Koronavirus
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Nema direktne veze, ali silno me podsjeća na neke reakcije s Fejsa.
Pogledajmo malo stranicu i savjete na ova dva linka s Uputa Crvenog križa o pomoći starijim osobama - prvi i drugi. U oba slučaja osoba kojoj se pomaže mora imati kod kuće gotovinu ili pomagaču dati bankovnu odnosno debitnu karticu - ovo posljednje učinila bi samo budala, a za prvo ionako mora otići do bankomata (ili nedajbože banke ili pošte) pa onda usput može svratiti i u špeceraj. Ili u apoteku.
Za apoteku k tomu mora pomagaču dati zdravstvenu iskaznicu plus novce za eventualnu participaciju. Da je ustanovljen fond iz kojega bi se plaćali ti troškovi pa se vodila evidencija, a onda, kad frka prođe, to naplatilo od dužnika, imalo bi smisla, ali nije. Sve je organizirano ili samo organizirano po sistemu "snađi se, druže". Na jednoj FB grupi, primjerice, nude pomoć, ali tako da korisnikova narudžba može iznositi do 100 kn jer će, "kad već idu u pomoć, radije obaviti tri slučaja od 100 kn, nego jedan od 300". Prema kojem se kriteriju odlučuje kome je potrebnije?
S druge strane, pljucka se po penzićima koji "bauljaju po gradu i lako se mogu zaraziti". Da su se oni koji su došli iz kritičnih područja na vrijeme prijavili dežurnom epidemiologu i dali se testirati, praktično se nitko ne bi imao od koga zaraziti.
Nema svaki penzić i svaki kronični bolesnik "pomoć u kući". Organizirajte je pa onda pametujte i dajite savjete.
I sad će za sve biti krivi penzići, a ne oni koji veselo sjede po kafićima i uživaju na proljetnom suncu. Bljak!
A Vlada nam je puna velikih riječi. Kao i u svakom kriznom slučaju.
P. S. Idem se dalje svađati s pametnjakovićima na Fejsu. Bez nade da ću ikoga uspjeti opametiti.
I pričica je prekopirana s Fejsa. A na tom istom Fesju čitam hvale o stranici o korona-virusu, kao i pljuckanje po penzićima koji šeću okolo i ugrožavaju ostalo stanovništvo jer će se, kao, oni prvi zaraziti.On the road to Damascus a caravan met plague. Where are you going? asked caravan master.
To Damascus, said plague. I’m going to take ten thousand lives!
And off she went.
Some times after, they ran into each other again. Plague was coming back from Damascus.
We’ve heard you took hundred thousand lives, said master.
No, retorted plague, I took my ten thousand. The rest was taken by fear.
Pogledajmo malo stranicu i savjete na ova dva linka s Uputa Crvenog križa o pomoći starijim osobama - prvi i drugi. U oba slučaja osoba kojoj se pomaže mora imati kod kuće gotovinu ili pomagaču dati bankovnu odnosno debitnu karticu - ovo posljednje učinila bi samo budala, a za prvo ionako mora otići do bankomata (ili nedajbože banke ili pošte) pa onda usput može svratiti i u špeceraj. Ili u apoteku.
I sad će za sve biti krivi penzići, a ne oni koji veselo sjede po kafićima i uživaju na proljetnom suncu. Bljak!
A Vlada nam je puna velikih riječi. Kao i u svakom kriznom slučaju.
P. S. Idem se dalje svađati s pametnjakovićima na Fejsu. Bez nade da ću ikoga uspjeti opametiti.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 737 times
- Been thanked: 1347 times
Znaš što vele za svađanje na internetu?MmeTipfeler wrote: ↑18 Mar 2020, 13:07P. S. Idem se dalje svađati s pametnjakovićima na Fejsu. Bez nade da ću ikoga uspjeti opametiti.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
To ti je kao na paraolimpijskim igrama - i kad pobijediš, i dalje si kreten. 
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Odlican Vojkijev text
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2166513

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2166513
Idealna prilika za otpustom 50% uhljebaEkonomija je na koljenima, vlada hitno mora ukinuti plaćanja državi
- Stitch
- Head Honcho
Vladu također treba otpustiti, mjere su joj debilne. Čak i Srbi postupaju pametnije od nas. 
