Chat

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
aaston
Been thanked: 2 times

Post 17 Mar 2020, 18:08

Stvarno, kamo lete svi ti avioni? Baš gledam na EWR, letovi iz Londona i Lisabona?? Nisu li zabranjeni letovi EU - US?

aaston
Been thanked: 2 times

Post 17 Mar 2020, 18:13

I, nije li Ryan objavio da ukida sve letove u i iz Italije i unutar Italije? Lete iz TSF, za Prag, Berlin, Maltu. Malta je btw objavila da ukida sve letove s Italijom a Češka je zatvorila granice. Sve je zatvoreno ali ne baš jako...

edit: gledam Italiju, uglavnom preleti i privatni avioni. Tri helikoptera (medicinska). Tri leta u križ sa polaskom iz Italije. Pustoš u odnosu na ono šta bude obično.
marko_31
Has thanked: 36 times
Been thanked: 24 times

Post 17 Mar 2020, 18:19

nvnk wrote:
17 Mar 2020, 17:32
Da, tako sam ja napisao prije nekoliko dana, ali kad malo bolje čitam - refund se odnosi samo na otkazane letove. :( :(
I kakav je sada plan? Ides u Skotsku?
Kaj za kupljene karte za tekme? Nisam jos procitao, moci ce se zadrzati?
Ja i dalje planiram za London, makar info koji dobivam od gore je da njima najgore tek slijedi.
Uzet cu hotel koji mogu otkazati do 27.5., do tada cu valjda znati hoce li easy otkazati...ali i vidjeti sto sa mogucom karantenom u povratku...sranje uglavnom
Niko
Has thanked: 156 times
Been thanked: 25 times

Post 17 Mar 2020, 18:52

Karte se navodno mogu zadrzati a za one koji ne zele ce sljedeci mjesec biti info o povratu novci. Mene zanima situacija u kojoj je moja prijava, 4 nas je i dvoje bi zadrzalo karte a dvoje zele povrat. Bas me zanima da li ce biti moguce to razdijelit
Niko

Post 17 Mar 2020, 18:53

aaston wrote:
17 Mar 2020, 18:08
Stvarno, kamo lete svi ti avioni? Baš gledam na EWR, letovi iz Londona i Lisabona?? Nisu li zabranjeni letovi EU - US?
Ja znam da Icelandair i dalje smije vozit u 4 veca grada u US
marko_31

Post 17 Mar 2020, 19:22

Niko wrote:
17 Mar 2020, 18:52
Karte se navodno mogu zadrzati a za one koji ne zele ce sljedeci mjesec biti info o povratu novci. Mene zanima situacija u kojoj je moja prijava, 4 nas je i dvoje bi zadrzalo karte a dvoje zele povrat. Bas me zanima da li ce biti moguce to razdijelit
O kojoj tekmi i kojoj kategoriji cijene se radi? Ako je Engleska, možda bi ja našao nekoga tko bi im htio platiti da ne otkazujes...naravno ovi koji kupuju bi preuzeli rizik zbog različitog imena...
Ako je neka druga tekma možda bi i ja bio zainteresiran...ove godine mi je odgovarala samo Engleska, a 2021. možda bi mogao i ostale (tko živ tko mrtav).
A možda će Uefa dozvoljavati promjene imena?
marko_31

Post 17 Mar 2020, 19:26

Da je Uefa normalna (a nije) svima koji imaju karte bi vratila novce i izdala voucher (na isto ime i prezime).
Onda u travnju/svibnju 2021. bi se Uefa javila i tko ima voucher ima tjedan dana (opet) platiti kartu po istim uvjetima kao sada.
Ovako mi mafiju financiramo godinu dana.
nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 17 Mar 2020, 20:14

Niko wrote:
17 Mar 2020, 17:40
Mislis da bi Uefa mogla refundirati mozda nesto? Ili izvlacit se na Euro kod avio kompanija(to je ravno 0)
UEFA da refundira? Ne budi smijepan, još ćemo mjesecima čitat i slušat njihovu kuknjavu o tome koliko su, jadni, izgubili love zbog odgode. :rolleyes:

