Odvojio sam malo vremena da pregledam tablice. Od onih koje su stvarali stariji
modovi i ekstenzije (tapatalk_users, tapatalk_push_data, tapatalk_posts...) ostala je samo jedna, ostale sam obrisao u prethodnim čišćenjima, ali to ne znači da sustav radi idealno. Postigao sam kompromis, osnovnu funkcionalnost, ali pravi posao tek počinje. Ako ste se primjerice žalili da se autori citata katkad prikazuju, a katkad ne - to znači da stari, deinstalirani Tapatalk još djelomično intervenira u sadržaj, često putem ostataka
hookova, prilagođenih BB kodova ili izmjena u datotekama
posting.php i
viewtopic.php. Isto vrijedi za "puknute" smajliće.
Načelno znam što trebam - redak po redak prekontrolirati tonu direktorija i fajlova (includes/, includes/acp/, includes/functions_posting.php, includes/functions_display.php, posting.php, viewtopic.php, language/*/acp/*, adm/style/acp_tapatalk*.html itd.) te ukloniti sve što ne pripada originalnim phpBB-ovim datotekama. A to je posao i pol jer ga ne može obaviti skripta - previše je pipavo i rizično išta mijenjati mehanički, automatski. Bazu podataka također mogu donekle očistiti jednostavnim brisanjem tablica koje su višak, ali to ne znači da u "dobrim" tablicama nema izmjena koje je Tapatalk tijekom godina napravio.
Moram razmisliti što ću i kako ću, ovo se ne rješava čekićem.