Dobivanje vize i putovanje u Sjedinjene Američke Države
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Iz Zagreba tesko.
Sad su uglavnom sve aviokompanije ukinule prtljagu u najjeftinijim kartama i za to je jos potrebno doplatit 80-tak eur. Pa ako posebno kupujes karte to ti je onda duplo.
A ova karta je s ukljucenom prtljagom.
Nije nekakva error cijena, ali meni se cini normalna cijena ako zelis otici na Havaje i ne zelis se vuc na neke druge aerodrome.
Sad su uglavnom sve aviokompanije ukinule prtljagu u najjeftinijim kartama i za to je jos potrebno doplatit 80-tak eur. Pa ako posebno kupujes karte to ti je onda duplo.
A ova karta je s ukljucenom prtljagom.
Nije nekakva error cijena, ali meni se cini normalna cijena ako zelis otici na Havaje i ne zelis se vuc na neke druge aerodrome.
Katastrofa.Nukac wrote: ↑11 Jan 2019, 15:02Inače, government shutdown je već uzrokovao nesagledive posljedice u nekim nacionalnim parkovima.
Nije mi jasno što je tim ljudima...
Joshua Tree National Park has been trashed in the shutdown. Now visitors are cutting down trees.
A week ago, Joshua Tree National Park in Southern California was forced to shut down its campgrounds due to “health and safety concerns over near-capacity pit toilets,” according to CNN.
But despite the partial closure, things continued to get worse.
According to National Parks Traveler, visitors are creating illegal roads and driving into some of the park’s most fragile areas. They are also chopping down trees, setting illegal fires, and graffitiing rocks. With Joshua Tree being roughly the size of Delaware, the eight on-duty law enforcement rangers had no way to stop all the prohibited activity.
“We had some pretty extensive four-wheel driving around the entire area to access probably our most significant tree in the park,” Joshua Tree superintendent David Smith told National Parks Traveler. “We have this hybrid live oak tree that is deciduous. It is one of our kind of iconic trees inside the park. People were driving to it and camping under it. Through the virgin desert to get to this location.”
On Tuesday, Smith announced the park would close indefinitely due to the damage. However, this measure was rolled back on Wednesday by federal officials, who said they will use the Federal Land and Recreation Enhancement funds to restart park maintenance and address sanitation issues. The park will even reopen some visitors centers and previously closed campgrounds and areas. There will still be no entrance fee.
Neka zatuku Trumpa umjesto da diraju ta nesretna stabla.
Iskreno nisam se previse kupal. Nisam neki ljubitelj kupanja u moru. Drugi dan kak sam dosel je bil na sjeveru otoka napad morskog psa, ja sam na jugu. Tak da me i to odbilo malo
Isto dosta plaza imaju grebene pa uz valove i nije najbolje za kupanje jer se mozes ozljediti. Al naravno ima plaza di je lijep ulazak u more i sve ok. Vanjske temperature su oko 25 pa na vise, za more neznam al to jenput kaj sam se smocil nije bilo nikakvih problema sa hladnocom a ja sam inace jako osjetljiv na hladnu vodu(meni je jadran hladan). Tak da temp mora je po meni taman. Ne pretoplo ko u aziji. Ako se ide u canyon e tam zna biti hladno, temperatura je oko 10 al je varljivo i treba za spavanje u satoru dobra vreca. Prical mi host da je neka cudna cirkulacija zraka tam i da je osjecaj hladnoce puno veci nego kaj temp prikazuje.
Inace ima dosta kise, po noci skoro uvijek a evo i u nedjelju je padalo cijeli dan. To je otok sa najvise kise, Koke State Park je jedno od naj vlaznijih mjesta na svijetu. Zato i jeje otok tak zelen
- Nukac
- Davorich
Za one koji ove godine planiraju u New York.
Stavite obavezno na listu atrakcija, izgleda da se otvaraju 15.3.2019
THE OBSERVATION DECK
The moment you step out onto the highest outdoor deck in the entire Western Hemisphere is a moment you’ll never forget.
Go rise above the clouds, the birds, the city itself.
Go out of the building and walk 65 feet straight out into the sky on the highest public balcony in New York.
Go take in the iconic skyline like never before, in full panorama—with dramatic sunsets to the west.
Go forth and stand on the large glass floor, gasping as you impossibly look straight down at the bustling neighborhood 1,000 feet below.
Go further and lean out over Manhattan, literally, on the nine-foot wall of boldly angled glass—if you dare.
VESSEL (TKA)
