UĐITE! (službeni chat)

Razgovor ugodni, divan natenane
dimnjak

Post 18 Sep 2011, 14:05

pa ono...zapravo sam pokusala napravit rez u ovom nizu koji je krenuo, onak, malo, krivo.
:grli:

mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
aisling

Mortiša, bok :D

Postići se neće niš drugo nego da ljudi vele ono što ih im tišti grud u ovoj tihoj zimskoj noći.
A dok god ih to tišti, neće bogami ni na drugim temama bit konstruktivni.
Otvorit novu temu ili nešto, postavit neko pravilo ako je potrebno reć da pljuvanje nema nikakvu svrhu i to je sve. Tako se vesele teme neće morit s tištećim grudima i bok :)
Happy Easter!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Eh, a taman sam se ufurala u neozbiljno četanje i sad se moram uozbiljiti.

Kako ja vidim, svatko od nas ima s Forum.hrom svoju vezu, odnos. Svatko se na svoj način nosi s time da je u nekom trenutku završio u vezi sa zlostavljačem, a klepetanje o tome - pomaže. Poticanje mržnje ne pomaže, ali, koliko vidim, to nitko i ne radi. Ali, kao i nakon svake loše veze, ne čudi ni što se trzamo na bezazleno tapšanje po ramenu. Osim razgovora, treba i vremena.

Kako ja vidim stvari - dok god se priča i o drugome, valja. S vremenom će se sve više pričati o drugim stvarima i bit će još bolje. :)
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Morticia

Post 18 Sep 2011, 14:06

Melody wrote:Ne vidim da je iko rekao da mrziš baš čim se takneš nepravde. Svi smo ovdje zbog nepravde, ali osnivati nešto na temeljima mržnje i negacije nikad ne može opstati. Tako ne mislim da bi Trkeljanja trebala imati to u svom temelju.
Govorim iz iskustva svih antiprotivnih projekata u kojima sam sudjelovala. Moraš imati svoj vlastiti projekt, a ne bazirati se na negaciji i kukanju. To se uvijek uruši.
Stoga se slažem da takvom čemu ovdje nema mjesta.
Ako ste željelli poligon gdje možete slobodno govoriti i koji možete kreirati manje-više po pravilima o kojima ste na Forum.hr-u sanjali a niste mogli dobiti, neka to bude dovoljno. Šta će nam pljuvanje po bilo kome ili čemu i kako će nam to pomoći?

Slažem se s Morti u potpunosti.
Hvala, to je ono što sam i ja željela reći. :)
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
klonka

Post 18 Sep 2011, 14:08

Morticia wrote: Dakle, samo izvolite, al' koliko će vas to daleko dovesti i što će se time postići ja ne znam. :ne zna:
Kužim da smo svi ogorčeni, al' nekako sam se ponadala da ćemo uspjeti napraviti nešto konstruktivno, umjesto što smo se u prvih par sati uspjeli pooptuživati da radimo isto što i f.hr.
Očito sam bila u krivu. :top:
Ajde, ajde. Nije nelogično ni da nam rasprava o moderiranju i pravilima počinje od onih koji su nam poznati i od kojih smo pobjegli pa kako bi onda druge rasprave bile lišene spominjanja onog tamo drugog foruma. Friško je sve to, daj nam vremena da se uhodamo.

Vot Melodi sed. Ni ja ne želim da ovo postane forum otpadnika od forum.hr-a na kojem će nam se sve rasprave temeljiti samo na tome jer znam da takvi nemaju šanse opstati, a drago mi je da vas imam sve tu i ne želim da odete/odemo.

