Ah pukao disk u vratnoj kraljeznici. Vec se evo borim s tim 9 mjeseci, prosao terapije, operaciju u Zagrebu,toplice i opet isto. Bez promjene. Ne znam vise kaj da radim. Sutra na magnetsku da se vidi u kojem sam sad stanju pa trazit druga misljenjanasmijanonebo wrote: ↑24 Feb 2020, 14:54Sto je s kraljeznicom, ako smijem pitati? Zao mi je za astmu![]()
Chat
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
Joj tu se i ja lomim. Upravo gledam povoljne Voloteine karte za jedan vikendić u Bordeauxu u 3.mjesecu, jako nam se svidjelo tamo
Da se razumijemo, ne bojim se ja virusa, ali neda mi se zapeti u nekakvoj karanteni
collect moments, not things
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Jučer sam prolazio granicu na Bregani, koja je na Corona Virus režimu.
Hrvatski policajci imaju maske, ali nemaju rukavice.
Iako stručnjaci kažu: ‘Oni koji imaju simptome bilo kakvog respiratornog infekta zaista bi bilo dobro da nose maske, kako ne bi virus širili dalje. Ali, svi oni koji nemaju simptome, ne moraju kupovati maske i nositi ih. Neće nas maska zaštititi od ulaska virusa. Pomama je potpuno bespotrebna’, kazala je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević
S druge strane, Slovenski policajci nemaju maske ali zato imaju zaštitne rukavice.
Što je puno bolje rješenje.
Granični policajac je u kućici, i nema direktnog kontakta sa strankom jer ga štiti staklo. Jedini kontakt ima s rukama kojima oboje diraju putovnicu. Rukavice su od polimernog materijala za koji se virusi ili bakterije ne mogu uhvatiti. Zato su rukavice puno bolje rješenje od maski.
Naravno, također bi morali imati i sredstvo za dezinfekciju ruku.
Hrvatski policajci imaju maske, ali nemaju rukavice.
Iako stručnjaci kažu: ‘Oni koji imaju simptome bilo kakvog respiratornog infekta zaista bi bilo dobro da nose maske, kako ne bi virus širili dalje. Ali, svi oni koji nemaju simptome, ne moraju kupovati maske i nositi ih. Neće nas maska zaštititi od ulaska virusa. Pomama je potpuno bespotrebna’, kazala je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević
S druge strane, Slovenski policajci nemaju maske ali zato imaju zaštitne rukavice.
Što je puno bolje rješenje.
Granični policajac je u kućici, i nema direktnog kontakta sa strankom jer ga štiti staklo. Jedini kontakt ima s rukama kojima oboje diraju putovnicu. Rukavice su od polimernog materijala za koji se virusi ili bakterije ne mogu uhvatiti. Zato su rukavice puno bolje rješenje od maski.
Naravno, također bi morali imati i sredstvo za dezinfekciju ruku.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Zao mi je jako. Nadam se da ces uspjeti to rijesiti.Niko wrote:
Ah pukao disk u vratnoj kraljeznici. Vec se evo borim s tim 9 mjeseci, prosao terapije, operaciju u Zagrebu,toplice i opet isto. Bez promjene. Ne znam vise kaj da radim. Sutra na magnetsku da se vidi u kojem sam sad stanju pa trazit druga misljenja
Meni se čini da sam, kad sam to pisao, razmišljao previše usko.Prolaznica wrote: ↑24 Feb 2020, 15:06Joj tu se i ja lomim. Upravo gledam povoljne Voloteine karte za jedan vikendić u Bordeauxu u 3.mjesecu, jako nam se svidjelo tamo. Letovi taman petak navečer - nedjelja navečer, godišnjeg nula bodova.
Da se razumijemo, ne bojim se ja virusa, ali neda mi se zapeti u nekakvoj karanteni![]()
Naime, "dobra" vijest je da će se za koji tjedan virus već toliko raširiti da će biti svejedno putuješ li u/iz Kine, u/iu Italije ili u/iz odakle god - sve će biti isto, za ama baš svako putovanje će rizik od zapinjanja u karanteni biti jednak.
Čitam, evo, na hebenim Tenerifima otkrili zaraženog Digića.
Rezultat tig otkrića?
Cijeli hebeni hotel s 1000 ljudi u kojem je boravio stavljen pod karantenu na dva tjedna!!!
Na stranu to što sam, razmišljajući o mom travanjsko-svibanjskom putu u Tajvan prek Pekinga, razmatrao upravo Tenerife kao alternativu (
Svako pojedino putovanje (bez obzira na destinaciju) će u slijedećim mjesecima biti "ruski rulet" glede mogućeg zapinjanja u karanteni.
Ja sam i jučer i jutros, pa ničeg takvog nije bilo. Doduše, ja sam oba puta išao na mali prijelaz, a ti, pretpostavljam, veliki?
Evo, a tko nije vidio, te ako ga slučajno zanima..nešto kao flightradar ali za korona virus
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps ... 7b48e9ecf6
-i ja gledam neke karte iz Trsta, Venecije (čak iz Verone i Bologne)... ali si mislim - Italija, korona virus i Alitalia - mislim da je to prezeznuta kombinacija za šesti mjesec...virus će valjda stati ali hoće li Alitalia izdržati?
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps ... 7b48e9ecf6
-i ja gledam neke karte iz Trsta, Venecije (čak iz Verone i Bologne)... ali si mislim - Italija, korona virus i Alitalia - mislim da je to prezeznuta kombinacija za šesti mjesec...virus će valjda stati ali hoće li Alitalia izdržati?
-
nasmijanonebo
Ovo je jos bolje za pracenje situacije s koronom
-
nasmijanonebo
Jos jedan dobar kanal za pracenje korone (izgleda kao oni burzovni ekrani
):
Još da uvedu klađenje na coronu da se kompenziraju gubici na pravoj burzinasmijanonebo wrote: ↑25 Feb 2020, 12:28Jos jedan dobar kanal za pracenje korone (izgleda kao oni burzovni ekrani):
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Kupio karte TSF-OPO za kraj ozujka.
Tri dana kasnije, sranje s tim virusom u Italiji. Bas sam dobro tempirao