Glede pak aviokompanija, radi se o LCC-ima, dakle šansa je, ako što kažeš, jako mala.
Prolaznica wrote:
17 Mar 2020, 17:56

ja imam letove za uskrs ...
Po meni, velika je šansa da će ti let biti otkazan, u kojem pak slučaju imaš pravo na potpunu refundaciju.
marko_31 wrote:
17 Mar 2020, 18:19
I kakav je sada plan? Ides u Skotsku?
Kaj za kupljene karte za tekme? Nisam jos procitao, moci ce se zadrzati?
Ja i dalje planiram za London, makar info koji dobivam od gore je da njima najgore tek slijedi.
Uzet cu hotel koji mogu otkazati do 27.5., do tada cu valjda znati hoce li easy otkazati...ali i vidjeti sto sa mogucom karantenom u povratku...sranje uglavnom
Za sada imam volju i želju ići u Škotsku, ali to nije definitivno, puno je tu još nepoznanica ...

Za karte ti je Niko dobro rekao, a glede hotela - vjerojatno će se sada cijene i uvjeti smještaja sunovratit.

U 6. mjesecu da bude karantene? Iskreno sumnjam, ali moguće i da sam pretjerano optimističan. :ne zna:
nvnk

Post 17 Mar 2020, 20:16

marko_31 wrote:
17 Mar 2020, 19:26
Ovako mi mafiju financiramo godinu dana.
Tješi me to što su prošla vremena visokih kamata po bankama, dakle bar na tu foru ne mogu mlatit pare na moj račun.
nvnk

Post 17 Mar 2020, 20:22

Japan i Hong Kong nametnuli su karantenu za sve putnike iz Europe.

Dakle, počelo se događati ono što sam i najavio i što će mi, kako se sve više čini, ubiti i put na Tajvan. Dakle, to što idem "tamo" neće biti nikakav problem, ali će problem biti to što dolazim "odavde". :flop:
nasmijanonebo
Been thanked: 10 times

Post 17 Mar 2020, 21:03

marko_31 wrote:Ajde da ne govorimo samo mi vozaci protiv biciklista, ali kako se dobar dio njih ponasa cudo da nema i vise ozlijeđenih na cestama po gradu...voze po cesti, ulijecu na zebre iz nepreglednih zavoja, jure, voze iza tramvaja, tesko je sve i popisati...plus u zadnje vrijeme i skuteri
Meni nelagodno i kao pjesaku. Volim voziti bicikl, jako ga ouno vozila, prosla cijeli Zg ali zadnjih godina uopce oo gradu ne vozim, samo izvan Zg, npr prema VG di nema ojesaka, siroki plocnici.
A rolanje: samo oko skolskog igralista ili Bundek..
Zadnjih 10 dana pjesacin na posao i natrag s posla (4 km avaki smjer) i od jucer prazne ceste, bez auta, cisci zrak. Divota, iako je razlog grozan, grozan.

Skoro ce karantena.
sandra555
Has thanked: 11 times
Been thanked: 11 times

Post 17 Mar 2020, 21:34

Meni muž kaže koji se isto vozi autom na posao iz VG do Srednjaka da se točno kuži zadnja dva dana koliko je manje auti na cesti. Tko god može radi od doma.
Niko

Post 17 Mar 2020, 21:35

marko_31 wrote:
17 Mar 2020, 19:22
O kojoj tekmi i kojoj kategoriji cijene se radi? Ako je Engleska, možda bi ja našao nekoga tko bi im htio platiti da ne otkazujes...naravno ovi koji kupuju bi preuzeli rizik zbog različitog imena...
Ako je neka druga tekma možda bi i ja bio zainteresiran...ove godine mi je odgovarala samo Engleska, a 2021. možda bi mogao i ostale (tko živ tko mrtav).
A možda će Uefa dozvoljavati promjene imena?
Imamo za sve tri utakmice u grupi plus ja imam fallow my team znaci do kud hrv dode imam karte. Mislim da cu kako sada stoje stvari taj paket vratiti i zadrzati samo ove 3 grupne utakmice. Radi se o 4.kategoriji.
Ako ce uvijeti biti ko i do sada nece biti dozvoljena promjena imena. Ili zadrzis karte za koje si se prijavil ili ih vracas natrag uefi koja ih onda natrag stavlja u prodaju koja ide na lutriju.