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Opet mi je redikulozno vidit vojnike s oruzjem na ulici. Vajda imaju zapovijed kad ugledaju koronu da je upucaju na licu mjesta
- Stitch
- Head Honcho
Ne govorim o vojsci. Hrvati su uveli odgodu plaćanja nekih naknada - koje će tvrtke opet morati platiti, ali nakon što mjesec dana ili dulje budu bez posla. Srbija je pak na tri mjeseca uvela moratorij na plaćanja bankama, i to vrijedi za sve. Tko tri mjeseca ne želi plaćati kredite, neće to učiniti. Pazi, govorimo o lipnju ili srpnju kao roku do kojega će ovo govno trajati, no nitko ti ne može jamčiti da će epidemija dotad nestati.
Potpisi su za budale.
Nisam znao koje su oni mjere povukli, vise sam imao potrebe negdje napisati o naoruzanoj vojsci koja lovi koronu po beogradskim ulicamaStitch wrote: ↑19 Mar 2020, 12:47Ne govorim o vojsci. Hrvati su uveli odgodu plaćanja nekih naknada - koje će tvrtke opet morati platiti, ali nakon što mjesec dana ili dulje budu bez posla. Srbija je pak na tri mjeseca uvela moratorij na plaćanja bankama, i to vrijedi za sve. Tko tri mjeseca ne želi plaćati kredite, neće to učiniti. Pazi, govorimo o lipnju ili srpnju kao roku do kojega će ovo govno trajati, no nitko ti ne može jamčiti da će epidemija dotad nestati.
- Stitch
- Head Honcho
Grad Split uveo je neke mjere. Sam procijeni koliko su dobre. 
https://slobodnadalmacija.hr/split/olak ... ca-1010202
https://slobodnadalmacija.hr/split/olak ... ca-1010202
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Ovaj bi zvuk trebao poslužiti kao signal za mjeru opreza: link. S time da smo naknadno otkrili toplu vodu, to jest da zarazni mogu biti i ljudi koji nemaju nikakvih simptoma, pogotovo mlađi. Ovdje se kaže da "nema jasnih dokaza", no strani mediji govore upravo o tome.
Na kraju će ispasti da nam nikakva zaštita od korone neće pomoći, a još se i ne zna postoji li imunitet nakon preboljene bolesti i koliko traje. Sve su samo pretpostavke i nagađanja.
Na kraju će ispasti da nam nikakva zaštita od korone neće pomoći, a još se i ne zna postoji li imunitet nakon preboljene bolesti i koliko traje. Sve su samo pretpostavke i nagađanja.
- MmeTipfeler
Ima i drugih oblika opasnog ponašanja, a predstavljaju se kao pomoć drugima. Recimo, na Fejsu ima već nekoliko grupa za pomoć starijim osobama, za pomoć bolesnim osobama ( ne od korone), za šetanje pasa, za ovo, za ono.
Okej, pretpostavimo da sam savjesna i nezaražena osoba, bar koliko znam, ali da me boli noga (konkretno, i boli me stopalo, ali operacija za sada otpada) i treba mi prošetati psa. Ili donijeti namirnice iz dućana. Tko mi garantira da pomagač nije prenosilac virusa? Jebešti tri metra razmaka. Sigurnije mi je odšepati do prve trave, a do bankomata, kako sam napisala na drugom mjestu, ionako moram otići.
Posebno "obožavam" grupu Sharing is Caring: učlanila sam se zato da se riješim kojekakve krame koja mi se nakupila po kući, prodati se ne može, pa da ne bacam bez veze - to je i osnovna ideja. Zero Waste. Pa unatoč svim uvedenim i preporučenim mjerama opreza razmjena i dalje funkcionira. Što znači da bih, odazove li se netko na moju ponudu, trebala biti u kontaktu s osobom koju nisam nikad prije ni čula ni vidjela. A oni uredno i dalje razmjenjuju, dolaze jedni k drugima. O upitima bolje da i ne govorim. Ima li netko tablet ili laptop viška, treba mi za školu? Krepucnuo mi je frižider, ima li netko hitno za poklon? Ili veš-mašinu. Ili suđericu. Cijela kuhinja i/ili oprema za cijeli stan.