Evo, obećavam ti da neću koristiti ovaj forum za okupljanje istomišljenika za pljuckanje po forum.hr-u :zubo:, ali neću obećati da im neću reći što o tome mislim ako me pitaju. :angel:
dimnjak wrote:nemojte im smanjivat zaradu. frendica mi radi u monitoru i jedva i ovako prezivljava s tom placom.
To je drugi par cipela. Radi i moj frend i malo sam bijesna kad vidim da mu plaća kasni mjesecima. :(
gonj špadi
Morticia

Post 18 Sep 2011, 14:09

ElliQuinn wrote:Eh, a taman sam se ufurala u neozbiljno četanje i sad se moram uozbiljiti.

Kako ja vidim, svatko od nas ima s Forum.hrom svoju vezu, odnos. Svatko se na svoj način nosi s time da je u nekom trenutku završio u vezi sa zlostavljačem, a klepetanje o tome - pomaže. Poticanje mržnje ne pomaže, ali, koliko vidim, to nitko i ne radi. Ali, kao i nakon svake loše veze, ne čudi ni što se trzamo na bezazleno tapšanje po ramenu. Osim razgovora, treba i vremena.

Kako ja vidim stvari - dok god se priča i o drugome, valja. S vremenom će se sve više pričati o drugim stvarima i bit će još bolje. :)
Slažem se i s ovim.
I nemam namjeru otvarati posebne teme ili nedajbože :eek: :rofl: pdf-ove gdje se isključivo o tome razgovara.
Nadam se da će vrijeme učiniti svoje, to je sve što mogu.
Ja osobno sam u trenutku kad sam od tamo odlazila bila na čistu sa sobom i svojom odlukom pa i nemam neke potrebe dalje o tome govoriti, ali neki očito nisu. I to je ok.
Sve što sam željela reći ustvari je rekla Melody. :top:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ze.

Post 18 Sep 2011, 14:10

Ionako im možete naškoditi JEDINO pozitivom.

Srušit i haknut ih nećete. To vam garantiram. Osim ako imate botnet ili tako nešto.
Inače radim na jednom, eh, visokoprofilnijem sajtu i mogu vam reć da za svaki pokušaj lijepo šaljemo murju na vrata.

A pokušaja ima jer se svako malo neko nekom zamjeri ili su ljudi znatiželjni pa pokušavaju. Dodano k tome, vBulletin na kojem trče je poprilično foolproof sistem. Web server ispod njega zasigurno ima injection i flood zaštite i sl. (mod_secure) jer bi ga neko već zdrmao. Ili već i je, pa su ga popravili.

Jedini način na koji možete išta postić je biti konstruktivniji i - BOLJI.
Melody

Post 18 Sep 2011, 14:20

Mi komotno možemo i tematski forum osnovati :D Oni su obično mali, funkcionalni, dobro moderirani, dobro zaštićeni pozivnicama, ima minimum trolova. No, koja tema? I da li će nam faliti upisi naših neistomišljenika, ljudi od nas potpuno drukčijih, trolera, spamera, hoće li nam faliti žustrih rasprava? Jer, ako se forum bude sastojao samo od nas... well, s kim ćemo diskutirati? Na kraju ćemo se posvaditi jedni s drugima :ne zna: :D
Moramo imati jedan dobar uzorak naroda. Nezadovoljstvo Forum.hr-om može biti dobar motiv da ovdje nagna nekoliko desetina ljudi. Ali ostale ljude moramo prizvati nečim drugim, dabome.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 689 times
Been thanked: 1164 times
Post 18 Sep 2011, 14:23

Protiv sam tematiziranja. Hoću one klinke koje pitaju "jesam li trudna" i "kako da nađem boljeg dečka". To mi stoput zabavnije od struke. Politiku da i ne spominjem. :D
Potpisi su za budale.
rh4ps0dy

Post 18 Sep 2011, 14:24

Slažem se sa svime već rečenim. Čak se i nadam da forum neće biti jako masivan - bolje da nas je manje. I idemo ispočetka. :)
klonka

Post 18 Sep 2011, 14:26

Ze_Administratum wrote:Ionako im možete naškoditi JEDINO pozitivom.