Za ove grupne 150€ cu pregrist nekako i ostavit ih, niti me 150€ spasava niti cu umrijet al vec onaj druki paket me kosta 300€ i tu cu vjerojatno traziti povrat

Naravno opet napominjem sve ovisi dal cu ja moci svoje ulaznice za grupnu fazu zadrzat a drugi ljudi koji su na istoj prijavi ih vratit
nvnk

Post 17 Mar 2020, 21:38

nvnk wrote:
17 Mar 2020, 20:14
UEFA da refundira? Ne budi smijepan, još ćemo mjesecima čitat i slušat njihovu kuknjavu o tome koliko su, jadni, izgubili love zbog odgode.
Evo, već je krenuo Čeferin:

https://www.24ur.com/sport/nogomet/cefe ... ajvec.html
Pomembno je, da je Uefa kot krovna evropska organizacija vodila proces in žrtvovala največ. Preložitev EP bo Uefo veliko stala, a bomo naredili vse, da to ne bo prizadelo nogometa mladih, ženskega nogometa in razvoja nogometa v vseh 55 članicah.
Blago rečeno, predvidivo. :rolleyes:
marko_31

Post 18 Mar 2020, 00:12

Niko wrote:
17 Mar 2020, 21:35
Naravno opet napominjem sve ovisi dal cu ja moci svoje ulaznice za grupnu fazu zadrzat a drugi ljudi koji su na istoj prijavi ih vratit
Ako ne može parcijalni povrat po istoj prijavi, te kada odlučite, slobodno se javi ...ništa ne vracajte
marko_31

Post 18 Mar 2020, 00:17

nvnk wrote:
17 Mar 2020, 21:38

Blago rečeno, predvidivo. :rolleyes:
Pa da mafija je predvidljiva...uefa je stvarno svijet za sebe...ma da je 0,5% to je velik novac koji ce oni imati gotovo 16 mjeseci...
A da ne govorim o nekom crnom scenariju gdje neće više kroz pola godine (zbog ovog svega plus recesija) biti normalno dati 125/180 eura za kartu ....

Edit: sad sam skuzio, imaju hrpu materijala (majica, lopti, salova...sa natpisom euro 2020 :rofl: ...eto gubitaka...makar to treba nabaviti, to ce biti raritetne stvari :ne zna: )
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 18 Mar 2020, 08:15

nvnk wrote:Japan i Hong Kong nametnuli su karantenu za sve putnike iz Europe.

Dakle, počelo se događati ono što sam i najavio i što će mi, kako se sve više čini, ubiti i put na Tajvan. Dakle, to što idem "tamo" neće biti nikakav problem, ali će problem biti to što dolazim "odavde". :flop:

Tajvan je zabranio ulaz u zemlju svim strancima, osim diplomatima, poslovnim ljudima i osobama s boravištem ili drugim posebnim dozvolama. Svi koji dođu na Tajvan morat će ići u 14-dnevnu kućnu karantenu.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 695 times
Been thanked: 1195 times
Post 18 Mar 2020, 09:32

Što se karata za Euro tiče, ništa se još ne zna, vele Sportske. No neke turističke tvrtke predvidjele su događaje i dogovorile aranžmane u kojima navijači ništa ne gube.
Potpisi su za budale.
marko_31