Kad sam se usudila na jednoj grupi primijetiti koliko je to neodgovorno, popljuvali su me, dakako.
A dobila sam i hrpu dobronamjernih savjeta jer na Fejsu općenito vrijedi pravilo 'pišem, ali ne čitam' pa su savjetnice bile uvjerene da govorim o sebi. Savjetnice jer se ženskadija uvijek gura u prvi red.
Savjeti su, ukratko rečeno, za popizdit. Tipa, da bi se izbjegao socijalni kontakt (što zapravo znači fizički kontakt, ali tko za to mari!) može se ispred vrata ostaviti posudica s novcem, a pomagač će ostaviti vrećice s namirnicama. Što će, u slučaju da je volonter zaražen, i posudica i vrećice, baš kao i namirnice, biti okužene, nema veze. Zaraženi šetač pasa, unatoč svoj dobroj volji, na dlaci mojeg psa ostavit će cijelu koloniju virusa.
Počet ću se, čisto iz zajebancije, javljati na te ponude, uz uvjet da mi pomagač predoči potvrdu da je testiran na korona-virus, po mogućnosti dvaput, te da je negativan.
Ovo samoorganiziranje nanijet će nam više štete nego bilo što drugo. Mislim da treba privremeno obustaviti svu tu silnu demokraciju.
Okej, pretpostavimo da sam savjesna i nezaražena osoba, bar koliko znam, ali da me boli noga (konkretno, i boli me stopalo, ali operacija za sada otpada) i treba mi prošetati psa. Ili donijeti namirnice iz dućana. Tko mi garantira da pomagač nije prenosilac virusa? Jebešti tri metra razmaka. Sigurnije mi je odšepati do prve trave, a do bankomata, kako sam napisala na drugom mjestu, ionako moram otići.
Posebno "obožavam" grupu Sharing is Caring: učlanila sam se zato da se riješim kojekakve krame koja mi se nakupila po kući, prodati se ne može, pa da ne bacam bez veze - to je i osnovna ideja. Zero Waste. Pa unatoč svim uvedenim i preporučenim mjerama opreza razmjena i dalje funkcionira. Što znači da bih, odazove li se netko na moju ponudu, trebala biti u kontaktu s osobom koju nisam nikad prije ni čula ni vidjela. A oni uredno i dalje razmjenjuju, dolaze jedni k drugima. O upitima bolje da i ne govorim. Ima li netko tablet ili laptop viška, treba mi za školu? Krepucnuo mi je frižider, ima li netko hitno za poklon? Ili veš-mašinu. Ili suđericu. Cijela kuhinja i/ili oprema za cijeli stan.
Kad sam se usudila na jednoj grupi primijetiti koliko je to neodgovorno, popljuvali su me, dakako.
Savjeti su, ukratko rečeno, za popizdit. Tipa, da bi se izbjegao socijalni kontakt (što zapravo znači fizički kontakt, ali tko za to mari!) može se ispred vrata ostaviti posudica s novcem, a pomagač će ostaviti vrećice s namirnicama. Što će, u slučaju da je volonter zaražen, i posudica i vrećice, baš kao i namirnice, biti okužene, nema veze. Zaraženi šetač pasa, unatoč svoj dobroj volji, na dlaci mojeg psa ostavit će cijelu koloniju virusa.
Počet ću se, čisto iz zajebancije, javljati na te ponude, uz uvjet da mi pomagač predoči potvrdu da je testiran na korona-virus, po mogućnosti dvaput, te da je negativan.
Ovo samoorganiziranje nanijet će nam više štete nego bilo što drugo. Mislim da treba privremeno obustaviti svu tu silnu demokraciju.
