Da, Neno je objasnio...
Ha, ne znam, novi sam u svijetu milja, ali, koliko vidim, neko "palcološko" pravilo je da je omjer milja i eura oko 1:100.
Što bi, kao što rekoh, kad bi se to odnosilo na ekonomsku klasu, bila strašna zarada. No, za ovo što pričaš, tj. za biznis po 78 eura (po smjeru ili povratno?), rekao bih da se u najboljem slučaju radi o tako maloj zaradi da nema smisla gubit vrijeme. čak i ako se pri trošenju na biznis radi o nešto boljem odnosu nego 1:100.
Potpuno jednaki tranzit kao da putuješ linijom, štajaznam, Izmir-Istanbul-Antalya.
Dakle, parkiraju avion kod gejta XY, izađeš iz aviona na dolaznom katu (Arrival Level), slijediš putokaze za "Domestic Tranzit/Transfer", oni te vode okolo-naokolo, pa po nekakvim pokretnim štengama (najčešće na kat iznad) na odlazni kat (Departure Level), negdje po putu prođeš i security, te opet dođeš do istog gejta XY s kojeg si izašao, jedino što si na drugom katu (odlaznom, tj. Departure).
E, sad, ono na što upozoravam je činjenica da se u ovom trenutku uopće ne prodaju karte s presjedanjem na novom aerodromu. Dakle, u ovom, prijelaznom razdoblju, opisano normalno presjedanje (kako rekoh, slijedeći putokaze "Domestic Tranzit/Transfer") nije uopće predviđeno da itko od putnika koristi. Što znači da je veliko pitanje je li ono uopće uspostavljeno, tj. postoje li u ovom trenutku već te linije kretanja tranzinih putnika unutar aerodroma ili ne.
Opisano bi bio tvoj postupak kad bi se uspio unaprijed (online) čekirat za povratni smjer. Koliko vidim po boldanom, ti s time čak niti ne računaš, nego misliš izlazit van, čekirat se na šalteru i ponovo ulazit? U tom slučaju imaš problem dolaska na čekin šalter na vrijeme. Iako se radi o domaćem letu, čekin šalteri se vjerojatno zatvaraju nekih 40-tak minuta prije leta. To znači da imaš maximalno 20 minuta od slijetanja da se čekiraš. Dakle, vraćamo se na moje pitanje znaš li pouzdano da je to moguće? Čak i ako ti prvi let ne bude kasnio, nemaš nikakve informacije o tome je li to moguće na novom aerodromu, koliko moraš pješačiti od izlaznog gejta do čekin šaltera (zna se da je aerodrom velik), hoćeš li morat prolaziti i security na ulazu u čekin prostor (na svim turskim aerodromima to je uobičajeno) itd...
Da ne pričamo da je moguće i da ti prvi let kasni.