Post 18 Mar 2020, 09:42

Stitch wrote:
18 Mar 2020, 09:32
Što se karata za Euro tiče, ništa se još ne zna, vele Sportske. No neke turističke tvrtke predvidjele su događaje i dogovorile aranžmane u kojima navijači ništa ne gube.
Da su zadnji na svijetu s njima ne bi isao...prozirna reklama u nekad cijenjenom listu...
Kad se jos jednom bolje procita i nije prozirna, nego bas direktna reklama...eto D.O. je zaradio sto eura
marko_31

Post 18 Mar 2020, 10:21

Prolaznica wrote:
17 Mar 2020, 17:56
kada ono stavljaju zimski raspored?

ja imam letove za uskrs koje bi rado prebacila na 11.mjesec ... za kojeg još nema reda letenja :mad:
Eto, da si prije pitala :top: :rofl:

Winter 20/21 flights now available
Flights for travel 25th October '20 –28th February '21
https://www.easyjet.com/en
nvnk

Post 18 Mar 2020, 10:24

Nukac wrote:
18 Mar 2020, 08:15
Tajvan je zabranio ulaz u zemlju svim strancima, osim diplomatima, poslovnim ljudima i osobama s boravištem ili drugim posebnim dozvolama. Svi koji dođu na Tajvan morat će ići u 14-dnevnu kućnu karantenu.
Pitanje je dana kad ću otkazat aviokartu. :(
Stitch wrote:
18 Mar 2020, 09:32
Ovo je mail koji smo svi dobili i o kojem je jučer prvi Niko ovdje pisao:
Following a decision by the UEFA Executive Committee today, the UEFA EURO 2020™ has been postponed until 2021. The proposed new dates are 11 June - 11 July 2021.

We understand you will have several questions about what happens next. We are working to ensure you are kept up to date with all relevant ticketing information in view of the postponed tournament.

As an existing ticket buyer, UEFA would like to reassure you that if you cannot attend the tournament in 2021, the face value of your tickets will be refunded in full.

Within the next month, further information on the refund process will be communicated to you via e-mail and on euro2020.com/tickets.

Stay healthy and safe.

Best regards,

UEFA EURO 2020™ Ticketing Team
Možda (opet) prebrzo čitam, a mošta i (također opet) čitam ono što želim čitat, ali ja tu ne vidim ono što Olivari sugerira, tj. da mi koji već imamo ulaznice, ako ih želimo zadržat, možemo strepit za tu našu želju. Jedina stvar koja se "ne zna" je to na koji način će teći postupak glede onih koji žele vratit karte i za to dobiti refundaciju.

Također, koliko znam Martinca, nije sklon pričanju o nečem o čemu nije dobro informiran, a niti namjernom govorenju neistina. Dakle, ili sam ja nešto krivo pročitao, ili UEFA laže u citiranom mailu ili Olivari namjerno "rasteže istinu" selektivno i izvan konteksta citirajući Martinca kako bi stvorio lažnu senzaciju.

U ovom trenutku glasujem za treću opciju. :misli:

Ostatak je "ne"plaćena reklama za BT, tu se slažem s Markom. :ne zna:
nvnk

Post 18 Mar 2020, 10:37

marko_31 wrote:
18 Mar 2020, 00:12
Ako ne može parcijalni povrat po istoj prijavi, te kada odlučite, slobodno se javi ...ništa ne vracajte
Imat ću te u vidu. :)

Uzgred, ovo sam na fhr napisao nekima koji cijelu stvar preprodaje nisu dovoljno promislili:

http://forum.hr/showpost.php?p=78550109&postcount=127

Dakle, i kod prodaje i kod kupnje iz druge ruke - samo i jedino poznatim ljudima! ;)
Niko

Post 18 Mar 2020, 10:42

Po meni sve jasno u mailu. Tko moze zadrzi kartu a tko ne povrat. Sve isto ko i kad je bilo prije nekih mjesec dana opcija da prodas kartu, mislim da ce ici to na isti nacin ko i onda. A ovo kaj pise u sportskima ja nisam nist krivo shvatil, izricito se odnosi na one koji idu sa spomenutom agencijom. Ona navodna izjava Martinca mi je vise izjava pusti me na miru nego da se stvarno ne zna sto ce biti...
I ja glasam za tvoju trecu opciju
Niko

