Islandsko ljeto je malo drugacije od naseg.
Island
A znam, pratim temperature na Islandu
ne brinite ponijet ćemo jakne, krenuti ovdje sa 30C u njima u avion 
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
ne pomaže tu nikakva griva, uzmi kapu
collect moments, not things
Hajde dobro
imat ću kapuljaču, može valjda tako. 
Niko kakva je situacija za parking u Reykjaviku? Koliko sam skužio naplaćuju samo u najužem centru a okolo je free, jel tako? Smješten sam odmah do Hallgrimskirkja prva dva dana, tu vidim da je pod naplatom ali 200-300 metara dalje bi trebalo biti free.
I imaš li kakvu preporuku za nešto dobro pojesti a da ne bankrotiram? Imaš kakvo zanimljivo mjesto za popiti nešto pod istim uvjetima kao i prije.
U nedjelju ćemo vjerovatno u Bryggjan Brugghús, ima neki jazz a free je upad.
Jesi bio tamo?
Niko kakva je situacija za parking u Reykjaviku? Koliko sam skužio naplaćuju samo u najužem centru a okolo je free, jel tako? Smješten sam odmah do Hallgrimskirkja prva dva dana, tu vidim da je pod naplatom ali 200-300 metara dalje bi trebalo biti free.
I imaš li kakvu preporuku za nešto dobro pojesti a da ne bankrotiram? Imaš kakvo zanimljivo mjesto za popiti nešto pod istim uvjetima kao i prije.
Ja sam ti neznalica za ReykjavikGile wrote: ↑11 Jun 2019, 15:51Hajde dobroimat ću kapuljaču, može valjda tako.
I imaš li kakvu preporuku za nešto dobro pojesti a da ne bankrotiram? Imaš kakvo zanimljivo mjesto za popiti nešto pod istim uvjetima kao i prije.U nedjelju ćemo vjerovatno u Bryggjan Brugghús, ima neki jazz a free je upad.
Jesi bio tamo?
Lebowski bar je navodno popularan, ja volim Drunk Rabbit
Pojest...hmmm dominos pizza
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Parking se plaća više manje samo u glavnoj ulici i malo oko nje. I oko autobusnog kolodvora. Pokrajnje ulice su uglavnom free, ali nema uvijek mjesta za parking. Obično sam parkirao uz obalu, Saebraut ulica, tamo sam uvijek našao mjesta, a nije daleko. To ti je glavna ulica uz obalu koja vodi prema Harfi. Koncertnoj dvorani.
Najjeftinije što sam našao za jesti je islandski Mcdonalds, odnostno restoran Aktu-Taktu, fast food koji nudi iste stvari kao McDrek (pošto njih nema na Islandu), a cijena za meni je bila oko 13-tak eur. Evo ti link pa provjeri. https://aktutaktu.is/
Od restorana, najjeftinije što sam vidio je 100 restaurant, neki kineski restoran koji nudi All u can eat za nekih 20-tak EUR.
Evo ti i link: https://100icelandhotel.is/restaurant
Po barovima nisam zalazio, nekako su mi svi bili isti, amerikarizirani, prepuni amera koji su došli s wow air i tamo se bezvezno opijali.
Radije sam kupio pivo u Vinbuđinu i gledao zalazak sunca na Grotta Lighthouse.
Ima puno takvih dobrih lokacija za popit Vinbuđinsko pivo.
Najjeftinije što sam našao za jesti je islandski Mcdonalds, odnostno restoran Aktu-Taktu, fast food koji nudi iste stvari kao McDrek (pošto njih nema na Islandu), a cijena za meni je bila oko 13-tak eur. Evo ti link pa provjeri. https://aktutaktu.is/
Od restorana, najjeftinije što sam vidio je 100 restaurant, neki kineski restoran koji nudi All u can eat za nekih 20-tak EUR.
Evo ti i link: https://100icelandhotel.is/restaurant
Po barovima nisam zalazio, nekako su mi svi bili isti, amerikarizirani, prepuni amera koji su došli s wow air i tamo se bezvezno opijali.
Radije sam kupio pivo u Vinbuđinu i gledao zalazak sunca na Grotta Lighthouse.
Ima puno takvih dobrih lokacija za popit Vinbuđinsko pivo.
Hvala ljudi na savjetima/linkovima.
Za nešto sam već imao zabodenu zastavicu, nešto novo sam dodao. Što se barova tiče naravno da nije obavezno ići u njih i pivo iz trgovine na dobrom mjestu je sasvim okej, ne brinite imam je dosta low budget iskustva
otići ćemo vjerovatno na onaj jazz što sam prije spominjao jer mi se čini okej platiti cugu ako dobiješ neku vrijednost za to a live nastup to je, u ostalim prilikama ostaje pivo na klupici.
