Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
Ionako sve sta kupis online bi trebalo imati potvrdu na mobitelu ili na mailu. Cak ti ni printanje ne treba.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Uf. Mozda cemo odustat od Kanarskih. Kako letimo iz Venecije problem je za nazad. Ako nas stave u karantenu sefovi ce poludit.
Kolegici, koja se vozi zajedno s nekim tipom na posao, je tip rekao da ako ce ici u Veneciju na aerodrom da ce se onda vozit sama na posao.
Kolegici, koja se vozi zajedno s nekim tipom na posao, je tip rekao da ako ce ici u Veneciju na aerodrom da ce se onda vozit sama na posao.
S druge strane, ovo je idealno vrijeme za posjet mjestima koja nisu zarista zaraze. Neki dan gledam prilog o Rimu na talijanskoj tv. Rim prazan, terase koje su obicno pune turista - mozes plesati po stolovima.
Osim ako nisi azijat... onda bi mogao dobiti bocom u glavu.
Osim ako nisi azijat... onda bi mogao dobiti bocom u glavu.
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Ja cu za mjesec i pol za Vijetnam. Zasad mi je to vrlo izgledno. I jos se nadam da ce biti manje turista na ovim turbo popularnim mjestima... 
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

During the war...
Vietnam je skoro pa lockdownu vec mjesec i po. Škole nisu u funkciji jos od TETa tj krajem prvog mjeseca.J.Poljak fan club wrote:Ja cu za mjesec i pol za Vijetnam. Zasad mi je to vrlo izgledno. I jos se nadam da ce biti manje turista na ovim turbo popularnim mjestima...
Iako nema zabrane ulaska osim iz ovih hotspot drzava tipa kina koreja japan, a mozda i Italy uskoro
- J.Poljak fan club
- Been thanked: 1 time
Sta znaci lockdown konkretno? Jer se to odnosi pretezno na lokalno stanovnistvo, tipa zatvorene skole, rad od doma i sl ili ima efekat i za putnike?Tajmer wrote: Vietnam je skoro pa lockdownu vec mjesec i po. Škole nisu u funkciji jos od TETa tj krajem prvog mjeseca.
Iako nema zabrane ulaska osim iz ovih hotspot drzava tipa kina koreja japan, a mozda i Italy uskoro
Mislim brzo se sve to mjenja pa je glupo uopce sad razmisljat sta bi bilo kad bi bilo....
Nemam nikakve rezervacije osim kupljene avio karte, ali tako i inace radim da sve tamo po putu organiziram pa tu nema nekih promjena...
During the war...
Ja i inače sve, a naročito smještaj, uzimam s opcijom besplatnog otkazivanja, a sada sam si to još i postrožio. Nije mi dovoljno niti besplatno otkazivanje na tjedan dana pred put, uzimam samo ono što se da otkazat na 2-3 dana pred put, pa ma koliko viša bila cijena.
Isto vrijedi i za rentacar i sve ostalo.
Isto vrijedi i za rentacar i sve ostalo.
I za Euro imaš isti princip? Gledam sad neki hotel: 250 funti - otkazivanje 14 dana prije ili 350 funti - otkazivanje moguce i na dan dolaska....tesko mi je tih 100 funti više dati
Valjda će se znati do kraja svibnja smiruje li se situacija ili ako se slučajno odgađa?
Kakva je uopce sada procedura na aerodromima, pogotovo talijanskim? Da li ikako provjeravaju putnike, ima li osoblje maske i rukavice? Zna li netko?
Upravo citam za TSF, ozbiljno razmatraju da ga privremeno zatvore. Broj putnika je pao za 50% sta im je veliki izazov.
Ryan s tog aerodroma nije otkazao nista.
British ima "akciju", travanj, svibanj iz ZG:
https://www.putoholicari.rtl.hr/proljec ... 84e-81821/
Euro sam porezervirao davno prije ikakvog spomena korone, tako da sam tamo mahom na uobičajenih cca tjedan dana.marko_31 wrote: ↑06 Mar 2020, 09:54I za Euro imaš isti princip? Gledam sad neki hotel: 250 funti - otkazivanje 14 dana prije ili 350 funti - otkazivanje moguce i na dan dolaska....tesko mi je tih 100 funti više dati![]()
Valjda će se znati do kraja svibnja smiruje li se situacija ili ako se slučajno odgađa?![]()
Također, radi se o duljem putovanju, dakle samo prvi i drugi smještaj su mi vezani uz početak putovanja, dok mi za kasnije smještaje, recimo, 5 ili 10 dana prije dolaska može biti samo par dana prije polaska na put ili čak i poslije.
