Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Dreaming of the Great Outdoors?
Bags and sports equipment are now just for €0.99 by easyJet. Includes all hold bags, bikes, skis, surfboards, golf clubs, tents and rucksacks.
Bags and sports equipment are now just for €0.99 by easyJet. Includes all hold bags, bikes, skis, surfboards, golf clubs, tents and rucksacks.
Evo, u skladu s očekivanjima, stiže i otkaz svega do 15.5., dakle i ove moje "druge polovice" prijevoza.nvnk wrote: ↑28 Mar 2020, 15:23Ja, naravno, očekujem da će za jedno 3 tjedna najvjerojatnije produžiti mjere i do (bar) polovice svibnja, tak da bum najvjerojatnije dobio i drugu polovicu, ali em' je to ne baš sasvim sigurno, em' je sve skupa vrlo gadljivo od strane GoOptija i bit će zapamćeno, vjerujem ne samo s moje strane.![]()
I jope' daju samo vaučer, iako bi po pravilima i uvjetima morali dati keš.
Za datume pak iza 15.5. kažu da prijevozi za drugu polovicu svibnja (još) nisu otkazani, ali da za to razdoblje ne primaju nove rezervacije. Dakle, i to će uskoro najvjerojatnije biti otkazano ... kao i, po meni, za još bar pola lipnja nakon toga.
- Nukac
- Davorich
Ako se u buducnosti namjeravate zaputit do Madeire, ako ste lose srece moze vam se dogodit jedno od slijetanja s videa.
Disclaimer: nemojte uzet kokice uz video, radije neku vrecicu.
Disclaimer: nemojte uzet kokice uz video, radije neku vrecicu.
Imao sam takvo slijetanje svojevremeno u Edinburghu, bio je uistinu grdi bočni vjetar. Avion iza nije uspio, tj. pilot je učinio isto što i nekolicina s ovog videa - abortirao slijetanje u zadnji čas i uspeo avion gore. 
Srašno! I ja sam imala takvo slično slijetanje u Dubrovnik kada sam se vraćala iz Rima, ali bio je mrak pa nisam gledala van, nego samo osjetila kako nas baca gore dolj i kako odskakujemo i propadamo i naginjemo se. Užas. Voljela bi vidjeti snimku tog slijetanja.
Imao sam nekoliko slijetanja s vjetrom, bilo je jednom i da nije uspio iz prve. Ali najstrašnije slijetanje mi je bilo prije točno godinu dana sa Malte u Treviso, bila je velika magla, kad gledaš od gore izgledalo je kao šlag nad zemljom, kružio je iznad nekih pola sata pa su najavili da ćemo ići u Milano jer ne možemo sletjeti u Treviso niti Veneciju pa se ipak predomislio
kad se spustio u maglu nije se vidjelo tlo niti u jednom trenutku, samo osjetiš po nagibu i brzini da se približava tlu...i onda opet gas, odustao je u zadnji čas ali ipak uspio u sljedećem điru.
Tlo nisam vidio sve dok nismo udarili u njega.
Ja sam prestala gledati kroz prozor dok se avion diže i dok slijeće jer sam skužila da mi to izaziva paniku ako nije savršeno lijepo vrijeme. Isto i vrtoglavicu. Tak da tih par minuta gledam strogo ravno ispred sebe i mantram si kako će sve proći savršeno.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Au, meni zadnjih godina postalo malo mucno u avionima ako ne sjedim kraj prozora/gledam kroz prozor (pa makar oblaci/magla)..
Prijedlog rjesenja za aviosjedala u postkoronsko doba
Prijedlog rjesenja za aviosjedala u postkoronsko doba
Citam i da netko predlaze da srednje sjedalo ostane prazno...ryanair, po meni logicno, odbacuje tu mogucnost...
Ne samo radi gubitka zarade, sto je naravno prioritet svih, ali koji bi smisao bio "izbacivanja" tog putnika, kad su ionako svi ostali 45cm od tebe?
Ne samo radi gubitka zarade, sto je naravno prioritet svih, ali koji bi smisao bio "izbacivanja" tog putnika, kad su ionako svi ostali 45cm od tebe?
- Nukac
- Davorich
Po meni je jedino koliko toliko dobro rjesenje obavezno nosenje maski.
Takodjer ukidanje posluzivanja na kratkim letovima (eventualno voda), a na dugim letovima po cik cak sustavu.
Takodjer ukidanje posluzivanja na kratkim letovima (eventualno voda), a na dugim letovima po cik cak sustavu.
Postkoronsko? Zašto bi u postkoronsko doba trebale postojati bilo kakve mjere?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
- Nukac
- Davorich
Sve dok se ne dogodi moment da ili virus nestane ili postane dostupno cijepivo, postojat će postkoronsko vrijeme i stvari se neće vratiti na staro.
Nažalost, još neko vrijeme nećemo moći putovat na isti način kao i prije.