Post 18 Mar 2020, 10:47

nvnk wrote:
18 Mar 2020, 10:37
Imat ću te u vidu. :)

Uzgred, ovo sam na fhr napisao nekima koji cijelu stvar preprodaje nisu dovoljno promislili:

http://forum.hr/showpost.php?p=78550109&postcount=127

Dakle, i kod prodaje i kod kupnje iz druge ruke - samo i jedino poznatim ljudima! ;)
Ne mogu vidjet cijelu raspravu al o preprodaji se i ja malo brinem. Ok nikad jos nisam vidio da se pregledava identitet sa onim na karti(osim na Liverpoolovoj tekmi kad sam usao na godisnju od zenske osobe, al tamo su samo pogledali godisnju nisu trazili i ID pa sam nekako sa sakom pokrio pola karte 😂🤦‍♂️ ) pa zato nisam siguran kolko mi je pametno prodat od ove dvojice koji su odustali... jer ako prodam npr Marku sa foruma ovdje i traze ga na ulazu ID nastradat ce on i nositelj prijave(ja u tom slucaju).
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 695 times
Been thanked: 1195 times
Post 18 Mar 2020, 10:48

marko_31 wrote:
18 Mar 2020, 09:42
Da su zadnji na svijetu s njima ne bi isao...prozirna reklama u nekad cijenjenom listu...
Kad se jos jednom bolje procita i nije prozirna, nego bas direktna reklama...eto D.O. je zaradio sto eura
Eh, kada bi to tako funkcioniralo, Olivari bi vozio ferrari i imao tri kuće u Zagrebu. :D

Neku agenciju moraš nazvati, vrlo jednostavno. Markovića vjerojatno zna otprije, najlakše mu je bilo s njim kontaktirati. A lijeno mu je bilo zvrcnuti još koga pa je citirao sve što je tip rekao. U principu, urednik to nije trebao pustiti. Ja bih tekst vratio na doradu, naprosto zato što je dosadan. Ali na portalu imaš drukčije mehanizme, samo se logiraš i pišeš. Nema kontrole, pogotovo ako su stariji kolege posrijedi. :nogica:
nvnk wrote:
18 Mar 2020, 10:24
Možda (opet) prebrzo čitam, a mošta i (također opet) čitam ono što želim čitat, ali ja tu ne vidim ono što Olivari sugerira, tj. da mi koji već imamo ulaznice, ako ih želimo zadržat, možemo strepit za tu našu želju. Jedina stvar koja se "ne zna" je to na koji način će teći postupak glede onih koji žele vratit karte i za to dobiti refundaciju.

Također, koliko znam Martinca, nije sklon pričanju o nečem o čemu nije dobro informiran, a niti namjernom govorenju neistina. Dakle, ili sam ja nešto krivo pročitao, ili UEFA laže u citiranom mailu ili Olivari namjerno "rasteže istinu" selektivno i izvan konteksta citirajući Martinca kako bi stvorio lažnu senzaciju.
Ulaznice su samo dio priče, spominje se i "... smještaj, avionske karte, neki drugi prijevozi... Što će biti s time, hoće li se i može sve to otkazati? Hoće li sve krenuti ispočetka, hoće li se opet morati sve nanovo rezervirati?" - što znači da je mnogo više stvari upitno. Da napišeš tekst samo o ulaznicama, u prvom bi te komentaru neki čovjek pitao što je s njegovim autobusom. Moraš razmišljati novinarski, tj. odgovoriti na sva pitanja. Ako naknadno objašnjavaš, loše si posao obavio. A Olivari je profesionalac. Zna pisati navijački, pogotovo o Dinamu, ali ne pravi početničke greške. :zubeki:
Potpisi su za budale.
  • Information