Chat

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
marko_31
Has thanked: 36 times
Been thanked: 24 times

Post 18 Mar 2020, 10:50

nvnk wrote:
18 Mar 2020, 10:24
Možda (opet) prebrzo čitam, a mošta i (također opet) čitam ono što želim čitat, ali ja tu ne vidim ono što Olivari sugerira, tj. da mi koji već imamo ulaznice, ako ih želimo zadržat, možemo strepit za tu našu želju.

...ili UEFA laže u citiranom mailu ili Olivari namjerno "rasteže istinu" selektivno i izvan konteksta
Ma svakom iole normalnom je jasno da UEFA mailom prvo zeli "utjesiti" one koji ne mogu/ne zele/stogod, ici na euro 2020 i da ce im vratiti novce.
U mailu ne pise, ali iscitavam da svi koji imaju karte za euro 2021 nece morati poduzimati nista. Barem zasad.

U glavi mi se vrte razni (crni) scenariji, da ce mozda neke drzave jos 2021. voditi borbu sa virusom, pa da ce doci do novih stadiona/drzava, sto bi uzrokovalo novu raspodjelu ulaznica...ali ajmo to trenutno zanemariti.
Osim moga vec prije navedenog prijedloga ( koji eufa nece ziher ni razmatrati ) sumnjam da ce svima koji su vec jednom imali srece u lutriji i onima koji su nakon toga uspjeli kupiti karte preko uefe, ista opet priustiti taj stres ponovne lutrije.
To bi znacilo da bi se svima prije toga vratili novci, cime dolazimo do onoga sto sam vec pisao a sto uefa sigurno nece htjeti napraviti.

@ nvnk - čisto informativno po mojoj procjeni radi se o negdje 250 milijuna eura za sve ulaznice

marko_31

Post 18 Mar 2020, 10:52

nvnk wrote:
18 Mar 2020, 10:37
Imat ću te u vidu. :)

Uzgred, ovo sam na fhr napisao nekima koji cijelu stvar preprodaje nisu dovoljno promislili:

http://forum.hr/showpost.php?p=78550109&postcount=127

Dakle, i kod prodaje i kod kupnje iz druge ruke - samo i jedino poznatim ljudima! ;)
Hvala, pisao sam Niki, ali naravno i na tebe se odnosi :top:
Bas me zanima kakva je sada situacija sa masom ljudi koji su od nepoznatog preko njuskala kupili karte po 300-400 eura :facepalm:
Niko
Has thanked: 156 times
Been thanked: 25 times

Post 18 Mar 2020, 10:55

marko_31 wrote:
18 Mar 2020, 10:52
Hvala, pisao sam Niki, ali naravno i na tebe se odnosi :top:
Bas me zanima kakva je sada situacija sa masom ljudi koji su od nepoznatog preko njuskala kupili karte po 300-400 eura :facepalm:
Uuuuu stvarno
marko_31

Post 18 Mar 2020, 11:03

Stitch wrote:
18 Mar 2020, 10:48
Eh, kada bi to tako funkcioniralo, Olivari bi vozio ferrari i imao tri kuće u Zagrebu. :D

Neku agenciju moraš nazvati, vrlo jednostavno. Markovića vjerojatno zna otprije, najlakše mu je bilo s njim kontaktirati. A lijeno mu je bilo zvrcnuti još koga pa je citirao sve što je tip rekao. U principu, urednik to nije trebao pustiti. Ja bih tekst vratio na doradu, naprosto zato što je dosadan.

Ulaznice su samo dio priče, spominje se i "... smještaj, avionske karte, neki drugi prijevozi... Što će biti s time, hoće li se i može sve to otkazati? Hoće li sve krenuti ispočetka, hoće li se opet morati sve nanovo rezervirati?" - što znači da je mnogo više stvari upitno. Da napišeš tekst samo o ulaznicama, u prvom bi te komentaru neki čovjek pitao što je s njegovim autobusom. Moraš razmišljati novinarski, tj. odgovoriti na sva pitanja. Ako naknadno objašnjavaš, loše si posao obavio. A Olivari je profesionalac.
Tekst je reklama...od toliko agencija nazvana je jedna, i to hns agencija...
Ne, ne bi imao toliko imovine, to su sve sitni kokosari ( pardon my french), sto eura je karikiranje, oni se zadovolje i sa par rundi i ćevapima.

