Chat

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 28 Jan 2019, 09:59

A ništa, eto imamo akciju dovedi prijatelja na trkeljanje.

Jedino ne znam što vam mogu ponudit kao nagradu. :rofl:

nvnk
Has thanked: 20 times
Been thanked: 58 times

Post 28 Jan 2019, 12:36

Stitch wrote:
27 Jan 2019, 20:36
Poruke su se tolerirale recimo na Zdravlju, gdje je katkad važna bila diskrecija. Ili drugdje na temama gdje bi detaljniji postovi skrenuli ili razvodnili raspravu. Ali na Turizmu, gdje je praksa bila "pitaj - objasnit će ti", poruke su čista provokacija. Ono, "jebali ste me u mozak pa ću sad ja jebati vas". I to se vidi iz aviona.

Nasmijano Nebo nije u pravu, što uopće ne znači da ne bi bila korisna ovdje. Iskoristi li tkogod od vas posljednji nesporazum s administracijom Forumhaera da je dovede ovamo, podržat ću ga. ;)
Niti ja, kao ni ti, nisam "tamo preko" pratio o čemu se u stvari radi, pa možemo samo načelno o cijeloj stvari suditi.

Dakle, kao što Nukac nije imao konkretnog povoda reći da je NN "na meti moderatorske klike" (pretpostavljam da nije, jer da je za tu svoju tvrdnju imao neki dokaz iz pobližeg pračenja fhr-a, već bi se od sada javio), tako ni ti nemaš konkretno saznanje da se u stvari radi o uskraćivanju informacija širem krugu forumaša.

Također ne znamo niti o kojoj se učestalosti takvih poruka od strane NN radi. (Kad bi se radilo o velikoj učestalosti, bio bi to spam, pa makar se i ne radilo o uskračivanju informacija i savjeta.)

A glede pojave selektivne primjene pravila na fhr (koja se u ovom konkretnom slučaju, dopuštam, možda i nije dogodila, ali možda i jest) ja niti ne moram biti upućen u taj konkretni slučaj NN i PM-a jer sam ju više puta osjetio i na vlastitoj koži i primijetio općenito kod izlaganja i obrane "nepoželjnih"/"poželjnih" teza.
Nukac
Davorich

Post 28 Jan 2019, 13:27

Ne pratim više FHR.
Ali i da želiš utvrdit koliko često je to NN radila, ne možeš, pošto se nastavlja praksa brisanja postova, pa je većina tih postova izbrisana.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 618 times
Been thanked: 958 times
Post 28 Jan 2019, 15:09

InterMezzo je ovdje bio korektan; pisao je zanimljive postove, pristojno je izražavao neslaganje sa Sedmicom, nije se dao isprovocirati... Kad mu je ovaj nešto odbrusio, odustao je od rasprave.

Sedmicu smo nažalost prekasno banirali, InterMezzo se već bio pokupio s Trkeljanja - pretpostavljam, i zbog njega. Trebali smo se prije riješiti toksičnih forumaša, u koje ubrajam i Judolina. Vrijeme ne mogu vratiti, pa ni razočarane trkeljaše, ali mogu jamčiti da takvi nikad više neće pisati ovdje. Možete to reći i Nasmijanom Nebu.
Potpisi su za budale.
nvnk

Post 29 Jan 2019, 08:59

Nitko ne zamjera Interu ama baš ništa s ovog foruma, pa niti to što nas je napustio i vratio se na fhr. Također nikome ne zamjeramo ako piše "tamo preko" (i ja sudjelujem, samo ne na Turizmu). To su osobne odluke za koje svatko ima svoje razloge i koje se razumiju. No, njegovo kasnije preuzimanje moderature na onoj strani jest dobar dio nas shvatio kao izdaju.
Stitch
Head Honcho
Post 29 Jan 2019, 12:41

nvnk wrote:
29 Jan 2019, 08:59
Također nikome ne zamjeramo ako piše "tamo preko" (i ja sudjelujem, samo ne na Turizmu). To su osobne odluke za koje svatko ima svoje razloge i koje se razumiju.
Jasno. Jedan sam od prvih članova Trkeljanja, pa svejedno pišem na "drugoj strani". Uglavnom na jezičnim temama, ne bavim se funkcioniranjem Forumhaera. Jedino sam "nick" promijenio; Stitch je tamo prilično poznat, a ja ne želim Anderlonu dovoditi forumaše. Izraz trajnog neslaganja, nazovimo to tako.

