Chat
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Ukida se mostarina za otok Krk?
Vlada će u sljedećih 10 dana donijeti odluku o početku procesa pripajanja tvrtke Autocesta Rijeka - Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), čime bi formalno ta tvrtka prestala postojati, a sve poslove upravljanja autocestama koje su sada pod njezinom nadležnošću te mostom Krk preuzeo bi HAC, najavio je jučer ministar prometa Oleg Butković.
- S danom pripajanja ARZ-a HAC-u ukinut će se i naplata mostarine na most Krk jer će tada i formalno biti raskinut ugovor o koncesiji kojim je ARZ dobio pravo naplaćivanja cestarine na autocestama i mostu Krk. Prestankom koncesije ukida se i zakonska osnova za naplatu mostarine - rekao nam je jučer ministar
Vlada će u sljedećih 10 dana donijeti odluku o početku procesa pripajanja tvrtke Autocesta Rijeka - Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), čime bi formalno ta tvrtka prestala postojati, a sve poslove upravljanja autocestama koje su sada pod njezinom nadležnošću te mostom Krk preuzeo bi HAC, najavio je jučer ministar prometa Oleg Butković.
- S danom pripajanja ARZ-a HAC-u ukinut će se i naplata mostarine na most Krk jer će tada i formalno biti raskinut ugovor o koncesiji kojim je ARZ dobio pravo naplaćivanja cestarine na autocestama i mostu Krk. Prestankom koncesije ukida se i zakonska osnova za naplatu mostarine - rekao nam je jučer ministar
Više sam aludirao na cijenu, sa 300 smo došli na 50...
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Ne kuzim samo jedno. Npr dodes sa Islanda u Budimpestu, imas test ili napravis test, zatim sjednes na autobus za Zagreb, na nasoj granici ti isti onaj test jos uvijek vrijedi a mozda si se pet put zarazio na putu od aerodroma do granice?
A koji pak također nije baš besplatan.
Plus toga, vrijedi ti i 4 dana stari negativni test, a opće je poznato da su testovi nepouzdani i vrlo vjerojatno "kasne", tj. pokazuju stanje od prije nekoliko dana. Dakle, 4 dana stari test je samo dokaz da si bio nezaražen prije cca tjedan dana ili tak nekak.
- Nukac
- Davorich
Ne nužno. Ako recimo uspiješ uvjeriti svog osobnog liječnika da ti da uputnicu, možeš to napravit i besplatno na trošak zdrastva.
Negativan nalaz ne znači ništa.Plus toga, vrijedi ti i 4 dana stari negativni test, a opće je poznato da su testovi nepouzdani i vrlo vjerojatno "kasne", tj. pokazuju stanje od prije nekoliko dana. Dakle, 4 dana stari test je samo dokaz da si bio nezaražen prije cca tjedan dana ili tak nekak.![]()
Frendica je bila u kontaktu i morala u samoizolaciju. Dobila neku laganu temperaturu, čak je bila ispod 37,3 koliko je recimo kod mene na poslu granica kod koje te ne puste na posao. Jedino što bi bilo sumnjivo je da je izgubila njuh za to vrijeme. Nakon 14 dana samoizolacije išla na testiranje i nalaz negativan.
Nakon mjesec dana otišla je na ELISA test na protutijela (puno veća pouzdanost) i otkrila da je pozitivna, što znači da ima antitijela za koronu, a što znači da je prebolila koronu.
- Nukac
- Davorich
Transfer ti je da izađeš iz države isti dan. E sad, ne znam jel možeš na bus, ili se podrazumijeva da sjedneš u auto i odvezeš se bez stajanja.
Pošto su ovo sve specifične stvari, moraš provjeriti s graničnom kontrolom države prije nego odeš na takav put.
Vjerojatno je jeftinije nazvat, nego otići na testiranje.
Pošto su ovo sve specifične stvari, moraš provjeriti s graničnom kontrolom države prije nego odeš na takav put.
Vjerojatno je jeftinije nazvat, nego otići na testiranje.
Nisam siguran za takav slučaj, ali znam pouzdano da se možeš autom dovesti na cestovni granični prijelaz, dati "časnu pionirsku" da ćeš isti dan izaći kroz drugi cestovni granični prijelaz i to onda i učiniti bez ikakvog testiranja.
Bilo bi logično da se može i ovo kaj pitaš, ali bolje unaprijed provjerit...
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 619 times
- Been thanked: 958 times
To se tako izgovara? U našim priručnicima transkripcija glasi Šenćen. Iako, čini mi se da Kinezi grad izgovaraju Šendžen, barem u nekim dijalektima. Glas je tvrđi, zvučniji nego što ga mi bilježimo. Je li moguće da postoje varijacije?
Potpisi su za budale.
Nemam pojma ali Wikipedia kaže Šenžen a oni znaju sve.Stitch wrote: ↑20 May 2020, 18:07Malo kunilingvistike, ispričavam se.
To se tako izgovara? U našim priručnicima transkripcija glasi Šenćen. Iako, čini mi se da Kinezi grad izgovaraju Šendžen, barem u nekim dijalektima. Glas je tvrđi, zvučniji nego što ga mi bilježimo. Je li moguće da postoje varijacije?
Meni je zanimljivije da to u prijevodu znači "Duboki odvodi", super ime za grad.
Da, Kina je ogromna multinacionalna i multilingvistička zemlja, skoro za sve postoje varijacije.
Zato je jako teško pratiti njihove političare, sportaše, glumce itd. Kad slično piše, nikad ne znaš radi li se o dvije različite osobe ili o varijacijama imena jedne te iste.
Dovraga, vjerojatno je teško pratiti i ove kaj delaju na mostu za Pelješac.
Zato je jako teško pratiti njihove političare, sportaše, glumce itd. Kad slično piše, nikad ne znaš radi li se o dvije različite osobe ili o varijacijama imena jedne te iste.
Dovraga, vjerojatno je teško pratiti i ove kaj delaju na mostu za Pelješac.
-
- Information
-