Vrlo neozbiljno, kao i moj otac od 68 godina koji konstantno trazi nacin za izac iz kuce, pa ide malo do jednog ducana pa onda do drugog a jos je k tome i srcani bolesnik
Btw, jeste li gledali Plenkovica danas u obracanju naciji? Meni je djelovao jako, jako uplasen
Slazem se. Mora vojska izac na ulice (ne mislim naoruzana kao u srbiji da hvata koronu pa kad je vide iza kantuna da jos i pucajuMmeTipfeler wrote: ↑19 Mar 2020, 23:42Ima i drugih oblika opasnog ponašanja, a predstavljaju se kao pomoć drugima. Recimo, na Fejsu ima već nekoliko grupa za pomoć starijim osobama, za pomoć bolesnim osobama ( ne od korone), za šetanje pasa, za ovo, za ono.
Kad sam se usudila na jednoj grupi primijetiti koliko je to neodgovorno, popljuvali su me, dakako.A dobila sam i hrpu dobronamjernih savjeta jer na Fejsu općenito vrijedi pravilo 'pišem, ali ne čitam' pa su savjetnice bile uvjerene da govorim o sebi. Savjetnice jer se ženskadija uvijek gura u prvi red.
Počet ću se, čisto iz zajebancije, javljati na te ponude, uz uvjet da mi pomagač predoči potvrdu da je testiran na korona-virus, po mogućnosti dvaput, te da je negativan.![]()
Ovo samoorganiziranje nanijet će nam više štete nego bilo što drugo. Mislim da treba privremeno obustaviti svu tu silnu demokraciju.![]()
- Stitch
- Head Honcho
Dobra ideja, ali opet ti ne jamči sigurnost. Za takvo što trebala bi testirati sve koji sudjeluju u lancu. Zaražena osoba može raditi u trgovini. Tako će zaraziti i dostavljača i tebe. A i dostava robe do te trgovine upitna je, tko zna što skladištari u slobodno vrijeme rade. Možda idu na boćanje.MmeTipfeler wrote: ↑19 Mar 2020, 23:42Počet ću se, čisto iz zajebancije, javljati na te ponude, uz uvjet da mi pomagač predoči potvrdu da je testiran na korona-virus, po mogućnosti dvaput, te da je negativan.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Ma, i ne mislim ozbiljno, Stitch, a dok ne pošaljem prijevod, nemam se puno vremena s time ni zezati. Čisto da vidim reakcije i da zezam ljude. Osobno mislim, kao što sam i napisala, da mi je sigurnije izvesti životinje do prve trave ili ih pustiti u vrt, kao i skoknuti do prvog dućana po ono što mi treba. Sigurnosti, općenito gledano, uopće nema.
To ti je isto kao i internet - da bi bio stoposto siguran, moraš isključiti kompjuter, ištekati ga iz struje i strpati ga u betonski podrum.
To ti je isto kao i internet - da bi bio stoposto siguran, moraš isključiti kompjuter, ištekati ga iz struje i strpati ga u betonski podrum.
- Stitch
- Head Honcho
To stoji. Ali kad pogledaš iskustva drugih, mogla bi zaključiti da su vlasti poduzele sve potrebne mjere. Hoće li one donijeti rezultata, ovisi o svima nama. Fizički kontakt u svakom slučaju treba izbjegavati. Preciznije, svesti ga na najmanju moguću mjeru. Jer bolje od toga ne možeš.

Ovo je semafor društvenih kontakata. (link)"Dakle, odlaganje uvođenja mjera socijalnog distanciranja od samo jednog dana može dovesti do 10 puta više slučajeva koronavirusa u vašoj zajednici i znatno veće stope smrtnosti. Ovo je eksponencijalna prijetnja. Svaki dan se računa. Ako odložite odluku za jedan dan, ne doprinosite nastanku samo nekoliko slučajeva. Vjerojatno postoje stotine ili čak tisuće slučajeva u vašoj blizini, a za svaki dan bez mjera socijalne distance broj slučajeva se eksponencijalno povećava."

Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Pomoć starijim osobama nipošto nije sigurna, ni za pomagača ni za korisnika te pomoći. Osim ako u pitanju nije Crveni križ.
Pogledajte Miluna, fenomenalan je 
https://www.tonimilun.hr/video/01-eksponencijalni-rast/
https://www.tonimilun.hr/video/02-uspor ... -drzavama/
https://www.tonimilun.hr/video/01-eksponencijalni-rast/
https://www.tonimilun.hr/video/02-uspor ... -drzavama/
-
- Information
-