Srušit i haknut ih nećete. To vam garantiram. Osim ako imate botnet ili tako nešto.
Inače radim na jednom, eh, visokoprofilnijem sajtu i mogu vam reć da za svaki pokušaj lijepo šaljemo murju na vrata.

A pokušaja ima jer se svako malo neko nekom zamjeri ili su ljudi znatiželjni pa pokušavaju. Dodano k tome, vBulletin na kojem trče je poprilično foolproof sistem. Web server ispod njega zasigurno ima injection i flood zaštite i sl. (mod_secure) jer bi ga neko već zdrmao. Ili već i je, pa su ga popravili.

Ma ne, gle, nije da ih ja želim rušiti i hakirati, to mi je djetinjasto i bezveze. Meni smeta to što navodno četvrti portal po posjećenosti u Hrvatskoj (oukej, to je bilo 2007) vodi čovjek s onakvim razumijevanjem slobode govora, tolerancije, cenzure i mržnje. Ne zato što sam se ja opekla tamo nego zato što smatram da to nije u redu na nekoliko razina. To nema veze s ovim forumom, ima veze sa mnom. Moja odluka da sudjelujem na ovom forumu nije posljedica situacije na forum.hr-u i želje da mu naškodim nego želje da se ovdje s vama družim. Kao što sam rekla Mortiši, neću svoje bivstvovanje ovdje pretvoriti u hajku na ono tamo, barem ne tu. Ali ne vidim ni razloga da se samocenzuriram kad govorim o tome, samo to.
rh4ps0dy wrote:Slažem se sa svime već rečenim. Čak se i nadam da forum neće biti jako masivan - bolje da nas je manje. I idemo ispočetka. :)
Da, ne treba ni tema ni puno ljudi za početak. Već će doći. Samo treba paziti da naš chat i međusobno poznanstvo ne odbije ljude od dolaženja.
gonj špadi
Beta ženka

Post 18 Sep 2011, 14:28

Melody wrote:Ne vidim da je iko rekao da mrziš baš čim se takneš nepravde. Svi smo ovdje zbog nepravde, ali osnivati nešto na temeljima mržnje i negacije nikad ne može opstati. Tako ne mislim da bi Trkeljanja trebala imati to u svom temelju.
Govorim iz iskustva svih antiprotivnih projekata u kojima sam sudjelovala. Moraš imati svoj vlastiti projekt, a ne bazirati se na negaciji i kukanju. To se uvijek uruši.
Ako ste željelli poligon gdje možete slobodno govoriti i koji možete kreirati manje-više po pravilima o kojima ste na Forum.hr-u sanjali a niste mogli dobiti, neka to bude dovoljno. Šta će nam pljuvanje po bilo kome ili čemu i kako će nam to pomoći?

Slažem se s Morti u potpunosti.
:facepalm:
Ajde mi samo citiraj gdje sam napisala ovo boldano, molim te.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Morticia

Post 18 Sep 2011, 14:32

Želim reći samo još jednu stvar i onda se bacam na odgoj djeteta i kuhanje ručka, ipak sam ja ŽMK, jel' tako? :rofl:

Dakle... Ovo što smo ovdje napravili bio je dogovor nekolicine forumaša, a slučajno je ispalo da sam ja bila u mogućnosti to i omogućiti.
ALI... Ako će se na svaki moj post i mišljenje od sad pa nadalje gledati kao na nekakvu "zabranu" ili "naredbu" odoh ja i odavdje.
Jer meni se po jajima ne hoda. Zato sam i otišla s f.hr-a.
Jednako kao što tamo nisam dozvolila da me se ušutkava i ugnjetava samo zato što sam "običan" forumaš tako ni ovdje neću da se moje postove tretira kao irelevantne i diktatorske zato što trenutno (jer nema tko drugi) imam administratorske ovlasti.
Odmah sam napisala- ja moderirati NEĆU. Kao što se toga ne bih prihvatila na f.hru, ikad, tako nemam namjeru ni ovdje.
I ne želim da se to u raspravama koristi kao argument protiv mene.
Jer mislim da nije fer, uistinu.
Na svoje mišljenje imam pravo i imam ga pravo izreći, bez obzira koje boje mi je nick. Figurativno rečeno, jel'. :zubo:
Beta ženka