Nažalost, još neko vrijeme nećemo moći putovat na isti način kao i prije.
Zar "postkoronsko" ne bi trebalo značiti upravo to- doba kad će virus nestati ili će postojati cjepivo?
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Neno hoće reći da nije jezično korektno zvati nešto "postkoronskim" prije nego što virus nestane ili postane dostupno cjepivo, i tu je u pravu.
Dakle, takva neka čudna rješenja sjedenja u avionima mogla bi biti potrebna za vrijeme dok se, kako se to često ovih dana govori, "živi s virusom".
Kad se već javljam, po meni je upitna ekonomska logika radikalnih preuređivanja aviona dok se još uvijek priča da će cjepivo doći za godinu dana. Tek kad bi bilo izvjesno da ga neće biti bar 2 - 3 godine, takvi zahvati bi mogli postat isplativi. Dotle je ipak bolje promišljati rasporede sjedenja i nesjedenja (poput onog o praznim srednjim stolcima ili slično).
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 42 times
Prazna srednja sjedala mi se uopće ne čine lošim rješenjem. Možda je to nedovoljno, možda će biti obavezne maske, ali bolje i to nego da letova uopće nema.
Wow, postala sam moderatorica. :)
- Nukac
- Davorich
Da, samo što to znači da u avionima kojima je razmještaj 3-3 znači 33% manje putnika, a recimo u 2-2 avionima 50% manje putnika.
Niti jedna aviokompanija neće pristati na takve uvjete. Ili će cijene avionskih karata biti proporcionalno više.
Niti jedna aviokompanija neće pristati na takve uvjete. Ili će cijene avionskih karata biti proporcionalno više.
- Nukac
- Davorich
Pa isplativije je. Nema zarade, ali nema ni troškova.
Najskuplje za aviokompaniju je letit s polupraznim ili praznim avionima, pogotovo ako niti belly nije pun (čitaj nema carga).
Ovako je kabinsko osoblje doma (kod nekih aviokompanija ne dobivaju plaću), avioni stoje, ne broji im se kilometrina i ciklusi.
Najskuplje za aviokompaniju je letit s polupraznim ili praznim avionima, pogotovo ako niti belly nije pun (čitaj nema carga).
Ovako je kabinsko osoblje doma (kod nekih aviokompanija ne dobivaju plaću), avioni stoje, ne broji im se kilometrina i ciklusi.
Pa i u birtijama, restoranima, crkvama, na koncertima, na nogometnim utakmicama - svugdje će biti bitno manje ljudi. Ne 10%, ne 20%, nego, očito je, 50 ili više % manje. To je ono "novo normalno" koje će trajat neko vrijemena koje ćemo se morat priviknut i prestat se tome čudit.
Cijene karata će posljedično biti više? Da, isti odgovor - bit će, naviknimo se već jednom.
Ne bih rekao. Malo tko je (ili nitko) kupio flotu aviona za keš, većina je kupila na kredu. I te rate idu ....
Također, parking za avione po aerodromima, jednako kao i za aute po gradovima, nije besplatan, a nije ga baš tako lako niti pronaći:
https://www.24sata.hr/lifestyle/zrakopl ... nje-683063
Zrakoplovi zbog korona virusa nemaju prostor za parkiranje?
Prije korona virusa obično je oko 20.000 aviona uvijek bilo u zraku. Naime, sustav nije dizajniran da ta količina aviona bude bilo gdje drugdje, osim u zraku - jedinom mjestu koje donosi prihod
Članak je mjesec dana star, danas situacije glede toga može biti samo još gora.Zrakoplovni park ima 500 hektara pogodnih za skladištenje aviona, čija cijena ovisi o raznim faktorima, primjerice, koliko je avion velik, a zatim i o ostalim dodacima koji vlasnik/operater želi.
Bojim se da će turisti slabo putovati, nego samo netko iz poslovnih i drugih razloga, treba se naviknuti na strpljenje
- Nukac
- Davorich
Evo kakva se sranja događaju:
According to Austrian Wings the management of Ryanair subsidiary LaudaMotion (OE) threatens the work force to close down the base/airline if they don't agree compromises.
Pilots are asked for 15% and cabin crew 5% salary cuts. Moreover, several perks should be cut as well as rosters adapted.
If they don't come to an agreement by 21May, shut down is announced for 30May and takeover of routes by Ryanair.
Apparently, the internal memo has been pasted on to the online magazine.
According to Austrian Wings the management of Ryanair subsidiary LaudaMotion (OE) threatens the work force to close down the base/airline if they don't agree compromises.
Pilots are asked for 15% and cabin crew 5% salary cuts. Moreover, several perks should be cut as well as rosters adapted.
If they don't come to an agreement by 21May, shut down is announced for 30May and takeover of routes by Ryanair.
Apparently, the internal memo has been pasted on to the online magazine.
-
- Information
-