Public Square and Gardens
The extraordinary centerpiece of Hudson Yards is its spiral staircase, a soaring new landmark meant to be climbed. This interactive artwork was imagined by Thomas Heatherwick and Heatherwick Studio as an focal point where people can enjoy new perspectives of the city and one another from different heights, angles and vantage points.
Comprised of 154 intricately interconnecting flights of stairs -- almost 2,500 individual steps and 80 landings -- with nearly one mile of vertical climb above the Public Square and Gardens, this landmark will offer remarkable views.
Stavite obavezno na listu atrakcija, izgleda da se otvaraju 15.3.2019
THE OBSERVATION DECK
The moment you step out onto the highest outdoor deck in the entire Western Hemisphere is a moment you’ll never forget.
Go rise above the clouds, the birds, the city itself.
Go out of the building and walk 65 feet straight out into the sky on the highest public balcony in New York.
Go take in the iconic skyline like never before, in full panorama—with dramatic sunsets to the west.
Go forth and stand on the large glass floor, gasping as you impossibly look straight down at the bustling neighborhood 1,000 feet below.
Go further and lean out over Manhattan, literally, on the nine-foot wall of boldly angled glass—if you dare.
VESSEL (TKA)
Public Square and Gardens
The extraordinary centerpiece of Hudson Yards is its spiral staircase, a soaring new landmark meant to be climbed. This interactive artwork was imagined by Thomas Heatherwick and Heatherwick Studio as an focal point where people can enjoy new perspectives of the city and one another from different heights, angles and vantage points.
Comprised of 154 intricately interconnecting flights of stairs -- almost 2,500 individual steps and 80 landings -- with nearly one mile of vertical climb above the Public Square and Gardens, this landmark will offer remarkable views.
- Nukac
- Davorich
Zanima me jel tko bio u Atlantic Cityu, i jel se isplati otići do tamo na jednodnevni izlet. To je cca 2,5 sata od NYC.
Koliko vidim, samo ogromne zgradurine/kockarnice. Doduše, i velik outlet. Ali za to imam i Jersey Gardens.
Koliko vidim, samo ogromne zgradurine/kockarnice. Doduše, i velik outlet. Ali za to imam i Jersey Gardens.
Bio sam ja u Atlantic Cityju. E, sad, jel' se "isplati" ili ne, ovisi o osobnoj definiciji "isplati". Meni se je tada (2002) isplatilo, jer nisam bio prije ni u Vegasu ni tamo, dakle hotelčine/kockarnice mi jesu bile fascinantne, poredane uz čuveni boardwalk ... Na neki način, ak si vidio Las Vegas Strip/Fremont Street u LV, dođe ti na isto, a na neki drugi način baš i ne, jer se ipak radi o pješačkom boardwalku uz ocean.
Kolko kužim, klasični američki boardwalk koji se proteže duž plaže, sam po sebi za tebe nije neka novost (iako je baš ovaj, dugačak skoro 7 km, znamenit po tome što je najstariji u Americi) i nije ti problem zamisliti kombinaciju LV Stripa i onih boardwalkova koje si već vidio, no na tebi je da, temeljem te slike koju sam ti pružio, sam zaključiš zanima li te to ili ne.
Eh, da, pitanje ima li još čega tamo? Pa, baš i ne.
Eventualno ovo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucy_the_Elephant
I ama baš ništa drugo.
Meni je najfascinantnija bila podjela "nadležnosti" između tri paralelne dugačke ulice koje u stvari čine AC, ili bar njegov glavni dio: Uz Boardwalk su sve samo kockarnice i hotelčine. Dakle, to je kad friško dođeš pun love.
Slijedećom paralelnom prema unutrašnjosti dominiraju zalagaonice. To je ono kad prokockaš svu lovu, pa počneš sa sebe skidat nakit, satove, ... vjenčano prstenje ...
I treća, zadnja prema unutrašnjosti, već relativno daleko od sjaja Boardwalka, puna je crkava različitih konfesija. To je ono kad više ništa nemaš niti da založiš i utjehu tražiš u Bogu.
Ne znam, nisam išao dalje, možda postoji i četvrta, s trgovinama oružjem, kad ni Bog više ne pomaže, samo metak u ludu glavurdu.
Kolko kužim, klasični američki boardwalk koji se proteže duž plaže, sam po sebi za tebe nije neka novost (iako je baš ovaj, dugačak skoro 7 km, znamenit po tome što je najstariji u Americi) i nije ti problem zamisliti kombinaciju LV Stripa i onih boardwalkova koje si već vidio, no na tebi je da, temeljem te slike koju sam ti pružio, sam zaključiš zanima li te to ili ne.
Eh, da, pitanje ima li još čega tamo? Pa, baš i ne.