Gle, mozda je nekome i ovo zanimljiva informacija, ali meni to izgleda ovako: sve ce biti ok, ne zovite me da vracam avanse, imamo stalne putnike, rekli su da nece povrat...cisto pr umirivanje situacije jer je ziher na knap sa likvidnošću...

Slazem se za D.O. da je lijen i dosadan :top: a daleko od profesionalnosti ( doduse obzirom da zadnjih 6-7 godina jako rijetko pratim SN moguce da sam i u krivu )
marko_31

Post 18 Mar 2020, 11:12

Niko wrote:
18 Mar 2020, 10:47
Ne mogu vidjet cijelu raspravu al o preprodaji se i ja malo brinem. Ok nikad jos nisam vidio da se pregledava identitet sa onim na karti(osim na Liverpoolovoj tekmi kad sam usao na godisnju od zenske osobe, al tamo su samo pogledali godisnju nisu trazili i ID pa sam nekako sa sakom pokrio pola karte 😂🤦‍♂️ ) pa zato nisam siguran kolko mi je pametno prodat od ove dvojice koji su odustali... jer ako prodam npr Marku sa foruma ovdje i traze ga na ulazu ID nastradat ce on i nositelj prijave(ja u tom slucaju).
Uvijek je to moguci najgori scenarij koji mi se hvala Bogu nikada nije dogodio. Medutim karta je na ime recimo Petra Petrovica i jedino moguce je da meni zabrane ulazak i poniste kartu ( rizik koji preuzimam ) a Niko s tim nema nikakve veze i odgovornosti ( Petar je kartu mogao preprodati/izgubiti/netko mu je ukrao i slicno...). Mislim da sam u pravu, a tesko mozes tako nesto pitati uefu i provjeriti ;) , ali logika mi tako govori. A naravno i razumijem da netko ne zeli tako prodati kartu.
Niko

Post 18 Mar 2020, 11:16

Stitch wrote:
18 Mar 2020, 10:48
Eh, kada bi to tako funkcioniralo, Olivari bi vozio ferrari i imao tri kuće u Zagrebu. :D

Neku agenciju moraš nazvati, vrlo jednostavno. Markovića vjerojatno zna otprije, najlakše mu je bilo s njim kontaktirati. A lijeno mu je bilo zvrcnuti još koga pa je citirao sve što je tip rekao. U principu, urednik to nije trebao pustiti. Ja bih tekst vratio na doradu, naprosto zato što je dosadan. Ali na portalu imaš drukčije mehanizme, samo se logiraš i pišeš. Nema kontrole, pogotovo ako su stariji kolege posrijedi. :nogica:

Ulaznice su samo dio priče, spominje se i "... smještaj, avionske karte, neki drugi prijevozi... Što će biti s time, hoće li se i može sve to otkazati? Hoće li sve krenuti ispočetka, hoće li se opet morati sve nanovo rezervirati?" - što znači da je mnogo više stvari upitno. Da napišeš tekst samo o ulaznicama, u prvom bi te komentaru neki čovjek pitao što je s njegovim autobusom. Moraš razmišljati novinarski, tj. odgovoriti na sva pitanja. Ako naknadno objašnjavaš, loše si posao obavio. A Olivari je profesionalac. Zna pisati navijački, pogotovo o Dinamu, ali ne pravi početničke greške. :zubeki:
Sve sto je spomenuo je u vezi sa agencijom... znaci postavilo se pitanje o smjestaju i prijevozu i slijedi odg da ce agencija to sve srediti. To nije za nas koji smo u samostalnom aranzmanu organizirali put a takvih je valjda 70% , volio bi da je novinar to pitanje postavio za nas vecinu navijaca i koliko ce biti nasi gubitci. Jer ovak ovo je clanak o navijacima koji su isli preko agencije a naravno u naslovi izgleda ko da je za sve navijace.
Niko

