Pozdrav s putovanja
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
Pozdrav iz Škotske

collect moments, not things
- Prolaznica
Ajde kad obiđeš sva 3 glavna grada, javi top listu, baš me zanima
collect moments, not things
Pozdrav iz Talina također
i poseban pozdrav Nukcu. Što se liste tiče rekao bih da ide od juga ka sjeveru, Vilnius-Riga-Talin s tim da se još dvoumim da li mi je bolja Riga ili Talin. I čini se da je ovdje jako bitno koji je dan u tjednu, u Vilniusu sam bio u srijedu i četvrtak, jako malo ljudi, nema gužvi, kuhinje zatvaraju već u 22h, nakon ponoći ne smiješ više piti vani u baštama, u trgovinama ne prodaju alkohol nakon 20h.
Rigu sam posjetio u petak i subotu i sad ne znam koliko je to vezano za dan (mislim da je) ali je ispala puno bolje, puno je ljudi, živo je, restorani i kafići krcati, ostali smo do jutra vani i bilo je još otvorenih mjesta i ljudi. U Talinu sam evo nedjelju i ponedjeljak s tim da je oba dana praznik. Lijep je grad, ima što za vidjeti ali nekako manje živ nego Riga, da li zbog praznika ili je uvijek tako ne znam...ipak ostajem pri listi od goreg prema boljem Vilnius-Riga-Talin. 
Odoh danas za Helsinki, pozdrav iz njega unaprijed.
Odoh danas za Helsinki, pozdrav iz njega unaprijed.
- Marsovac7
- Svemirka
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 45 times
Hajde pozdravit ću ga.
Evo me na brodu negdje nasred Baltika, za sat i pol ću biti tamo.
Šta stvarno?! Vilnius najbolji? Eto biće da smo bili u krivi dan onda, nama je ipak najslabiji. 
Ma naravno ali zadržavam pravo da se čudim.
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Ustvari je jako teško uspoređivat ta tri grada.
VIlnius je barokni grad, Tallin srednjevjekovni, dok je Riga skandinavsko-njemačka arhitektura.
Pa što ti se više sviđa, tako ti se sviđaju i ti gradovi.
Meni je Riga nekako najviše sovjetska , ne toliko sam centar, nego kad se maknješ 100 m od centra.
Tallin i Vilnius su mi se više dopali jer su uređeniji, a i puno moderniji nego Riga, prepuno arhitektonsko lijepo dizajniranih novih zgrada. Pogotovo stambenih zgrada.
Recimo cijela Hrvatska zaostaje za njima godinama.
VIlnius je barokni grad, Tallin srednjevjekovni, dok je Riga skandinavsko-njemačka arhitektura.
Pa što ti se više sviđa, tako ti se sviđaju i ti gradovi.
Meni je Riga nekako najviše sovjetska , ne toliko sam centar, nego kad se maknješ 100 m od centra.
Tallin i Vilnius su mi se više dopali jer su uređeniji, a i puno moderniji nego Riga, prepuno arhitektonsko lijepo dizajniranih novih zgrada. Pogotovo stambenih zgrada.
Recimo cijela Hrvatska zaostaje za njima godinama.
Vidiš meni je taj sovjetski dojam ostao u Vilniusu, puno više nego u druga dva. Pričao sam ti da smo greškom otišli krivim busom u nekom smjeru pa smo pješke odatle išli ka stanici i tamo baš komentirali te ružne kockaste i oronule kutije negdje i sedamdesetih.
Ima toga i u druga dva grada ali je puno više sređeno i što se penješ sjevernije sve čistije, nekako nam je na oko bilo jasno da je standard sve bolji što ideš sjevernije.
Riga je puna Art Nouveau arhitekture od prije prvog Sv.rata, poznata je po tome i najljepša je od ova tri grada. Što se modernih stambenih zgrada tiče ja bih definitivno izdvojio Talin, slikao sam nekoliko ludilo zgrada
potražit ću poslije slike pa možda zalijepim koju.
Nego ono što mi je najviše zasmetalo u Vilniusu je ono što sam već pisao, nakon ponoći sve je zatvoreno i nema gotovo pa nikoga na ulicama što u druga dva grada nisam doživio. Sad se tu jedino moram ograditi jer sam u Vilniusu proveo srijedu i četvrtak noć, vjerujem da je petkom i subotom ipak puno življe.
Naravno sve je ovo samo osobni dojam a vremena premalo da se stekne bolji.
Riga je puna Art Nouveau arhitekture od prije prvog Sv.rata, poznata je po tome i najljepša je od ova tri grada. Što se modernih stambenih zgrada tiče ja bih definitivno izdvojio Talin, slikao sam nekoliko ludilo zgrada
Nego ono što mi je najviše zasmetalo u Vilniusu je ono što sam već pisao, nakon ponoći sve je zatvoreno i nema gotovo pa nikoga na ulicama što u druga dva grada nisam doživio. Sad se tu jedino moram ograditi jer sam u Vilniusu proveo srijedu i četvrtak noć, vjerujem da je petkom i subotom ipak puno življe.
Naravno sve je ovo samo osobni dojam a vremena premalo da se stekne bolji.
- Tyrion Lannister
Pozdrav iz Malage.
Grad, a ne sladoled.
u 5:15 je zvonio sat...
Grad, a ne sladoled.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Tyrion Lannister
Pozdrav s prodruženog boravka/godišnjeg iz Marca Pola.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Trondheim ti ima najsjeverniju srednjev.katedralu, uzivaj! Bez slika se ne vracaj.
I glasno navijaj!
I glasno navijaj!
-
nasmijanonebo
- Been thanked: 10 times
Fakat odes na svaku tekmu nasih (repka + Dinamo)?
-
- Information
-