Tema za nabijanje broja postova
- trkeljanje
Dobar dan. Ovo je probni korisnički račun namijenjen za administrativne poslove. Služi za iskušavanje opcija i forumskih grupa. Kako članice i članovi s manje od četiri posta odnedavno ne uživaju sva prava dodijeljena registriranim forumašima - ne mogu primjerice slati privatne poruke - otvorio sam topik za nabijanje postova. Namjeravam ih napisati desetak, ne nužno odjednom, kako bih utvrdio mijenjaju li se mogućnosti u skladu s brojem objava.
Temu, naravno, mogu iskoristiti i drugi kako bi postali punokrvni trkeljaši. No postovi moraju biti sadržajni i smisleni. Poput ovoga, recimo. 'Spam' nije dopušten i kažnjavat će se banom. Ne samo da nećete dobiti pravo na pisanje PP-ova - lansirat ću vas u svemir.
S.
Temu, naravno, mogu iskoristiti i drugi kako bi postali punokrvni trkeljaši. No postovi moraju biti sadržajni i smisleni. Poput ovoga, recimo. 'Spam' nije dopušten i kažnjavat će se banom. Ne samo da nećete dobiti pravo na pisanje PP-ova - lansirat ću vas u svemir.
S.
Probni korisnički račun.
- trkeljanje
O čemu biste mogli trkeljati? Npr. o tome što ste do ovog trenutka radili. Vodite otvoreni dnevnik. Evo, ja sam čitavo jutro proveo uz kompjutor. Unapređujem forum, gledam što ljudi pišu o zadnjem ažuriranju phpBB-a, nadam se novim zakrpama...trkeljanje wrote: ↑04 May 2019, 12:29Temu, naravno, mogu iskoristiti i drugi kako bi postali punokrvni trkeljaši. No postovi moraju biti sadržajni i smisleni. Poput ovoga, recimo. 'Spam' nije dopušten i kažnjavat će se banom. Ne samo da nećete dobiti pravo na pisanje PP-ova - lansirat ću vas u svemir.
Sad ću se odlogirati pa u sustavu provjeriti je li se što promijenilo. Ne bi trebalo - napisao sam tek dva posta.
Probni korisnički račun.
- trkeljanje
You are not authorised to send private messages.
Aha, zabrane, vidim, funkcioniraju. Lijepo.
A zašto su uvedene, objasnio sam na drugome mjestu. Pojednostavnjeno, nisam ih trebao ni ukidati. Na svim forumima trebate prijeći neki prag da biste dobili sva prava. Ovdje toga nije bilo - novoregistrirani članovi bili su po svemu izjednačeni s registriranima, starima. Što nije dobra politika. Od novih se ubuduće očekuje više truda.
Aha, zabrane, vidim, funkcioniraju. Lijepo.
A zašto su uvedene, objasnio sam na drugome mjestu. Pojednostavnjeno, nisam ih trebao ni ukidati. Na svim forumima trebate prijeći neki prag da biste dobili sva prava. Ovdje toga nije bilo - novoregistrirani članovi bili su po svemu izjednačeni s registriranima, starima. Što nije dobra politika. Od novih se ubuduće očekuje više truda.
Probni korisnički račun.
- MmeTipfeler
S obzirom na to da sam punokrvna članica, smijem si dopustiti odobravanje smajlićima uz povik: živio admin!

- trkeljanje
Mogla si testni 'account' izvući, da zajedno iskušavamo opcije.MmeTipfeler wrote: ↑04 May 2019, 13:36S obzirom na to da sam punokrvna članica, smijem si dopustiti odobravanje smajlićima uz povik: živio admin!
Probu završavam četvrtim postom, sve funkcionira onako kako sam zamislio, a kad ga objavim, sustav bi mi automatski trebao dodijeliti prava registriranih korisnika.
Potražio sam 'plugin' za to, u phpBB-u sve se uglavnom radi ručno. Baniraš korisnike, dodjeljuješ im određenu grupu i boju, unutar nje određuješ ovlasti... Profi-softver djeluje samostalno, zato ga i plaćaš. Ali ovaj ne, nažalost. Zato su isprogramirali svu silu nekadašnjih MOD-ova, danas ekstenzija. Ova se, gle čuda, zove Auto Groups.
Probni korisnički račun.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 617 times
- Been thanked: 954 times
Groups: Registered users - tako piše u profilu. Radi, dakle. Ali ne baš automatski, više poluautomatski - morao sam kliknuti na tipku za resinkronizaciju popisa.trkeljanje wrote: ↑04 May 2019, 14:56Probu završavam četvrtim postom, sve funkcionira onako kako sam zamislio, a kad ga objavim, sustav bi mi automatski trebao dodijeliti prava registriranih korisnika.
Potpisi su za budale.
Hajdemo još jednom, ovaj put da vidim mogu li umjesto postova dodati neki drugi kriterij.
Ispucat ću sve testne račune, dobro da ih Didi ima desetak.
Još jedan probni korisnički račun.
- MmeTipfeler
Da, ali imati 'account' bez postova pravo je blago, ne samo informatičko. Mogu ga kažnjavati na sve žive načine, onako kako nikad ne bih mogao prave korisnike. Opomene, banovi, a nitko ništa ne vidi i nitko se nikad ne žali. Raj! 
Popodne sam išao na rođendansku zabavu, kao jedini muškarac među curama. Pijetao u kokošinjcu.trkeljanje wrote: ↑04 May 2019, 12:40O čemu biste mogli trkeljati? Npr. o tome što ste do ovog trenutka radili. Vodite otvoreni dnevnik. Evo, ja sam čitavo jutro proveo uz kompjutor. Unapređujem forum, gledam što ljudi pišu o zadnjem ažuriranju phpBB-a, nadam se novim zakrpama...
Lijepo mi je bilo. Kapitalističkim rječnikom rečeno - monopol je zakon!
Sad ni to nije bilo potrebno, 'plugin' je fino ugođen i besprijekorno funkcionalan.
A u klinac.
- Stitch
- Head Honcho
Čak 318 članica i članova nalazi se u grupi Zero posts users. Kao što joj ime kaže, napravljena je za forumašice i forumaše bez postova, no naknadno su u nju ubačeni oni s jednim, dva ili tri posta. Čim objave četvrti, automatski se miču. Isto tako, mehanički se u nju dodaju novoregistrirani trkeljaši, jer nemaju postova pa zadovoljavaju kriterij.
Didi i ja govorili smo ispočetka o deset objava kao nekakvom minimumu, ali prag je spušten na tri. Doista nije visok, dakle.
Didi i ja govorili smo ispočetka o deset objava kao nekakvom minimumu, ali prag je spušten na tri. Doista nije visok, dakle.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Svejedno, zalažem se za povećanje inicijalnoga broja postova.
Eh, da... Ako se zaključi da post nije sadržajan i smislen, što nije baš teško da se dogodi, pa se post izbriše - mislim, ne sam, ali pokušavam muljati, pa novoregistriranom odnosno nultom forumašu broj postova padne na tri, vraća li se automatski u grupu zero posts?
Eh, da... Ako se zaključi da post nije sadržajan i smislen, što nije baš teško da se dogodi, pa se post izbriše - mislim, ne sam, ali pokušavam muljati, pa novoregistriranom odnosno nultom forumašu broj postova padne na tri, vraća li se automatski u grupu zero posts?
- Stitch
- Head Honcho
Trebalo bi tako biti, 'plugin' kontrolira bazu i traži forumaše koji odgovaraju zadanim kriterijima (postovi, opomene, banovi, datum registracije, datum rođenja i slično).
Potpisi su za budale.
-
- Information
-