Post 18 Mar 2020, 11:21

marko_31 wrote:
18 Mar 2020, 11:12
Uvijek je to moguci najgori scenarij koji mi se hvala Bogu nikada nije dogodio. Medutim karta je na ime recimo Petra Petrovica i jedino moguce je da meni zabrane ulazak i poniste kartu ( rizik koji preuzimam ) a Niko s tim nema nikakve veze i odgovornosti ( Petar je kartu mogao preprodati/izgubiti/netko mu je ukrao i slicno...). Mislim da sam u pravu, a tesko mozes tako nesto pitati uefu i provjeriti ;) , ali logika mi tako govori. A naravno i razumijem da netko ne zeli tako prodati kartu.
Da slazem se, jedino ako ne bude neka fora da ta karta bude samo recimo na jednom mobu i bas svi zajedno moramo uci...
I uz ovaj tvoj primjer moze se kazniti nosioca prijave jer ono sori ko ti je kriv da si imal na prijavi covjeka za kojeg nisi siguran koliko je pouzdan. Ono kao nosioc tvoja je odgovornost za sve prijavljene...

Al otom potom, slazem se s tobom i nikad mi se nije nesto slicno dogodilo
Niko

Post 18 Mar 2020, 11:27

Malo natrag na virus, pocinje nam se dogadati onaj najgori scenarij, virus se uvukao u bolnice. Zarazena i doktorica iz Varazdina koja je bila na Rebru
marko_31

Post 18 Mar 2020, 11:39

Niko wrote:
18 Mar 2020, 11:27
Malo natrag na virus, pocinje nam se dogadati onaj najgori scenarij, virus se uvukao u bolnice. Zarazena i doktorica iz Varazdina koja je bila na Rebru
Na dan-dva smo od strozih mjera i karantene ...cuvajte sebe i svoje starije
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 833 times
Been thanked: 1597 times
Post 18 Mar 2020, 11:41

marko_31 wrote:
18 Mar 2020, 11:03
Tekst je reklama...od toliko agencija nazvana je jedna, i to hns agencija...
Ne, ne bi imao toliko imovine, to su sve sitni kokosari ( pardon my french), sto eura je karikiranje, oni se zadovolje i sa par rundi i ćevapima.

Gle, mozda je nekome i ovo zanimljiva informacija, ali meni to izgleda ovako: sve ce biti ok, ne zovite me da vracam avanse, imamo stalne putnike, rekli su da nece povrat...cisto pr umirivanje situacije jer je ziher na knap sa likvidnošću...

Slazem se za D.O. da je lijen i dosadan :top: a daleko od profesionalnosti ( doduse obzirom da zadnjih 6-7 godina jako rijetko pratim SN moguce da sam i u krivu )
Sportske su zapravo oaza, jedna od rijetkih. Ljudima sa strane možda ne izgleda tako, ali to su u globalu dobri, pošteni novinari. Stoje iza toga što napišu, a rade tamo zato što su fanatici, vole sport i sportaše. Što god da na stol staviš, ne možeš kupiti jednoga Bertičevića ili Samovojsku. Mnogo jači igrači od tog Markovića pokušavali su ih "nagovoriti" da promijene priču - ili redakciju. No stvar je u tome da ne možeš ostati u Sportskima ako želiš loviti u mutnom. Odeš u Jutarnji pa tamo drobiš gluposti. ;)
Niko wrote:
18 Mar 2020, 11:16
Sve sto je spomenuo je u vezi sa agencijom... znaci postavilo se pitanje o smjestaju i prijevozu i slijedi odg da ce agencija to sve srediti. To nije za nas koji smo u samostalnom aranzmanu organizirali put a takvih je valjda 70% , volio bi da je novinar to pitanje postavio za nas vecinu navijaca i koliko ce biti nasi gubitci. Jer ovak ovo je clanak o navijacima koji su isli preko agencije a naravno u naslovi izgleda ko da je za sve navijace.
Napiši što te zanima, proslijedit ću im to. Samostalne aranžmane teško je definirati. Koje su kompanije u igri, od onih za prijevoz do onih za smještaj? Neka se i drugi uključe, trebam što više konkretnih podataka.
Potpisi su za budale.
Niko

