Ma ja se, naravno, samo zahebavam.
U ovom trenutku, nakon što sam Katar proglasio mrtvim, okrećem se pokušajima reanimacije Tajvana.
Kao što sam i očekivao, stvari se glede toga počinju obrtati, ali sad već postoji opasnost da se i previše obrnu. Ovo s Trumpom se za sada još uvijek prikazuje kao kakav "cirkusantski potez", ali, evo, samo nekoliko sati kasnije - Saudijska Arabija je učnila isto!
Bojim se, dakle, da će mi na tom putu (krajem travnja) Kina/Tajvan kao destinacija činiti puno manji problem od Europe (CRO/SLO/AUT) kao polazišta.
Ta se situacija mijenja iz sata u sat, tako da je trenutačna možda i irelevantna za tvoj sutrašnji put.
U ovom trenutku je na autocesti dvostruka kolona kamiona (i na zaustavnom i na desnom voznom traku) sve do Čateža. ne znam za prelazak prek velikog, ali na malom prijelazu je za osobna vozila situacija normalna. Jučer sam se začudio koloni u obrnutom smjeru, iz HR u SLO, ali bila je samo do pekarnice Zemljič, dakle niti to nije bilo nešto posebno.
Ak bu danas popodne ili sutra u jutro kakva nova, posebna situacija - javim.
Moram priznati da sam i ja počeo neke takve, puno "lokalnije" planove kovat kao alternativu Tajvanu (ak i on crkne).