrste - pa onda i taj s prikazivanjem emotikona na našem forumu. Možda su te dvije stvari povezane.
Kako god, bez podrobnijeg opisa ne mogu ništa. Vrag je, kažu, u detaljima.
Kako god, bez podrobnijeg opisa ne mogu ništa. Vrag je, kažu, u detaljima.
Potpisi su za budale.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Nikad u Tapatalku se nisu prikazivali specifični forumski smajlići, već samo kodovi.Stitch wrote: ↑29 Dec 2019, 09:33Nastavit ću ovdje, da tamo ne kvarim temu. Kad se to počelo događati? Već neko vrijeme korisnici prijavljuju probleme sa smajlićima, našao sam mnogo takvih postova, ali mislio sam da je to popravljeno.
Naše dakle uopće ne vidiš?![]()
Očito ti forumski smajlići ne postoje u tapatalku. Tako da se ne trebaš ni truditi oko toga.
Tapatalk prikazuje samo standardne mobitelne smajliće.
- Stitch
- Head Honcho
Kužim. Okej, onda neću krive Drine ispravljati. 
Žao mi je što vam to ne radi, no bolje kakav-takav nego nikakav Tapatalk. Možda će najavljena inačica za phpBB 3.3 bolje funkcionirati.
Žao mi je što vam to ne radi, no bolje kakav-takav nego nikakav Tapatalk. Možda će najavljena inačica za phpBB 3.3 bolje funkcionirati.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Na Tapatalk Support Group nekoliko je tema posvećeno problemima s logiranjem i prikazivanjem postova. Ne samo u mobilnoj aplikaciji nego na svim uređajima. Mene, naravno, posebno zanima phpBB pa prijavite ako vam ne rade notifikacije ili ako ne vidite sadržaj. Posrijedi su vjerojatno prolazne teškoće budući da Tapatalk doslovce svaki tjedan mijenja i unapređuje štogod, no ako potraje, žalit ću se.
Pritom ne mislim na smajliće, to uspješno nismo riješili.
Pritom ne mislim na smajliće, to uspješno nismo riješili.
Potpisi su za budale.
- admin
Prijavio sam Totohostu povremene probleme s bazom podataka. Pojavljuje se kratkotrajna, prolazna pogreška na SQL serveru vezana uz nedostatak memorije za keširanje i indeksiranje. Pomaže ponovno učitavanje stranice (Ctrl + R ili tipka F5), ali volio bih da nam povećaju limit.
Stitch
- admin
Nasmijali su me dečki iz hostinga, vele da nam je baza prevelika i da se zato javljaju teškoće u radu. Ne znam što bi rekli da vide forum s više od četiri milijuna postova i gotovo 700 tisuća tema. 
https://www.phpbb.com/community/index.php
Ali povećali su SQL limit sa 128 megabajta na 256 megabajta, to me jedino zanimalo.
https://www.phpbb.com/community/index.php
Ali povećali su SQL limit sa 128 megabajta na 256 megabajta, to me jedino zanimalo.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Iako phpMyAdmin nije idealan alat za optimizaciju baze - open source općenito nudi lošija rješenja od plaćenoga softvera - smanjio sam je sa 640 MB na 615 MB brisanjem nepotrebnih tablica. Budem li mogao, rasteretit ću server dodatnim deinstalacijama. Što mi se u principu ne radi, ali bolje to nego daleko skuplji hosting. 
Potpisi su za budale.
phpMyAdmin nije uopće alat za optimizaciju baze. To je alat za menađiranje baze. Baze same u sebi sadrži načine da se optimiziraju, a phpMyAdmin samo proslijedi bazi naredbu da se optimizira. Generalno sam skeptičan da uopće postoje neki eksterni programi koji optimiziraju bazu.
- Stitch
- Head Honcho
Postoje, ali skupi su. To su licencije koje koštaju po tisuću eura, npr. Database Performance Analyzer. Idera SQL Query Tuner stoji dvostruko više - kad je na popustu. 
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Možda i jest, nisam iskušao taj softver. Negdje su ga spomenuli, otud znam. No meni se bez obzira na sva poboljšanja i dalje tu i tamo javi "SQL Error", s raznim oznakama. Forumaši se ne žale - ja sam znači problem.
Potpisi su za budale.
Čini se da to ima relativno jednostavno rješenje: https://major.io/2010/01/29/mysql-the-t ... able-size/ 
-
- Information
-