Post 18 Mar 2020, 11:56

Stitch wrote:
18 Mar 2020, 11:41
Sportske su zapravo oaza, jedna od rijetkih. Ljudima sa strane možda ne izgleda tako, ali to su u globalu dobri, pošteni novinari. Stoje iza toga što napišu, a rade tamo zato što su fanatici, vole sport i sportaše. Što god da na stol staviš, ne možeš kupiti jednoga Bertičevića ili Samovojsku. Mnogo jači igrači od tog Markovića pokušavali su ih "nagovoriti" da promijene priču - ili redakciju. No stvar je u tome da ne možeš ostati u Sportskima ako želiš loviti u mutnom. Odeš u Jutarnji pa tamo drobiš gluposti. ;)

Napiši što te zanima, proslijedit ću im to. Samostalne aranžmane teško je definirati. Koje su kompanije u igri, od onih za prijevoz do onih za smještaj? Neka se i drugi uključe, trebam što više konkretnih podataka.
Pa stvar je ta da avio kompanije nece vratiti novce za prijevoz. Njih nije briga razlog zbog kojeg si ti putovao u London, njih nije briga ako je bila utakmica, koncert ili kaj vec. Oni te prevoze do destinacije. Ali Uefa je sad tu koja je odgodila turnir i nama svima propadaju novci za te avione. Ja nisam planirao ici u London po deseti put da nije bilo utakmice. Niti u Glasgow. Radi se o tome da ce milijuni ljudi izgubiti novce na avio kartama. Realno zbog virusa ti letovi u 6mj nece biti odgodeni da bi se dobio povrat od avio kompanija
marko_31

Post 18 Mar 2020, 11:57

Stitch wrote:
18 Mar 2020, 11:41

Ma nekada sam umjesto dorucka jeo Sportske, ali tamo negdje od 2005. sam ih prestao ozbiljnije pratiti.
Znam i jednog decka koji tamo radi, ma sve 5, ali dobar dio ih je svasta pisalo za rundu pica (posebno govorim o regionalnim zg nogometnim ligama). A on onima koji su ulazili u analne otvore Z.M. da ne govorim..

Kako ti je Niko rekao, mi (nas par ovdje) sve samostalno organiziramo...
Karte su ajmo reci pokrivene, hoteli: vise- manje, su rezervirani sa opcijom otkazivanja, ostaju samo letovi...
A sto se letova tice razne su kompanije (i zemlje polaska) u igri i mislim da cemo svi morati cekati jos barem 2 mjeseca da vidimo koje su nam opcije.
Ako sranje ostane na snazi, onda je full refund izgledna opcija.
Ako se bude moglo letjeti, onda je drugo sranje, tj nema povrata novca ili letis ili gubis novce.
Treca opcija je eventualno prebacivanje leta na neki drugi termin ( opet samo za kraj godine, ne za termine eura 2021) ili eventualno neki voucher koji ce se moci iskorisiti u nekom razdoblju...
marko_31

Post 18 Mar 2020, 12:03

Upravo to sto Niko pise, je.. se Uefi za to ...plus vjerojatno ce moje/nase novce za karte lagano drzati 16 mjeseci.
Eto, gospodi iz SN teme za pisanje, ali je.. se i njima.

Moja slobodna procjena (obzirom na drzave gdje se igra, zemlje koje u njima igraju) je da se radi o izmedu 600.000 do 800.000 avio karata koje su ciljano kupljene za razdoblje eura 2020.
No,vidjet cemo daljnji razvoj situacije...
Niko

Post 18 Mar 2020, 12:04

Zamisli ljude sa drugih kontinenata koji su planirali doci samo zbog nogometa. I sad nogometa nema a te avio karte nisu kostale po 50€...jos ti grebatori od avio kompanija kad su odredeni datumi i tko di igra su nabili cijene do plafona...
marko_31

Post 18 Mar 2020, 12:12

Da, nisam uopce racunao na azijske/africke/americke zaljubljenike u nogomet i njihov dolazak i njihov trošak...
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 18 Mar 2020, 14:29

