Chat
Ono u što sumnjam gledajući ovaj potres, jačinu, porušene kuće u Markuševcu, Cucerju, Kasini, u točnost tih brojki iz 1880.godine.
Onda su prema dostupnim podacima preminule 2 osobe.
I ne bih koristio izraz samo...
Gore je već sve rečeno, ogromna sreća i splet okolnosti koje se mogu poklopiti gotovo pa nikada su spasile stotine života.
Danas u 20h, a zauvijek u sjećanju, tko može neka izađe na balkon/prozor i zapljesce za pokojnu Anamariju Carevic i sve koji nas cuvaju, na ulicama i u bolnicama
Onda su prema dostupnim podacima preminule 2 osobe.
I ne bih koristio izraz samo...
Gore je već sve rečeno, ogromna sreća i splet okolnosti koje se mogu poklopiti gotovo pa nikada su spasile stotine života.
Danas u 20h, a zauvijek u sjećanju, tko može neka izađe na balkon/prozor i zapljesce za pokojnu Anamariju Carevic i sve koji nas cuvaju, na ulicama i u bolnicama
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 42 times
U nedjelju neko vrijeme bila bez WiFi (preko T-coma), pa sam morala na internet preko mobilnih podataka. Negdje popodne se sve normaliziralo i od tad je u redu.
Wow, postala sam moderatorica. :)
Ja imam stari i inače spori komp, tak da sam mislio da je to tek nova "štenga" njegovog uobičajenog usporavanja...
Inače, imam Max-TV i od potresa pa do prije cca pol vure mi nije šljakao TTX na HRT-ovim programima, a snimalica "štuca" možda i još uvijek.
Inače, imam Max-TV i od potresa pa do prije cca pol vure mi nije šljakao TTX na HRT-ovim programima, a snimalica "štuca" možda i još uvijek.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Koliko sam cuo potres uzrokovao pozar u HTu u Draskovicevoj pa vjerojatno je to razlog

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
During the war...
Kaže Božinović na presici da je obustavljen međunarodni zračni promet.
U trenutku dok to govori, uzlijeće avion za Pariz.
Prije njega za Frankfurt, Amsterdam, .... Dovraga, čak i za f***ing Dohu, dakle drugi kontinent.
BTW, nevezano za to, ovog časa gledam zasjedanje Sabora iz INA-ine zgrade. Čudni stolci s kojih vise sive "plahte", svi 3 metra jedan od drugog ... Djeluje mi poput seanse kakve opskurne sekte, masona ili Opus Dei.
U trenutku dok to govori, uzlijeće avion za Pariz.
Prije njega za Frankfurt, Amsterdam, .... Dovraga, čak i za f***ing Dohu, dakle drugi kontinent.
BTW, nevezano za to, ovog časa gledam zasjedanje Sabora iz INA-ine zgrade. Čudni stolci s kojih vise sive "plahte", svi 3 metra jedan od drugog ... Djeluje mi poput seanse kakve opskurne sekte, masona ili Opus Dei.
Kada te zatvore u tvom gradu moraš nekamo otići. Pa sam se ja tako ušuljao u Muzil (od 2007. napuštenu vojarnu) u Puli. Dobrih 10km šetnje po puteljcima, 200g starim tvrđavama, gustišu (kada bi zalutao) i ostalim vojnim objektima u kojima sam prije podosta godina služio HV. I tako skroz do lukobrana i natrag.
Izlazeći iz gustiša usred vojarne umalo sam nagazio na pauna koji je poletio čim me ugledao. Ne znam tko se više prepao
Eto, prvi put da sam vidio pauna kako leti. Predivan, predivan prizor. Šteta da je bio tako kratak.
Izlazeći iz gustiša usred vojarne umalo sam nagazio na pauna koji je poletio čim me ugledao. Ne znam tko se više prepao
Eto, prvi put da sam vidio pauna kako leti. Predivan, predivan prizor. Šteta da je bio tako kratak.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Ti si iz Pule, a sluzio si HV u Puli? Kako to?
ViP sistem?
Apropos ti landranja, lijepo je prakticirati nastavu u prirodi u domacem ambijentu.
ViP sistem?
Apropos ti landranja, lijepo je prakticirati nastavu u prirodi u domacem ambijentu.
Za razliku od JNA gdje su ljude slali što dalje od kuće, u HV su ih uglavnom slali što bliže. Muzil je bio jedan od glavnih centara tako da tko god je bio iz Istre išao je na Muzil (dozvoljavam da je bilo izuzetaka).
