Pogodi gdje sam bio/bila
Nije. Koliko mi je poznato Dresden se nalazi sa na drugoj strani krajnosti, on je jedan od najviše razorenih gradova. Ovaj grad je poznat po svojem dvorcu/tvrđavi (zovu ga Schloss valjda je onda dvorac
) bio je razaran više puta u nekim srednjovjekovnim ratovima ali ne i 2.Sv.Ratu. E u podrumu tog dvorca se nalazi nešto po čemu hodam, kažu da je najveće na svijetu.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Koliko znam, Heidelberg je jedan od najocuvanjih njem gradova, a kazu i 1 od najljepsih.
Je li to H onda?
Je li to H onda?
Tako je
Heidelberg je.
U 2.Sv.Ratu je spašen samo zato jer su ga Amerikanci odabrali za svoju bazu još prije okupacije. Jedinu ozbiljniju ratnu štetu u gradu su napravili nacisti srušivši stari most prije povlačenja. U Heidelbergu se najbolje može vidjeti kako je Njemačka izgledala prije rata, malo je velikih gradova u kojima je to moguće.
Što se same slike tiče u podrumu Heidelberg Schlossa se nalazi navodno najveća drvena bačva na svijetu, slikano je sa njenog vrha.
No neću gnjaviti sa pogađanjem toga
nn daj sliku.
U 2.Sv.Ratu je spašen samo zato jer su ga Amerikanci odabrali za svoju bazu još prije okupacije. Jedinu ozbiljniju ratnu štetu u gradu su napravili nacisti srušivši stari most prije povlačenja. U Heidelbergu se najbolje može vidjeti kako je Njemačka izgledala prije rata, malo je velikih gradova u kojima je to moguće.
Što se same slike tiče u podrumu Heidelberg Schlossa se nalazi navodno najveća drvena bačva na svijetu, slikano je sa njenog vrha.
No neću gnjaviti sa pogađanjem toga
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Guglao sam gradove koji nisu bili razruseni u ratu, medju njima su i Passau i Regensburg. Kod Regensburga je i Walhala.
Moguce ih je obici kao mali vikend road trip, ako se otvore granice unutar EU.
Moguce ih je obici kao mali vikend road trip, ako se otvore granice unutar EU.
-
nasmijanonebo
Da, stari njemacki gradovi su bili prekrasni, steta sto su toliko razruseni bili 
Gdje to stojim i koje mjesto se to vidi, a moze i naziv rijeku uz to

Gdje to stojim i koje mjesto se to vidi, a moze i naziv rijeku uz to

Je ovaj đir Passau-Ragensburg bio bi dobar.
A blizu nam je.
Što se Heidelberga tiče grad je stvarno super, preporučujem
evo pisao sam ovdje o njemu, tu je i Marko vidio sliku 
https://tripologia.com/putopisi/heidelb ... kom-gradu/
O.T. jel Hrvatska?
Dolina Neretve?
Što se Heidelberga tiče grad je stvarno super, preporučujem
https://tripologia.com/putopisi/heidelb ... kom-gradu/
O.T. jel Hrvatska?
-
nasmijanonebo
Hr je (a u mobu ostavila samo fotke odredjenih izleta od lanjske jeseni, a laptop mi se ne pali
).
Nije dolina Neretve (makar imam fotku i odanle:zubo:)
).Nije dolina Neretve (makar imam fotku i odanle:zubo:)
-
nasmijanonebo
Nije Lika.
Stojim na mjestu jednog spomenika (tj. spomenik je iza mojih ledja). Vidi se gradic koji je bio vazan kroz povijest.
Stojim na mjestu jednog spomenika (tj. spomenik je iza mojih ledja). Vidi se gradic koji je bio vazan kroz povijest.
-
nasmijanonebo
Nije.
Ratno je podrucje (Domovinski rat).
Tu je poznati spomenik (iza mojih ledja na fotki a koji se ne vidi), rijeka, povijesni gradic, a poznat je najvise po jednom gradjevnom povijesnom objektu na rijeci (vidljivo i na slici, s desne strane rijeke na fotki).
Ratno je podrucje (Domovinski rat).
Tu je poznati spomenik (iza mojih ledja na fotki a koji se ne vidi), rijeka, povijesni gradic, a poznat je najvise po jednom gradjevnom povijesnom objektu na rijeci (vidljivo i na slici, s desne strane rijeke na fotki).
-
nasmijanonebo
Nije Karlovac/oko Karlovca. Najblizi si s karlovackom regijom od svih dosad nagadjanih regija.
Mjesto se veze uz jednu velikasku obitelj/taj gradjevni objekt na rijeci.
A spomenik iza mene je noviji, vezano uz DR.
Mjesto se veze uz jednu velikasku obitelj/taj gradjevni objekt na rijeci.
A spomenik iza mene je noviji, vezano uz DR.
-
nasmijanonebo
Tebe sam cekala da pogodis! Bravo.
Da, iza mene je spomenik Ledereru, na Uni je tvrdjava (a vidi se samo vrh kule ako zumiras
).
I jos je bila kestenijada:cerek:
To bih navela kao novi hint da nije pogodjeno dosad.
Da, iza mene je spomenik Ledereru, na Uni je tvrdjava (a vidi se samo vrh kule ako zumiras
). I jos je bila kestenijada:cerek:
To bih navela kao novi hint da nije pogodjeno dosad.
-
- Information
-