Niko wrote:
18 Mar 2020, 10:47
Ne mogu vidjet cijelu raspravu al o preprodaji se i ja malo brinem. Ok nikad jos nisam vidio da se pregledava identitet sa onim na karti(osim na Liverpoolovoj tekmi kad sam usao na godisnju od zenske osobe, al tamo su samo pogledali godisnju nisu trazili i ID pa sam nekako sa sakom pokrio pola karte 😂🤦‍♂️ ) pa zato nisam siguran kolko mi je pametno prodat od ove dvojice koji su odustali... jer ako prodam npr Marku sa foruma ovdje i traze ga na ulazu ID nastradat ce on i nositelj prijave(ja u tom slucaju).
Ja sam, kao "malo" češći posjetitelj Dinamovih domaćih tekmi, kao i gostujućih tribina dok Dinamo gostuje po Europi i te kako znao doživjet potpunu kontrolu identiteta na ulazu. :zubo:

Ali, naravno, izvan toga jako rijetko. Doduše, u Rusiji se je na SP kontrolirao identitet ama baš svakog, ali pri tome treba naglasiti da je identitet trebao odgovarat Fun ID-u, ali ne i ulaznici. I kontrolirao se je samo prema fotografiji, nije trebalo vadit putovnicu ili kaj već...

Baš to mi govori da će i u ovom slučaju UEFU boljeti briga tko s kartom ulazi, glavno je da je ona nefalsificirana i neumnožena.

A ovo o čemu sam govorio u linku je baš to - umnožavanje, koje ne bi bilo baš tako jednostavno moguće kad bi se kupovale tradicionalne tiskane karte. Ovako pak netko može teoretski kod (koji predstavlja ulaznicu i s kojim se ulazi) preprodat ne dvadesetorici, kao što sam ja tamo napisao, nego doslovce neograničenom broju ljudi... ;)

Dakle, ako se karte preprodaju - jako je bitno da se svi u tom lancu dobro znaju. :)
marko_31

Post 18 Mar 2020, 14:45

nvnk wrote:
18 Mar 2020, 14:29

Dakle, ako se karte preprodaju - jako je bitno da se svi u tom lancu dobro znaju. :)
Upravo to, dok sam i ja skuzio da nema tiskanih karata, da ce karte tek ovima koji su ih kupili ( email in May 2020 with instructions on how to download your tickets. Tickets will be available only in a dedicated Android / iOS app) doci u svibnju, a do tada taj isti moze - teoretski - tu kartu (pre)prodati 100 puta, ako ga ne znas mozes se slikati...odustao sam odmah od potrage na njuskalu...plus kaj su trazili bolesne cijene
Niko

Post 18 Mar 2020, 14:47

Ahaa ok sad kuzim nvk o cemu si tam pisao. Da sve jasno
aaston
Been thanked: 2 times

Post 18 Mar 2020, 18:17

Nekako si mislim kad svo ovo ludilo prođe, kada se stvari krenu vracati u normalu, mogao bi provesti jedan vikend u Veneciji. Lijepo vrijeme a turista na kapaljku, primamljivo.
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 18 Mar 2020, 18:30

Mozemo se dogovoriti.
Nisam jos nikad bio u Veneciji. Gradu.
Prolaznica

Post 18 Mar 2020, 18:39

Dolazim. Bila sam par puta, ali lani je osvanuo Banksyjev grafit pa bih ga voljela vidjeti.
collect moments, not things
aaston
Been thanked: 2 times

Post 18 Mar 2020, 19:20

Nukac wrote:Mozemo se dogovoriti.
Nisam jos nikad bio u Veneciji. Gradu.
Anbelivbl. Kako si samo to uspio? :rofl:
Nukac
Davorich
Been thanked: 91 times

Post 18 Mar 2020, 20:57

Nije mi se dalo ici u guzvu. To mi je tlaka.
sandra555
Has thanked: 11 times
Been thanked: 11 times

Post 18 Mar 2020, 21:44

Mogu i ja :lux:
Sad su kanali čisti i ima i labudova :cheer:
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 18 Mar 2020, 21:48

aaston wrote:
18 Mar 2020, 18:17
Nekako si mislim kad svo ovo ludilo prođe, kada se stvari krenu vracati u normalu, mogao bi provesti jedan vikend u Veneciji. Lijepo vrijeme a turista na kapaljku, primamljivo.
Ima tu samo jedna "kvaka".

Čim "ovo ludilo prođe" - tamo više neće biti "turista na kapaljku". Baš naprotiv, mislim da će to biti jedno od prvih mjesta koje će eksplodirati i to vrlo brzo.
  • Information