Moj vojnički put je bio: 2mj. Fižele (u sklopu Muzila), pa 2mj Požege da naučim voziti 40g starog dajca (11h vožnje u dva mjeseca
Samim time šta sam bio vozač imao sam VIP status unutar vojarne (voziš se autom gdje ti treba, preskačeš red u menzi dok ti drugi spominju majku (jer uvijek imaš važnu vožnju
E sad, prva dva mjeseca je bilo redovno, nikakav VIP status za biti u Puli. A povratak u Pulu nakon Požege, bilo je potezanja veze. Međutim jednom kada sam se vratio u Pulu bar pola nas je bilo iz Istre
Taj dio vojske sam odradio kao posao, u 7 tamo, u 15 doma. Uz nekoliko noći koje sam radi nečega tamo morao prespavati.
Mjesta gdje je bio auto park su danas neprepoznatljiva. Zanimljivo kako priroda brzo zauzme prostor kad čovjek nestane. Parkirališta se pretvaraju u livadu, ceste u puteljke. Cviljenje i lupanje velikih i malih vrata u onoj pustoši je pomalo sablasno.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 619 times
- Been thanked: 958 times
Na to sam mislio, da si ostao u autojedinicama. Specijalistička obuka vojnika u Požegi trajala je tri mjeseca, otprilike. A ljudi su rijetko išli dalje, tj. vraćali se u vojarne iz kojih su bili poslani u Slavoniju.
Krivo sam te shvatio. Za prva dva mjeseca znam, no to je ekskurzija, a ne vojska.
Potpisi su za budale.
Baš ekskurzijaStitch wrote: ↑26 Mar 2020, 14:42Na to sam mislio, da si ostao u autojedinicama. Specijalistička obuka vojnika u Požegi trajala je tri mjeseca, otprilike. A ljudi su rijetko išli dalje, tj. vraćali se u vojarne iz kojih su bili poslani u Slavoniju.
Krivo sam te shvatio. Za prva dva mjeseca znam, no to je ekskurzija, a ne vojska.![]()
Bilo je smiješno kako su se ponašali neki dečki (koji su se prvi puta odvojili od kuće) kada nisu smjeli na vikend.
Specijalistička je trajala ipak 2 mjeseca, ne 3. (7mj.-9mj.)
Gledam nešto ove brojke zaraženih i Slovenija, Hrvatska i Srbija imaju podjednak broj oboljelih. Slovenija najviše, a najmanje stanovnika. predpostavljam da je to zato što su oni napravili i najviše testova. Naši su jučer objavili da je u Hrvatskoj testirano 4 i nešto tisuće ljudi. Da li zna netko koliko je Slovenija napravila testova?
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Mislim da su imali vise testiranja.
No brojka zarazenih nije toliko odraz broja testiranih.
Naime u Sloveniji su kasnili s mjerama, radi promjene vlade. A i korona im se uvukla prvo u zdrastveni sustav a onda se desilo ono najgore - par starackih domova. I zato imaju i vise oboljelih a i vise umrlih.
No brojka zarazenih nije toliko odraz broja testiranih.
Naime u Sloveniji su kasnili s mjerama, radi promjene vlade. A i korona im se uvukla prvo u zdrastveni sustav a onda se desilo ono najgore - par starackih domova. I zato imaju i vise oboljelih a i vise umrlih.
Služene brojke zaraženih koje svaka država za sebe daje nisu nikakvo mjerilo usporedbe, zbog različitih metodologija određivanja koga se testira, a koga ne.
Najpreciznije usporedbe daju brojevi umrlih u odnosu na broj stanovništva.
To bi u slučaju ove tri zemlje koje spominje Sandra izgledalo po prilici ovako:
SLO - 5,24 umrlih/milijun stanovnika
CRO - 1,25 umrlih/milijun stanovnika
SRB - 1,43 umrlih/milijun stanovnika
Da, u SLO je daleko najgora situacija, oni su grdo zakasnili s mjerama. Dokaz su toga da povećano testiranje ništa ne pomaže, ako se zakasni s reakcijom, tj. ako se ne reagira prije nego što padne "prva linija obrane".
Najpreciznije usporedbe daju brojevi umrlih u odnosu na broj stanovništva.
To bi u slučaju ove tri zemlje koje spominje Sandra izgledalo po prilici ovako:
SLO - 5,24 umrlih/milijun stanovnika
CRO - 1,25 umrlih/milijun stanovnika
SRB - 1,43 umrlih/milijun stanovnika
Da, u SLO je daleko najgora situacija, oni su grdo zakasnili s mjerama. Dokaz su toga da povećano testiranje ništa ne pomaže, ako se zakasni s reakcijom, tj. ako se ne reagira prije nego što padne "prva linija obrane".
Tesko je i samo na osnovi umrlih davati najtocnije stanje...mislim, ako su negdje umrle 4 osobe 90+ sa vec nekom kronicnom bolescu naspram 3 osobe 60+ bez prijasnjih tezih dijagnoza....(inace, jel umro itko od "obicne" gripe od npr. 25.2. u hr?)
Jedino kaj sigurno znam, da su strah, panika i ponajvise psihoza na visokom stupnju.
Jedino kaj sigurno znam, da su strah, panika i ponajvise psihoza na visokom stupnju.
-
- Information
-