Nadam se ili da ce se panicne glave malo ohladiti i sve kako tako dovesti u kontrolu... ili da ce zatvarati letove i vracati novce.
Osobno, ne bojim se toliko tog virusa nego vise panicnih reakcija ljudi potaknutih histerijom u medijima. Dovoljno pogledati kako su se Ukrajinci ponijeli prema ljudima koji su odlazili u karantenu.
Tri dana kasnije, sranje s tim virusom u Italiji. Bas sam dobro tempirao
Nadam se ili da ce se panicne glave malo ohladiti i sve kako tako dovesti u kontrolu... ili da ce zatvarati letove i vracati novce.
Osobno, ne bojim se toliko tog virusa nego vise panicnih reakcija ljudi potaknutih histerijom u medijima. Dovoljno pogledati kako su se Ukrajinci ponijeli prema ljudima koji su odlazili u karantenu.
Zato su ovi Ameri kaj su ih evakuirali s broda puno bolje prošli.
U ovom trenutku nitko ne zna gdje su.
Smjestili su ih do daljnjeg "negdje".
Možda u Area 51 testiraju kak se virus hvata na aliene.
Desaparecidosi 
Pricekajmo malo, druge godine ce vec Hollywood snimiti neki film pa cemo sve doznati.

Pricekajmo malo, druge godine ce vec Hollywood snimiti neki film pa cemo sve doznati.
-
nasmijanonebo
Decameron obavezno stivo.
Vjerujem da će vraćati novac, već svi talijanski aerodromi imaju na webu nekakvo obavještenje o stanju sa koronom, možda možeš već sada probati tražiti novac natrag.
Vec sada pisu scenarije. Danas nasi i Slovenci trkeljaju o zatvaranju granica 
Ako me to bude dijelilo od buduceg putovanja onda cu: djecu zamotati u celofan (dva sloja) i sve ih politi alkoholom ili necim dezinfekcijskim, zeni jedan ogroman flaster na usta (hmmm... to bi mogao i inace napraviti....), na prednji branik pricvrstiti krampove, pajsere i sl. siljate alate..... I uz poklic "banzaiiii" krenuti u probijanje blokade na granici.
Pa da ih vidim. Ja prođem pa tko ziv tko mrtav.
Ako me to bude dijelilo od buduceg putovanja onda cu: djecu zamotati u celofan (dva sloja) i sve ih politi alkoholom ili necim dezinfekcijskim, zeni jedan ogroman flaster na usta (hmmm... to bi mogao i inace napraviti....), na prednji branik pricvrstiti krampove, pajsere i sl. siljate alate..... I uz poklic "banzaiiii" krenuti u probijanje blokade na granici.
Pa da ih vidim. Ja prođem pa tko ziv tko mrtav.

Nope. Citao, Brotanci traze povrate od Ryana, Easya i BA. Uzalud, kompanije odgovaraju da ne vracaju lovu jer lete normalno. Mozda bude kasnije ako se to jos rasplamsa ali sada ne.Gile wrote: Vjerujem da će vraćati novac, već svi talijanski aerodromi imaju na webu nekakvo obavještenje o stanju sa koronom, možda možeš već sada probati tražiti novac natrag.
U najgorem slucaju, popusio sam 292.40 eura
-
- Information
-