Eventualno ovo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucy_the_Elephant
I ama baš ništa drugo.
Meni je najfascinantnija bila podjela "nadležnosti" između tri paralelne dugačke ulice koje u stvari čine AC, ili bar njegov glavni dio: Uz Boardwalk su sve samo kockarnice i hotelčine. Dakle, to je kad friško dođeš pun love.
Slijedećom paralelnom prema unutrašnjosti dominiraju zalagaonice. To je ono kad prokockaš svu lovu, pa počneš sa sebe skidat nakit, satove, ... vjenčano prstenje ...
I treća, zadnja prema unutrašnjosti, već relativno daleko od sjaja Boardwalka, puna je crkava različitih konfesija. To je ono kad više ništa nemaš niti da založiš i utjehu tražiš u Bogu.
Ne znam, nisam išao dalje, možda postoji i četvrta, s trgovinama oružjem, kad ni Bog više ne pomaže, samo metak u ludu glavurdu.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 832 times
- Been thanked: 1578 times
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Čuvaj se dvostrukog oporezivanja ako na kocki zaradiš štogod. Mislim da još nismo s Amerima potpisali sporazum o tome. 
Potpisi su za budale.
- Nukac
- Davorich
Malo o mom Nyc iskustvu.
Letio sam s American Airlines iz Minhena preko Charlotte na JFK.
Moram priznat da su me ugodno iznenadili. Avion je bio A330-200, unaprijed mozes badava rezervirat sjedalo, hrana je ok i poprilicno cesto nose vodu okolo. Ife je isto ok.
Recimo zadnji puta mi je British bio zivi ocaj po pitanju klope, a jos gore po pitanju udobnosti sjedala.
Dosli smo u Charlotte pola sata ranije i tu je nastao problem. Naime, imigracija pocne radit tek u 1, a mi dosli u pola 1. Pa smo pola sata sjedili u avionu i cekali.
Imigracija nije bila automatizirana, vec klasican razgovor sa sluzbenikom. No nije uopce bilo nekih problema.
Cak sam dobio i pecat u putovnicu.
I onda pocinju jos veci problemi, jer je taj dan u USA bila oluja svih oluja, te su pocela kasnjenja.
Na kraju je bilo vise od 3 sata. No nazalost bez kompenzacije, jer su u pitanju vremenski uvjeti. Stigao sam na JFK oko 10 navecer, a do grada oko pola 1, posto mi je hotel na 107th st.
Hotel je Morningside Inn. Najjeftiniji koji sam uspio nac a da ima privatnu kupaonicu, cca 90 eur na noc. Necu govorit hvalospjeve o hotelu. Ok krevet, cisti rucnici, za sad nema ugriza, tako da vjerojatno nema buha.
Savjet za putnike u dogledno vrijeme - ako planirate u NYC, trenutno su radovi na liniji L te vlakovi voze svakih 20 min, pa je mali kaos. Prvi dan se cekalo na ulazak u metro stanice. Provjerite prije nego uzimate hotel.
Letio sam s American Airlines iz Minhena preko Charlotte na JFK.
Moram priznat da su me ugodno iznenadili. Avion je bio A330-200, unaprijed mozes badava rezervirat sjedalo, hrana je ok i poprilicno cesto nose vodu okolo. Ife je isto ok.
Recimo zadnji puta mi je British bio zivi ocaj po pitanju klope, a jos gore po pitanju udobnosti sjedala.
Dosli smo u Charlotte pola sata ranije i tu je nastao problem. Naime, imigracija pocne radit tek u 1, a mi dosli u pola 1. Pa smo pola sata sjedili u avionu i cekali.
Imigracija nije bila automatizirana, vec klasican razgovor sa sluzbenikom. No nije uopce bilo nekih problema.
Cak sam dobio i pecat u putovnicu.
I onda pocinju jos veci problemi, jer je taj dan u USA bila oluja svih oluja, te su pocela kasnjenja.
Na kraju je bilo vise od 3 sata. No nazalost bez kompenzacije, jer su u pitanju vremenski uvjeti. Stigao sam na JFK oko 10 navecer, a do grada oko pola 1, posto mi je hotel na 107th st.
Hotel je Morningside Inn. Najjeftiniji koji sam uspio nac a da ima privatnu kupaonicu, cca 90 eur na noc. Necu govorit hvalospjeve o hotelu. Ok krevet, cisti rucnici, za sad nema ugriza, tako da vjerojatno nema buha.
Savjet za putnike u dogledno vrijeme - ako planirate u NYC, trenutno su radovi na liniji L te vlakovi voze svakih 20 min, pa je mali kaos. Prvi dan se cekalo na ulazak u metro stanice. Provjerite prije nego uzimate hotel.
- Nukac
- Davorich
Posto mi nije prvi put a nadam se i zadnji u NYC, nemam nekog plana, nego obilazim mjesta kako grah padne.
Prvi dan sam zapoceo kod Flatirona.
Posto je osvanuo suncan dan, nisam se predugo zadrzao, nego odlucio se za setnicu na Rosevelt Islandu.
Do tamo vozi zicara s 59th st i Lexington av. u proljece je prekrasno jer cvatu tresnje i pruza se lijep pogled na East river i zgradu UN. Zicara se ne placa, odn uljucena je u 7 dnevnu metro kartu.
Noc je bila rezervirana za razgled Broadwaya i Times sq.