Nisam ni (perma)baniran bio kad smo osnovali Trkeljanje. Došao sam podržati drage ljude. I ostao, eto, više od sedam godina. :)
Potpisi su za budale.
Lolita
Has thanked: 7 times

Post 30 Jan 2019, 09:58

nvnk wrote:
29 Jan 2019, 08:59
Nitko ne zamjera Interu ama baš ništa s ovog foruma, pa niti to što nas je napustio i vratio se na fhr. Također nikome ne zamjeramo ako piše "tamo preko" (i ja sudjelujem, samo ne na Turizmu). To su osobne odluke za koje svatko ima svoje razloge i koje se razumiju. No, njegovo kasnije preuzimanje moderature na onoj strani jest dobar dio nas shvatio kao izdaju.
Pišem i ja (doduše rijetko) ali ne na Turizmu. I nekako mi se taj PDF razvodnio. Ili se samo meni čini.
Prolaznica

Post 30 Jan 2019, 10:51

Lolita wrote:
30 Jan 2019, 09:58
Pišem i ja (doduše rijetko) ali ne na Turizmu. I nekako mi se taj PDF razvodnio. Ili se samo meni čini.
Ja bacim ponekad oko. Mislim da ti se ne čini. Baš se kuži da fali "pravih" putnika.
collect moments, not things
Lolita

Post 30 Jan 2019, 11:49

Prolaznica wrote:
30 Jan 2019, 10:51
Ja bacim ponekad oko. Mislim da ti se ne čini. Baš se kuži da fali "pravih" putnika.
E, tako nekako. Ne gledam često, ali kada pogledam u vrhu su uvijek jedne te iste destinacije i uvijek jedna te ista početnička pitanja koja se vrte i po grupama na fb. :ne zna:
Stitch
Head Honcho
Post 30 Jan 2019, 12:03

Kvaliteta je pala na svim podforumima, nije samo Turizam u pitanju. No time se vraćamo na društvene mreže i preotimanje korisnika, koji sada radije pišu predstavljeni imenom i prezimenom nego anonimno, što je također zanimljiv fenomen.
Potpisi su za budale.
nvnk

Post 09 Feb 2019, 10:47

Dreamliner se "odbio" od piste (pa kasnije ipak sletio iz drugog pokušaja) na Heathrowu (zbog oluje Erik):

https://www.dailymail.co.uk/video/news/ ... throw.html

Uzgred, kad ćemo mi ovdje počet davat imena olujama? :misli:

Npr. "oluja Anka" ... ili "pijavica Mile". :D
Nukac
Davorich

Post 09 Feb 2019, 12:17

Iako u clanku pozivaju na dramatiku, meni na videu izgleda kao obican goaround. Vjerojatno je pilot ocjenio da je vjetar prejak i odlucio napravit jos jedan krug.
Na srecu, nisu ih dijelile sekunde od nesrece kao sto pise u clancima.
Lolita

Post 10 Feb 2019, 17:17

Slična situacija je bila i u Dublinu.
https://www.dublinlive.ie/news/dublin-n ... s-15804447
Tyrion Lannister

Post 12 Feb 2019, 09:50

Nisam našao temu o Kosovu pa ako netko ima savjet što vidjeti tamo bio bi zahvalan.
Plan je ići na 3-4 dana.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
nvnk

Post 16 Feb 2019, 15:22

Kaj se to događa zadnjih desetak/petnaestak dana na cestovnim graničnim prijelazima?

Jesam li jedini primijetio pojačane kontrole, ali samo s naše strane? Dakle, ne radi se o 100-postotnom i vremenski poduljem skeniranju ama baš svakog osobnog dokumenta na području cijele EU (što bi u slučaju naše granice prela SLO značilo i s hrvatske i sa slovenske strane), kao što je to neko vrijeme bilo preklani (kad je na snagu stupilo takvo pravilo na području cijele EU), nego o istoj stvari samo s hrvatske strane. I to i na ulazu i na izlazu.

Neću reći da se to događa svaki dan, ali u zadnjih 10-tak dana to se je događalo najmanje 4 puta. Stvaraju se pri tome kilometarske kolone i višesatna čekanja izvan sezone i u trenucima kad nema nikakvog prometa na cestama.

Jučerašnji primjer: Vraćamo se autom iz CZ na Macelj. Na novoj SLO autocesti Maribor - Ptuj - HR/Macelj nema živog auta, vidi se da uopće nema gustog prometa. Dolazimo na SLO stranu graničnog prijelaza i opet nema živog auta, prvi smo na redu, Slovenac nam samo mahne bez ikakve provjere. Ipak, čim krenemo sa SLO kućica, nađemo se na kraju 800-tinjak metara duge dvostruke kolone sve do naše grane u kojoj se, uz samo minimalne povremene pomake, nalazimo i slijedećih skoro sat vremena. Kad napokod domilimo do blizine naših kućica naše granične policije, mjerimo koliko je svakom autu potrebno da prođe. Rezultat (očito ovisan o broju putnika) je od 2 do 6 minuta!! :eek:

Hebate, brže se ulazilo kraj do zuba naoružanih graničara kroz bodljikavom žicom osigurane granične prijelaze zemalja Varšavskog pakta. :mad:
Nukac
Davorich

Post 16 Feb 2019, 15:43

To vec traje cca mjesec dana.
Pisalo je i po novinama, neka zvjezdica je cekala pola sata i odmah napisala clanak o tome.
Zanimljivo je da mi se to dogadja samo petkom, u Slo nikakve guzve na cestama, dodjes do male Bregane a tamo kolona od 300-400 m. Koja se vrlo sporo krece. I to po zimi, kad nema nikakvog prometa.
Nedjeljom nema nikakve guzve.
Ocito su dobili naredbu da malo zezaju na granicama.
marko_31
Has thanked: 36 times
Been thanked: 24 times

Post 17 Feb 2019, 14:01

nvnk wrote:
16 Feb 2019, 15:22
Kaj se to događa zadnjih desetak/petnaestak dana na cestovnim graničnim prijelazima?