Što se trgovine tiče jel Bonus i dalje u điru? Može ovaj? https://www.google.com/maps/place/B%C3% ... 22.5435289 Ili što ste spominjali da se odmah na aerodromu kupuje?
Što se trgovine tiče jel Bonus i dalje u điru? Može ovaj? https://www.google.com/maps/place/B%C3% ... 22.5435289 Ili što ste spominjali da se odmah na aerodromu kupuje?
Glede klope, mogu (i cijenom i kvalitetom) preporučiti nekaj kaj se zove Noodle Station. Nalazi se blizu ćoška Laugavegura i Snorrabrauta, što će reći cca istočni rub strogog centra. (Tamo sam blizu zadnji put stanovao i besplatno sam parkirao na Hverfisgata.)
Radi se o restoranu koji nudi samo tri stvari: Tri različite varijante Dalekoistočnih juha s rezancima. (Nije baš ramen, ali jest neka korejska ili tajlandska varijanta iste.) Cijene su popularne (cca 10-15 eura po zdjeli), a mislim da je moguć i refill za istu cijenu. (Za taj detalj nisam siguran sjećam li ga se točno, ili mi se memorija pomiješala s jednim sličnim restoranom u Grindaviku, a za kojeg sam 100% siguran da imaju refill juhe.)
Uglavno, ta juha (ili dvije ak je refill) koju pojedeš tu, ili će ti biti dovoljna kao središnji obrok dana ili će ti predstavljat zdrav, jeftin i ukusan temelj nakon kjojeg se nećeš osjećat previše krivim ak još dodaš i kakvo nezdravo smeće (sendvič, hotdog, pizza, ....).
Glede pak izlaznog djutića za alkohol na aerodromu, nemreš ga fulat ... Idi za rijekom ljudi iz svog aviona, 80% njih (i 100% muškog dijela aviona) će te neminovno dovesti do njega.
EDIT: Mislim da se sjećam da u Noodle Stationu nije bilo refilla, ali je zato i u jednoj (povećoj) zdjeli količina bila poprilična.
Radi se o restoranu koji nudi samo tri stvari: Tri različite varijante Dalekoistočnih juha s rezancima. (Nije baš ramen, ali jest neka korejska ili tajlandska varijanta iste.) Cijene su popularne (cca 10-15 eura po zdjeli), a mislim da je moguć i refill za istu cijenu. (Za taj detalj nisam siguran sjećam li ga se točno, ili mi se memorija pomiješala s jednim sličnim restoranom u Grindaviku, a za kojeg sam 100% siguran da imaju refill juhe.)
Uglavno, ta juha (ili dvije ak je refill) koju pojedeš tu, ili će ti biti dovoljna kao središnji obrok dana ili će ti predstavljat zdrav, jeftin i ukusan temelj nakon kjojeg se nećeš osjećat previše krivim ak još dodaš i kakvo nezdravo smeće (sendvič, hotdog, pizza, ....).
Glede pak izlaznog djutića za alkohol na aerodromu, nemreš ga fulat ... Idi za rijekom ljudi iz svog aviona, 80% njih (i 100% muškog dijela aviona) će te neminovno dovesti do njega.
EDIT: Mislim da se sjećam da u Noodle Stationu nije bilo refilla, ali je zato i u jednoj (povećoj) zdjeli količina bila poprilična.
U vezi Noodle Stationa si u pravu. Velike porcije su, velike zdjele. Jedino meni nije bilo fino, al ja ne volim azijsku hranu i tonu povrca koje stave nutra tak da je to jedini razlog. Ne bi jel to ni u aziji tak da nije do mjesta nego menenvnk wrote: ↑12 Jun 2019, 12:53Glede klope, mogu (i cijenom i kvalitetom) preporučiti nekaj kaj se zove Noodle Station. Nalazi se blizu ćoška Laugavegura i Snorrabrauta, što će reći cca istočni rub strogog centra. (Tamo sam blizu zadnji put stanovao i besplatno sam parkirao na Hverfisgata.)
Hvala nvnk za info
Ovaj LAUGAVEGUR već imam zastavicu, sad ne znam je li netko već spominjao ili što li.
100 kuna za juhu
al dobro što da se radi, neka je ako zatreba. Za te pare ima da mi daju refill
Niko ne volim ni ja baš azijsku hranu, nisam se nikada tamo nešto razveselio, ali juha je juha, ako je hladno kako kažete a stomak natrpan raznim smećem godi.
Mislim da ću izlazni djutić onda lako naći
kuda svi i ja ću.
Mislim da ću izlazni djutić onda lako naći
-
- Information
-