(Nisam ja na slici, tip slucajno upao u kadar)

Prvi dan sam zapoceo kod Flatirona.
Posto je osvanuo suncan dan, nisam se predugo zadrzao, nego odlucio se za setnicu na Rosevelt Islandu.
Do tamo vozi zicara s 59th st i Lexington av. u proljece je prekrasno jer cvatu tresnje i pruza se lijep pogled na East river i zgradu UN. Zicara se ne placa, odn uljucena je u 7 dnevnu metro kartu.
Noc je bila rezervirana za razgled Broadwaya i Times sq.

(Nisam ja na slici, tip slucajno upao u kadar)

- Nukac
- Davorich
Sljedeci dan sam zapoceo s WTC.
Vrijeme je bilo oblacno. Zapoceo sam sa novom stanicom podzemne zeljeznice/shopping centrom. Glavni i najljepsi dio se zove Oculus.

Tamo je i 9/11 memorial i muzej. U Muzej nisam isao ali sam prosetao oko memorijala.
Jako tuzno mjesto. Inace, kad je nekom od poginulih rodjendan, u njegovo ime se stavi bijela ruza.

Posto je dan bio oblacan, nije bila neka guzva za observatorij na WTC one, pa sam odlucio iskoristit priliku. Nije jeftino, 42$ je osnovna karta. Sve skupa sam cekao 5 min, i eto me na 100-tom katu.
Malo je bila izmaglica, ali tako je i za suncanih dana.

Nakon visina odlucio sam se napustit Manhattan i preko Brooklyn Bridge pjeske zaputit u Brooklyn.

Spustio sam se sve do obale East rivera, gdje sam se ukrcao na brod koji vozi sve do 34 street i zgrade UN. Brod kosta 2,75$. Dio je vrlo intenzivne mreze brodskih linija, i za male pare mozete preplovit od Bronxa, sve do Lond Islanda. Pogledajte mrezu linija na www.ferry.nyc

Vrijeme je bilo oblacno. Zapoceo sam sa novom stanicom podzemne zeljeznice/shopping centrom. Glavni i najljepsi dio se zove Oculus.

Tamo je i 9/11 memorial i muzej. U Muzej nisam isao ali sam prosetao oko memorijala.
Jako tuzno mjesto. Inace, kad je nekom od poginulih rodjendan, u njegovo ime se stavi bijela ruza.

Posto je dan bio oblacan, nije bila neka guzva za observatorij na WTC one, pa sam odlucio iskoristit priliku. Nije jeftino, 42$ je osnovna karta. Sve skupa sam cekao 5 min, i eto me na 100-tom katu.
Malo je bila izmaglica, ali tako je i za suncanih dana.

Nakon visina odlucio sam se napustit Manhattan i preko Brooklyn Bridge pjeske zaputit u Brooklyn.

Spustio sam se sve do obale East rivera, gdje sam se ukrcao na brod koji vozi sve do 34 street i zgrade UN. Brod kosta 2,75$. Dio je vrlo intenzivne mreze brodskih linija, i za male pare mozete preplovit od Bronxa, sve do Lond Islanda. Pogledajte mrezu linija na www.ferry.nyc

- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
-
- Information
-