Jesam li jedini primijetio pojačane kontrole, ali samo s naše strane?

Jučerašnji primjer: Vraćamo se autom iz CZ na Macelj.
Ne znam za inače, ali za ovo nakon Češke je ministar najavio kontrole na povratku u zemlju...
Jesu vam pitali odakle dolazite i slično?
nvnk

Post 17 Feb 2019, 15:34

Kontrole zbog malo naguravanja pred stadionom? :facepalm:

Ne, lik ni riječ nije prozborio, ali jest svaki sken osobne trajao i trajao i kod svakog je jako dugo buljio u ekran. :rolleyes:
marko_31

Post 18 Feb 2019, 08:24

nvnk wrote:
17 Feb 2019, 15:34
Kontrole zbog malo naguravanja pred stadionom? :facepalm:
ah...mediji..posebno index...live prijenos - komentiranje otprilike u rangu pustinjske oluje...vidite ovdje je pala čaša...ovdje je udareno staklo...tu je bačena ograda...suzavac u zraku...ali "raja" puši

I da, zaboravio sam, jedino gore od Indexa, su komentari na Indexu...
Nukac
Davorich

Post 22 Feb 2019, 17:20

Petak je...
Opet hebu na granici. Cca 200 m na Bregani, onoj u naselju.
Danas im je kao pao sustav.
Hebalo vas vase hebavanje postene dijaspore.
MmeTipfeler

Post 22 Feb 2019, 20:02

Ekipa, trebam pomoć. Ovdje sam opisala što me muči. Dakle, ako je netko bio u Engleskoj i odšetao se do Eastbournea pa tamo čuo o Beachy Headu, bila bih mu zahvalna da razriješi moju dvojbu: jesu li tamošnji chaplains doista zaređeni svećenici ili su tek laički volonteri koji pomažu u odgovaranju ljudi od toga da se strmoglave s litice?

Hvala. :)

Nemamo puno vremena. Prijevod predajem sljedeći mjesec. :mig:
nvnk

Post 26 Feb 2019, 10:24

Nije sportska akrobacija, radi se o normalnom komercijalnom letu s putnicima:

https://www.vecernji.hr/vijesti/video-n ... to-1303258

Nisam stavio u rubriku "novinarskih gluposti" jer je, formalno, glupost izrekao putnik, ali mogao bi i novinar (kako onaj koji je napisao izvorni tekst, tako i Večernjakov prepisivač) nekaj malo znati o tome da maske s kisikom padaju samo na velikim visinama jer je tamo rijedak zrak, nikad na malim visinama (nema potrebe) i nikad "jer se avion trese".
aaston
Been thanked: 2 times

Post 26 Feb 2019, 20:38

Novinar ili dnovinar :D
marko_31

Post 27 Feb 2019, 08:46

nvnk wrote:
26 Feb 2019, 15:54
Za 3 godine kad bu SP, bit ću najvjerojatnije sretan ak nađem ispod 700/800. :rolleyes:
-daleko je još do tog SP-a, pitanje je i političke situacije kaj će biti...a možda im ga još i oduzmu :ne zna:
-moguće da će (povoljnija) opcija biti i letjeti do UAE pa rent a carom?
-ali u svakom slučaju bit će skupo
-i koje će tek sranje biti sa nacionalnim prvenstvima (i ligom prvaka i Europa ligom) zbog termina održavanja bolje i ne razmišljati ovako rano...
-i zadnje, ne i najmanje važno, pitanje je hoćemo li otići tamo? :kava:
Nukac
Davorich

Post 27 Feb 2019, 10:08

nvnk wrote:
26 Feb 2019, 10:24
Nije sportska akrobacija, radi se o normalnom komercijalnom letu s putnicima:

https://www.vecernji.hr/vijesti/video-n ... to-1303258

Nisam stavio u rubriku "novinarskih gluposti" jer je, formalno, glupost izrekao putnik, ali mogao bi i novinar (kako onaj koji je napisao izvorni tekst, tako i Večernjakov prepisivač) nekaj malo znati o tome da maske s kisikom padaju samo na velikim visinama jer je tamo rijedak zrak, nikad na malim visinama (nema potrebe) i nikad "jer se avion trese".
Inače, ako ste sumnjali da je video fake, izgleda da je to bila realnost.

Ne gledat video ako uskoro letite...

Orginalni video:

Video iz kabine:

I još jedan iz kabine.

• Information