Post 18 Sep 2011, 14:33

klonka wrote: Ma ne, gle, nije da ih ja želim rušiti i hakirati, to mi je djetinjasto i bezveze. Meni smeta to što navodno četvrti portal po posjećenosti u Hrvatskoj (oukej, to je bilo 2007) vodi čovjek s onakvim razumijevanjem slobode govora, tolerancije, cenzure i mržnje. Ne zato što sam se ja opekla tamo nego zato što smatram da to nije u redu na nekoliko razina. To nema veze s ovim forumom, ima veze sa mnom. Moja odluka da sudjelujem na ovom forumu nije posljedica situacije na forum.hr-u i želje da mu naškodim nego želje da se ovdje s vama družim. Kao što sam rekla Mortiši, neću svoje bivstvovanje ovdje pretvoriti u hajku na ono tamo, barem ne tu. Ali ne vidim ni razloga da se samocenzuriram kad govorim o tome, samo to.
Upravo tako. Mislila sam da smo bile dovoljno jasne. :)

A nisam se opekla toliko koliko drugi, no zapeklo me kad su meni zanimljivi forumaši dobivali po nosu ni zbog čega.

I što Hekatonhir reče - oću klinke koje pitaju jesu li trudne. Imam nekoliko starih tema u bukmarksima na koje se i dan-danas vraćam da se dobro nasmijem, a bez takvih članova to nije moguće. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
klonka

Post 18 Sep 2011, 14:35

ŽMK :cerek:, sve pet, nisam ni mislila da je to zabrana ili naredba, diskutiramo. Samo sam htjela razjasniti da moje pljuckanje o forum.hr-u ovdje nije ništa drugačije od mog pljuckanja po npr. Horvatinčiću.
gonj špadi
rh4ps0dy

Post 18 Sep 2011, 14:55

klonka wrote:Da, ne treba ni tema ni puno ljudi za početak. Već će doći. Samo treba paziti da naš chat i međusobno poznanstvo ne odbije ljude od dolaženja.
Ma koje poznanstvo? :D Ja poznam samo Lastana, inače sam nevidljiva. :zubo:
dejzi

Post 18 Sep 2011, 14:57

Imam pitanje po pitanju (ja i moje konstrukcije rečenica. :facepalm: ) otalbine, koliko daleko ide govorenje o novom forumu i pozivanje na druženje? :tupa:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Beta ženka

Post 18 Sep 2011, 15:04

rh4ps0dy wrote:Ma koje poznanstvo? :D Ja poznam samo Lastana, inače sam nevidljiva. :zubo:
Ja tebe znam (virtualno) jer nas je pradavno Lastan uključio u "konferenciju" zbog foruma FF-a i onih revolucionara u T-Mobajlu. :zubo:

BTW, ja nikoga ne znam u RL osim Lastana. Ostale isključivo po nickovima i načinu pisanja.
klonka

Post 18 Sep 2011, 15:09

Lanya, vlastito nahođenje. :ne zna:

Nema smisla da ovo pretvorimo u forum na kojem se okuplja nas dvadeset, ali nema smisla ni da zovemo ljude da se "prebace" jer ni ne pokušavamo napraviti zamjenu za onaj forum. Ako žele konstruktivno doprinijeti, svi su dobrodošli, ali ako im je ideja da trkeljaju s nama u startu bezveze, pogotovo dok forum još nije zaživio kao forum, onda nema.