- Prolaznica
Ne znam kako je sada, ali bila sam na VCE pred 3-4 tjedna, taman par dana prije nego što je buknulo.
Nakon slijetanja i nakon ulaska u aerodromsku zgradu, stave sve putnike iz istog aviona u 1 red i mjerili su nam svima temperaturu. Pošto je to radilo medicinsko osoblje, svi su imali maske i rukavice.
collect moments, not things
Drugim riječima, imala si sreću što ste svi bili zdravi.Prolaznica wrote: ↑06 Mar 2020, 12:25Ne znam kako je sada, ali bila sam na VCE pred 3-4 tjedna, taman par dana prije nego što je buknulo.
Nakon slijetanja i nakon ulaska u aerodromsku zgradu, stave sve putnike iz istog aviona u 1 red i mjerili su nam svima temperaturu. Pošto je to radilo medicinsko osoblje, svi su imali maske i rukavice.
Da je jedan jedini bio sumnjiv - svi biste zaglavili na dva tjedna karantene. Nije baš neki poziv na bilo kakvo putovanje bilo kuda
- Nukac
- Davorich
Citam na nekim forumima, izgleda da ce korona uzet jos jednu zrtvu - Norwegian.
Shares in Norwegian Air Shuttle (NWC.OL) lost more than a quarter of their value on Friday as investors worried about the airline’s ability to cope with a dramatic drop in travel demand as the coronavirus spreads around the globe.
The stock has fallen almost 70% since the start of February, making it the hardest hit among European airlines, as the virus spread to Europe and the United States, forcing airlines to cut flights and costs and warn of a hit to earnings.
Shares in Norwegian Air Shuttle (NWC.OL) lost more than a quarter of their value on Friday as investors worried about the airline’s ability to cope with a dramatic drop in travel demand as the coronavirus spreads around the globe.
The stock has fallen almost 70% since the start of February, making it the hardest hit among European airlines, as the virus spread to Europe and the United States, forcing airlines to cut flights and costs and warn of a hit to earnings.
- Prolaznica
Nisu svi bili zdravi.nvnk wrote: Drugim riječima, imala si sreću što ste svi bili zdravi.
Da je jedan jedini bio sumnjiv - svi biste zaglavili na dva tjedna karantene. Nije baš neki poziv na bilo kakvo putovanje bilo kuda
Kao što sam napisala, u Italiji je tada bilo jako malo zaraženih (stvari su se zahuktale tek 4-5 dana kasnije). U našem redu za mjerenje su bila 2 putnika s temperaturom koje su odveli u stranu, što je kasnije bilo s njima, ne znam. Svi ostali, koji nisu imali temperaturu, mogli su nastaviti prema izlazu odmah nakon mjerenja.
collect moments, not things
Uzas...meni inace jedni od najdrazih kompanijaNukac wrote: ↑06 Mar 2020, 19:34Citam na nekim forumima, izgleda da ce korona uzet jos jednu zrtvu - Norwegian.
Danas sam citao, tada su ljude s temperaturom pitali odakle dolaze, ako je odgovor bio Kina - testirali su ih. Inace ne.nvnk wrote:
Drugim riječima, imala si sreću što ste svi bili zdravi.
Ma zabrane tih javnih okupljanja. U nekim mjestima je pocela skola pred par dana no neki su produzili praznike do April tako da su na praznicima 2.5 mjeseca.J.Poljak fan club wrote:Sta znaci lockdown konkretno? Jer se to odnosi pretezno na lokalno stanovnistvo, tipa zatvorene skole, rad od doma i sl ili ima efekat i za putnike?
Mislim brzo se sve to mjenja pa je glupo uopce sad razmisljat sta bi bilo kad bi bilo....
Nemam nikakve rezervacije osim kupljene avio karte, ali tako i inace radim da sve tamo po putu organiziram pa tu nema nekih promjena...
Ja sam vecinu smjestaja uzimao na licu mjesta ili dan ranije tako da nije bilo problema.
Jedino me na filipinima jednom iz broda zaustavili i mjerili temperaturu
- Nukac
- Davorich
Danas citam da je Ryanair otkazao cca 25% letova iz Italije.aaston wrote:Upravo citam za TSF, ozbiljno razmatraju da ga privremeno zatvore. Broj putnika je pao za 50% sta im je veliki izazov.
No Treviso - Porto nije. Tako da si izgleda siguran.
Eto i link.
https://www.routesonline.com/news/38/ai ... f-07mar20/
-
- Information
-