Procijeni za svakoga koga zoveš, odnosno pitaj što misli o tome.
gonj špadi
Lastan

Post 18 Sep 2011, 15:23

Vidio sam nekolicinu otpadničkih foruma, od Disidenata nadalje. I većini je u imenu bilo nešto čime se definiraju u odnosu na IMF/forum.hr, kao što im je uglavnom bila zajednička i struktura neprežaljenog izvora.
Zato sam, među inim, predložio ime Trkeljanje; tako se definiramo u odnosu na sebe same umjesto da budemo kojekakvi otvoreni/slobodni/bla forumi. Mi trkeljamo, a ovo je Trkeljanje. Točka. Kom.

Naravno, u početku će nam i rasprave o mjestu s kojeg smo izbjegli, kao i metarasprave o raspravama o mjestu s kojeg smo izbjegli :D, biti relativno česte teme. I prognanici govore o ostavljenim ognjištima (jebem li ga u oči krvave tko je ta jebena ognjišta vratio u aktivni vokabular kad smo bili industrijalizirana zemlja i poznavali centralno grijanje), i ljudi nakon prekida govore o bivšim partnerima, naravno da ćemo i mi ponešto mljeti o onom ostavljenom forumu.
No ja prvi neću ulaziti ni u kakve mrziteljske rasprave, planiranja osvete i slično. Imamo svoj novi kutak i pozdravljamo svakoga tko želi doći. Samo ne puštamo baš svakome da postane admin. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 18 Sep 2011, 15:24

Beta ženka wrote:I što Hekatonhir reče - oću klinke koje pitaju jesu li trudne. Imam nekoliko starih tema u bukmarksima na koje se i dan-danas vraćam da se dobro nasmijem, a bez takvih članova to nije moguće. :D
Dobro, moji su motivi drukčiji, ali drago mi je da me netko razumije. :cerek:
Potpisi su za budale.
Lastan

Post 18 Sep 2011, 15:27

Ze_Administratum wrote:Ionako im možete naškoditi JEDINO pozitivom.

Kad smo već kod toga, pokušaja je bilo. I to ponekad uspješnih; znalo je biti da forum po tri-četiri dana ne radi uslijed napada.
Odonda su vjerojatno pojačali zaštite, pa je sad jedino što ga ruši – previše korisnika. :rofl: I moderiranje; čim netko krene žešće moderirati, zaredaju 502, 503 i 504.

Ja za ovaj forum oću 505. S crtom.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 18 Sep 2011, 15:29

Lastan wrote:Ja za ovaj forum oću 505. S crtom.
Izvoli: Image
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Post 18 Sep 2011, 15:31

Lastan wrote:No ja prvi neću ulaziti ni u kakve mrziteljske rasprave, planiranja osvete i slično. Imamo svoj novi kutak i pozdravljamo svakoga tko želi doći. Samo ne puštamo baš svakome da postane admin. :zubo:
Pa ja i nemam razloga da ikoga mrzim ili da se ikome svetim. U banani nisam, parcijale nemam, slobodna su mi oba nicka, i stari i novi - samo se za stari moram javiti upravi, da mi pošalju lozinku budući da sam je naslijepo promijenio :D - a ovdje sam svojom voljom, jer mi se ne sviđa trenutačna politika i jer ovako podržavam one kojih nema. Čisto racionalna odluka, dakle, bez trunke emocija. :)
Potpisi su za budale.
Beta ženka

Post 18 Sep 2011, 15:35

Hekatonhir wrote:Pa ja i nemam razloga da ikoga mrzim ili da se ikome svetim. U banani nisam, parcijale nemam, slobodna su mi oba nicka, i stari i novi - samo se za stari moram javiti upravi, da mi pošalju lozinku budući da sam je naslijepo promijenio :D - a ovdje sam svojom voljom, jer mi se ne sviđa trenutačna politika i jer ovako podržavam one kojih nema. Čisto racionalna odluka, dakle, bez trunke emocija. :)
Potpis na sve osim zadnje rečenice - kod mene postoji razočaranje upravom i žal za onim dobrim forumašima. Tko bi mogao naći slafka? :zubo:
  • Information